Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona ja som povodne tie linky jechcela davat do temy, dal ich niekto iny. To, ze im ty neveris, lebo ti to nezapada do tvojho obrazu o mierumilovnych moslimoch je tvoj problem..mimochodom bolo to zverejnene aj na BBC...mienkotvorne medium v UK, pre informaciu.
Presne takto je to v UK, tolerantni briti a vsetko vyuzivajuci cudzinci - v tomto pripade moslimovia.je to smutne a zaroven strasidelne do buducna, presne to som ti chcela mojimi minulymi prispevkami naznacit - UK je velmi tolerantna spolocnost (v Rakusku to zrejme tak nie je) a moslimovia to znacne zneuzivaju...ked si mi pisala, ze mal mm spravit to ci ono ked sa mu ten pakistanec modlil v kancli..len pre info (myslim, ze @dalal sa pytala ci sa to este opakovalo)..ANO opakovalo, ked mm prisiel do prace, chlapik bol opat v jeho kancli s jeho kobercekom 😅 takze kto tu je tolerantni a kto zneuziva tolerantnost k inym kulturam, nabozenstvam a pod.? Ja mam jasnu odpoved aj ked tebe sa nebude pacit a budes sa bit za svoju "pravdu".
Samozrejme tolerantnY v rychlosti som spravila preklep..
@slniecko77 Dievcence, naucte sa citat,,, ja som pisala, ze som ich necitala,,, a ze nie vsetkemu verim, co je v novinach,,, co na tom nechapes, akoze? A BBC, vysiela presne to, co jej nakazu,,, tolko k mienkutvornemu mediu,,, tvori mienku, aku chcu, ti hore, aby ju ludia videli,,,, 😝
@erjona nuz, ale nevyjadrila si sa k veci tj k moslimom a ich spravaniu v tomto pripade. Nie, neubudlo by z teba keby si priznala, ze sa zachovali nespravne..ale to by si musela mat aspon trosku nadhlad a minimalny kusok objektivizmu v sebe...to nemyslim v zlom ani posmesne.
A nie som taka naivna, aby som nevedela ako pracuju media, politici a pod. Vies, len Birmigham je jedine mesto v UK kde uz viac moslimov ako anglicanov ci inych nabozenstiev..smutne a stradidelne...brrrr.
@slniecko77 K comu som sa mala vyjadrit ???? Este raz, necitala som tie linky a ani sa nechystam,,, co na tom neni zrozumitelne??? Ani vam vy neuskodilo mat trosku respektu pred ludmi a neskatulkovat, ale vytykat druhym, coho sa same nedrzite, to ano, co? Zaujata si ty od zaciatku a ty sa chces o objektivizme vyjadrovat,,,? Nacitala som sa ho od teba uz dost,,, 😝
@eva8 Dakujem za odporucanie,,, toto robis stale, ked nechces odpovedat,,, lebo ti je to neprijemne a potom reagujes na uplne inu vec, ked sa zasa vratis, co sa ti hodi,,, ale zacnem sa ucit od teba a budem reagovat, len na to, co sa mi hodi u teba,,, 😉
Doplnam, kedze aj ty si tvoj prispevok rozsirila - Neberem to v zlom,,, 😉
@erjona 😀 nehodi sa do "kramu" vsak? Chapem..
Ani moslimovia v Birme ani moslim v mm kancli, OK...velmi konstruktivny pohlad z tvojej strany 😀
Ja tolerujem ine nabozenstva, rasy...ja nemam s moslimami problem pokial sa spravaju normalne rozumej, neobmedzuju ostatnych....oni prisli do Europy, mali sa prisposobit Europe nie ona im..
Pre tvoju informaciu.a mozno aj prekvapenie..mam/mala som velmi dobreho kamosa, je moslim..takze tvoje urychlene uzavery su uplne zle!
@slniecko77 na bbc je cela seria clankov k tomu. ale pravdaze, je mozne ze si to ti neprajni novinari vycucali z prsta, nafukli nejaky bezvyznamny incident a teraz sa s chutou budu vozit po mierumilovnych moslimoch.
@demo aj OFSTED si vymyslel hodnotenia tych skol 😀 tomu by som aj uverila keby som nevedela ako to v UK funguje..erjona by sa mohla spytat aliza (chuda, furt ju tu spominam a ona uz zrejme nechce mat s touto temou jic spolocne) ako to v Birminghame funguje..ale nie, to nie je pravda, lebo ved erjona vie ako sa spravuju moslimovia v UK..
@slniecko77 A Ofsted je skorumpovany prehnity urad plny rasistov. Inak, musela som si dat do googlu, co je to Ofsted, ale sak co. Ked su schopni prist s takymito vysledkami vysetrovania... sa mozu hanbit... to co uz je za spolok islamofobov 😀
@demo je to inspekcia pre vsetky vychovno-vzdelavacie institucie a jednotlivcov 😉 ale to si si uz vygooglila.
