Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@tomiholjubavi Hlavne cez leto chranis vlasy, aby sa nevysusili, preto potom nevypadavaju 😀
@erjona mne kedysi hrozne vypadavali vlasy a hlavne v zime..az sme sa doma smiali, ze menim srst na zimnu 😀 neznasam nosit ciapky, lebo v nich vyzeram hrozne 😅 tak som si kupila par satiek so slovanskymi vzormi a zacala som ich po zime nosievat uviazane na "bábušku" a predstav si, odvtedy mi vlasy nevypadavaju vobec...lebo po zime mozu uplne vazne zmrznut korienky vlasov, vypadnu a potom uz nenarastu...vela muzov kvoli tomu oplesatie.. tomimu som kupila par čiapok a hned ked je pod nulou - davaj ich na hlavu 😀 plesinôcka s mu sice nestratila, ale vobec sa nezvacsuje co je cely stastny 🙂 a ja tiez, ked je pod nulou, davam satku, ked je viac ako -15 vytahujem baranicu 😀 (ale to nastastie byva v HR malokedy)
a mna moslimky so satkami vobec nepohorsuju. moja prababicka nosila ručnik cely život, aj v nom chcela byt pochovana... ale ked vidim taku zenu, ze jej trčia len oči, to sa mi uz moc nepači, ale je to ich vyber, neviem preco by im to mal niekto zakazovat...ked možu po svete behat Conchitty Wurst a všelijake ine ohavnosti.... 😕
@dalal Preboha! 😲 to je hrozne...ako z nejakeho strasneho zvrateneho filmu 😲 😲 😲
cafte baby, dlho som sa neozvala, nejak nestihacky 😠
@tomiholjubavi my tiez vsetci nosime ciapky. Ja zase satky velmi nemusim ale ciapky som nahackovala celej rodine podla zelania 😀 Vyzerame ako uniformovani 😀 😀 😀 😀 Ale mne aj tak padaju vlasy 😕
@yanni ja som sa kedysi zlakomila na hackovanu ciapku...mala som sice o nej pochybnosti, ale tak sa mi pacila, ze som ju nosila celu zimu...a mm nič, pekne so mnou chodi von, usmieva sa...a na jar, ked uz bolo po zime mi hovori - taky som štastny, ze najmenej do oktobra neuvidim tu hruzu, v ktorej vyzeraš ako moldavska rolníčka 😀 (no dík...) mohol to aj skor povedat 😀 😀 odvtedy hačkovane nenosim 😀
@tomiholjubavi hod nejaky obraztek moldavskej rolnicky 😀 😀 😀 😀 😀 Neviem si predstavit. 😀
@yanni mam z tej čiapky len jednu fotku, aj to rozmazanu 😀 nie je to nic estetickeho, čo by trebalo zverejnovat 😀 ale nie je to chyba čiapky, ja mam proste tak čudne tvarovanu hlavu 😀
@tomiholjubavi ze vraj cudne tvarovanu hlavu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak si mozes podat ruku s nasim najstarsim. Ten ma taku cudnu kecku, no neviem kto mu ju robil 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@tomiholjubavi krpcek ma tiez (ne fotecke ju nema. On ma taku zelenu), s nahackovanym volakym strasidlo. Mal to byt akoze sob ale nejak sa mi nepodaril 😀 😀 😀 😀 😀
No a teraz uz zacinam hackovat na dalsiu zimu aspon po dve nech maju. Ja som pomala, tak aby som to do zimy stihla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@yanni pekne dielko 🙂 škoda, že ja neviem hačkovat...
