icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

zuzitko74
11. júl 2014

Izrael tam stále hrá úlohu Dávida - veď žije v obľahnutí samých protiizraelských štátov. A jeho jediný zločin je len to, že sa odmieta dať poraziť.

mariuskaa
11. júl 2014

@demo ja by som tu zem im dala, keby to bolo na mne. Ja som proti tejto "narodnej hrdosti" ktorou sa len krvoprelieva.

erjona
11. júl 2014

@demo Kazdy den tam zomrie jedno moslimske dieta,,, kazdy den uz trinast rokov zavrazdia najbrutalnejsim sposobom jedno dieta,,, halloo??? Ako mozes byt taka chladna,,, no veru sa potom necudujem, ze je stale viacej extremistov tam,,, ved ich priamo provokuju zivotnymi tragediami a staci, ze pride nejaky fanatik, zmagori ho a uz je to tu,,, trosku premyslaj, co sa preco deje,,, moslimke dieta nestoji za sucit? Ake rany su vylizane? O com rozpravas?,,, 😠 😠 😠 😠

demo
Autor odpoveď zmazal
dalal
11. júl 2014

@demo ak nemas domov, svoju krajinu ziadne rany sa nezahoja...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
11. júl 2014

@demo Precitaj si ten link, co som hodila aj z duhej strany pohladu, ako to bolo a preco predkovia konali ako konali ... ak chces vysvetlenie - predkovia nie su na vine, ze boli vyhnani z vlastneho uzemia,... a teraz aj vrazdeni...

dalal
11. júl 2014

@demo pravdaze platilo... ale po tom co sami pretrpeli ako mozu sposobit podobne utrpenie inemu narodu..toto nechapem...

dalal
11. júl 2014

@zuzitko74 zuzi aj ty si pozri ten film omar... uvidis ako sa im zije....

je to v anglictine...

mne by mali producenti platit za propagaciu 😀 😀

demo
Autor odpoveď zmazal
dalal
11. júl 2014

@demo 😀 😀 😀 veru stare vykovane zelezo uz neprerobis... co uz...

ale fakt si ten film pozri ak si najdes cas... poucny

zuzitko74
11. júl 2014

@dalal Slováci tiež dlhé stáročia nemali svoj štát. Mnohí tu doteraz za to nemajú radi Maďarov, ale takýto bordel sme tu kvôli tomu nerobili. To isté prežívali balkánske národy v súvislosti s Turkami. Tiež ich tam mnohí dodnes nemusia. A tiež nerobia z toho taký bordel. Vieš, čo sa stalo v deň vyhlásania štátu Izrael? Šesť okolitých moslimských štátov im vyhlásilo vojnu. Celý svet sa im otočil chrbtom, jediné Československo im poslalo zbrane. Celý svet si myslel, že je po Izraeli, ale oni zvíťazili. Arabi by boli asi najradšej, keby Izrael spáchal hromadnú sebevraždu. Zrejme dodnes žiarlia na svojho požehnanejšieho mladšieho bračeka.

zuzitko74
11. júl 2014

@dalal Aj by som si pozrela, lenže mne to moje pomalé pripojenie nenačíta.

dalal
11. júl 2014

@zuzitko74 nevyhlasili tu vojnu nahodou na obranu palestiny? ako vysvetlis vyhladenie jedneho naroda inym? podla teba je to ok? zato ze oni trpeli teraz moze trpiet t niekto iny?

dalal
11. júl 2014

@zuzitko74 skoda.... skus pozriet v filmovom klube niekde..ako vravim mnou to velmi otriaslo.

zuzitko74
11. júl 2014

@dalal Myslím, že v čase keď sa vyhlásil štát Izrael, tak Palestínčanom vôbec nešlo o život. Nikto ich odtiaľ nevyhadzoval ani nevyhladzoval.

