Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona aj v chorvatsku davaju nakrajanu kapustu medzi to...normalne si mozes vybrat z cervenej alebo bielej hlavky...maju take polovicky a krajaju...este si mozes povedat kedy dost 😀 tak to je potom taka slovanska verzia...nase narody nedaju bez kapusty ani ranu 😀
@tomiholjubavi No tak to by som teda ani ja nejedla,,, 😀 😀 😀 😀
@erjona ja celkom lubim kapustu a kebab bez nej si neviem predstavit 😝 je to taka slovanska špecialitka 😀 napr. ruska kuchyna je na nej vyslovene zalozena...v jedle, kde neni kapusta, bude určite aspon cvikla 😀
@tomiholjubavi Ja som jedla pljeskavicu original na razni grilovanu v kosove s takouto kapustou,,, to je ina lahoda, ale ked si uz zvyknuta na origos kebab, tak toto ti pride ako vtip 😀
@erjona a čo je vlastne origoš kebab? tu ho robia chorvati asi takto - žemľa, kečup, tatarka, kooooopu masa, rajčiny a potom sa ta pytaju aku chces zeleninu - maju asi vsetky druhy vratane hribkov 🙂 no a ešte davaju feta syr 🙂
@tomiholjubavi Inak dnes som kupila dve hlavky kapusty,,, ja ju mam tiez rada,,, asi spravim sarmu 😀
@erjona ja som sa tak zlakomila na sarmu ked som sa len nastahovala sem 😀 tomi hovori, ze mnaaaaam sarma, to si musis dat...susedka nam doniesla co sama robila, na tradicny vidiecky sposob...ja si naložim jak valach, že ved mnam...idem na to ...a .... 😕 😕 to plnena paprika s kapustovou omačkou 😕 bolo to velke sklamanie 😀 ale za to lubim palentu 😝
@tomiholjubavi Mäso, rajciny, salat, cibula a cesnakova omacka, original upeceny chlieb, maju vlastne pece, taky bochnik a zapija sa to s ayranom - to je jogurt zriedeny a osoleny,, pochutka 😀 A niekto dava este ugrilovanu papriku do toho, stiplavu cely kusok, ale to dostanes tu len na Naschmarkte,,, to zboznujem takuto kombinaciu a tej omacky pytam vzdy vela,,, kecup a tatarsku neponukaju k tomu,,,, 🙂
@erjona este ma napadlo, ze potom presiel nejaky cas a zase mi nukali sarmu a ja ze dakujem, nelubim...a vsetci na mna kukali jak na uplneho blazna 😀 😀
@tomiholjubavi toto naklada moja svokra do takych velkych nadob a potom nam dava po velkych nadobach domov a moj manzel ma po cely rok co jest k varenemu jedlu, ked sa minie, ideme k svokre nakupit 😀
@tomiholjubavi v Turecku doner kebab vatsinou padavaju v placke ale najdes aj v zemli ale to je taka ina neviem presne ako ju pecu.
do vnutra davaju paradajku, cibulu, ak zelene tak vatsinou salatovu uhorku alebo salat alebo aj vnat + jogurtovy dressing a mozes si vybrat ci chces chilli nic ine. samozrejme tieto ingrediencie si mozes vybrat co ches ci vsetko alebo len nieco.
ziaden kecup ziadna tatarka. tatarku v turecku ani nepoznaju, max majonezu.
ale na stole tieto veci najdes v restike, cize ak mas chut mozes si to tam dat.
@tomiholjubavi Ale sarmu na jedenie, som myslela toto, co ja chcem spravit,,, moj muz sa toho nevie objest,,
ja zasa pre seba radsej kapustnicu 😀
@tomiholjubavi niekedy je lepsie nevidiet 😀
@erjona no to je ono co som aj ja myslela..kapustny list, vnutri maso v style plnena paprika a okolo kopu kapusty ...ani tomi sa toho nevie dojest..to keby donesie suseda 20 litrovy hrnec tak ho cely spraši za dva dni 😀 ale mne to dajako nechuti
@erjona neviem preco bagatelizujes moj prispevok ohladom kebabu lepenim patexom.
za kazdu cenu musis pretlacat svoj nazor, svoj pohlad na vec ako jedinecny, nepochybny a len to tvoje musi byt perfektne, dokonale, najchutnejsie.
kurnik, ked poviem, ako to robili, tak to robili! a ziadny patex v tom nebol.
@nivi tak u nas davaju kečup a majonezu a ziadnu omačku 🙂 cibulu samozrejme davaju tiez 🙂 a mozes si dat aj salat, alebo uhorky, ale ja nelubim zeleninu, tak si dam len tej kapusty 😀
@tomiholjubavi Ano,,, a to co svokra robi, je tuschia,,, to je v takom naleve,,, paprika plnena kapustou, to sa naklada do nadob, aby to vyzrelo... 😉
baby inak moja mama ked bola mlada, tak chodievala zo skoly na brigady...to sa tak chodievalo za sociku...raz bola brigadovat v siruparni....co tam vsetko videla neviem, ale verte mi alebo nie, cele moje detstvo som prezila bez sirupu...nikdy sme doma ziaden nemali a ani ja ho nekupujem ... 😀 Mama sa so mnou podelila len o "najpikoškovejšie" zazitky a stacilo mi to 😀
@erjona este k tomu dipu http://www.thebestturkishkebab.com/photos.asp kuk sem, na vrchnej liste co sa menia obrazky, tak tam je jeden zlty vandlik plny toho cerveneho stiplaveho dipu. to je to, co sa vracia po hostoch spät pre inych hosti.
link je len pre ilustraciu, v rychlosti som nenasla iny
@tomiholjubavi No a moj ocino robil v pastekarni, tak ja som cele detstvo prezila bez pastek a parkov 😀
@tomiholjubavi co myslis, ako sa robi karamel do veternikov? predsa zo smotany po zaruke. nie je nic lepsie, ako ked ma majitel potravin aj prevadzku cukrarskej vyroby.
a je to tak vsade, ci na slovensku, v anglicku, na novom zelande, australii....
minimalizovat prevadzkove naklady
@tomiholjubavi 🙂 zaujimave. ked budem v Chorvatsku tak ochutnam aj ten vas 🙂
@erjona tu papriku plnenu kapustou mam rada, ak je to ta na kyslo 🙂
@erjona 😀 😀 😀 moj tato zase brigadoval v puchovskej mliekarni...a vzdy sme kupovali ich jogurty a termixy..povedal, ze najcistejsia prevadzka aku kedy videl.... 🙂 škoda, že ju uz davno zavreli...vsetko čo bolo dobre a chutne zrušili, alebo aspon zmenili recepturu...kopu veci co si pamatam z detstva a este stale sa vyraba ma uplne inu chut ako kedysi

@erjona :D takych je tusim viac, dali tomu slovensky smrnc