Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona ze koran neposiela ludi zabijat? tak si precitaj toto:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-27989893
v skratke, kedze anglictina, ako som zistila, nie je tvoja silna stranka a zasadne taketo clanky ani necitas: britski moslimovia su verbovani v mesitach do vojny v Syrii, kde ss pridali na stranu radikalnych dhihadistov. Verboval ich priamo imam v mesite....pokial viem, imam by mal byt najvyssi predstavitel Islamu a mal by sirit pravy Islam....slova Koranu, takze logicky, vojna a zabijanie musi byt sucastou Koranu, ked to hlasa samotny imam...
@dalal ale tady nikod nemluvil o tom že by se ženy měli rozvést, nechápu kde si na tu myšlenku přišla? mně to tedy na rozdíl od vás nenapadlo.
a to fakt máme držet hubu a krok? Jako za komunizmu? Máme mlčet jen proto že tady uřž jeden Adolf byl? Máme si nechat skákat po hlavě jen proto anbychom nebyly nazvány rasistkami a nevím čím vším možným. To se přece od obyvatelů očekává, jen takové tupé stádo co mlčí, a přitakává na všechno.
Když řeknu svůj názor že islám ve své surové podobě jak ho známe z Afganistánu, SA, .... atd do humánní a křesťanské Evropy nepatří, že by měl stát omezit příliv imigrantů, které vysávají sociální systémy na úkor domácího obavytelstva, že jsem nepatří imigranti kteří nedodržují zákony země do které přišli tajk jsem rasista?
Vidíte i dál než za další roh své komunity?Máte představu o ekonomických a ekologických důsledcích nekontrolované migrace jedním směrem? Víte že právě imigranti z Afriky a Azie budou příčinou nepokojů a bojů v Evropě?
Zamyslele se někdo z multi kulti komunity proč volby do Evropského parlamentu dopadli tak jak dopadli ve Francii a Anglii.? A to je nikdo z MK nenaváděl
@dalal no, pokial urazali a utocili na nas, konkretne na mna, tak si sa ma nezastala....takze nechapem, o co ti teraz ide. Takisto mam zmiesany vztah, ako je v nadpise temy, takze sa mozem slobodne vyjadrovat a ak to vy dve s erjonou psychicky nezvladate, tak proste zavrite kona a je pokoj. 😉 Ty ani nemas podobne zmiesany vztah, pokial dobre viem, takze nechapem, preco sem vlastne prispievas 😕...ked uz sme pri tom.
@abasta aj moderny, sudny a civilizovany clovek sa ale dokaze zmenit na uplne prasa, ked sa ocitne v hranicnej situacii. je fakt, ze srbi sa spravali ako zvery. Aj slovaci sa pred par desatrociami spravali ako zvery, aj nemci atd. to je prave dovod, preco mi vadi, ze sa v Europe zgrupuju nestabilne skupiny z nestabilnych krajin. Pisem zgrupuju. Lebo zgrupovanie plodi zlo, nie slusny a obycajny zivot. Lebo toto jedneho dna zapricini, ze aj ti bieli, slusni a tolerantni nerasisti sa zacnu spravat ako besni psi.
@zuzitko74 hej lenze ako dlho to clovek vydrzi... ved tu sa vysvetlovalo slusne... lenze clovek nie je kon a nevydrzi neustale napadanie neobmedzeny cas.... a vlastne preco by sa mala obranovat... urobila svoju volbu... a preco jej niekto stale vyhadzuje na oci aky je islam otrasny???
@ellise ellise my to vsetko vydime... a my s tym nic nenarobime... ale povedz aky vyznam ma neustale prepieranie rovnakych faktov.... vy tu neustale poukazujete na zhubny vplyv islamu predovsetkym na ekonomicky a kulturny vyvoj europy.... kolko krat sme tu my napisali suhlas s tymto najma z hladiska imigrantov ktori sa nechcu asimilovat.... kolko krat sme odsudili teroristicke akcie.... to sa tu vsetko ignoruje.... preco my ktori sme otvoreni aj inym vplyvom a podnetom mame neustale pocuvat rozne vyplody ako napr dnes rano abasta... co este chcete od nas pocut? preto som sa pytala ci chcete aby sa tu baby porozvadzali? lebo nevidim nejaky konkretny ciel tychto diskusii... preco sa k tomuto neustale vracame aj ked my osobne s tymto nemozeme nic narobit???
@ellise zajdi si dalej na nase predchadzajuce prispevky.... uvidis so vsetkym co si tu spomenula sme suhlasili... lenze vidime aj potitiva ktore ste mozno vy prehliadli alebo nechcete brat do uvahy... branime sa zovseobecnovaniu... neurazame na zaklade farby koze alebo etnickej prislusnosti... tak co je na tom zle...
