Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
vi bi ste nikdy v zivote nejedli kopcekovu zmrzlinu keby ste vedeli ako sa vyraba a co sa robi vecer s tim co zostalo od toho dna a nepredalo sa.nechcem vam kazit iluzije.
@digysa ja to tu uz tiez pekne davno necitam, ale ked som si pozerala, kde sa diskutuje, vybehol na mna jej prispevok o cistokrvnom Francuzovi a nedalo mi .... no ked sa na moju adresu vyjadrila, ako sa vyjadrila, tak som si spomenula aj na tuto temu a som to sem hodila, nech maju ludia uceleny obraz .... Ale mas uplnu pravdu, tuto temu aj aj tu druhu oddnes preskakujem, vratane vsetkych, kde zhliadnem jej meno.
@erjona to fakt?Preto mame prisne hyg.kontroly a len jeden minus a mas po chlebe.Kazdy mesiac odovzdavat vzorky,vodit si dennik teploty a vsetko okolo toho je obtiazne a narocne abi si nezabudol.Jedine co toleruju bakterije v puncovej zmrzliny u tych ktori tam davaju hrozienka a to len ked su v malom percente a zdravotne nezavazne
@maca_p No,ked vecer zostane zmrzlina taka pol vanicky tak sa ona necha rozmrazit a rano sa zmiesa s cerstvou zmesou na zmrzlinu,cez noc sa v takej mliecnej namnozia bakterije a veselo sa predavaju dalej.takze si mislis ze mas na druhy den peknu cerstvu zmrzku a vlastne papas odpad od vcera.preto mi okolo siestej poobede uz nevyrabame a dopredavame co zostalo.Bohuzial nepredane sa rozmrazi a vyleje do odpadu.Uz par rokov ani nevarime zmes lebo vajicka su velmi nebezpecne
@canerko 😀 😀 😀 talian 😀
@canerko Inak, nam starka spravila tuto zmrzlinu za obrovsky vandel par krat, za jeden den jej uz nebolo,,, a chodili k nam podnikatelia, lebo chceli odkupit recept, len stari rodicia ho nezapisali nikam, dokonca 50 000 eur zan ponukali, to boli ludia, co si este pamätali na chut tejto zmrzliny a ja mozem potvrdit, lepsiu som este nikde nejedla, ako tu od starkej 😀 😀 😀
citame sa vecer,idem s detmi do aquaparku.Mame novy nafukovaci v Pn,idem sa blaznit s detmi.
@canerko fuha, skor som si myslela, ze to supnu do mrazaku, rano napoly rozmrazia a vymiesaju. ale o topeni, som nemala veru ani sajn 😖
poznas aj trnavskych zmrzlinarov? ja zboznujem snickers u Gellato na stefanikovej 😉
celkovo mi chutia smotanove zmrzky ako jogurtova, cookies, orieskova, tento snickers, pistaciova. ovocne nemam rada a neznasam ich olizovat po detoch, ked sa im to zacne topit... 😎
@tomiholjubavi ked si videla v dokumente, ako si nejaká babka (možno už aj senilná) pripravuje pre seba a možno svoju rodinu jedlo a berie vodu z gangy, neznamená to, bežný štandard, že jedlo na komerčný predaj je takto pripravované, tobôž koreniny. A čo s tým má spoločné kari korenie, vyrobené v Madarsku??? 😕
@abasta to, že viem, že v madarsku vsetko pripravuju vo fabrikach a podla eu noriem, ale tak sa mi zhnusila indicka kuchyna, ze uz ani racionalne argumenty ma nedonutia kupit nieco ich, hoci len kari od našich susedov.
a to som si myslela, že aká som v jedlách háklivá 😀
abasta, mas moj uplny suhlas. a to je jedna z veci tiez, co je rozdielna v ponati nasich rozdielnych kultur. a to je pojem hygieny a poriadku
taky arabsky svet je znamy spinou vsade, kde sa clovek pozie.
v tom ´´exotickom ´´svete aj v europe je vidiet ta spina aj na uliciach tych ich stvrti. a to iste co sa tyka pripravy jedla v ich restavraciach. 😝
No ja osobne viem, co som zazila, tak tie nemecke pribytky teda nie su najcistejsie,,, ani voda mi u nich nechutila a staci si pozriet relacie vymeny manzeliek, clovek by si ani kavu u takych nedal 😉
demo, no na tu odpoved som aj ja zvedava.len aby to nebolo v tych stvrtiach ludi s ´´juzanskymi crtami´´ 😉

@nivi Robia ju na kyslo a na sladko,,, ked kupim cerstvu kapustu, tak na sladku a to zasa ja nemusim,, ja mam len kyslu kapustu rada,ked je uvarena,, ked kupim platy kyslej kapusty v tureckom obchode, tak ju robim na kyslo... 😀