icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

canerko
27. jún 2014
canerko
27. jún 2014
https://www.youtube.com/watch?v=fUkLXIlHrEA

a jedna krasna turecka svadba.proti gustu ziadny disputat

tomiholjubavi
27. jún 2014

@canerko panska jazda sa to povie 🙂

canerko
27. jún 2014

@tomiholjubavi tak tak thanks

ellise
27. jún 2014

@tomiholjubavi tá selma mi teda přijde fakt ujetá, mně se ani nelíbí ten styl co zpívá, a ten klip jako z 80-tých let. Vyvolala ve mně vzpomínku na chorvatské dovolené, kde tento žánr hrál v rádiu neustále. Oni tam snad ani nic jiného nepouštějí, než jen jaderské písničky. nebo existuje nějaké rádio kde hraje evropská nebo americká hudba?

ellise
27. jún 2014

@canerko máš pocit že si na sri lance takto zpívají ženy při práci jak v tomto propagačním klipu?

ellise
27. jún 2014

@tomiholjubavi tady se tomu říká svíca

canerko
27. jún 2014

@ellise Bola som svedkom raz a ano obcas aj spievaju.Na Sri Lanke neviem tam som nebola. 🙂

mariuskaa
27. jún 2014

@canerko aha u nas je poobedie.

canerko
27. jún 2014

@mariuskaa Jeeej ja som vypila take tri a neviem ci zaspim

canerko
27. jún 2014

@mariuskaa mas pekne tanieriky (tabaklar)

tomiholjubavi
27. jún 2014

@ellise nie 😀 nic ine tu nehravaju... 😀 mozno tak este v radiu v ZG, ale tu na mori neni sance 😀 tiez mi najskôr usi krvacali (kedze doma som pocuvala uplne iny zaner)...chvilu trvalo kym som si na to zvykla, ale predstav si dá sa z toho vybrat 🙂

posielam link na moju uplne najoblubenejsiu:

https://www.youtube.com/watch?v=Xxs4DP9BaXw

(ta nam hrala na svadbe ako prvy tanec, ma naaaadherne slova) <3 spievaju: jedina ty si ta, ktora moje tajomstva pozna. len ty laska (ljubavi) vidis co je vo mne, pred ludmi priznavam a pred Bohom budem suhlasit, ze navzdy stebou štastny zostanem ... objimi ma silno, najsilnejsie ako vies, pobozkaj ma pomaly, tebe patrim 🙂 teraz, ked prisla si, tato laska nikdy neprestane, ani tato noc, ani tento den, ani tento zivot, ani tento sen ....tu mam zo vsetkych chorvatskych uplne najradsej 🙂

mariuskaa
27. jún 2014

@canerko v Istanbule chod do
Pasabahce na Bagdat ulici tam su takéto krásne cajove supravicky.

tomiholjubavi
27. jún 2014

@ellise vzdy ked tu pesnicku pocujem, spomeniem si ako sme na nu tancovali a som na makko pol dna 🙂

tomiholjubavi
27. jún 2014

@ellise aj tuto mam velmi rada:

https://www.youtube.com/watch?v=QMaIb8J64MY

a toto je tiez super hitovka a stavim sa ze spevacku spoznate 😀 teda aspon ja som sa cosi natancovala a vodky napila na jej pesnicky:

https://www.youtube.com/watch?v=jWuO_ZvN4gQ

menom sa vola indira vladić (zo skupiny Colonia 🙂 ) a je dcera chorvata -katolika a moslimskej bosanky

malkuna
27. jún 2014

dobry vecer.moslimka sa môže vydat za katolika?

aliza
27. jún 2014

@malkuna nie, nemoze 😉

malkuna
27. jún 2014

@aliza v prispevu od tomiholubavi je to potom asi chybne uvedene.

aliza
27. jún 2014

@malkuna nie, nie je, to ludia si vieru prisposobuju, ako im vyhovuje 😉...

