Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
vi bi ste nikdy v zivote nejedli kopcekovu zmrzlinu keby ste vedeli ako sa vyraba a co sa robi vecer s tim co zostalo od toho dna a nepredalo sa.nechcem vam kazit iluzije.
@digysa ja to tu uz tiez pekne davno necitam, ale ked som si pozerala, kde sa diskutuje, vybehol na mna jej prispevok o cistokrvnom Francuzovi a nedalo mi .... no ked sa na moju adresu vyjadrila, ako sa vyjadrila, tak som si spomenula aj na tuto temu a som to sem hodila, nech maju ludia uceleny obraz .... Ale mas uplnu pravdu, tuto temu aj aj tu druhu oddnes preskakujem, vratane vsetkych, kde zhliadnem jej meno.
@erjona to fakt?Preto mame prisne hyg.kontroly a len jeden minus a mas po chlebe.Kazdy mesiac odovzdavat vzorky,vodit si dennik teploty a vsetko okolo toho je obtiazne a narocne abi si nezabudol.Jedine co toleruju bakterije v puncovej zmrzliny u tych ktori tam davaju hrozienka a to len ked su v malom percente a zdravotne nezavazne
@maca_p No,ked vecer zostane zmrzlina taka pol vanicky tak sa ona necha rozmrazit a rano sa zmiesa s cerstvou zmesou na zmrzlinu,cez noc sa v takej mliecnej namnozia bakterije a veselo sa predavaju dalej.takze si mislis ze mas na druhy den peknu cerstvu zmrzku a vlastne papas odpad od vcera.preto mi okolo siestej poobede uz nevyrabame a dopredavame co zostalo.Bohuzial nepredane sa rozmrazi a vyleje do odpadu.Uz par rokov ani nevarime zmes lebo vajicka su velmi nebezpecne
@canerko Inak, nam starka spravila tuto zmrzlinu za obrovsky vandel par krat, za jeden den jej uz nebolo,,, a chodili k nam podnikatelia, lebo chceli odkupit recept, len stari rodicia ho nezapisali nikam, dokonca 50 000 eur zan ponukali, to boli ludia, co si este pamätali na chut tejto zmrzliny a ja mozem potvrdit, lepsiu som este nikde nejedla, ako tu od starkej 😀 😀 😀
citame sa vecer,idem s detmi do aquaparku.Mame novy nafukovaci v Pn,idem sa blaznit s detmi.
@canerko fuha, skor som si myslela, ze to supnu do mrazaku, rano napoly rozmrazia a vymiesaju. ale o topeni, som nemala veru ani sajn 😖
poznas aj trnavskych zmrzlinarov? ja zboznujem snickers u Gellato na stefanikovej 😉
celkovo mi chutia smotanove zmrzky ako jogurtova, cookies, orieskova, tento snickers, pistaciova. ovocne nemam rada a neznasam ich olizovat po detoch, ked sa im to zacne topit... 😎
@tomiholjubavi ked si videla v dokumente, ako si nejaká babka (možno už aj senilná) pripravuje pre seba a možno svoju rodinu jedlo a berie vodu z gangy, neznamená to, bežný štandard, že jedlo na komerčný predaj je takto pripravované, tobôž koreniny. A čo s tým má spoločné kari korenie, vyrobené v Madarsku??? 😕
@abasta to, že viem, že v madarsku vsetko pripravuju vo fabrikach a podla eu noriem, ale tak sa mi zhnusila indicka kuchyna, ze uz ani racionalne argumenty ma nedonutia kupit nieco ich, hoci len kari od našich susedov.
abasta, mas moj uplny suhlas. a to je jedna z veci tiez, co je rozdielna v ponati nasich rozdielnych kultur. a to je pojem hygieny a poriadku
taky arabsky svet je znamy spinou vsade, kde sa clovek pozie.
v tom ´´exotickom ´´svete aj v europe je vidiet ta spina aj na uliciach tych ich stvrti. a to iste co sa tyka pripravy jedla v ich restavraciach. 😝
No ja osobne viem, co som zazila, tak tie nemecke pribytky teda nie su najcistejsie,,, ani voda mi u nich nechutila a staci si pozriet relacie vymeny manzeliek, clovek by si ani kavu u takych nedal 😉
demo, no na tu odpoved som aj ja zvedava.len aby to nebolo v tych stvrtiach ludi s ´´juzanskymi crtami´´ 😉

@nivi Robia ju na kyslo a na sladko,,, ked kupim cerstvu kapustu, tak na sladku a to zasa ja nemusim,, ja mam len kyslu kapustu rada,ked je uvarena,, ked kupim platy kyslej kapusty v tureckom obchode, tak ju robim na kyslo... 😀