Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona Najlepšie je, nerozčuľovať sa, trošku už túto diskusiu poznám a viem, čo od koho asi tak očakávať. Veď sa nad tým nerozčuľuj, ja som minule diskutovala s kočkou, ktorá nenávidí kresťanov a vyjadrovala sa o nich ako o poslednom odpade a najhoršom zle a vieš, čo...akosi mi jej po tom všetkom normálne prišlo ľúto.
zuzitko74, nic v zlom,ale prave ovladanie a respektovanie mienky ineho je aj vtom, ze mu nebude nikto akoby predpisovat /vies ako to myslim/ aku formu zvoli pre pisanie. ak pravdaze nejde o formu agresivneho pisania a utokov.
ja pisem tak zrozumitelne myslim , ako je to mozne pre laika pochopit.
ako pises aj o svojom svagrovi, tak presne kazdy pravnik /teda tych , co poznam/ sa vyjadruje sposobom kultivovanym a poziva slova,ktore sedia na danu situaciu. urcite ani on nepoziva pravne latinske terminy pre beznej debate.tak ako ani ja. takze nevidim dovod, prco by mi nemali citatelia rozumiet uz pri priemernom vzdelani. 😉
a co sa tyka toho posielania do kelu, tak asi vies ,ako som to myslela. tak,ze kazda forma nebhodneho oslovovania ci urcitej hrubosti je nielen nepripustna,ale aj nevhodnaa neprispieva k dobrej atmosfere na fore..a otvorenie pisem, ze ja nikdy nemam vo zvyku pouzivat taky slovnik. ani v sukromi nie. nieto este na verejnosti.
takze samozrejme to nestrpim ani od cudzich spoludiskutujucich.
ako spravne pises, nemalo by to byt.a jasne, ze ani ja si nerobim iluzie o to, ze na verejnom fore su len kultivivani debatujuci. ale zakladna slusnost by mala byt normalna u kazdeho.
ako si sa mohla presvedcit, tu na fore iste pisatelky nie raz,ale neustale pozivaju formu agresivneho spravania ako normu na odpoved.
mna sa to nedotyka osobne. kedze vidim, ze sa nedokazu ovladat. takze jasne, ze od nich neocakavam kultivovanost.ale znehodnocuje to konstruktivnu debatu tych , ktori chcu debatovat naozaj a na istej urovni.
takze ak chceme debatovat , tak musime selektovat hrubost a vyryvacnost osob, ktore debatovat vlastne nechcu.lebo nevedia vstrebat iny nazor kultivovane. tak sa uchyluju k hrubostiam.
takze asi tolko o tomto probleme. a mozeme sa vratit k teme na debatu. 🙂
Tu je vysvetlenie odmietnutia primeria,,,
Trotz den intensiven israelischen Bombardements schien die Hamas am Montag noch Kampfkraft zu haben. Die Reichweite ihrer Raketen kommt für viele überraschend – am Montag ertönten die Sirenen sogar auf den Golanhöhen. Gleichentags setzte die Hamas zudem erstmals eine Drohne ein, die Israel allerdings sofort abschoss. Doch die Hamas kam offenbar durch das grosse Leid der Zivilbevölkerung zunehmend unter Druck. Es häuften sich Hinweise auf Verstösse gegen das humanitäre Völkerrecht. Israel verletzt etwa das Gebot der Verhältnismässigkeit, wenn es für die Tötung eines Hamas-Mitgliedes den Tod einer ganzen Familie in Kauf nimmt. Der hohe Anteil ziviler Opfer legt nahe, dass es sich bei solchen Tragödien nicht um einzelne Versehen handelt. Manche der unpräzisen Raketen der Hamas zielen umgekehrt auf dichtbevölkerte Gebiete in Israel und bedrohen das Leben von Zivilisten. Auch die Positionierung militärischer Einrichtungen in dichtbesiedeltem Gebiet im Gazastreifen verstösst gegen das Kriegsvölkerrecht. Umgekehrt gibt es auch israelische Militäranlagen inmitten von Wohngebieten. Hätte die Hamas präzise Raketen, würde sie auch auf das Armeehauptquartier im Herzen von Tel Aviv zielen.
babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ved nepiste tolko. Ja nestiham citat. 😕 😨
ten nemecky text je z akeho zdoja prekopirovany? je to mienka pisatelky, ci koho?
yanni 🙂
najlepšie by bolo keby opustili zem Palestínčania aj Židia a presťahovali sa inde, Palestínčania napr. do Spojených arabských emirátov a Židia do USA a keď sa začnú rozťahovať tam tak pekne propagandou ich ešte presviedčať, že je to v poriadku a treba im to dovoliť
Ja vôbec neviem ako niekto môže rozhodnúť tu budeš žiť, toto bude tvoja krajina zväčši si ju ako chceš, rob si čo chceš a všetci sa s tým musia zmieriť a ak nie tak budeme to vyžadovať na silu
Čo obe strany čakáte, aké by bolo podľa vás riešenie aby sa to už definitívne skončilo? Kedy bude mier, čo sa musí stať aby boli obe strany spokojné? Fakt by som to chcela vedieť bez postranných úmyslov, snažím sa to pochopiť kde vznikla tá nenávisť, čo sa stalo a kedy to začalo?
