icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

dalal
24. jún 2014

@andy04 ja som povedala hlavne ze sa nepodoba...to mal byt vtip 😀

dalal
24. jún 2014

@tomiholjubavi inak on sa troche podoba na tvojho mm nie? Uz chapem odkial vietor fuka 😀

dalal
24. jún 2014

@alice107 to veru nie ani by som nechcela...nezvyknem zit v spolocnej domacnosti s parikom 😀 😀 😀
ale poznam ajmanzelsky par zijuci priamo v kuwaite... a predstav si su stastni, vychovavaju dcerku a vsetko je ako ma byt...
ja chapem ze neuveris....to len na margo... 😀

alice107
24. jún 2014

dadal, mne je jedno,ak znie tvoj nick 😉 evidentne ale vidis, ze je to prklep. ale ches to vyuzit na to,aby si vyvolala napätie v debate,kedze vidis, ze nemas padne argumenty. ale necakala som inu reakciu od teba. 😎 ak sa ti nepaci a nevies, ze je to tebe adresovane,nemusis odpovedat.
rasova neznasanlivost je pojem,ktory ti neovladas evidentne.takze nim neoperuj.ale ako sa ti paci.mne to nevadi. 😀 😎

dalal
24. jún 2014

@alice107 ja som to pochopila ale zasa ak niekto skomoli nick (ktory by mal byt pouzivany ako meno asi 20 krat) tak na to hadam mozem upozornit... argumenty mam len ich nechces pocuvat ako vzdy...a neoperujem kedze som anesteziolog a nie chirurg. Hlavne ze ty vies co je rasova neznasanlivost a nepropagujes ju. To nam vsetkym odlahlo.

alice107
24. jún 2014

dadal ako som napisala, ja z praxe nepoznam muza inej kultury/havne moslima/ kde by nebol prblem z jeho mentalitou a zivotnym postojom. to,ze das len na zdanie a nie na overene fakty verim.ved ako pises,nezijes snimi anai nemas moznost nahliadnut pravnymi cestami do ich sukromia .
takze jasne, ze tvoje videnie ich zivota nie je podlozene realnymi faktami.
to, ze vychovavaju dcerku je akoze fakt, ze je vsetko o.k? 😉
poznam tiez kuwaitana, co vychovaval s europankou dcerku.a nebolo vsetko o.k.lebo jeho mentalita a nazory na manzelstvo boli uplne ine ako tej europanky. a to ide vzdy.
takze tolko k tomu vsetkemu. 😎

alice107
24. jún 2014

dadal,nesnaz sa vnasat do bebaty prave tuu neznasanlivost a agresiviu voci debatujucemu, ktoru pouzivaju v debatach/ak im dosli argumety / prave arabi.
tymto ta teraz ja upozornujem . 😎 a je na tebe, ako sa zachovas.

zuzkaanicka
24. jún 2014

@alice107 a mohla by si uz zverejnit pocet pripadov zo svojej praxe? ... nech teda mozeme posudit, ci je to statisticky vyznamna vzorka ... lebo takto si mozeme mysliet, ze si mala 5 pripadov a to teda mas svoje tvrdenia postavene na vode 😉

dalal
24. jún 2014

@alice107 nie ze vychovavaju dceru...ale snad vidis ze niekto je v manzelstve stastny alebo nie...kazdy lekar je z casti aj psycholog...teba pravdepodobne kontaktuju pary ktorym to nevyslo a nepochybujem ze je ich hodne...tak isto ako nezmiesanych parov... takze je zrejme ze ty sa stretavas s ludmi ktori sa v manzelstve sklamali...kedze mas taky postoj aky mas asi sa nebudes priatelit s ludmi inych kultur... zato ja ano...a vidim stastne manzelstva... ci uz arranged (cuduj sa svete) alebo zmiesane...nebudem ta presviedcat...alebo budes verit tym ktori to tvrdia (predpokladam ze nikto nechodi na for a s umyslom klamat) alebo nema vyznam s tebou diskutovat lebo potom diskusia prestava byt diskusiou ak jeden zucastneny neveri druhemu...

ellise
24. jún 2014

@zuzkaanicka no pojď za hodinku si u nás... 🙂

dalal
24. jún 2014

@alice107 ja agresivitu ani neznasanlivost nesirim...zdaleka...tebe verim tvoju osobnu skusenost ktoru mas s rozchadzajucimi sa parmi....uver teda aj ty tym ktori tvrdia ze stastie existuje aj v zmiesanom manzelstve...nikto tu nema potrebu sirit vedome lzi alebo povery.