@aliza pravdaze sa mozes slobodne vyjadrovat... lenze ked ty sa vyjadrujes tak ako sa vyjadrujes tak nemozes ocakavat objektivitu od inych.... a nemyl sa nesuhlasenie neznamena urazanie.... vies dobre ze my sa nepotrebujeme schylit ku komentarom typu psychiatrickej dg.... zelam ti aby ta znasilnili resp zabili.... ty si schopna zabit starenku v parku.... tvoj otrasny manzel ako niektore pisatelky ktore su tu podporovane....
aky vyznam ma zatvaranie temy? ja som vyjadrila pocudovanie s faktom ze ty si tak velmi zaujata proti komunite ktora ti dala partnera ... myslim to obradne...
@aliza vztah sice nemam to je pravda ale mala som.. zijem v zmiesanej komunite a paci sa mi to... a aky zmiesany vztah maju alice/ abasta/ demo/ a ostatne kocky?
takze vyjadrovat sa moze kazdy aj ked by bolo lepsie ak by mali osobne skusenosti ... chapem ze situacia v spanielsku a podobne je zla... velka miera nezamestnanosti ma ulohu v negativnom postoji k imigracii co je pochopitelne... podobna situacia bola aj v sr pred 2 sv vojnou v otazke zidovskych mensin a vieme ako skoncila... mozno by bolo namieste miesto obvinovania mensin z ekonomickych neuspechov pozriet sa na realne pozadie?
viem ze ta stve zneuzivanie soc systemu uk... ale aka proporcia su moslimi a aka proporcia napr africki kazolici, europski romovia a pod?
@dalal nemyslim, ze ja konkretne som niekoho urazala, okrem slova 'naivna'....ja s ostatnymi holkami nemam nic spolocne, ked sa mi prispevok paci, oznacim, ked s nim nesuhlasim, nereagujem..... nepaci sa mi vsak, ze nas hadzes do jedneho vreca....ja som ani nikoho z nich nezastavala, pisem len svoje skusenosti a nazory, urazanie na oboch stranach ja neschvalujem a rozhodne take reci, ake si citovala, ja nepodporujem 😎
@dalal Ono rozdiel je v tom, že ak som súdny človek, tak hoci si veľmi vážim napríklad takého Martina Luthera za jeho odvahu začať reformáciu, tak určite sa ho nebudem zastávať za jeho antisemitské výroky. Erjona by mala uznať, že islam má aj svoje temnejšie stránky. Nie každý negatívny koment, ktorý tu zaznel, sa týkal jej osoby. Myslím si, že niektorí ľudia s ňou majú problém len preto, že sa pokúša obhájiť to, čo je neobhájiteľné.
Poviem ti to na príklade slovenských Rómov. Ja som z BA a Rómovia sú tu pomerne v pohode. Môj syn mal zopár rómskych spolužiakov a nesmrdeli, nekradli a ani blbí neboli. Dospelí, ktorých poznám, sú úplne v pohode, väčšina z nich pracuje, žijú úplne normálne. Takže rozdiely, ktoré medzi nami sú, nám naozaj môžu slúžiť akurát tak na obohatenie. Úplne inú životnú skúsenosť a tým pádom aj názor a postoj, bude mať ktosi z východného Slovenska v blízkosti niektorej rómskej osady. Taký človek zažije lúpeživé nájazdy na svoje pole, či záhradku, krádeže kovových predmetov a iných vecí, osobitnú školu plnú rómskych detí, všadeprítomný vreskot a špinu, žitie zo sociálnych dávok. Nemožno mu vyčítať, že vidí veci tak, ako naozaj sú.
Pravda je však taká, že nikto nemôže za to, kde a komu sa narodil, takže súdenie ľudí nejakou kolektívnou vinou nie je správne, v tomto plne chápem teba, erjonu, canerko a aj ostatných. Skúste však aj vy pochopiť, že ľudia, ktorí žijú v blízkosti nejakej neprispôsobivej komunity, trpia, sú šikanovaní, ohrozovaní a zastrašovaní, a preto vidia veci tak, ako ich vidia.
@dalal ty si nejak zbabelo sklzla do pozicie "MY" my to "vydime". my s tym nic nenarobime... a podobne dristy.. mam pocit, ze si zmagorená do nejakeho muslima a preto tu predvadzas toto trapne teatro. Podla mna nemáš ani žiadny podklad k tomu ako sa tu prezentujes, kedze nie si moslimka, ako tvrdíš. Zbytočne urážaš ludí, ktorí nesuhlasia s islamom a presidlovanim moslimskeho obyvatelstva do nasich končín. Ty nevidíš, ako vážne je ohrozovana naša bezpečnosť a buducnost našich dalších pokolení? Zrejme ti nezáleží na tom. V tom prípade by si sa nemala ani k tejto veci vyjadrovať, Staviaš sa k svojim koreňom nepriatelsky.
