Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@aliza Citala si dobre? Statistiky nie su robene na zaklade vypovedi moslimov, co to zasa pises, robili testovanie,,, moslim je jednoducho na poslednom mieste, ktoreho zoberu do prace,,, taketo statistiky nie su robene na zaklade vypovedi mensin, hej, lebo do vypovedi si mozeme povymyslat co chceme,,, 😉
@andy04 Andy, presne do bodky sedi, co som pisala,,, nic som touto statistikou nevyvratila, prave naopak, dokazala som ti, ze nie moslim, ako si to ty tvrdila, ale domaci je uprednostnovani,, len v Spanielsku su hlavne mladi moslimovia na tom najhorsie - to som uz tiez pisala,,, 75% mladych bez roboty pochadza prave z toho jedneho mesta, kde je velka koncentracia moslimov... a zvysnych 25% mladych je rozdelene na cele Spanielsko... a ked s tym nebude stat nieco robit, mate tu velky problem na krku... Kedze mlady moslim nedostane pracu, z niecoho musi zit - po prve mate tu nebezpecie, ze si zvykne doma a po dlhorocnom nezamestnani jednoducho do prace nepojde, alebo ta horsia alternativa je, ze sa daju na kriminalnu cinnost,,, a samozrejme, aj to sa vam nebude pacit,,, ale povedz mi, ako to riesit, ked su bez sance na zamestnanie,,, nehovorim, male percento z nich sa uplatni a male sa stane podnikatelmi, ale co s tym zvyskom?
@andy04 A co sa tyka hluposti moslimiek, ze drzia pocas tehotenstva ramadan - nuz je vidno, ze vie o svojej viere akurat tak zaklad a viacej sa nevyzna, pretoze zeny pocas tehotenstva, kojenia, stari a chori ludia a deti nemaju povolene robit ramadan, ale to, ze to oni nevedia, nie je islam, ale ich nevedomost na vine,,, lekar jej mal otvorit koran a precitat, co je v nom napisane,, aby sa zenska spamätala 😉
@erjona
Zaujímavé je, že v arabských krajinách dávajú prednosť tiež nearabom, či nemoslimom. Nemám štatistické údaje, je to z úst samotných moslimských uchádzačov. Čím to asi bude?....
Erjona, len kvôli korektnosti, znovu kladiem otázku: Na základe čoho usudzuješ, ktoré linky sú dôveryhodné? Keď dám „odpoveď“ na tvoj link skúsenosťou, uzavrieš to tým, že tebe sa to nestalo a tým to hasne. Keď sa objaví link, s kt. nesúhlasíš, je zmanipulovaný... Teda? To neznamená, že spochybňujem tebou vyhľadané údaje
Myslím, že v Koráne je napísané, že tehotné ženy nemusia (musia si to nahradiť), nie nesmú držať ramadán,
@erjona Do toho moc nevidím. Ta moslimka je vydatá za Španiela takze logicky ťa napadne ze v čisto moslimskej rodine to tiez robia. No a k tej nezamestnanosti. Je to tu príliš mala torta na rozdelenie medzi všetkých imigrantov. Východný blok hispanci a moslimi. Černochov je zatiaľ pomenej ale len zatial. Ceuta a Melilla su vstupna brána pre saharianov Španielsko to nemôže uniesť tak aby boli všetci spokojný. A uz vobec nie ked sa sem nastahuju s pocetnymi rodinami
dobre si pamätám 🙂
