icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

erjona
18. jún 2014

@nivi Robia ju na kyslo a na sladko,,, ked kupim cerstvu kapustu, tak na sladku a to zasa ja nemusim,, ja mam len kyslu kapustu rada,ked je uvarena,, ked kupim platy kyslej kapusty v tureckom obchode, tak ju robim na kyslo... 😀

canerko
18. jún 2014

vi bi ste nikdy v zivote nejedli kopcekovu zmrzlinu keby ste vedeli ako sa vyraba a co sa robi vecer s tim co zostalo od toho dna a nepredalo sa.nechcem vam kazit iluzije.

sisaka
18. jún 2014

@digysa ja to tu uz tiez pekne davno necitam, ale ked som si pozerala, kde sa diskutuje, vybehol na mna jej prispevok o cistokrvnom Francuzovi a nedalo mi .... no ked sa na moju adresu vyjadrila, ako sa vyjadrila, tak som si spomenula aj na tuto temu a som to sem hodila, nech maju ludia uceleny obraz .... Ale mas uplnu pravdu, tuto temu aj aj tu druhu oddnes preskakujem, vratane vsetkych, kde zhliadnem jej meno.

erjona
18. jún 2014

@canerko Ja to viem, my sme boli zmrzlinarska rodina,,, moj stary otec robil najlepsiu zmrzlinu v okoli,,, ale prisli komunisti, zablombovali stroj a bolo po podnikani 😉

maca_p
18. jún 2014

@canerko ja si to viem predstavit, preto chodim az vecer a poobede 😀
ale sak daj, nech sme uplne v obraze 😉

canerko
18. jún 2014

@erjona to fakt?Preto mame prisne hyg.kontroly a len jeden minus a mas po chlebe.Kazdy mesiac odovzdavat vzorky,vodit si dennik teploty a vsetko okolo toho je obtiazne a narocne abi si nezabudol.Jedine co toleruju bakterije v puncovej zmrzliny u tych ktori tam davaju hrozienka a to len ked su v malom percente a zdravotne nezavazne

erjona
18. jún 2014

@canerko Toto v tom case este neexistovalo, tak prisne, co ja viem, ale robilo sa cisto a vsetko cerstve prisady,,, a oplatky pecete sami, lebo my sme piekli svoje 🙂

canerko
18. jún 2014

@maca_p No,ked vecer zostane zmrzlina taka pol vanicky tak sa ona necha rozmrazit a rano sa zmiesa s cerstvou zmesou na zmrzlinu,cez noc sa v takej mliecnej namnozia bakterije a veselo sa predavaju dalej.takze si mislis ze mas na druhy den peknu cerstvu zmrzku a vlastne papas odpad od vcera.preto mi okolo siestej poobede uz nevyrabame a dopredavame co zostalo.Bohuzial nepredane sa rozmrazi a vyleje do odpadu.Uz par rokov ani nevarime zmes lebo vajicka su velmi nebezpecne

canerko
18. jún 2014

@erjona kornutky kupujeme od stryka,v Namestove ma vyrobu kornutkov

erjona
18. jún 2014

@canerko Ved z toho je ta salmoneloza,,, nakazia potom kopec ludi,, lebo su lakomi,,, 😉

canerko
18. jún 2014

@erjona kupujeme.Stryko pecie.V Namestove ma vyrobnu

erjona
18. jún 2014

@canerko A ok 🙂

canerko
18. jún 2014

@erjona Ved prave.Mi co v tom vieme chodit vieme ktory z nasich tak robi.Najlepsie mame tu jedneho Turka a o sebe hovori ze je talijan a tak sa aj prezentuje.lebo ludia nam hodia a hovoria ze ten talijan nema dobru zmrzlinu a mi ze ktori talian?a potom sme zistili ze ktori

tomiholjubavi
18. jún 2014

@canerko 😀 😀 😀 talian 😀

erjona
18. jún 2014

@canerko Inak, nam starka spravila tuto zmrzlinu za obrovsky vandel par krat, za jeden den jej uz nebolo,,, a chodili k nam podnikatelia, lebo chceli odkupit recept, len stari rodicia ho nezapisali nikam, dokonca 50 000 eur zan ponukali, to boli ludia, co si este pamätali na chut tejto zmrzliny a ja mozem potvrdit, lepsiu som este nikde nejedla, ako tu od starkej 😀 😀 😀

canerko
18. jún 2014

citame sa vecer,idem s detmi do aquaparku.Mame novy nafukovaci v Pn,idem sa blaznit s detmi.

