Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@eva8 no zas tak vela imigrantov az nemaju (kazda krajina si pristahovalecke cisla velmi hladi), aby sa pravneho prehlasovania mali bat(moslimovia sa nebudu tiez volit navzajom len preto,ze je moslim)
a aj prave preto nie je take jednoduche dostat povolenia na pobyt resp. Obcianstva Pre pristahovalcov z tretich krajin
idem, ahojte, pekný večer prajem
@erjona
@vevesh
Súhlasím, viera, politika a obchody sú 3 rozdielne oblasti, ale všetko so všetkým súvisí.... napr. tá pretriasaná šária = isl.viera vs. eur.zákon ... V téme spomenutý vplyv obchodov Kuwaitu na politiku = obchod vs, politika... Trošku sa rozhliadnuť horizontálne, vidieť súvislosti... Nie som žiadny odborník, nemám možno taký prehľad ako vy, ale i rozhľad je dôležitý, ten tiež nemám ukážkový 🙂 Aj Islam sa vyznačuje i návodom ako žiť = viera + zákon
@erjona že anglie si za to může sama, ale bohužel je rozdíl mezi tím co chtěji politici a co obyčejný plebs, to že si někoho zvolíš v bodě 0 neznamená že tě v průběhu let nezklame.
Důležité je vědět proč k tomu došlo. S dovolením si opět vypůjčím slova dopisovatele BBC
..sebezničování západu a vědomí vlastní nehodnosti přerostly do touhy po sebezničení realizované dvěma souběžnými postupy. Prvním bylo zavržení a demontáž idejí a tradic a institucí, které Západ po staletí utvářely, včetně křesťanství, osvícenství, sekulární vzdělanosti, národních kultur, národních identit a demokratického kapitalismu. druhým byla široká otevřenost přílivu přistěhovalců prodchnutými idejemi, které k takové demontáži přispívaly. Ti byli oněmi místními antizápadními demontéry vnímání jako spojenci.
Mezitím dokončili slavné neomarxistické tažení a ovládli instituce politické, státní, municipální, mediální, akademické, pedagogické, soudní, policejní a dokonce i cirkevní. Tak vznikla všudypřítomná vláda politické korektnosti a multikulturalizmu a opozice proti ní byla zbavena moci, vlivu i slova a označena za xenofobní extrémní pravici. Západní civilizace, stavěná na bohaté kultuře anticko-biblické s vytříbenými tradicemi zvídavosti a tvořivosti se změnila v post-civilizaci v níž z tradičních hodnot biblických přikázání přežívají jen přikázání : Miluj nepřítele a nastavuj mu druhou tvář.
A víš proč přijali emigranty? Protože se domnívali a věřili že po druhé světové válce kdy se svět rozdělil na západní a komunistickou sféru , že islám jako politická síla zanikne, tak jak zanikla politická síla křesťanství a jiných náboženství a stane se - opět jako ostatní náboženství- soukromou záležitostí občanů. Věřili že islám projde slibovanou modernizací, že zavře do šuplíku všelijaké ty starodávné destruktivní a nenávistné teorie či příkazy starodávných pouštních dobrodruhů, že se adaptuje na moderní racionální svět ekonomické prosperity, občanské rovnoprávnosti a mezinárodní spolupráce.
jak tady povídala kuwait, tam nedostaneš občanství ani když tam pracuješ a žiješ celý svůj život a nikdo je neoznačuje za zákony rasistické. Ani když tady dalal popisovala jak je nechtěli pustit do Kataru či kam, že josu prostitutky ani jedna jste tady nehýkali nad tou nestoudností, že jakí rasisti.