erjona
11. júl 2014

@zuzitko74 Len jedna otazocka - co im robia 2-5 rocne moslimske deticky, ktore brutalne zavrazdia a zviazu a skalicia? Ked uz sa brania, preco sa brania proti nevinnym detom? Vrazdia ako zvery, to nie su ludia v mojich ociach, co dokazu byt taketo bestie,,, v mojich ociach su vrahovia, co siahnu ruku na deticky, obycajni podli vrahovia 😠 😠 😠

dalal
11. júl 2014

@erjona inak zevraj gaza je najhustejsie obyvane mesto takze ked tam dopadne bomba byva vela civilnych obeti..

demo
Autor odpoveď zmazal
zuzitko74
11. júl 2014

@erjona Je to obojstranné - žiaľ. Situácia je už tak rozbabraná, že právo na odvetné akcie tam už cítia obe strany. Podobne to bolo počas SNP na Slovensku, keď partizáni vraždili aj Slovákov s nemeckým pôvodom - nevinných civilov - len preto, že boli Nemci. Nenávisť zaslepuje všetkých. Ja si Izrael neromantizujem, svine sú v každom národe, aj v tom izraelskom, aj v tom palestínskom.
Inak, nemám pocit, že by médiá vystupovali ktovieako proizraelsky. Skôr mám pocit, že je to naopak. A tých konšpiračných teórií, čo o nich po svete koluje....

erjona
11. júl 2014

@demo Pocuj, to je jedno o ake dieta ide,,, kto zavrazdi aj izraelske dieta, je zver v mojich ociach, zver ☹ ☹ ☹ ,,, to si zasa nemysli, ze robim vynimky 😠 😠 , len si pozri obere tych deti, na ktorej strane ich je viacej? A ako si spravne napisala,,, keby predkovia konali aj zidovski inak, tak by tieto obete nemuseli byt,,, ide o to, ze sa tu vyjadujete o moslimoch, ze vlastne, nech su stastni, ze su vrazdeni ... a len oni su si na vine,,, nie, oni nekazu nijakemu vrahovi, aby si prisiel po ich dieta,,, a uz sa opakujem 3 krat - bez akcie, nie je reakcia (bohuzial, na tomto fore sa casto poukazuje len na reakciu a akciu zamlcite) 😢 😢 😢

erjona
11. júl 2014

@zuzitko74 Ako moze moslim bez prostriedkov a vobec zakladnych zivotnych potrieb, co si nevie ani rodinu zabezpecit, byt nejaka hrozba pre po zuby ozbrojeneho Izraelcana? Ved oni nemaju nic, nic,,, myslim, ze robit zlo, maju zidia viacej moznosti ako moslimovia a je to vidiet aj na pocte obeti,,, 😢 😢 😢

zuzitko74
11. júl 2014

Nie každý moslim je bez prostriedkov a niektorým ľuďom zjavne vyhovuje, že na vojnu sa prostriedky vždy nájdu. Tí ľudia v Gaze majú len tú smolu, že sa ocitli medzi dvoma mlynskými kameňmi a že svojim vlastným súkmeňovcom z okolitých krajín sú dobrí akurát tak na to, že sú dokonalými obeťami.

ellise
11. júl 2014

@dalal kdo jaká národ vyhladil? omar je jenom film, natočit můžeš všechno. Podívej se na film "Černá vdova"

http://www.csfd.cz/film/317768-cerna-vdova/, to je taky jen film a nepovažuji to za známku objektivity.

Ano stát Palestina neexistuje, protože nesouhlasily s vyhlášením arabského státu. Možná kdyby tenkrát ustoupily ze svých stížností a nespokojenosti, dnes by bylo všechno jinak.

@erjona, tak já jednu akci tady uvedu: zabití 3 izraelských studentů, reakce: upálení palestinského chlapce. je to pro tebe dobrý příklad akce a reakce? nebo je to nepřípustné, protože se to odehrálo na špatné straně?

dalal
11. júl 2014

@ellise to je rozdiel... omar je nakruteny podla skutocnych udalosti.... v skutocnom prostredi na west bank... za murom....
vyhladili stat ellise.... palestina uz viac neexistuje....

erjona
11. júl 2014

@ellise Ellise a vies aj uviest iny priklad,lebo tento si uz spominala,, lebo ja poznam len tento a pocet 3 ku 5000 deti je velky rozdiel,, akcia a reakcia, nemyslis?