erjona
18. jún 2014

@canerko Ma podnikatelske zmyslanie, hovori sa, ze taliani maju vraj najlepsiu zmrzlinu, tak sa tak prezentoval v ramci podnikatelskeho ducha 😀 😀 😀 😀

erjona
18. jún 2014

@canerko Oki,,, pekny den 🙂

canerko
18. jún 2014

@erjona Aj mi mame hranenu,recept je rodinny a nedame ho nikomu.Aj svokor dostal ponuku predat recept a nechceli sme.Aj ja mam najradsej muzovu,svokor ucil muza a muz robi lepsiu stokrat.

erjona
18. jún 2014

@canerko Hej recepty predat, tam idu v tejto dobe ine palky,,, aj dom vies za to a nie hocijaky kupit,,, toto bolo este pred niekolkymi rokmi, tato suma,,, 😉

maca_p
18. jún 2014

@canerko fuha, skor som si myslela, ze to supnu do mrazaku, rano napoly rozmrazia a vymiesaju. ale o topeni, som nemala veru ani sajn 😖
poznas aj trnavskych zmrzlinarov? ja zboznujem snickers u Gellato na stefanikovej 😉
celkovo mi chutia smotanove zmrzky ako jogurtova, cookies, orieskova, tento snickers, pistaciova. ovocne nemam rada a neznasam ich olizovat po detoch, ked sa im to zacne topit... 😎

abasta
18. jún 2014

@tomiholjubavi ked si videla v dokumente, ako si nejaká babka (možno už aj senilná) pripravuje pre seba a možno svoju rodinu jedlo a berie vodu z gangy, neznamená to, bežný štandard, že jedlo na komerčný predaj je takto pripravované, tobôž koreniny. A čo s tým má spoločné kari korenie, vyrobené v Madarsku??? 😕

tomiholjubavi
18. jún 2014

@abasta to, že viem, že v madarsku vsetko pripravuju vo fabrikach a podla eu noriem, ale tak sa mi zhnusila indicka kuchyna, ze uz ani racionalne argumenty ma nedonutia kupit nieco ich, hoci len kari od našich susedov.

abasta
18. jún 2014

a to som si myslela, že aká som v jedlách háklivá 😀

alice107
18. jún 2014

abasta, mas moj uplny suhlas. a to je jedna z veci tiez, co je rozdielna v ponati nasich rozdielnych kultur. a to je pojem hygieny a poriadku
taky arabsky svet je znamy spinou vsade, kde sa clovek pozie.
v tom ´´exotickom ´´svete aj v europe je vidiet ta spina aj na uliciach tych ich stvrti. a to iste co sa tyka pripravy jedla v ich restavraciach. 😝

erjona
18. jún 2014

No ja osobne viem, co som zazila, tak tie nemecke pribytky teda nie su najcistejsie,,, ani voda mi u nich nechutila a staci si pozriet relacie vymeny manzeliek, clovek by si ani kavu u takych nedal 😉

demo
18. jún 2014

@erjona v kolkych nemeckych domacnostiach si bola?

erjona
18. jún 2014

@demo A co myslis, v kolkych moslimskych bola Alice 😉

alice107
18. jún 2014

demo, no na tu odpoved som aj ja zvedava.len aby to nebolo v tych stvrtiach ludi s ´´juzanskymi crtami´´ 😉

erjona
18. jún 2014

@demo Zaujimave, ze Alicine domienky beries ako fakt a mma sa pytas v kolkych domacnostiach som bola,,, tak ked merame rovnakym metrom, spytaj sa najprv tam a potom ti odpoviem 😉