A môj postreh baby radikáli sú medzi moslimami (je to hnus, čo dokážu a ako majú vymytý mozog) ale sú aj medzi židmi, kresťanmi ale čo ich teraz povraždíme a všetkých ľudí budeme hádzať do jedného vrece, že sú všetci rovnakí.
A musím konštatovať, že obe strany už majú vymytý mozog svojou vládou, bohužiaľ či chcete či nie je to tak.
Každá si tvrdíte svoju pravdu ale nemáte ju ani jedna, pravda je niekde uprostred, vinné sú obe strany a kým to nepochopíte a vlády to nebudú chcieť zmeniť tak sa to nezmení.
Ukončite túto debatu, lebo nikam nevedie a len sa tu urážate.
lukada, to mi je luto. co na to dodat? ze palestina ine tvrdi, ine kona zial.
@katti77 zabudla si asi len na to, ze s teroristickym hnutim, ktore je radikalne moslimske sa dohovara tazko. kedze su ideologicky presvedceni ze zidov treba vrazdit. z presvedcenia, maju to v nabozenstve a pre to ziju a netaja sa tym. nik nehovori o normalnych moslimoch. ale o radikalnych a tych je bohuzial vsade vela, aj v gaze. oni nebudu spokojni nikdy - ich poziadavka totiz je aby zidia zmizli z povrchu zemskeho a budu sa o to snazit stale a donekonecna. tu nejde o uzemie ani o nic podobne. na svete je strasne vela arabskych statov kde by sa mali lepsie a mozu, ak su v gaze ci palest. uzemi nespokojni, tam kludne ist. ale oni nechcu. oni chcu pozabijat zidov a preto tu ostavaju. to je totiz ich poslanie - si myslia...
@erjona Predpokladam, ze video bolo kratene, ved by asi v oficialnom videu ( to bolo to druhe), co oni poslu novinam, nesli proti sebe.
@elise neviem preco je ten link ako reakcia na moj prispevok. Kazdy normalny clovek, dokonca aj Liga arabskych statov by primerie privitali, ale to uzemie bude vzdy tikajuca bomba. Inak ani na jednej strane konfliktu to nebolo jednoznacne rozhodnutie. Radikalny Hamas nikdy nebude porazeny ak Izrael bude rozsirovat zidovske osady a neprestane zabijat Palestincanov. Cim viac Palestincanov zabiju, tym viac ich Hamas naverbuje.
@ellise ano izrael suhlasil s primerim a hamas co na to ? odpovedal ze este zosilia vojnu. tak k tomu asi nie je co dodat @erjona @liankarosita a vsetky ostatne co sa tu tak strasne staviate na ich stranu. striktne hamas odmietol pristupit na primerie a nadalej pali rakety. jeden clen hamasu povie biele iny cierne. no proste ani medzi sebou sa nevedia dohodnut a uz vobec nie napriamo rokovat s IL vladou. otrasne.
egypt mal otvorene hranice s gazou. preco nesli tam? presne ako lukada pise.im ide o vyhadenie isteho etnika z povrchu zemskeho.. a nebudu spokojni, kym to nedosiahnu. islam je ideologia, ktora chce nadvladu nad´´nevercami´´ . islam chce ,aby sa ini prisposbili jeho sposobu zmysania.a zial, aj ti ´´ umierneni moslimovia´´ maju rovnaku mienku ako ti radikalni. len to nedaju najavo zroznych pricin.nevidela som ani jedneho moslma, zeby verejne /pokil bol moslimom/ sa pordal na strnu izrela a odsudil to nasilie verejne. vzdy tam pridaju nejake ale.....
ved je to vidiet vsade, kde aj veurope ziju. moslim aj ked navonok akoze je prisposobeny, tak nie vnutorne.
aj terostisati , co zili a studovali vde a spachali utok na tie ´´dvojicky´´ boli navonok uplne ´´integrovani ´´,mali rodiny, zili bezny zivot navonok,, studovali . o to bolo horsie to prekvapenie utokom
takze ako verit moslimovi, ze je uplne ´´integrovany do eu spolocnosti? tito orientalci celkovo maju normu spravania sa taku, ze klamat je pozitivum. aj manzelake napriklad, aby zachovvali pokoj v rodine.nevercovi ,lebo je podla nich podradny.