@ellise tu neslo o rasizmus... ale o to aky obraz ma slovensko v krajinach middle east... a vzniklo to po zaniku komunizmu ako to tu radi prezentujete.... aj ked to komunizmus nikdy nebol o tom potom... obraz vznikol po tom ako hufy slovenskych diev v zhone za financnym obohatenim nevahali pracovat vo verejnych domoch/ na cestach a podobne... aj ked vacsina diev zrejme pochadza z inych krajin vychodnej europy... a tak isto ak si podrobnejsie citala moje prispevky tak si si vsimla ze v ziadnom pripade som nevravela ze v middle east nie je rasizmus!!! je a vo velkom... k vychodnej europe, ale najma ku krajinam ekonimicky slabych ako pakistan, india a samozrejme severna afrika.... a vsimni si ide o moslimske krajiny! .. nemyl sa ja naozaj nemam ruzove okuliare ked posudzujem moslimov... vsimam si dobre aj zle kvality... dobre sa snazim preberat zle kritizujem... ale hovorit globalne ze moslimovia nemaju co robit v europe je naozaj rasisticke... znamena to ze ludia ako alica alebo ine ktore ziju v uk su ´´ lepsi ludiá´ ako moslimovia a maju pravo tu zit? len zato ze ich navozenstvo je nabozenstvo europy? a ked moslimovia su od malicka vychovavani so silnym nabozenskym citenim znamena to ze po presune so europe kvoli ekonomickym dovodom ( nie kvoli demokracii a podobnym dristom) sa zrazu maju carovnym prutikom zmenit? maju sa zacat ozierat, stat sa promiskuitnymi ako vacsina zapadnej spolocnosti, a ine kvality krestanov???
@demo co ty len vies o verejnych domoch na blizkom vychode...Bahrain, emiraty su plne slovenskych prostitutok...pred 89 mali slovenski lekari velky respect a vseobecne ludia zo SR boli na blizkom vychode prijimani s velkym repektom vzhladom na kvalitu vzdelania a kulturnej urovne...tvoja demokracia priniesla moralny rozklad v spolocnosti, ludia v hone za mamonom su schopni vsetkeho...vy si zijete v nejakej bubline ze Europa je nejaka ohromne demokraticka cast zemegule ktora keby nebolo moslimov bola by rajom na zemi...ziadna kriminalita...ludia anjeli a podobne...a chudoba je v tychto krajinach aj preto lebo boli dlhe roky vycuciavane tvojimi demokratickymi krajinami ktore okrem ineho pokradli velke mnozstvo nerastneho bohatstva a podobne,..kktore si podrobovali domace obyvatelstvo a urobili z nich otrokov...alebo mi budes tvrdit ze vlastne bolo super ze kolonie existovali lebo do nich priviezli pokrok? co sa vyriesilo ked usa zastrelilo sadama alebo kadafiho a inych vodcov? akurat to ze v tychto krajinach teraz zuri obcianska vojna s tisickami obeti...ty nechapes ze demokracia sa neda exportovat? to co funguje v jednej krajine nemusi fungovat v inej? pozri na oman ...sultan na cele mnozstvo rokov a predsa obyvatelstvo sa ma dobre...aka si ty demokratka ked nepocuvas inych?? 😠 😠 😠 😠 😠
@dalal v ziadnej bubline nezijem a uz vobec v si v tej domnelej bubline nemyslim, to, co si myslis, ze si myslim 😉. O verejnych domoch na blizkom/strednom vychode naozaj neviem nic, len logicky predpokladam, ze dievcata z vychodneho bloku prudili predovsetkym do blizkych zapadoeuropskych krajin. Ale tak neviem, mozno ako roky plynuli, odvazili sa aj mimo Europu... Na kolonie mam svoj nazor ale asi sami nechce uberat tymto smerom v diskusii. A co sa tyka tych tvojich vypadov na to, aka som ja demokratka. Som demokratka, ale mozno si si nevsimla, nikdy som tu nenapisala jediny koment obhajujuci vojnu ani dokonca jediny koment obhajujuci implementaciu demokracie do nedemokratickych krajin. Takze opatrne s tym zametanim pred vlastnym prahom. Najma ak nevies, co pod nim mam 😉
@demo zametanim pred vlastnym prahom som myslela riesenie problemov doma na slovensku... pozri ako ludia zivoria... pozri na platy.. ludia si nemozu dovolit ist na dovolenku... skorumpovani politici... zdravotnictvo na urovni 3 sveta... a vy sa tu bavite co bude ked bude saria v europe... smiesne...