Mimochodom, aj podla hodnoteni OFSTED som hladala a budem hladat edukacne zariadenie pre svoje dieta/deti 😉 ale zrejme by som to mala prehodnotit 😀 😀
Odviest pozornost od temy, ktora tu bola rozoberana,,, to vy dve radi,,, ze? Co vy na to, ze alicka uraza nase deti, je to v poriadku?
@erjona to urcite nie je v poriadku..ja na tu osobu nereagujem a necitam ju,cudujem sa, ze este niekto reaguje..uz by nepisala keby ju vsetci ignorovali a nikto ju nespominal. Urazat by nemal nikto nikoho, a akejkolvek strany.
Ale nevyjadrujes sa ty..k teme o moslimoch a ich spravani v Europe..
@demo Ano predstav si, ze urazila a ten clanok pod tym si prehliadla,,,? Tam prilievala ,, Ako by sa tebe pacilo, keby napisem, ze Slovaci su alkoholici, tak vychadzam s toho, ze aj tvoj muz asi nim skor, ci neskor bude a deti v taktomto manzelstve budu mat len problemy, tak naco si brat Slovaka???
@erjona tak ked si pospominam, co vsetko tu bolo na adresu slovakov napisane, mi tato poznamka nepride taka zavazna. a ze maju deti zmiesanych parov v zivote problemy, ved to ste vy tu pisali, s akym rasizmom a predsudkami sa musia potykat v niektorych krajinach.
Ked niekto napise, ze Slovaci su alkoholici tak to necitam tak, ze moj muz je alkoholik alebo bude. Netreba si vsetko vztahovat na seba a svoju rodinu. Trochu nadhladu by nezaskodilo. Keby alica napisala, ze tvoje deti su take a hentake, tak by som s ta hned zastala.
@aliza Poruchu mas asi ty, citaj dozadu, co som pisala, ale vhupla si sem, lebo si ta volali na pomoc dievcence,,, laskavo sa zdrzuj urazlivych komentarov,,, vy asi potrebujete vsetky okuliare, lebo inak si nevim predstavit, co na slovach, clanky som necitala nechapete,,, inak to bohuzial napisat neviem,, ale mozem skusit aj po nemecky, ked Slovencine nerozumiete 😝 😝 😝 😝 😝
@demo Alica pre istotu hadze vsetky a moje inkl., ja som nepisala, ze moje deti maju problemy s rasizmom,,,,, ked, tak ludia co hovoria s akcentom,,, moje deti maju Akzent freies Deutsch!!! Nemusis sa teraz vykrucat,, keby ste stale neutocili vsetky ako osi, Slovakov by nebolo zapotreby spominat,, ale ved to ty velmi dobre vies,,,, 😝
Bože dievčatá chodte už s tym do zadnice...fakt musite verejne prezentovat neznalost ceskeho a slovenskeho naroda? ine etnikum okrem našho a ciganskeho ste videli maximalne na obrazku a uz tu analyzujete jak najvacsie znalkyne... 😠 🙄 hovorite ako keby ste tu rad radom boli vsetky vydate aspon za troch moslimov, vsetky boli tyrane a okradnute o deti a mali dalsie strasne problemy kvoli tomuto.... 🙄
aj keby niekto mal zlu skusenost, ako moze podla toho generalizovat? ja som mala prveho muza strasneho ale fakt strasneho kok*ta...a to mam teraz vypravat, ze vsetci vychodniari su idioti ako bol moj byvaly?
PS uražat niekoho deti je to najubohejsie co moze žena, matka vyprodukovat... 🙄
@erjona 😀 😀 😀 som sa pobavila..ja si zvycajne viem obhajit svoje nazory a nikoho pomoc k tomu nepotrebujem 😉 aj preto som nedala zavinac pred aliza nick..
Ale stale sa vyhybas odpovedi resp vyjadreniu nazoru k vyssie zmienenej teme..
Fakt netusis ako to v UK bezi, funguje..ako tu zvacsa moslimovia z azijskych krajin ziju..Rakusko im tolko nedovoluje, hlavne tito moslimovia tam neziju...rakusaci by to nedovolili, nie su tak tolerantna spolocnost ako britska, a to je len pre nich dobre..ako som uz par krat vyjadrila, Britania na svoju toleranciu zajde..

@eva8 Uz neskace len do moslimov, ale aj do nasich deti,,, a nemysli si, ze to si len tak necham pacit,,, ako som pisala, uraza aj tvoje,, ale ked ti to neprekaza, jak je libo,,, 😠 😠 😠 😠