Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona Ano povinna zakonom od siestich ale povinne nepovinna je od troch rokov. Neexistuje skolka pre trojrrocne deti. Málokto sa odvazi nedal dieťa do školy od troch rokov. Ja nepoznam nikoho Nie je to škôlka je to škola. Dostaneš knihy zosity uz od troch rokov Povedia ti ze je to formov hry ako povedia na Slovensku "veľké hubove".
@mariuskaa ja som mala tiez diskusie o tom co by mal vedieť tu je to plniť objektivy. Môj nevie počítať a odpocitavat myli si pismenka ked mi to komentovala mala som chut však viete asi načo. Úlohy našťastie nedávajú stale iba ked nie si dlhšie v škole tak ti nabalia pracicky tak to volajú. Vyhýbajú sa slovu úlohy ja mám tiez školu dost striktnu a stojí majland. Ale ocenujem ze ich je v triede malo a ide do školy vyskereny a šťastný. Jediná co protestuje som ja trápi ma ze je to tak skoro. Toto vyfasoval od septembra. (Ano som supermatka a mám všetko pripravene uniformu knihy topánky 😀 )
@andy04 No sak ale co cakaju od 3 rocneho, ved nemoze 300 stranove romany citat,,, ty vole, tak u neho je prva trieda neoficialne uz v troch rokoch,,, 😠 😠 😠
S tym pocitanim, som to v skolke maleho ucila na lentilkach - a vedel uz do 5 napocitat, mal asi 4 roky, tak mu vravim, dostanes viacej lentiliek, ked mi naratas do 10 😀 Cize naucime sa pocitat, tak naratal do tych 5, zastavil sa a vravi mi - mne staci aj tych 5 😀 No skoro som umrela od smiechu 😀
@erjona moj maly ma 5 spellovat (to, ze vie vsetky pismena) to vie od 18 mesiacov sam.
a pocitat do 100. Pisat napise nieco... ale hroza a nechce... na to aby drzal ceruzku pekne tu su take pomocky... mate to aj vy? Tu je skola normalna od 5 - to je kindergarden a od 6 - 1vy rocnik. Ta kindergarden to je akoby 0rocnik, to sa ucia citat pisat, pocitat, od 9-15su v skole... HROZA. Nie ako my na sk mame v 1 rocniku nikto nic nevie, ani pisat , ani podpisat, a v prvom rocniku je vyucba od 8-12 ak si pamatate.
@yanni
@andy04 toto je to o com hovorim, na drzanie ceruzky, niekto z vas napisal, o drzani ako kol. Na tretej foto ma v ruke nieco podobne ak ona prvej foto.
@andy04 chodak chlapcek. a este väcsi chudak mamicka 😠
@mariuskaa no tu to tak (zatial) mame. Skola prva trieda väcsinou od 8-12. V piatok dokonca len do 11:15. Potom druzina. A tiez v prvej triede nemusis vediet nic. Jasne, ze väcsina deti vie co to pocitat, abededu. Nas nevedel ani pisat ani citat. Pocitat vedel aj do 20 (scitat aj odcitat) ale napisat kostrbato len vlastne meno. Krpcek ma 4,5 a nevie niiiiiic. Ale fakt nic. Obcas sa mu podari nieco napocitat.
A dik za pomocku na ceruzku. Musim kuknut, ci to tu najdem. A k tomu je este aj lavak 😠 Takze zase o nieco tazsie, lebo ja som lavou ako chroma a tazko si to "preonacim" z mojho praveho myslenia na lave 😀 😀 😀 😀
tuto prispievam fotkami k teme, co sme riesili prednedávnom - totiz: čistota narodov...4 mlade anglicanky za jeden tyzden ...a to je akoze upratane... 😒 skoda, ze smrad sa neda prenasat fotkami, vsetko lepkave, obsah zachoda som nefotila...vlozky na kuchnyskej linke - odbalene, špaky hasene na stene, poodstrihovane nechty napchate v gauči, riady neumyte, ale naukladane v linke ako keby nic 😠 😠 😠
toto je jeden nas apartman z dneska, ten najpublikovatelnejsi...trvalo mi aj s mm sest hodin kym ho ocistim a vydezinfikujem pre dalsich hosti...6 hodin dvom ludom... 😠 😠 😠 a taketo a este ovela horsie apartmany zanechavaju po sebe anglicania po celom pagu. osobne nepoznam nechutnejsi a spinavsi narod, ktory je navyse aj neskutocne povysenecky a arogantny.... ten apartman ma dva roky, toto je jeho treti...dnes sme narychlo umyvali steny a malovali najhorsie casti...ledva to stihlo poschnut, novi hostia museli cakat do siedmej 😠 mali sme tu aj mladych nemcov, ktorych anglicanky strasne balili aj ich pozyvali k sebe na izbu...odmietli ich a okomentovali to tak, (co tomi pocul z vedlajsej terasy), ze fuj...v akom stave musia mat pi*e ked v byte narobia taky bordel a smrad 😀
a to sme uz mali dole postelne pradlo...tak spinave, ze zajtra ho budeme musiet pretriedit...čo vyvárať a čo rovno vyhodit..nejdem sa ani zmienovat o tom, ze paplony prederavene, lebo na nich hasili špaky 😠 😠
@tomiholjubavi uff, drsne 😖
anglani su znami svojimi huronskymi zatahmi 😉
ked sme boli v starej novalji, tam ich bolo pocut na 500m az k nasemu apt. 😖
a neberiete kauciu?