Ak by sa tehotná žena alebo žena, ktorá kojí svoje dieťa, obávala, že by postenie mohlo uškodiť jej alebo jej dieťaťu, môže pôst prerušiť, resp. pôst nemusí vôbec začať. V tomto prípade žena nakŕmi za každý deň, v ktorom sa nepostila, jedného chudáka (ak na to má) a po odpadnutí dôvodu, pre ktorý sa nepostila (porodenie dieťaťa alebo skončenie kojenia) nemusí nahrádzať dni, počas ktorých sa nepostila inými (podobne, ako je to u starých ľudí). Ak by sa žena, ktorá je tehotná alebo kojí svoje deti, chcela predsa len postiť, môže, ale s tým, že sa k jej prípadnému pôstu vyjadrí odborný lekár, ktorý potvrdí, že pôstom neohrozí jej zdravie alebo zdravie a život dieťaťa. Ženy, ktoré sú tesne po pôrode alebo ktoré majú menštruačný cyklus, sa počas týchto dní nesmú postiť. Ak by sa aj postili, ich pôst je neplatný. Ide zrejme o zákaz, ktorým sa sleduje zdravie samotnej ženy. Menštruácia u ženy sa považuje za prirodzený stav, a nie za chorobu, preto by bolo ťažké ženu počas takéhoto cyklu zaradiť do kategórie chorých ľudí. To isté platí i o žene po pôrode, u ktorej sa prejavujú len niektoré známky fyzickej slabosti (pokiaľ nenastanú popôrodné komplikácie). Z tohto dôvodu sa zrejme oba prípady zaradili do osobitnej kategórie a vyslovil sa jednoznačný zákaz ženám postiť sa počas týchto dní. Ženy počas menštruácie a tesne po pôrode sa nepostia a po skončení mesiaca ramadan a skončení menštruácie alebo po návrate do normálneho stavu po pôrode sa budú postiť taký počet dní, aký vynechali počas ramadanu.
@andy04 Tak ich ale nemaju prijat, pretoze problemov maju dost a uz teraz nevedia ako z nich von,,, no vies, ako vznikol problem s Romami na SVK - Komunisti ich usadili, oni predtym kocovali, boli samostatne zarobkovo cinni, mali po jednom dietati, kvoli cestam a malo miesta v maringotkach nemali viacej deti,,,komunisti prisli, dali im baraky, supli ich do penzie - takze behom viacej ako pol storocia naucili nasich Romov to, comu ucia teraz Spanieli moslimov - no a problem je na svete - my u nas nadavame na Romov, ale ked su Romovia, co sa snazia, vypichuju sa z pomedzi ostatnych, aby sli prikladom, su ochotni pracovat, jednoducho nedostanu sancu, to je ta slovenska diskriminacia, z ktorej nas obvinuje EU - toto chape malo ludi, lebo su automaticky hadzani do jedneho vreca s tymi co su neprisposobi, ktori si jednoducho nic ine okrem sedenia doma predstavit nevedia - A preto by sa malo ist prikladom a dat im sancu pracovat... No vidis historia sa opakuje,,, cize aj v UK mas to iste, nedostanes job, sedis doma na podpore, nadavaju na teba, ako u nas na Roma, ale nikto s tym nic nerobi,,, keby sa zaviedol napriklad zakon bonusov, ked budes mat zamestnane rozne etniky, dostanes napriklad danove zvyhodnenia, samozrejme v rozumnej miere, prestala by existovat tato problematika,,, no a pomer nezamestnanych by sa podelil medzi domacich a cudzincov, bola by tu aj lepsia rasova znasanlivost a zaroven by prestali zazerat po cudzincoch, ako im plienia kasy,,, len bohuzial niekomu hore pasuje takato napäta situacia,,, my s tym nic nenarobime... 😒 😒 😒
@erjona a ty, keby si mala firmu, komu by si dala prednost? koho by si zamestnala? roma alebo bieleho? to je presne to iste....ludia uprednostnuju nemoslimov lebo nemaju dobru skusenost. Takze by si sa mala zaujimat o to, preco ich nechcu prijimat a neohanat sa tu diskriminaciou. Za tu 'akoze' diskriminaciu si mozu sami, zial a to prave tym, ze sa nechcu prisposobit, vytvaraju si svoje komunity, kde ziju presne tak, ako v krajinach, odkial prisli a vsetko im je problem lebo to nie je v sulade s Islamom.... a nie kazdy zamestnavatel si moze dovolit neustale vychadzat v ustrety ich poziadavkam.