@dalal. Kolonizoval jak zapadni svět tak arabsky, pokud vím původními obyvatrle severní Afriky jsou berberi ne Arabové jen s tím rozdílem ze ti první se na rozdíl od těch druhých stydí protože jim jejich kolonizace zbytek světa neustále otlouká o hlavu
Odvoláním se na tvůj příspěvek jsem chtěla říct ze každy stát ma právo na své území pustit jen toho koho tam chce
@ellise presne tak. Ale to človeku, ktorý nepozná skutočný a úplný obsah pojmu kolonializmus nevysvetlis. Prvým "kolonialistom" bol homo sapiens. Kolonializmus tu je tu od nepamäti, ale istý typ ľudí sa bude donekonečna rozrusovat zo zásady a výlučne nad kolonializmom zleho bieleho muža 😉
@demo presne tu je tazke dostat viza vseobecne a pred par rokmi len manzelky kuwaitanov dostali viza zalozene na sobasnej zmluve takze o prostitutkach tu tazko hovorit.V Dubaji su rusky a tie z moslimskych byvalych sovietskych republic ale to je Dubaj.Slovenky mali donedavna problem ziskat viza na tyzdennu dovolenku zakupenu na SK.V Dubaji je to vylucne business rusov.A robit v moslimskej krajine prostitutku?Tak to je sialenstvo tresty su velke, v Saudi je to trest smrti.V Bahrajne je tolko miestnych prostitutok bahrajnok ze cudziu by zabili ako konkurentku.Tam sa aj filipinky musia skryvat ked robia stetky.Inak tu je Tolko filipinok a vsetky co tu robia robia aj prostitutky a za smiesny peniaz 10 dinarov aj menej.A policia ide po nich.Len blazon by sem isiel stetku robit.Postkomunisticke krajiny nemaju za nic kvoli tomu ze su chudobne rovnako ako azijske a africke krajiny,oni to beru cez peniaze.Americania,zapadoeuropania su tu brani inak ako vychodoeuropania.Lenze toto je rovnake aj na zapade,proste nemaju nas vsade za nic.Beru nas ako lacnu pracovnu silu ludi ktori tam pridu pracovat bez znalosti cudzieho jazyka,zeny robia stetky,muzi kradnu.To nehovorim le o slovakoch ale celom ost bloku.Nam ked v Nice vykradli auto pred bezpecnostnou kamerou tak policajt ani nemal zaujem vidiet zaznam,ze oni tu kradnu rumuni,a ini z vychodu ,my ich podla tvare nepozname,dnes su tu zajtra su v Taliansku,neda sa zistit iba ak nahodou keby pristihli pri cine.Proste do istej miery si za tu zlu povest ludia mozu sami tym co robia.
@dalal emiraty su plne ruskych prostitutok,slovenky tazko ziskavaju viza,rusky dostanu viza priamo po prilete na letisko.V Bahrajne som slovenky nevidela ziadne okrem jednej ktora je tam roky vydata 2 deti ma. Tiez nieje lahke ziskat pre slovenku len tak viza.V Dubaji mozno nejake slovenky pracuju a prilepia sa na bohatych arabov ako zlatokopky ale ze by to bolo take mnozstvo o ktorom by malo vyznam hovorit???Milion rusiek filipinok sikmookych exrusiek tie tam robia prostitutky ,Slovenskych lekarov tu pracovalo hodne uz v 70 rokoch,mojho stryka kolega tu robil,zarobil dobre ale inak cela rodina mu ochorela.Zrejme z vody,tu to bolo vzdy to zivotne prostredie nie moc dobre.Tak ako brali slovenskych lekarov vtedy beru ich aj teraz.musia pred komisiou najprv zlozit ustne skusky z oboru az potom tu mozu pracovat.
za obcianske vojny si mozu ludia sami,preto sa volaju obcianske,odstranenim Saddama sa odstranil mozny dalsi medzinarodny konflikt

@eva8 nie, nie je to otazkou casu, pretoze kazda krajina a kazdy narod ma ist ciaru,za ktoru pristahovalcov nepustia- rozdiel je len v tom, ze kazdy ma tu ciaru niekde inde a kazdy je rozdielne ochotny robit kompromisy