icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
18. jún 2014

inak, nemusi clovek v de chodit do tureckych domacnosti.staci vidiet ctvrte, kde byvaju na to,aby clovek poznal ich sposob zivota aj co sa tyka poriadku a hygieny. 😝

erjona
18. jún 2014

@demo Vobec nie,,, takze sa jej nechces opytat? Aj som si myslela,,, predsudky nepustia, co?

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
18. jún 2014

@demo Citas, u ziadnej nebola a dovoli si napisat taketo nieco na rodiny a zovseobecnit,, je to v poriadku podla teba?

erjona
18. jún 2014

@demo Ja co som bola a v nemalo moslimskych domacnostiach, veru spinu som nikde nevidela,,, a aj si navstivila nejake rodiny u nich priamo doma?

demo
Autor odpoveď zmazal
zuzkaanicka
18. jún 2014

@demo len toto mi pripomina to, ked Slovensko na zapade prezentuju obrazkami z Lunika IX 😖

dominika2727
18. jún 2014

@erjona jeziiis toto snad nema konca 😀 Inak kedze mam muza turka (rakuske obcianstvo) radime sa medzi turecku domacnost ci? podla nemenovanej ano...ano priznam sa odkedy mam malu najdu sa aj omrvinky z piskot a chrumiek 😀 Dnes som tu mala 2 deti na navsteve (rakuske) si predstav,ze drobia tie piskoty ako to moje poloturecke 😀 😀 😀

erjona
18. jún 2014

@demo Mam vela kamosiek v AT a rakusaciek a ked som bola v DE - asi 8 rodin som navstivila, kedze kamoska je tam vydata, tak do prezentovania dokonalej cistoty to malo velmi daleko, no ale ja to neodsudzujem, ked sa tak dobre citia a nepoviem, ze vsetci nemci su spinavi,,, trosku rozdiel 😉
Aj linky a nie jeden ti tu viem nahadzat s nemeckych pribytkov, ak mas zaujem 😀

alice107
18. jún 2014

no, ked tu spinu maju v ich krajinach, tak ma to tiez netrapi.ja tam nechodim . takze ani nejaku infekciu moznu od nich nechytim. 😉
ina vec co ma znepokojuje je, ze oni si ten sposob zivota aj co sa tyka hygieny a poriadku preniesli aj do krajiny, kde zijem. ja sa necitim dobre v neporiadku . a aj ked nechodim do tych stvrti, ale devastuju krajionu, ktoru mama rada a kde zijem. a potom upratovanie toho neporiadku platim aj ja tym, ze odvadzam dane, ktore sa pouziju aj na upratovanie toho, co oni svojim zivotnym stylom zdevastovali. 😝

erjona
18. jún 2014

@dominika2727 Moja a aj kricali rovnako ako to tvoje poloturecke, alebo si si vsimla rozdiel, ze tak inak krici ta tvoja mala 😀 😀 😀

demo
Autor odpoveď zmazal
nivi
18. jún 2014

@alice107 tak ty si uplne mimo. je mi luti, ze v de si nutena zit medzi takymi ludmi ale ja som bola u turkov doma aj tu v eu aj u nich v Turecku a ze som ich navstivila nemalo ale spinu tam rozhodnes v domacnosti nenajdes. aj ju teda vyslovene nevyhladavas. okrem toho nemozes povedat, ze eu domacnosti su tip top. to by som vedela tiez rozpravat, v akom humuse dokazu ludia zit.

demo
Autor odpoveď zmazal
nivi
18. jún 2014

@alice107 tak ty si uplne mimo. je mi luto, ze v de si nutena zit medzi takymi ludmi ale ja som bola u turkov doma aj tu v eu aj u nich v Turecku a ze som ich navstivila nemalo ale spinu tam rozhodnes v domacnosti nenajdes. aj ju teda vyslovene nevyhladavas. okrem toho nemozes povedat, ze eu domacnosti su 100% iba tip top. to by som vedela tiez rozpravat, v akom humuse dokazu ludia zit.

erjona
18. jún 2014

@demo Zaujimava teoria ,,, ja som presla vsetkymi bezirkami vo Viedni a veru vzhlad ulic je vsade rovnaky 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
dominika2727
18. jún 2014

@erjona to si prestav,ze kricali rovnako...turecke deti by mali viac? zase mi nieco uslo v tejto diskusii? No nic idem jej dohovorit 😀

alice107
18. jún 2014

nivi, ty mas svoju skusenost , ja svoju. 😉 zijes v de? nie , ze? tak co pise o tom, ako som vedla?
v turecku na uliciach hlavne na vychode je taka spina, ze az. tak mi nepis, ake oni maju cistotne navyky. 😀
na uliciach maju spinu a doma ine zmyslanie? ci ako si to myslela?

erjona
18. jún 2014

@demo Ok,,, v poriadku, ja ze ta to zaujalo,, 😉

erjona
18. jún 2014

@dominika2727 Ano tak inak, tak inak hlucne,,, aj ja tym mojim dvom idem dohovorit, ze co su tak ticho,,, mala tu kresli pri mne, sak nech uz robi nejaky ten randal 😉

tomiholjubavi
18. jún 2014

inak sa musim zastat...to s tymi domacnostami...ked sme boli v bosne, tak tam sa vsetci vyzuvaju pred vstupom do budovy na takych rohoziach. do domu idu v ponozkach a s topankami v ruke...ziadne do chodby doniest bordel a potom ho rozvlakat po celom dome...tak ciste dlazky ako v bosne som nevidela nikde

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
18. jún 2014

@demo rado sa stalo 😀

erjona
18. jún 2014

@demo Tam je problem so statnym rozpoctom, jednoducho ulice sa spinia vsade rovnako a kazdy s troskou inteligencie to vie,,, len kolko je ochotny stat investovat do ich cisteni je rozdiel, v AT idu nenormalne peniaze na to a preto vyzeraju ulice ako vypulirovane, oni si vybudovali meno tymto,,, ale platime to my,, no a v moslimskych statoch urcite neinvestuju taketo prachy do cistenia ulic, lenze to nevypoveda o cistote domacnosti,,, 😀 😀 😀

demo
Autor odpoveď zmazal
tomiholjubavi
18. jún 2014

pridavam par zaberov z BIH čoby špinavej povojnovej moslimskej krajiny, kde su ulice zaplavene smetmi 😀

alice107
18. jún 2014

demo, z technickych pricin nemozem davat like, ale uplna pravda co pises. cize pomyselny like. 🙂

erjona
18. jún 2014

@tomiholjubavi To bol tvoj psik na tej prvej fotke - Goricka 😀