icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

yanni
10. jún 2014

@erjona presne. Schönfelder Deutsche Gesetze taka tucna sunka ma Loseblätersystem. Sehr praktisch. Len tie Ergänzngen chodie len obcas. Ked sa nieco zmeni. Tak 3-4 krat do roka. Ako kedy.minimalne raz.

erjona
10. jún 2014

@yanni Tie deti maju akesi hodiny zabudovane, ked netreba ist do skoly, su velmi skoro hore a ked treba vstavat, nevies ich ani zeriavom vytiahnut 😀

erjona
10. jún 2014

@yanni Ano, aj tu, tak potom maju rovnaky system aj v AT - inak aj u tu bol vcera sviatok,, dnes su deti este doma, zajtra skola vola 😀

yanni
10. jún 2014

@erjona presne. Ale ja som bola taka ista. Aj basko.takze ziadna novinka 😠

erjona
10. jún 2014

@yanni 😀 😀 😀
Oki utekam, lebo sa mi slize rozvaria,,, dnes by som chcela tu pracu dokoncit, potom dopodrobna skontrolovat, lebo to musim mat v piatok uz na odovzdanie hotove, no a mozno po 15 hodine skocime aj na kupko, decka boli so svagrinou vcera a dost sa spalili aj napriek 50 faktoru kremu, tak uvidim, ci im zhnedne pokozka, ked nie, tak radsej to nebudem riskovat, aby vecer nejojkali, budem tu az vecer, pekny den 😀

yanni
10. jún 2014

@erjona stasna to zena. U nas dva tyzdne prazdnin 😠 a zrovna tento tyzden som si nemohla vziat dovcu lebo skolim len ja. Ale muzovi sa dalo, tak nech sa hra na Hausfrau 😀 buduci tyzden klidek, babka to isti 😀

alice107
10. jún 2014

@yanni je ine dieta odviest do skolky/ktoru si starostlivo vyberiem/ a ine je zavesit tam kde kade po nete fota svojich deti. a to iste plati aj o manzelovi.on ma pravo na svoje sukromie a tiez je proti takemuto nebezpecnemu zverejnovaniu svojho sukromi a na verejnych netoch
ty akoby si nechela /tak ako tu jedna mamicka tiez z de / pochopit, ze je rozdiel riziko a riziko. ak to nechapes, je zbytocne o tom dalej debatovat. je na kazdom,ako sa zariadi.
ja skutocne nepoznam ziasneho pravnika /cku/ posbiacich v oblastiach co spominame, aby svoje malolete deti ci muza vystavovala na nete. a nepoznam manzela/ku/ ktora by toto pripadne schvalila a suhlasila s tym.
vies, nic v zlom.ale deti amuza si vystavila.ale seba chranis. preco si nedala foto s tebou ci celou rodinou?
vies, vsetko je to o vizi zivotnych hodnotach, skuenostiach nazerania na zivot. v malej dedinke sa mozes chrnit viac,ked nebudes mat kde kade po nete fota rodiny ci info o svojej osobe ci rodine.

vies, co sa tyka kariery, tak ja na jej zaciatku som bola slobodna a bezdetna. takze som sa plne jej mohla venovat. pretoze som chcela.a nepokladala som t6o za nahananie.
NO A na ASKRATENY UVÄZOK PRACOVAT A ROBIT A POSTUPOVAT V KARIERE SA NEDA.
takze tie sudkyne ak maju male deti, tak si musia vybrat zvycajne.ale aj to sa da sklbit len treba mat pomoc v domacnosti.
no co ja poznam sudkyne, kazda ma opatrovatelku k detom a pomoc v domacnosti.
vies, ked mas kauzu, musis prestudovat spis, robit aj ine ukony, pojednavat, pisat rozhodnutia.a vzdelavat sa.sa. takze na skrateny uväzok/kolko hodin ?/ je to velmi obtiazne robit ak mas istu agendu.