mariuskaa
27. jún 2014

@aliza akože nemôže?
Však tvoj moslim si zobral teba. (Môžeš zobrať dat do uvodzoviek, pomyselných ja v papieri nevidím rozdiel)
A ty si predsa momentálne "inoverka" teda ty si nekonverovala.

mariuskaa
28. jún 2014

@andy04

"""andy04 @mariuskaa V Amerike je pozitívna diskriminacia k černochom tak ako na Slovensku k Rómom pre mnohých je lepsie sťažovať sa celé dni na svoju otrocku minulosť pochybujem ze sa s tým niekedy zmieria. Mám pocit ze su aj povinne kvóty pre firmy kolko černochov alebo afro musia zamestnať Takze veľakrát je to nutne prisposobovanie sa."""

Nie konkrétne k černochom ale k všetkým ostatnym, ktorí nie sú caucasian (bieli) alebo nelatino

Bola so. Na interview a otázka akú mám etnicitu tam bola. Bola tam aj odpoved že sa nechcem vyjadrit. Chcela vy som vedieť že ak by som dala latino či by som si zvýšila šance na prijatie.
Jedna z top firiem. Dúfam že má neprijali nie preto že som na tuto otázku zaskrtla "nechcem sa vyjarpdrit" ale preto, že sa hlásilo 185 ľudí a brali len jedného.

mariuskaa
28. jún 2014

Úplne super článok.
Vystihuje vzťah Slovákov k ciganom Rómom.
Ako ľudia hneď odsudia len na základe etnicity tu na MK článok
https://www.modrykonik.sk/blog/sonickav/article/nikdy-by-ma-nenapadlo--8b2prf/

erjona
28. jún 2014

@ellise Moja neexistuje,,, teraz sa pokusaju o hip hop a rap, ale no,, od americkeho je to daleko a vsetky pesnicky su na tento zaner 😀 😀 😀 😀

ellise
28. jún 2014

@erjona tak u moře to poslouchat nemusím, ale cesta v autě je dost dlouhá, a to se fakt nedá. Mám pocit že to jsou dva zpěváci a furt zpívají to stejné.
A co ty tak v sobotu brzo vstáváš?

erjona
28. jún 2014

@ellise Nespieva,,, inak aj po 14 rokoch manzelstva si musim obcas kuknut, kto to spieva,,,len ja uz som sa to akosi naucila rozlisovat - a aj nieco rozumeiem, tak viem, kto to spieva,, moj najoblubenejsi spevak od nich je Meda, nie len pre pesnicky, ale znacne ciastky dava na stavbu detskych domovov, hlavne preto je mi taky sympaticky...

Pijem ranajsiu kavicku a idem na kurs do pol piatej - tento kurs s prestavkami bude trvat do januara 2015... a ked si pomyslim na to ucenie, uz teraz ma chyta panika a to som len pri prvom moduli 😀

ellise
28. jún 2014

@tomiholjubavi to co sis si vybrala na svatbu je ještě dobré. ale tohle je aspoň pro mně strašné, to vydržíš poslouchat tak 1 hodinu

https://www.youtube.com/watch?v=YQ2JHdaE_Kg

zvlášť chutná je 44. minuta

@erjona co je to za předmět?

erjona
28. jún 2014

@ellise Statnice z bilancoveho uctovnictva - budem diplomovana bilancova uctovnicka, ak vsetko dobre dopadne 😀

ellise
28. jún 2014

@erjona co vlastně znamená bilanční účetnictví, protože já znám jen účetnictví, to je nějaký vyšší level?

erjona
28. jún 2014

@ellise No teraz mam skoncene - co bola podmienka statne skusky z uctovnictva a 3 roky praxe - robis bezne mesacne uzavierky a pomahas bilancovym uctovnickam pripravovat uctovnictvo na rocne uzavierky - no a teraz si robim kurz, aby som aj ja mohla robit okrem mesacneho uctvovnictva, aj rocne uzavierky,,, no tieto nemas statom povolene, pokial si nepresla statnou skuskou,,,

ellise
28. jún 2014

@erjona takže v podstatě roční uzávěrka