inac ked to tak vidim, tak je najlepsie ubytovavat rodiny s malymi detmi. vecer klidek, rodicia unormalneni, fajcit tiez asi nefajcievame priamo na apt, ked mame deti 😀
@tomiholjubavi ty kks...nezavidim...ale ja som to uz tiez pocula o anglicanoch, ze za nimi je najhorsie pratat.. 😖 😖 myslim, ze fotky hovoria za vsetko... 😔
@tomiholjubavi No humusacky, tak toto som este nevidela, a toto su dievcence? Ako im potom doma vyzera, na co su naucene, ked sa takto spravaju - @alice107 vidis, frflala si na moslimov, no veru moslimovia takyto nekulturni nie su,,, 😠 😠 😠
@erjona no, nezovseobecnuj zase 😉. Nie vsetci anglicania su takito prasaci a zase nie vsetci moslimovia su kulturni... 😀 😎. mam znamu, co tu upratovala v prevazne moslimskych rodinach, najma z Afriky, ale aj z Azie a bolo to nieco podobne, ako na tych fotkach. Mala co robit, aby sa tam nedovracala....len rozdiel je ten, ze tie anglanky boli len na dovolenke a sa odviazali, brali to tak, ze vsak sme si zaplatili, tak co (neschvalujem to, samozrejme) a tie moslimske rodiny v tych spinavych domoch ziju permanentne aj s detmi.
dnes somnarazila na tento clanok:
http://www.bbc.co.uk/news/blogs-trending-27373368
a k skolstvu, tu u nas deti zacinaju povinnu dochadzku v 5 rokoch, ale vlastne vsetky chodia uz do tzv. pripravky od 4.rokov, kde sa ucia pocitat, abecedu a podobne, takze nie je nic vynimocne, ked 5 rocne dieta vie uz citat. Dcera vedela citat plynulo v 6 rokoch, maly sa uz uci pismenka, pocitat do 10 vie od 2 apol roka, takisto vsetky farby a tvary, naucil sa sam z telky 😀. Tento rok v skolke ho ucili uz niektore pismenka. Skola tu zacina vacsinou 8.45 a konci medzi 3.15-3.30, cize deti su v skole dost dlho. Uci sa najprv tlacene pismo a neskor tzv. spajane (podobne nasmu pisanemu). Dcera ma 9 rokov, konci 4.rocnik a buduci rok ju cakaju prijimacky na strednu (veeelmi skoro), takze mame pred sebou rusny rok 😒
@aliza A kde som zovseobecnila,,, ja som pisala o tychto dievcencoch,,, ci mas pocit, ze som pisala o vsetkych anglicanoch?
A ja osobne som veru ani v jednej moslimskej rodine nebola, co by mali neporiadok a to som ich s manzelom pochodila neurekom, ani v jednej ,,, takze mne je cudzie, to co mi tu hovoris 😉 A ty osobne si v kolkych rodinach moslimskych taketo nieco videla? Nie od kamaratky pocula,,,,
@erjona prosim?
v takom egypte je poriadok akurat v rezorte, to co je za plotom, to uz nikoho nezaujima.
porovnatelny bordel v uliciach je i v tunise http://www.tunisko.com/sk/bordel.html . ale musim napisat, ze podobny bordel je aj na nasich skladkach. co sa tyka domacnosti, mala som cest pratat v iranskej rodine, chodila som tam raz tyzdenne, ale bordel neskutocny. mali velkeho psa, korytnacky, vsade handry 😝. ale oni boli mili, preto som tam isty cas pratala. ale teda fakt len isty cas 😉. pratala som aj u zidov a fajn. aj u anglanov a tiez fajn...