na mojom tvare hlavy nevyzeraju tragikomicky len dva druhy čiapok 😀
bud baranica (v ktorej ale vyzeram ako nasr*ty sovietsky tankista co prisiel rušiť pražskú jar)
alebo potom dostojnicka čiapka chorvatskeho namornictva z doby bana jelačiča (ktora zase nie je na bežne nosenie 😀 )
preto som si oblubila šatky 😀
@tomiholjubavi jeeej ty si ale peknucka. A baranicka ti pristaneeeeee 😉
ja som tiez nevedela hackovat. Mna to nejak chytilo minuly rok v zime. Normalne ma sralo, ze ako sa sesternica na FB doslova a do pismena vychvaluje, ze ake ona veldiela hackuje, tak som sa nasr... a pokupila vlnu, haciky, navody, poguglila, poyoutobeovala a uz to islo. akurat ze este s tymi velkostami to este nemam celkom jasno, podla ppopisov mi to nepasuje. Aspo nie na hlavy mojichhlapov. Len muzovi pasuje, velkacovi je velka, strednemu dobra a krpec tu svoju priseracku asi dalsiu zimu uz nenavlecie. 😠
@tomiholjubavi Ved prave,,,, hlavne, ked sa zeny rozhodnu dobrovolne, si tu podaktore myslia, ake su utlacane 🙂
@yanni dakujem 🙂 🙂 si zlata 🙂
tie velkosti su ozaj velmi takze trafit...ja ked šijem psikovi oblecenie podla strihov z internetu, tak tiez nikdy nevychytam...raz som spravila xl (a to mam male psa) a nemohol sa do toho narvať 😀 to je asi ako s oblecenim pre ludi...ked si clovek objedna z nejakeho cinskeho portalu xxxxxxl tričko a pride taky kusok ako na sklenarikovu 😀
@erjona Inak aj toto zeny robia dobrovolne...a nikto sa nad tym ani nepozastavi 😀 😀
@tomiholjubavi zenus booooze normalne som sa takto zrana zlakla. Taketo hororfotky sem ani nedavaj. mam sok, nemozem teraz pracovat, ide sa nahlasit na choru. Som psychicka ruina na cely den 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@erjona ja netvrdim ze vsetci moslimovia su zli, ale rozdielnost tradicii a kultury sposobuje ze to co my beriema ako samozrejmost je u nich nemyslitelne a naopak, poznam aj rodinu kde to funguje (on moslim ona konvertovala), a v tomto zalezi najmä na schopnosti a ochote prisposobovat sa niecomu novemu, inemu, casto nezmyselnemu, a netreba zabudnut na to, ze su rodiny ortodoxne a vcelku liberalne, lenze to skor ako po prestahovani clovek nezisti a na to si treba davat pozor, lebo pre mna osobne by bolo krajne neznesitelne zit v rodine (kdekolvek na svete) v ktorej moje nazory a postoje nemaju rovnocennu vahu
Ja mam manzela moslima, z Tuniska zili sme tam aj som tam pracovala, a ked sa nam mala narodit dcerka tak sme sa prestahovali na Slovensko. Mame dve krasne dievcatka sme spolu 8 rokov a sme statsni, viac menej sa vo vela veciach prisposobil on mne, oslavuje s nami vsetky sviatky a vychdzame spolu velmi dobre, lubime sa a to je hlavne. vzdy si ma vazil a respektoval moj nazor a rovnako aj jeho rodina, nikdy som sa tam necitila ( a tu uz vobec ) menejcenna alebo podriadena muzovi a dokonca ani v jeho rodine priamo zeny takuto poziciu nemali. Nehovorim ale, ze to neexistuje, to je len moja vlastna skusenost a vzdy velmi zalezi na cloveku a z akej rodiny je a hlavne je dolezite vzdelanie. To je moj nazor.
a este nieco velmiii dolezite...samozrejme zavisi do akej miery on praktizuje nabozenstvo a do akej miery praktizuje nabozenstvo jeho slovenska zena, pokial su obaja velmi silno veriaci kazdy vo svojej viere, tak to dobrotu robit nebude a kompromisy sa nebudu dat robit ani z jednej strany.
Ja som nekonvertovala, ani by som to neurobila a ani to odo mna nikto neziada a to je dolezite.