ja ked som sa vydala, tak som vedela,akou cestou potom pojdem.
ja tiez nemusim pracovat ale to neznamena, ze pracu som brala ako ´´nahananie sa´´. pre mna moje povolanie bolo aje moje hobby.

vies, v kazdom povolani mozes zaklapnut na vikend pc amas volno. ale potom to musis dohnat
ak si v pozicii, ked mas pracu,aku spominame.
vzdy zalezi pritom na tom, v akej pozicii si pracovne. 😉
ja ti verim, ze ked mas na starosti 3 deti a muza prakticky stale na cestach, tak toho mas dost, ked aj prcujes. tak uplne chapem, ze citis ,ze sa nahanas. citala som, ze manzel bol zato,aby si bola doma uplne.ale neches. takze to nahananie tak ci tak pocitovat budes ,a jked by si hned mala skrateny uväzok.hlavne ked nema spomoc v domacnosti.
fakt klobuk dolu, ze to takto zvladas pri tak velkej rodine vlastne tak naraz.
🙂

tomiholjubavi
10. jún 2014

baby pamatate sa co sme pisali o tom ako neni na slovensku už čo ukradnt a kvoli comu bojovat?
dnes som nasla takyto rozkosny clanok 🙄 dufam, ze je to hoax, ale ja by som sa nicomu necudovala:
http://www.tvbezcenzury.com/sk/n/892/Ide-do-tuh...

yanni
10. jún 2014

@alice107 neboj sa mam aj moju osobu na nete. Ono sa to neda ustrazit. A kedze sme aktivni sportovci, vsetci aj deti, tak sme vsade. A nielen na webkach v DE.
A by si sa cudovala, kolko ludi vo vyssich poziciach roznych odvetvi su na webe aj s informaciami o sukromi. Dokonca aj na FB 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Ale nech si robi kazdy ako chce. Neuchranis nic. Ked ti bude chciet niekto ublizit najde si cestu. Napr. pred ca. 2. tyzdnami sme riesili jednu JVA, ktorej EDV system nabural nejaky Hacker. Ako pre boha? Ved cela Justiz je najlepsie chranena. A preds sa to niekomu podarilo. Takze tak.

yanni
10. jún 2014

@tomiholjubavi dobra haluz 😠

erjona
10. jún 2014

@tomiholjubavi No ak je to pravda, tak len ukamenovat, tych nasich sprostych politikov 😖 😖 😖 😖

erjona
10. jún 2014

@canerko Fakt zaujimave... vidis, vtedy po nich nikto nechcel integraciu a zrieknutie sa vlastnej kultury a viery 😀

tomiholjubavi
10. jún 2014

@yanni v to aj dufam 🙂

erjona
11. jún 2014

@tomiholjubavi moja, asi to hoax nebude,,, uz je vraj zakon doruceny parlamentu na schvalenie na dalsej schodzi,,, neuveritelne,,, tu je peticia, kto sa chce zapojit,,,
http://martina.slobodnyvysielac.sk/zakon-je-uz-...

erjona
11. jún 2014

@tomiholjubavi tak prave som si vsimla, ze uz je po peticii, takze ty mas aktualnejsi clanok,,,

kuwait
11. jún 2014

@erjona mne to pripada ako sprostost ved predsa vela krajin EU vyvaza balenu vodu.Francuzi,Nemci,taliani ich vodu kupis vsade aj v Kuwaite

tomiholjubavi
11. jún 2014

@erjona no to hadam nie 😲 😲 😲 ja tiez dufam, ze je to len kravina, ale ked od tych nasich ochrancov slovenskeho ludu mozno ozaj cakat hocico ☹

