icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

kuwait
1. jún 2014

americania to robia s roznymi prisadami ja to len prespikujem cesnakom osolim dam rascu a peciem
http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network...

ellise
1. jún 2014

@kuwait tak to je karé, nebo se to mu říká kotleta, čistý sval, na povrchu vrtsva sádla, z druhé strany kost

erjona
1. jún 2014

@kuwait Ahoj, kedy idete do Viedne? Ja som uz doma, tak sa ozvi,,, dame stretko 😀

erjona
1. jún 2014

@mariuskaa Pekne foto 😀

erjona
1. jún 2014

@ellise Boli to obchody hned pri plazi a restiky priamo na plazi, takze ja viem co je slusnost, v tom clanku su presne spomenute veci, ktore su v akej lokalite zakazane, ale asi si nepochopila, co tam je napisane, inak by si mi neodpisala, co si mi odpisala ☹ ☹ ☹

erjona
1. jún 2014

@tomiholjubavi Pozdravuje ta naspät 😀 😀 😀 😀

erjona
1. jún 2014

@eva8 Ja som nikde nenapisala, ze necitam jej prispevky a ked ma v jednom aj ked nespomenie meno omiela dookola, tak samozrejme, ze sa ozvem a ja ked ju spominam, tak napisem priamo meno @alice, nechodim okolo horucej kase, je ok taketo vysvetlenie pre teba??? 😝 😝 😝

tomiholjubavi
1. jún 2014

@mariuskaa @kuwait @ellise @erjona
teda aka zmena temy.. 😀 od zenskej s holou ritou ku karmenatlam 😀 😀 😀 ale aspon sa uz nehadate, takze odomna velka pochvala 😀

ellise
1. jún 2014

@erjona pochopila jsem, v křesťanských krajinách zakazuji koupání nahoře bez, nošení minisukní a jiné a v muslimské krajině si šla do obchodu a do restaurace v plavkách a nikdo nic neřekl.

erjona
1. jún 2014

@ellise Nic si nepochopila, ale nevadi,,,

ellise
1. jún 2014

@tomiholjubavi na které straně ostrova máte ten domek? na jižní či severní. Loni jsme jeli ze Silby, chtěli jsme na Pag, ale vítr nebyl příznivý, tak jsme skončili na Olibu

yarnie
1. jún 2014

@mariuskaa nechcem zasahovať do debaty, ale nedá mi. Táto reklama je fake. Viď tento link http://www.aston-martin.com/2013/02/24/ad-for-u...

tomiholjubavi
1. jún 2014

@ellise na severnej sme 🙂 je tu krasne

tomiholjubavi
1. jún 2014

@yarnie inak ja som asi nejaka konzerva, ale mna ta reklama celkom pohorsila 😀

yarnie
1. jún 2014

@tomiholjubavi asi preto, lebo je taká explicitná 🙂 Ale to vlastne nie je reklama, ale ukradnutá fotka z playboya a ukradnutým sloganom od BMW 🙂 Pochybujem, že solídny klient by toto schválil 🙂

ellise
1. jún 2014

@tomiholjubavi tomu věřím, 🙂 ale tam asi letos nebudeme mít namířeno, to bychom ho celý museli obeplout z jihu

tomiholjubavi
1. jún 2014

@ellise vy máte vlastnu jachtu? to je super. my planujeme kupit po tejto sezone 🙂 nic velke, len taky rybarsku lodku s kabínou na spavanie a zakrytie sa pred slnkom

tomiholjubavi
1. jún 2014

@yarnie no to asi nie... 😕 je to take čudne..az moc

ellise
1. jún 2014

@tomiholjubavi kdepak my si ji na týden pronajmeme, MM má kapitánské zkoušky, loni jsme byli poprvé (teda já) a hrozně se mi to líbilo, tak letos jedem znova.