@samar prepac mi,ale pod tymto nickom som na nete od teba citala trosku ine info.preto m a mätie teraz, co si napisala. 😕
ty si uz 8 rokov vydata? citala som, ze by si nechcela nikdy zit v tunise.preto tvoj muz sa rozhodol zit na sk. mas uz dve s deti s nim? teda 3 spolu?
no vraj si na zaklade debaty s tvojim muzom ohladne vychovy a nabozenstva deti nechcela s nim ziadne deti . 😕
rozhodla si sa inak? on zmenil mienku ?
Identitu vymyslenu nemam, dobru skusenost mam, nech si mysli kto chce co chce, nazor na vychovu deti... sklbili sme spolu dokopy, a vyhovuje nam to, mne vyhovuje zit na Slovensku, Tunisko je krasne vzdy tam rada chodim, pracovne moznosti lepsie pre mna su urcite tu, manzel sa prisposobil mne, nikdy som nikde nepovedala, ze by som s mojim muzom nechcela mat deti, mame ich dve, s manzelom sme bolli spolu 3 roky bez deti.... to ze na nete ma niekto nick samar neznamena, ze to je jeden clovek, takychto nickov je milion.... prvy a posledny krat som sa niekde vyjadrila, lebo zmysel to nema, a citaju to tu ludia, co zjavne nemaju k teme co povedat majte sa a piste si co chcete
@dalal
, mnohe taketo ´´dievcence´´ / hlavne co maju muza z inej kultury/ si vymyslaju velmi casto na forach. a by ´´upravili´´ realitu. asi ju neznesu taku,aka je a nemozu ju taku ani prezentovat na nete a tak velmi chu napisat, ze ten ich je´´iny´´. a potom zabudaju , co popisali kde na nete o sebe. 😀
inak, predvcerom som videla v nasej tv jeden dokumet. o vynutenych sobasoch moslimskych dievcat
pribeh zeny napriklad, ktoru poslali jej turecki rodicia do nemecka sa vydat ako inak, za svojho bratranca zijuceho v de.
uz vo svadobny den ju udrel.a bil ju pravidelne. neskor spachala samovrazdu.vsetci v komunite to videli a vedeli,ze je tyrana. vsetci to povazovali za´´ normalne.´´
jej rodicia tiez. vraj jej matku bil muz tiez. vraj je to znakom lasky k nej...... 😕
takze aj takto vyzera islamska kultura.... 😝
Ake ubohe klamstvo:za 1.:kto vie z akeho roku bol ten dokument ak vobec bol,mozno v arhivu pezinskej psychiatrije z roku 1946. za 2.:velmi tazko ju rodicia poslali vydat se do DE za bratrancom lebo mi moslimovia lipneme na sobasoch v nasej krajine a neexistuje sobas v krvnom pribuzenstve medzi tureckym obcianstvom to v ziadnom pripade nech ma opravi @janni alebo @mariuskaa,ak sa mylim. a za 3.: tak jej urodzenost grofka ma novy sudni pripad.A co tak nahodit sem ten link a ja sa na kolenach ospravedlnim.ake ubohe najprv obvinit niekoho z falosnej vypovedi a potom len tak mimochodom nahodit temu.Asi lieky uz nemaju ucinnost,treba zmenit dozu a davkovanie.
@canerko ten dokumet bol sucasny. ty nemas ani ponatia o tom, ako sa zije v takej anatolyii, ze nie? 😀
ziadne klamstvo,ale kruta realita dneska su tie su tie vynutene sobase v turecku a imortovane do nemecka. vyapovede rodicov tej zeny aj tych , co zili vedla nej v tej komunite boli tiez vymyslene?
pravda sa ti tazko cita, ze?
to nie je len hlavou si zamotat do satky a hrat sa na moslimku na sk..chod zit do turecka, do tej anatolye a budes sama vidiet nielen tu chudobu strasnu,ale aj zmyslanie .nie ako pred rokom 1946, ale ako pred 400 rokmi. vies co? doprajem ti zivit v turecku. tam az pochopis, co znamena byt zenou v moslimskej krajine. 😀
Ja mam muža moslima a som maxxx spokojna 🙂

@erjona inak ja som ešte čitala ze nosenie satiek je zdrave...vraj z toho menej vypadavaju vlasy 😀