tomiholjubavi
11. jún 2014

Zeny vcera som sa dozvedela taku hroznu spravu...hned som to chcela aj napisat, ale nebola som v stave formulovat vety. od neprijemneho prekvapenia som nemohla prist k sebe az do tretej rana ☹ tu na pagu mame hned niekolko susedov z okolitych krajin. medzi nimi aj jeden bosansky par - starsi ludia, nad 60 rokov. Obidvaja moslimovia, ona praktizujuca (nikdy nenosila satku, ale modlievala sa), on skor taky lajt, pravidelne jedava oškvarky 😀 ale vyrastali v tej kulture od narodenia.
vzdy sme hovorili, ze aky pekny par. napriek tomu, ze uz boli spolu min. 40 rokov, kazde rano zacinali spolocnou prechadzkou, kde sa drzali za ruku. nie za dlan, ale tak, ona mu prevliekla ruku cez rameno ako v starych filmoch. vsade chodili spolu, vypravali sa so susedmi, chodili chytat ryby na člnku, kupavali sa v mori a tak. Obidvaja zboznovali mojho gorička, vzdy sa s nim hravali. Chodievali sme na navstevu, kavu, alebo sa len tak vypravali, ked sme sa stretli na plazi.
Ona dostala osteoporozu a tak co zarobili cez leto na turistoch, to pominali na chodenie po kupeloch a liecbu. muz na nej nikdy nešetril, kupoval jej najdrahsie lieky a platil vselijake kury. Pred domom mali velky ružovy sad. ked ochorela, kazde rano o siestej ho chodil polievat jej muz a aby nemusela upratovat, zacal aj apartmany cistit on...On ma inak sklony prehanat, vzdy sa chvastaval nejakou hlupostou a ona mu hovorila, že Jooooj zase trepeš ...a divala sa na neho asi takto: 🙄 všetkym nam to bolo vzdy smiesne. fakt boli mily, nerozlucny par.
v pondelok sme prišli zo zagrebu na more. museli sme ist nieco vybavit. kedze je sezona, boli sme hore len par dni. ked sme odchadzali, suseda sa este hrala s goričkom,ukazovali lsme jej ako pokračujeme s apartmanmi, čo uz sme zase stihli dorobit a tak...ked sme prisli, tak sme sa čudovali, že nikde nevidime diu a sulja...ved oni vždy sedavali vonku a riešili nejaké úžitky života 🙂 v utorok sme ich tiez nevideli, ale stretli sme druhu susedu, chorvatku, ktora vlastni westinsku terierku, "najlepšiu kamaratku" našho gorička. bola cela smutna, videlo sa na nej, že aj plakala.
pytali sme sa čo jej je a povedala nam, že Dia umrela. Zo dňa na deň...vo štvrtok ešte žila, s mužom kávičkovali na terase...v pondelok rano povedala, že ju hlava boli a večer už bola mrtva. praskla jej v mozgu cievka. dnes ma pohreb... ☹ chudak jej muž je z toho taky mimo, že túto susedu s westinkou a jej muža požiadal, aby mu pomohli vybavit pohreb. tak chodili cely vikend a vybavovali veci...

vsetkym nam je Die hrozne luto, lebo to bola prijemna, vesela, optimisticka žena. Nikdy neohovarala, nezavidela, nebola konfliktna. fakt v celej dedine neni cloveka, co by na nu povedal kriveho slova...dokonca aj moj svokor, vecny frflos, bol z tejto spravy smutny.
Damy, ktore tvrdite, ze vsetky zeny v islame su tyrane, submisivne chuderky, ktore su ucene kulturou drzat hubu a krok, tak tu mate realny priklad toho, ze to tak neni. nasi susedia mali od neskorej puberty pekny vztah a vydrzal im, az kym ich smrt nerozdelila. nikdy som nemala pocit, ze by trpela, alebo jej nieco chybalo. bola priliš spokojna a radostna, aby doma potajomky trpela..