ale co bola kamoska u anglanov, mali vlciaka a koberce, tak tam som odmietla chodit na navstevu za nou. neskutocny smrad 😝
@aliza Ja som kludna,,, a nie sme pri tom istom, ja som nevidela a kde som dopisala, ze to neexistuje? To uz su tvoje domienky,,, no a kde som to akoze zovseobecnila? To si akosi prehliadla, pisala som o anglicanoch, ci o tych dievcencoch? A ja som vazne nevidela neporiadok u moslimov, co mam teraz klamat, ze ano,, ??? A aj moju otazku si prehliadla,,,
@erjona vies co, nechajme to tak, nemam naladu sa tu dotahovat, uprimne 😎. ja som len reagovala na tvoju vetu, ze Moslimovia takito nekulturni nie su....stacilo len napisat, ze osobne nepoznas moslimov, ktori by zili v spine, ale ta tvoja veta bola o Moslimoch vseobecne, aspon to tak vyznelo
@erjona uz som to tu spominala, za cias operkovania ma ista pakistanka zamykala v byte 😎 dokonca tato stara skebla mala milenca. raz dosla s cucflekom a manzela mala mimo UK 😉. nestihla som mu to pozalovat, raz ked vydrichmavala opicu som od nich zdrhla 😠
jaj zabudla som, ani toto urcite neuveris, lebo to nie je u vas doma a tak inde to ani nemoze existovat....
@maca_p Ale, ale, niekto tu ma chut na ironiu 😀 No nech sa paci,,, ja ti to verim,, preco by som ti to nemala verit, aspon lepsie chapem tu tvoju posadlost proti nim a tu neznasanlivost,,, keby mna zatvarali, asi tiez by som nebola priatelsky naladena proti nim, ale hned pre jednu moslimku so zvlastnymi maniermi, odcudzit 2 miliony ludi, tak to by ma teda nenapadlo,,, 😉
Tak baby, ja sa pripojim. ja co som ponavstevovala anglicke a moslimske rodiny, tak nikde nebol bordel ani smrad. Musim ale podotknut, vsetko rodiny zijuce tu v DE. Len v jednej anglickej priamo v anglicku som bola, to bola kamoska, a tiez nemali bordel.
@tomiholjubavi tak z nas by si mala radost. Rodina s tromi detmi a mi gruntujeme na dovolenke vsetko. Ja este aj postele pri odchode ponapravam. Moj muz sa len rehoce. Ked mame apt. alebo Ferienhaus, tak aj smeti vynesieme, aj riad poumyvame, decka musia tiez pomoct.
@erjona dakujem za psychoanalyzu, ale freud z teba nebude 😎. tu som bola asi 3 tyzdne, kym som si nasla dalsi flek. mala som tu vyhodu, ze som nebola dlho ako kvocka tam, kde sa mi nepacilo, ale isla som dalej. ked sa mi pacilo, zostala som aj rok 😉
vies co, pocas 3 rokov, som mala moznost vyskusat mnoho rodin, asi 8-9 + nejake upratovania na prilepsenie vreckoveho a poviem ti, ze moslimovia v agl. sa mi zdali ako nasi cigani. ci romovia...
ziadneho superinteligentneho som nestretla. ale stretla som vela sloveniek, co to tahali s nimi, hoc boli zenati alebo ovela starsi, alebo mali ine korene ako britske, hoc mali obcianstvo uz slovenske.
ale teda nedovolim si tvrdit, ze vsetci moslimovia sveta su neinteligentne bytosti, tak ako si ty napisala, v jednom z poslednych prispevkov, ze: "moslimovia takyto nekulturni nie su".
mne ta islamska viera nevadi v ich krajinach povodu.
ale nepaci sa mi, ako sa roztahuju v europe. stavaju mesity, maju tajne spolky, zgrupuju sa, vycucavaju krajiny noveho pobytu a ani prstom nepohnu, aby sa prisposobili sposobu zivota novej krajiny.
a teraz nehovorim zas o vsetkych. je ich vela, ktori by najradsej zabudli, ze islam existuje, vcera som pozrela jeden sem prilozeny link, ako "policia" zmasakrovala a znasilnila zenu. dakujem, staci mi. a takych linkov by som nasla urcite stovky.
len ty tu omielas, aky je islam najlepsi, najspravnejsi a moslimovia najlepsi. nemas ani zdaleka pravdu. to, ze tvoj muz a jeho rodina su civilizovani, neznamena, ze tisicky, desattisice moslimov su taki isti.

@yanni To poznam, ani u mojho to nie je inak 😀 Ale nevadi, on si tu lasku ku kniham vypestuje... Krimigeschichten cital aj moj syn 😀 Tiez je cela seria z nich 😀 Dievcence su ine v tomto 😀