lúčim sa, prajem pekný deň a deťom pekné prázdniny 🙂 u nás dnes všetci leňošíme 🙂
@aliza Ty alebo neches pochopit, co pisem, alebo neviem potom co uz ti mam na to povedat,,,, Ja sa chystam po studiu a po praxi otvorit si vlastnu kancelariu a pokial sa ku mne bude hlasit moslimka pracovat, veru problem s tym mat nebudem, ani juhoslovenska Romka mi vadit nebude,,, ani nasa by mi nevadila, len musi sa mi hodit, co sa tyka odboru a kvalifikacie, takze na tvoju otazku ti odpoviem, ano zobrala a nie, nevadi mi to,,, 😉
@erjona a este jedna vec, ty o situacii v UK nemas ani sajn, tak tu nepis hluposti prosim ta. Oni nesedia doma preto, ze nemozu najst pracu! oni pracovat nechcu....teda vacsina z tych, co su na prispevkoch...nepoznas tychto ludi, ani zivot, aky vedu, tak sa k tomu prosim nevyjadruj. Uk nie je Rakusko a nie je ani SLovensko. Tu sa pre nich robi viac, nez dost....dostavali peniaze aj za to, ze chodili na anglictinu (akoze snaha nieco urobit pre svoju karieru) a tie zeny chodili na kurz len kvoli tym peniazom, nic sa neucili, kaslali na to. Po dvoch rokoch nevedeli ani svoje meno napisat. Tak mi tu nepis, ako su chudaci diskriminovani, pretoze v dnesnej dobe je to uz pomaly naopak, ze diskriminovana je ta nemoslimska vacsina lebo vsetci sa boja politickej korektnosti. Moslim moze povedat, co chce, ale biely nie, hned je to diskriminacia a tyka sa to aj cernochov.
@aliza Este raz, ja si tu nic nevymyslam, chod sa stazovat na ludi, co robia statistiky, ja hovorim, to, co som vycitala z nej a z vysledkov prieskumu,,, nic nie je vymyslene z mojej strany, je to podlozene,,, a samozrejme, mozno mas okolo seba samych asocialnych ludi, ja to nepopieram a neberiem ti tvoju pravdu, ale na niecom sa len tato statistika zaklada, z prsta si to nevycucali,,, preto nemozes jednu komunitu s tvojimi negativnymi skusenostami hadzat na vsetkych moslimov, trosku nefer, nemyslis... 😒
Oki, dievcence, idem sa ucit, pekny den 😀
@erjona ach jo, s tebou sa proste neda, zial. Ty a tie tvoje statistiky....len ty mas pravdu, len tvoje statistiky a tvoje linky su pravdive a podlozene....co na to napisat. A prosim ta, nebagatelizuj moje skusenosti, ja nepisem o jednej komunite! tieto komunity su po celom UK a su ich miliony, tak mi tu nepis o neferovosti...este raz, nemas ani sajn, pises vymyslene somariny, len aby si mohla nazory a skusenosti druhych spochybnit v prospech Islamu a pritom ty, tvoj manzel a jeho rodina podla islamu nezijete, takze fakt nechapem, o co ti ide 😕. Ja som napriklad Rakusko nespomenula ani raz, kedze tam nezijem a neviem, ako to tam chodi a ani si nevyhladam statistiky a linky, aby som ti tu vyvracala tvoje nazory....moj muz ma bratov vo Viedni a viem, ze je teda obrovsky rozdiel medzi Rakuskom a UK...ale aj tak si nedovolim na Rakusko nic pisat, zato ty vies najlepsie, ako to v UK chodi....prepac, ale to je trapne....
este ti napisem maly priklad, v dcerinej byvalej skole su pakistanske gangy, ktore sikanuju ostatne deti....do tej skoly chodia deti mojich kamaratiek a su to desiatky rodicov, roznych narodnosti a vierovyznani a vsetci maju ten isty problem a vies, co skola oficialne vyhlasuje o sikane na ich skole? ze je nulova! a preco? lebo ide o moslimov.....dcera je uz v novej skole, v sukromnej, kde platime nekrestanske peniaze a vacsinou su to deti z dobrych rodin ( na benefitoch tam nieje nik)....a akurat mi jedna mamicka Indka hovorila, ze v synovej triede su chlapci moslimovia a on jediny ineho vierovyznania a ze denneod nich pocuva, ako jeho viera nie je spravna a celkovo si ho slovne za vieru doberaju....proste tu sa to deje vsade, len su vsetci ticho lebo sa boja.