Nemozem uverit tomu, ze hocikedy pojdem venčit gorička Diu uz nestretnem...nedavno sme spolu este klebetili a smiali sa na pribehoch z mladosti a dnes jej uz niet ☹

canerko
11. jún 2014
erjona
11. jún 2014

@tomiholjubavi Uprimnu sustrast ☹

mariuskaa
11. jún 2014

@tomiholjubavi to má mrzí!

erjona
11. jún 2014

@kuwait nechajme sa prekvapit 🙂

ellise
11. jún 2014

zkuste si přečíst tohle, text je trochu náročnější ale zvládnout sedá, jsou toho dvě části

http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/413194/Vyhlas...

http://berrezouga.blog.idnes.cz/c/413273/Vyhlas...

alice107
11. jún 2014

@ellise ten autor napisal pravdu, ktoru mozno ani sam netusil aka je kruta. je to stale to iste v kazdom state eu s moslimami.a v CR ak si nedaju pozor, tak ti pristahovalci zamoria krajinu mesitami, poziadavkami a nasilim tak,ako to urobili aj vzapadnej europe
a ta veta , ze zeny moslimky maju dost miesta v moslimskych krajinach nosit satky, kupat sa oblecene a svoje deti vychovavat v moslimskej viere presne vystihuje mienku europanov. 😎
ta posledna veta je hlboko pravdiva a mala by byt menentom pre kazdeho takeho mosima-pristahovalca.
vsetko totiz smeruje k tomu/ako pise autor dve tretiny obyvatelov eu nechcu arabov a podobne etnika na svojom uzemi/, ze prava, ktore im boli dane/pravo pobytu, obcianstvo/ im moze byt velmi rychlo odnate a budu vyhosteni.
a to vsetci bez rozdielu.
ked sa rube les,, tak aj triesky lietaju. ten autor to ozaj vystihol . 😎

alice107
11. jún 2014

@yanni , sme uz hodne mimo temu.ale to, co sme zacali rozoberat, je ozaj vazna tema. tak na to este zareagujem.

ja ako som napisala, nepoznam ziadnu vysokopostavenu osobu z pravneho prostredia, ktora by mala malolete deti vystavene na nete.ani inu vysokopostavenu osobu. ty ano? tak kto napriklad dava malolete svoje deti na net? ci svoju manzelku/la/?
to by som chela vidiet tie deti.ak teda vyjmeme fota kralovskych deti europskych monarchov v casopisoch.
ale ti maju aj adekvatnu ochranu.
chapes, o com pisem? ty pre seba nemas ochranku ako kralovske deti. k vasim detom ma pristup kazdy velmi lahko. a ty si mu to viac este ulahcila.
ale jasne, ze je to na tebe,ako konas.
ja za seba by som svoje didta takemu riziku nikdy nevystavila
priklad mas tu aj na mk. jedna taka mamicka tiez nevidela nic zle na tom, ak bolo jej dieta vystavene na nete. a to aj v spolocnosti prostitutok. =-
vies, si predstavit, kto vsetko tie deti obzeral a mozno stahoval na svoje obcesnosti.? :-

je to nebezpecne z rozneho uhal pohladu. mohi statni cinitelia /aj vysokopostavene a majetne rodiny/ maju ochranku pre svoje deti a aj seba. tak nebudu vystavovat este aj fota deti na facebook. =-
taky prokurator ci sudca si vystavi svoje deti riziku? ked sam je verejne cinny a jeho povolanie so sebou nesie riziko aj pre neho?ty ozaj osobne poznas takeho?

co sa tyka hackerov, tak to sa stava. preto je velmi rizikove,este okrem dat, ktore su povinne v roznych instituciach udavat/v bankach apod/, kde kade osobne udaje a fota maloletych deti dobrovolnne davat?
to ozaj nechapes, aky v tom je rozdiel?
no, v tomto sa asi spolu nezhodneme. 😉
takze tolko k tejto teme. 😉