eva8
1. jún 2014

@erjona absolútne mi nie je "ok taketo vysvetlenie" pre mňa
teda píš mi k veci, nie vysvetľujúcim spôsobom vzdialeným od podstaty

eva8
1. jún 2014

@kuwait ja milujem chudší preastaný bôčIk prešpikovaný cesnakom fajne prepečený 🙂 , poprípade plnený

erjona
1. jún 2014

@eva8 ja ti nic vysvetlovat nemusim a ani sa ti spovedat, co komu, ako a preco napisem, myslim, ze som ti to dost jasne uz vysvetlila, ked sa ti moje podanie nepaci, je to len a len tvoj problem a nezostane ti nic ine ako sa s tym zmierit 😝

eva8
1. jún 2014

@erjona však presne o to ťa prosím🙂 , nehádajme sa

erjona
1. jún 2014

@eva8 Ja neviem, ci sa tak zle vyjadrujes, alebo ja chapem tvoje prispevky inak, ale vzdy ma dokazes prekvapit 😀
Inak, ja sa nehadam, ja som normalne velmi nekonfliktny typ, nikdy sa neznizim k nadavkam, a ked diskutujem, tak pokojnym tonom 😀 To len tak pomimo,,,

prijimam, ja nemam tiez zaujem o hadky - 😀

ellise
1. jún 2014

@eva8 kde ty si žila ve svém manželství a kde žiješ teď? Možná si to tady psala ale nějak mi to uniklo

eva8
2. jún 2014

@ellise v manželstve na sk, no už je to uzavretá kapitola, ku kt. sa nechcem vracať. I teraz žijeme na sk

tomiholjubavi
2. jún 2014

dievcata co poviete na tento clanok: http://zivot.azet.sk/clanok/15174/hriesne-vlasy...
inak ja velmi rada nosim satky...take ako ruske matriosky 🙂

erjona
2. jún 2014

@tomiholjubavi
Super clanok, chcela som citovat nejaku pikosku z neho, ale jedna lepsia ako druha, ani neviem, co vybrat,,, 😀 😀 😀

Toto sa mi pacilo:
Pravá kresťanka má nosiť blúzky bez výstrihov s dlhým rukávom a sukňu aspoň do pol lýtok. Prekvapené? Tak ešte malý bonus. Islamský závoj. V Európe ho považujeme za barbarský, ale existoval aj u nás a zachoval sa dodnes vo forme svadobného závoja.

Aj toto 😀
Kedysi sa veľmi prísne, dokonca prísnejšie než v islame, dbalo na zahaľovanie židovských žien. Hovoríme o ich starovekých kmeňoch, kde boli podľa istého amerického historika nezahalené ženy prísne trestané. Muž sa mohol s takouto ženou rozviesť bez toho, aby uviedol dôvod. Nepripomína vám to moslimský rozvod? Vývojom ľudskej spoločnosti sa mnohé veci zmenili, ale ortodoxní židia v New Yorku alebo v Izraeli dodržiavajú zvyky úzkostlivo dodnes.

Aj toto 😉
„Boli sme svedkami viacerých súdnych sporov, ktoré iniciovali moslimky hlboko presvedčené o tom, že sa chcú zahaľovať, a viaceré z nich boli úspešné.“

tomiholjubavi
2. jún 2014

@erjona mne sa aj toto pači

- Nepokrytá hlava a účes z vrkočov, vo sviatok doplnený partou – ozdobnou čelenkou – upozorňovali, že toto je dospelé slobodné dievča.“ Keď sa vydalo, muselo zmeniť účes a zahaliť si hlavu čepcom. Ten nosili všetky vydaté ženy po zvyšok života, bez ohľadu na to, či boli dedinčanky, meštianky, alebo šľachtičné. Líšili sa tvarom, materiálom a zdobením podľa regiónov.

erjona
2. jún 2014

@tomiholjubavi No ale to maslo ma prekvapilo, ja ze co maju take leskle vlasy v tych starsich filmoch 😀