dalal
11. júl 2014

@ellise ale ako vravim presviedcat ta nebudem... proste mame nato iny nazor. 😉

dominika2727
11. júl 2014

@erjona 20.7. na Westbahnhof je Protest gegen die Morde und Unterdrückung in Palästina. My ideme .....

lukada
11. júl 2014

Drahe diskutujuce, zijem v Izraeli. Nedalo mi nereagovat na vase mudre prispevky o sucasnej situacii. Hlavne erjona - prepac ale si uplne mimo. Neviem odkial cerpas informacie, ale ja som nasla tuto diskusiu prave v momente, ked som sa chcela pozriet ako sa nase svk a ceske media pozeraju na sucasnu situaciu a co pisu. Tak ja len v skratke na objasnenie: Nebudem sa vyjadrovat k tomu, ze palestinski teroristi uniesli 3 teenegerov a zabili ich len tak z nicoho pre nic za nic. Nasli ich mrtve tela a vsetko malo byt ok. Otrasny skutok.
Gaza stale ostreluje juh Izraela - keby ste tu zili - pocitili by ste ake je to s detmi behat do ukrytu ci safe izby zakazdym. To zazivaju matky na juhu Izraela. Lebo GAZA si zmyslela ze ide IL ostrelovat. Ktory stat by si to nechal?????? Len tak? IL im NIC nepsravil. Uz aj egypt, kde sa nedavno zmenila vlada sa od gazy distancoval lebo kto moze normalne vychadzat s radikalnymi moslimami ktori su oficialne teroristicka organizacia? O tych mrtvych detoch a zenach, mila @erjona asi tolko, ze keby IL nemal protiraketovy system, uz by tu pol uzemia a cely juh boli znicene a obeti nespocetne. Takze IL sa brani. A vraj zvazuje deti. Ach jaj, tak to je uplne mimo. To si asi citala na nejakych pochybnych strankach. IL upozorni vopred v mediach, sms, telefonom OBYVATELOV domu, kam ide zostrelit vybusninu - aby ho ti civilni ludia opustili. Preco im IL nici dom? Pretoze teroristicka org. CHAMAS v domoch civilistov skladuje a vyraba rakety, ktore potom strielaju na IL. DETI,ZENY pouziva ako stity a hovori im, ze ak ostanu pri vybuchu doma a neopustia ho na vyzvu IL; tak im to v nebi ALLAH odplati. Tak prosim. Naschval vystavuje nebezpecenstvu deti a zeny, aby potom svetu mohol hovorit a stazovat sa ako IL chladnokrvne zabija - ILUZIA. IL s nimi jedna v rukavckach a s pinzetou v ruke. Keby chcel, vyhladi gazu za par hodin - neostalo by tam nic. Lenze ked ti tvoja vlastna vlada skladuje u teba v dome rakety, zbrane a kaze ti tam este hrdinsky ostat a nechat sa zabit, tak prosim. Ktora krajina pri utoku upozornuje civilistov aby ich nezranila a jedna s nimi cez media a ostatne prostriedky?? Gaza publikuje foto, ktore su zo syrie - kde je obc. vojna a vydava ich za svoje, VZDY klame v pocte obeti, nehovorim , ze tam nie su, ale zvysuje pocet hlavne deti a zien a pod. Pred 2 rokmi pri podobnej situacii media zverejnili foto mrtvych deti a videa - a neskor sa ukazalo - to uz nikoho nezaujimalo, ze tu to foto zo syrie a IL s nimi nema nic spolocne. A momentalne IL utoci zo vzduchu - takze deti sa nik nedotyka, ba naopak posielaju im vystrahu. S teroristickou organizaciou by sa nedohodol asi nik na svete, ked ani nekomunikuju a nie to este s nimi uzavriet primerie, ktore USTAVICNE porusuju! navyse ziju tu aj arabi, ktori tu robia bezne a chamasu je uplne jedno ze aj ich by zabili. to su radikali s vymetenymi hlavami. tak kto ich moze obranovat??? Berte media s rezervou, ved je to smiesne.

erjona
11. júl 2014

@dominika2727 O kolkej? Mohli by sme sa stretnut,,,