yanni
11. jún 2014

@alice107 boze ved uz tolko neprehanaj. Ani jeden z mojich kolegov a kolegyn nema ochranku, nevyhyba sa verejnych akcii, deti chodia do normalnych mestkych ci dedinskych skolok a skol, popripade, ako budu nasi od 5. rocnika, do sukromnej Ganztagsschule, ktora je sice sukromna ale pre siroku verejnost. Ved si pozri Homepage nejakej aj sukromnej skolky ci skoly, Sportvereinu atd. Vsade su fotky ci uz rocnikove, roznych akcii a tiez sportovych podujati. A nie sme ani krali, ani prezident ani vysoki politici ani mutimilionari a ani sudcovia na najvyssom sude. sme na obyckovom pipi sude, ok teraz som na OLG ale v takom Sachgebiete, ze sa s verejnostou vobec ale vobec nestykam. Mam na starosti sice cely Bayern ale len interne. A tiez sa organizuju vselijake podujatia, Familientage atd. Vsetko otvorene. Ked ta bude chciet niekto odbachnut, tak ani len okom nebudes staci mrknut a si vykydnuta.
A uz som ti raz napisala, neviem ci to nechapes, ked niekto bude chciet ublizit tebe ci tvojej rodine, najde si sposob. A ani len z domu nemusis vyjst. A uz sa nerob dolezitejsou ako samotny papez.
Co sa nas tyka,my sme normalna rodina, normalne zijeme a chceme aj nadalej zit, bez toho aby sme sa museli skryvat len preto, ze ja robim na sude a muz ma vo firme tiez dost vysoku poziciu. Aaaaa, ideme sa teraz pokakat? Byvala kolegyna ma uz dost vysoku poziciu, je dokonca na trestnom,posiela ludi do basy a nie len na par rockov, dokonca na dozivotie a zije v pohode. Byva vo vedlajsej dedine, deti chodia do normalnych statnych skol, cestuje dokonca öffentlich, obcas sa stretneme vo vlaku. A co teraz? Na sude robi 25 rokov a este ju nik neodbachol, dokonca sa jej ani nevyhrazal. Minule som dokonca videla fotku jej starsej dcery v novinach a na webe. Je sportovkyna a bola na majstrovstvach. A bolo tam dokonca aj jej meno, predstav si to 😕
Prepac neviem co si zac, nechcem ta urazit, ale nemas ty nejaku psychicku poruchu? Netrpis paranoiou alebo niecim podobnym. Ja lutujem tvoje deti. Tie su asi stale zavrete len vo svojich izbach, von nechodia, maju sukromnych ucitelov, plavaju len vo vlastnom bazene v pivnici, sportuju len vo vlastnom fitku este hlbsie ako je ta pivnica a tvoj muz musi byt z teba asi uz totalne na cucky. 😕

Takze naposledy, nechaj nas na pokoji. Tebe moze byt u ri... ako my zijeme a co s nami bude. Staraj sa o svoju rodinu a neterorizuj slusnych pocestnych normalnych ludi. A predstav si, muz o vsetkom vie, cita totiz kona so mnou. 😕 😨 Ja prekladam a on sa rehoce, ake su zenske padnute na hlavu. A casto sa cuduje, o com vsetkom bezpredmetnom sa da na milion stran diskutovat 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
Takze koncim a radsej sa idem pomojkat s muzikom, ked decka chrnia a pracka uz tiez prestala po mne vrieskat 😝, ako stracat drahocenny cas s niecim takym ako je pocitac.

yanni
11. jún 2014

@tomiholjubavi to mi je luto. Ono jeto vzdy tak, dobri ludia odchadzaju najskor. Nespravodlive ☹

dalal
11. jún 2014

@tomiholjubavi smutne... je mi to luto... aj my sme mali par pacientov.. dokonca maleho 6 rocneho chlapceka ktory zomrel na krvacanie do mozgu ... neocakavane a devastujuce...

dalal
11. jún 2014

@alice107 http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/256565/...

cech uniesol deti .. matka zije v rakusku... to ako vysvetlis ty super rasistka?

alice107
11. jún 2014

@dalal , tvoje nepristojne vyjadrenie ohladom mna ani komentovat nebudem. 8-
ten link hovori o kriminalnom akte jedneho cloveka. co si tym linkom v tejto teme chcela vyjadrit?