ellise
24. jún 2014

@tomiholjubavi jáj toten spevák... Boro boro 😀

zuzkaanicka
24. jún 2014

@ellise som trochu nascipana, takze by som nebola dobra navsteva, ale ja verim, ze napecies aj na buduce 🙂 ... inak, ja mam tiez napecene-moj oblubeny obliz prst 🙂

tomiholjubavi
24. jún 2014

@ellise

https://www.youtube.com/watch?v=9OEIOS1oUeY

tuto mam najradsej 🙂 on ma fakt charizmu, je to asi jediny chlap co dobre vyzera ked tancuje 😀

ps damy, vsimajte tu zahalenu partnerku 😀

mariuskaa
24. jún 2014

@tomiholjubavi ta spevacka vypada ako mladsia sestra jednej, co som vcera spoznala.

erjona
24. jún 2014

Caute baby,,, uz som tu 😀 Prisla som o nieco? 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
24. jún 2014

@mariuskaa koho? 🙂

tomiholjubavi
24. jún 2014

@erjona elise piekla dobre vyzerajuce medovniky, odporucala som damam video počernejšieho pekneho spevaka 😝 a inak klasicke hadačky a osočovačky 😀

erjona
24. jún 2014

@tomiholjubavi Medovnik som videla a laikla 😀 A zvysok klasika, takze prakticky o nic 😀 😀 😀

ahmedy
24. jún 2014

Ahoj 🙂 Ja som Slovenka,a môj manžel Pochádza z Kábulu,na slovensku je 7 rokov, a my sme spolu 5 rokov 🙂 Spoznali sme sa cez moju kamarátku.Hneť to bola moja láska,a dodnes je 🙂 ;)
6.12.2010 sme sa zasnúbili
18.8.2012 sme mali svadbu
18.4.2014 sa nám narodila naša vytúžená a dlho očakávaná dcérka MaryamLara 🙂
Sme spolu veľmi šťastný,a tak tiež oslavujeme,EID,a aj iné sviatky ;)
Ja som moslimka neni,
jem všetko čo chcem a aj bravčové,vôbec ma neobmedzuje,je úžasný manžel,milenec,kamarát,a neskutočne dobrý otec, s malou my moc, moc pomáha.
Jeho rodina je úžasná veľmi ma majú radi a aj našu Maryam : ;) A nikdy som nepocítila že žijem z mužom z inej krajiny,kultúry,je zlatý a snaží sa prispôsobovať naším zvykom,kultúre.
Tak tiež sme sa dohodli že naša Maryam sa sama rozhodne čo bude, kresťanka,moslimka,alebo nič, a to že či sa nebojí, že my unesie dcérku, nie nebojím, nemám prečo, a na svete najviac nenávidím ked sa ma niekto opýta či sa nebojím, keby že sa bojím nevezmem si ho! ;
tak to je moje Neobvyklé šťastné manželstvo : ;)

demo
24. jún 2014

@ellise no ale co je toto za medovnicek? vyzera strasne dobre. nieco ako marlenka? take pracne valkane a extra robene vrstvy? alebo nieco jednoduchsie?

demo
24. jún 2014

tak ja tiez pridam jedneho moslimskeho velikana 😉

brigus198754
24. jún 2014

Dievcata ak sa mozem pridat 🙂 som vydata za moslima 5 rokov mame dve krasne deticky zo zaciatku nasnvztah bol prekrasny ale netrvalo mi dlho aby som prisla na to ze NIKDY by sa katolici a moslimovia nemali sobasit bola to najvetsia chyba co som v zivote spravila. 😢 denne hadky,nedorozumenia uz som niekedy na dne ale musim ist dalej a vydrzat pre nase deticky. Zijeme v uk. On je dobry otec lubi nase deti nadovsetko ale xo sa tyka vztahu m3dzi nami to je 0 vsetkemu sa musim prisposobit JA vzdy som na vine JA . ☹ takze mozem len radu moslimovia by sa mali zenit so svojimi a mi slovenky utekat od nich na 1000km.

tomiholjubavi
24. jún 2014

@brigus198754 mas krasne deticky. hlavne dcerka je ako obrazok <3

dalal
24. jún 2014

@demo ateista nie moslim...

dalal
24. jún 2014

@brigus198754 mozem sa spytat odkial je manzel? a vase nedorozumenia pramenia z islamu alebo z toho ze ste si prestali rozumiet....

brigus198754
24. jún 2014

On je z pakistanu a ano vatsinou hadky su lebo je strasne staromodny ze detom nemam oslavovat narodky ale sa modlit,alebo preco nesedim stale doma ako ine pakistanky no a take veci su na dennom poriadku. On je velmi veriaci modli sa 5 krat za den a cita koran kazdy den.
@dalal

maca_p
24. jún 2014

@brigus198754 ked si si ho brala, bol iny?

brigus198754
24. jún 2014

Ano bol keby sa takto spraval pred svadbou urcite by som ho nebrala@maca_p

maca_p
24. jún 2014

@brigus198754 no pekne 😝
mas to o to horsie, ze zrejme nemozes vycestovat na slovensko s detmi. tie maju angl. obcianstvo?