@zuzitko74 v tom mas celkom pravdu.... a tiez si myslim ze problem tych menej prisposobivych romov na slovensku je viac palivy ako islam al sarija... my uplne chapeme dosledky tychto komunit aj v zahranici... lenze je pravda ze ja al erjona a pravdepodobne aj ine sa velmi nepohybujeme v podobnych komunitach... ja dlhe roky zijem v zahranici ( uk a irsko) a nikdy som nenatrafila na podobne oblasti ako napr aliza ( tym to vobec nespochybnujem len s tym nemam osobne skusenosti)... naopak kedze pracujem v nemocnici stretavam sa s ludmi z roznych kutov sveta od filipin cez pakistan indiu, sev afriku a middle east... nikdy som nemala ziadne problemy ( mozno okrem mensej pracovitosti jednotlivcov urcitych narodnosti nie naboz. vnimania), naopak ma tento kontakt obohatil o mnozstvo veci s ktorymi by som sa bez toho nestretla...
to je moja osobna skusenost... nic vycitane z dennej tlace a pod...
@aliza nehovorim o tebe osobne... lenze ked vsetci budeme ignorovat podobne prejavy kde to zajde...
vies co by ma zaujimalo aliza? viem aky postoj mas k islamu a viem odkial prameni.... ake zaujimalo by ma ako teba osobne zmenil resp obohatil resp ochudobnil vztah z predstavitelom ineho nabozenstva.. islam a pristahovalcov bokom...jasne ze sa s tym nemusis podelit ale myslim ze by to bolo zaujimavejsie ako diskutovat sariju al jihad... co myslis?
@abasta nechaj si svoje pocity pre seba... a myslim ze teatro tu predvadzas ty.... tvojimi nechutnymi poznamkami osobne mierenymi proti inym.... vecne osocujes a ked clovek vyvrati tvoje bludy prejdes na iny front.. ja sa s tebou nebudem zapodievat lebo clovek schopny splodit to co plodis ty z mna nema meno clovek chapes?
@ellise a este si osobne myslim ze toto forum bolo viac zamerane na diskusiu zmiesanych partnerstiev... zeby sa malo viac venovat osobnejsim veciam ako napr rozdiely alebo skusenosti so zmiesanymi manzelstvami, kulturami a podobne .... neviem ale podla mna nieje uplne vhodne tu diskutovat jihad alebo militantny islam al pristahovalectvo a pod...kedze tema je partner z inej kultury... co myslis ty?
@abasta ibaze tema je partner z inej kultury a nie boj proti islamu vies?
a mne nelezi na srdci osud mojej vlasti? a na to si ako prisla? zasa jedna z tvojich idei ako napr ta o mojej ucnovke? este raz ak nemas podlozene fakty nepublikuj bludy... a hadky vyvolam ja? len sa pozri na mieru osocovania vychadzajucu z tvojho pera...
@zuzitko74 zuzi ale ukaz mi napr kde erjona alebo ktokolvek iny tu zacina debatu napr propagujucu jihad al sariju alebo vychvaluje nepracujucich moslimov na socialnych davkach... kedy sme sa napr rano zobudili na prispevok typu allah je velky... nie je ine nabozenstvo ako islam a pod? moslimky ty pritomne sa modlia privatne a nikde tu nepropaguju islam... zato sme sa rano zobudili na prispevky typu
abasta Zaujímavé je, že takmer každá, ktorá sa zapletie s muslimom, zakrátko zašliape svojich krajanov, svoju kultúru, svoje korene, mnohokrát aj vlastnú rodinu... Nie je to aj o vymývaní mozgov? Ony sú naozaj schopné opluť, všetko v čom vyrástli, čo ich formovalo. Už v tomto je vidno, aký je islam nebezpečný.
t
@zuzitko74 Táto debata sa rozprudila vďaka videu ktoré som tu dala. reakcia ejrony bola zlahcovanie az vysmech Mne to na smiech ani zlahcovanie nepripadá takze sa znova rozprudila debata či je islam pozitívny alebo negatívny.
@dalal Dávas otázky ale ty sama neodpovedas na to co som sa ta včera pýtala.

@zuzitko74 s malym rozdielom...abasta doraza a erjona sa brani... alebo si si vsimla zeby erjona prva zavadzala temy tykajuce sa vplyvu islamu v europe??? ludia sa tu bavia o normalnych veciach a potom nejaka chora rasisticka mysel sem pride hned rano s poznamkou tohto typu:
abasta Zaujímavé je, že takmer každá, ktorá sa zapletie s muslimom, zakrátko zašliape svojich krajanov, svoju kultúru, svoje korene, mnohokrát aj vlastnú rodinu... Nie je to aj o vymývaní mozgov? Ony sú naozaj schopné opluť, všetko v čom vyrástli, čo ich formovalo. Už v tomto je vidno, aký je islam nebezpečný.
Uz prestante tu neustale utocit ved sa spamatajte... tu su zeny v zmiesanych manzelstvach resp moslimky takze s vasim kazanim nie ste na vhodnej adrese...