vsetko dnesne spravy, tusim okrem jedneho zo vcerajska. dakujem pekne 😝 😢 😠
si predstavte, ze si jedneho dna vase dieta privedie domov extremistu 😝
alebo, ze sa jedneho dna vase vybrainwashovene dieta postavi niekde s kalasnikovom a spusti kadenciu 😝
http://www.cas.sk/clanok/285961/dalsia-explozia...
http://www.cas.sk/clanok/285963/v-iraku-a-syrii...
http://www.cas.sk/clanok/285949/nepokoje-v-liby...
http://www.cas.sk/clanok/285931/palestinski-mil...
http://www.cas.sk/clanok/285925/krvave-utoky-na...
http://www.cas.sk/clanok/285897/masaker-na-uvod...
http://www.cas.sk/clanok/285925/krvave-utoky-na...
@aliza mozem sa spytat, obcas citam britsku tlac a zda sa mi, ze momentalna nalada v tlaci je v UK velmi proti moslimska, najma co sa tyka bulvaru, je taka nalada aj medzi ludmi? Predpokladam, ze asi je ked ma UKIP stale viac a viac podporovatelov. Ako pristupuje socialka napr. k tym pakistanskym detom, je na ne takisto prisna a platia na nich tie iste pravidla ako pre ostatne deti?
@aliza predvcerom sme na telke akurat s muzom pozerali jeden dokumentarny film - som chcela dat link, ale je bohuzial bloknuty v zapdnej eu 😠 😠
v skratke: bolo to o tom, preco pakistanci su v GB tak honosne dotovani a podporovani vladou, a preco vlada im dovoli "modre z neba"....povod toho je v 60tych rokoch, kedy CIA vytvorilo taliban a pod. teroristicke skupiny na uzemi blizkeho vychodu a neskor podporovali zbranami, urcitymi atentatmi na verejnych cinitelov a pod., aby cez afganistan a pakistan dospeli k rozvrateniu ZSSR (co sa im aj nakoniec podarilo..) - GB vtedy v spolupraci so CIA privolilo, aby ludia z tychto statov hufne imigrovali do GB (za ucelom znicenia vidiny komunizmu) a davali tymto ludom privilegia na oplatku za "politicke pouzitie" ich krajiny (financne aj politicke) - co bude pokracovat do vtedy, pokial ich vlada novou vojnou nevytlaci spat "domov" pokial uz pakistan a afganistan (a v sucanstosti arabske krajiny kvoli rope...- suhrne to nazvyme krajiny privrzencov islamu) nebudu potrebovat.. 😎 😎 😎
(a normalne tam boli oficialne vypovede zo CIA, GB, uradnych cinitelov danych vlad + velitelov talibanu a co., tajne videa donasky zbrani, dohovorov a pod. - takze ziadne nazory, hole fakty podane slovom od relevantnych ludi..)
@kararinka podla mna to ludia citia tiez tak, ale su ticho. Ked si citam reakcie pod clankami, tak je to fakt tvrde... 😕. Rozpravam sa s ludmi a na pakistancov tu nadava uplne kazdy, aj moslimovia z inych krajin...ale verejne sa kazdy tvari tolerantne. A co sa tyka socialky, overene info nemam, len z vlastnej skusenosti si dovolujem tvrdit, ze rozhodne nie su k nim taki prisni, ako k ostatnym, kedze o ich deti zrejme zaujem nie je....u nas po ulici bezne behaju male deti bez dozoru, dokonca bose....behaju aj o 10 vecer, nikto sa o nich nezaujima. Su aj bite, aj zanedbavane, ale nepocula som o tom, ze by ich socialka nejak riesila.

@erjona vyzkouším tě z němčiny, jestli mi správně přeložíš tuto větu?
Stirnseitebohrung der Sprossen wegen bessere Leimverbindung