ulisnost tiez je jedna z vlastnosti, co pouzivaju bezne. ked su v mensine a vyhovuje im to, tak sa usmievaju a nechcu sa vyjadrit jasne k veci. ale ked su pokope viaceri a citia sa silni , ci si upevnia postavenie, tak nepripustaju iny nazor, len ten ich.a to bez ohladu na akekolvek argumenty.a ked im niekto zragunetuje svoj nazor, urazaju ca ci urazaju toho dotycneho.menia nalady casto aaj rozhodnutia.,
tolko z pohladu, ktory mam z praxe s nimi vseobecne., tak ma neprekvapuje, ze primerie nedodrziavaju,
@alice107 Co to zasa vypisujes? Preco by mali ist do Egypta? Sak vystahuj nemecko a daruj im krajinu... Vlastne uzemie maju opustit? O vyhladenie etnika ide momentalne Izraelcanom,, a ze nerprijali primerie, sak ani na rokovanie neboli pozvani, aby sa vyhodnotili podmienky,, takto sa rokuje, bez druhej strany? A nech necaka Izrael, ze po tolkych tisicoch obetiach len tak pridu a podaju ruku a zijeme krasne 😒 😒 😒 😒
erjona, ako som napisala, ty sa najskor nauc konstruktivnemu dialogu a nepokusaj sa selektovat u pisatelov, kde kto ma prispievat.presne taketo texty na inom podobnom fore pisali milenky cio manzelky moslimov, ak uz nemohli byt agresivne. snazili sa vytesnat debatujuceho , ktory pisal co sa im nepacilo presne tymito slovami. to uz nie je nahoda, to je uz ista crta spravania sa istej skupiny ludi.
zaujimalo by ma skor, aky je zdroj toho tvojho prekopirovaneho nemeckeho textu , co si dnes dala na forum.
takze odpovedaj na to, ,ak chces debatovat k veci.
a este poznamka, je mi luito, ze nerozumies kultivovanemu prejavu , ktory pouzivam vo svojich prispevkoch. s tym ja nic nenarobim. to je o tebe.
@alice107 Presne na to som reagovala, co si napisala,,, tie tvoje juzanske frasky,,, to sme tu uz sto krat preberali, ze pises, ze sme klamarky,,co ti mam na to este napisat,,, opakovane som ta upozornovala na styl tvojho prejavu,, ja som neni papagaj,, zamerne prehliadas fakty... zamerne
erjona? ty sa upokoj a debatuj konstruktivne. kolko krat to mam opakovat?
tam kde ziju, bolo uzemie izraela. aj teraz to nie je ich statny utvar. takze aj saim nepaci nieco, nech idu kde chcu.
a co sa tyka nemecka, tak pises uplne od veci. nemecko je demokraticky stat obyvany nemckou väcinou. tak preco by niekto podla tovjho vyjadrenia mal ´´darovat´´svoju domovinu ? a to este ludom , ktori maju ine zmyslanie,mentalitu a kulturu? aby z nemecka urobili to, co maju v gazea celom arabskom svete? spinu,nefunfujuce hospodarstvo, sariu ako zaklad prava. uz sa o to v de aj europe pokusaju aj palestincania , co sme ich prjali ako hosti velkoryso. vidis, pred takymi treba zavriet europske hranice..
to nemyslis ako europanka vazne, ze? ci ano? no podla prspevkov by som aj myslela ,ze ano.
ty ozaj uplne nerealne uvazujes co sa tyka tohoto predebatovaneho tematu. kto posiela rakety? kto zacina nasilie? to ozaj nevidis, ci zufalo sa snazis nevidiet
no PALESTINa a HAMAS posielaju rakety a nechu rokovat o mieri.
ale ty napriek faktom asi vidis opak. povedz mi,ako si ktakym zaverom prisla, ze obetou je palestina? fakt nevnimas realitu dna?
lutojem,ale potom o com by sme debatovali? pre teba neexistuju rakety vystrelewne na izrael. pre tena hamas je asi mierotvorca. pre teba izrael je agresor.
no ,lutujem, realita je presne opacna. ale nebudem ti to vyvracat.naco? ked chces zit v takejto iluzii, zi.
takze zaver pre mna je, ze sa nezhodneme v nazoroch. preto sme sa dostali v debate do patovej situacie
takze koniec debaty.inak to nevidim.lebo je to neproduktivne takto debatovat. nazory sme si vymnenil a tym je to myslim pre nas uzatvorena tema.
erjona, to nemyslis vazne. vies kolko novin vychadza vo svajciarsku.?prepac m,.ale tvoja argumentacia je ako u maleho decka.,uplne mimo reality. takze zaver je, ze si nedokazala hodnoverne preukazat zdroj textu. takze pre mna aj kazdeho mormalne uvazujuceho cloveka ma nulovu vypovednu hodnotu ten tvoj text. takze sme sa dobrali k podstate veci.dakujem za odpoved. 😎

@kararinka
http://zpravy.idnes.cz/izrael-prijal-primeri-s-...