icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
17. máj 2014

@canerko Hej, tuto to tiez robia albanci v AT, je to pekne, pretoze su to nakladne veci a nie vzdy si to vie pozostaly dovolit ☹ ☹ ☹

tomiholjubavi
17. máj 2014

@erjona mne osobne su albanci strasne sympaticky narod 🙂 vacsinou su nekonfliktni, prijemni, trochu uzavretejsie povahy, ale inak bezproblemovi. tu ked pridu do HR, hned sa zaclenia do spolocnosti, clovek o nich ani nevie. keby bolo viac narodov takych, nemuselo by byt tolko vojen.

erjona
17. máj 2014

@tomiholjubavi 😀 😀 😀 😀 Dakujem 🙂

demo
17. máj 2014

@erjona ospravedlnujem sa za tie osobne utoky. Nechala som sa uniest 🙂.

erjona
17. máj 2014

@demo Ospravedlnenie prijimam, dakujem 😀 😀 😀

maria200981
18. máj 2014

http://aktualne.atlas.sk/desat-veci-ktore-by-na...
bohuzial aj toto je realita a o inej kulture sa hovorit neda....

dalal
18. máj 2014

@maca_p aky maju vyznam tieto linky?

maca_p
18. máj 2014

@dalal osveta.

dalal
18. máj 2014

@maca_p aha, chapem.. to je prospesne 😀 a osveta sa zjavne tyka islamu... alebo osvietujes vseobecne? napr varujes proti manzelstvu ako takemu kedze otec moze zabit 5 tyzdnove babatko lebo jeho zivot skoncil vid moj link???

maca_p
18. máj 2014

@dalal inac preco sa tema vola katolicka a moslim? kludne sa moze volat aj inoverec/neverec a moslim/ka 😉
aj tento otec ma zabijacke instinkty http://www.cas.sk/clanok/210916/moslim-zabil-ma... s este väcsim destrukcnym dopadom.

osobne si myslim, ze moslimovia si vazia menej zivoty inych ludi.

eva8
18. máj 2014

@ellise Ellise keď napíšeme svoj názor, kt. sa niekomu vymyká, sme v dobrom usmerňované. My dokonca zle pochopíme i text, ktorý samé napíšeme 🙂

dalal
18. máj 2014

@maca_p vidis slovenka uniesla 2 deti... a je moslimka?

ja si myslim ze nie ze by si moslimovia vazili zivot menej.. skor si vazia svoju cest nadovsetko... podla mna su to celkom ine povahy ako europania... akoby boli z hladiska vyvoja pozadu... ale to je proste vec vyvoja... nie cela zem sa vyvija rovnako... tak ako u nas v stredoveku a dokonca nedavno v 18-19 storoci tiez zabijali zeny ked sa dokazalo cudzolozstvo... od chudobnych ludi po kralovske rody... to je otazka tradicii.. ale uz sa to tu viac krat spomenulo ak slovenka ide do tohto vztahu mala by si nastudovat co najviac informacii lebo sa moze stat ze bude prekvapena... to je risk kazdej zeny...
ps ked si videla toho kameruncana usla by si do takeho vztahu? ja teda nie uz vyzor napoveda na kulturne pozadie!

maca_p
18. máj 2014

@dalal akurat ona ich neuniesla, su to jej vlastne deti!!!!
a fucking americky system jej ich ukradol a dal spät neschopnym americkym grobianom!!

dalal
18. máj 2014

@maca_p a to nie je jeho dieta???? preco pouzivas dva metre na rovn
ku vec?

maca_p
18. máj 2014

@dalal vies preco?
lebo takto odtrhli surodenca od surodenca, deti od matky.
a k tym jej looserom, tak ja sa ani necudujem, ze bola donutena utiect. pretoze americky sudny system je vzdy na strane americana, nie na strane chdery z vychodnej europy. a taka chudera je supposed to drzat hubu a krok a ked sa jej nepaci, ma si zbalit igelitku a zmiznut....

eva8
18. máj 2014

@dalal tá ich česť je falošná. Keby si verili, i súdnosť by u nich víťazila...

dalal
18. máj 2014

@eva8 vies nazor moze byt napisany rozne... ak je napisany v takej forme ze uraza city ineho, potom treba usmernit ci nie?
a dobre vies ako to tu ide... clovek sa spyta normalne kludne otazku na ktoru mu opytany neodpovie, ignoruje ju a zaroven hadze nove a nove temicky typu sarije a pod...

eva8
18. máj 2014

@maca_p ten tvoj posledný link ma prenasleduje dosť dlho, mám dcéru, kt. sa stretáva s "nevhodnou" spoločnosťou...

dalal
18. máj 2014

@maca_p no to je predsa uplna pravda... lenze tak ako v amerike a europe vnimaju slovenky ako chuderky z vychodnej europy ( za co sme si z casti na vine samy) tak my tu na sr vnimame loserov z afriky... pozri sa na to aj z druhej strany.... dvaja sa zobrali potom si prestali rozumiet on je agresivny rozvedu sa a jeho vyhostia...to znamena ziadny styk s drahym dietatom... no tak ho unesie... lenze to si mala ta kocka pozistovat dopredu.. a to je presne nasa chyba... preto su dievcata od nas vnimame tak ako su...

eva8
18. máj 2014

@dalal keď odpovie, otravuje 🙂

dalal
18. máj 2014

@eva8 to vobec nie ako si na to prisla? vsimla si si ked som sa pytala ellise alebo alize alebo aj teba konkretne otazky nikdy som sa sa odpovede nedockala... a stale citat tie iste frazicky to cloveka po case omrzi...

dalal
18. máj 2014

@eva8 sama sa snazim nepouzivat vyroky ake su pouzivane smerom ku mne... a myslim ani agresivne alebo urazlive pojmy u mna nenajdes... ale zasa vsetko ma limit a ani ja si nedam na hlavu ka...t s prepacenim 😀 😀

dalal
18. máj 2014

@eva8 a ako som povedala opakovane vsetky si pozorne vypocujeme aj tvoje nazory z ´´druhej strany ´´ pokial v nich nebudu tvrde vyjadrenia ktore urazaju... ok?

mier?🙏✌

eva8
18. máj 2014

@dalal mier 🙂

dalal
18. máj 2014

@eva8 to som teda velmi rada👍👍👍👍

maca_p
18. máj 2014

@dalal a presne je potrebne sirit osvetu, aby k takymto pripadom neustale nedochadzalo.
najskor je to velka laska a potom bum. unosy, zabijanie, tyranie, vyhrazanie.
iste. su aj tie stastnejsie pripady.
ale podla mna je tam obrovsky nepomer.
nemoslimka sa malokedy postavi na odpor, kdezto zeny v europe si nenechaju po sebe skakat.

dalal
18. máj 2014

@maca_p nemoslimka sa malokedy postavi na odpor? mozno nejaka z afganistanu alebo afriky... ale napr kuwajtanky su take furie ze by si sa divila.... hen jedna zmlatila muza ked od nej chcel veceru... to zavisi predovsetkym od urovne vzdelania a ekonomickeho statusu... ak je zenska bez vzdelania zavisla na manzelovi tak si da po hlave skakat... to by sa aj ty robila... takze budme radi zato co mame...