icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

ellise
17. júl 2014

@erjona jistě ten kdo nebyl v gaze neví o čem mluví, ty si pokud vím v gaze taky nebyla, takže co se týče obsahu příspěvku jste na tom stejně. Lukada je v izraeli, takže taky nejspíš neví o čem mluví.

Nikde jsem netvrdila že když je to něčí názor, tak je jeho názor správný, je to zase jiný pohled na věc. A mimochodem týká se to všech názorů. I mého i tvého, i kohokoliv jiného.

Toť můj poslední příspěvek k této věci.

erjona
17. júl 2014

@ellise Darmo sa jedujes, je to jednostranny pohlad,, ja som sa len spytala, ze som zvedava, ci bol aj v gaze, ze by sa jeho nazor veru rychlo zmenil,,, nejako v poslednej dobe rada vytrhavas veci z kontextu ktore napisem,,
preco si rano hodila prispevok, ze nie len palestincania su ostrelovani? Ako sa to da porovnat? Suhlasis s okupaciou uzemia,, ako by si sa vyjadrila, keby si moslimovia vymenili s Izraelcanmi ulohu,, ??? Ja by som to odsudila, tvoje predsudky ti to nedovolia jednoducho,, staci ti pocut slovo moslim a uz je to terorista v tvojich ociach,,, toto je hlavny problem...

vevesh
17. júl 2014

@yanni... Nie je jedno koho bola a koho je...kedze prave Toto je dovod svaru medzi oboma stranami - mier nastane vtedy, ked ani jedna krajina nebude mat financne prostriedky na zakladne potreby pre obyvatelov, nikto im nebude darovavat financie ci vyzbroj,nebudu sa ostatne krajiny miesat ako im to prave vyhovuje..a oni sami resp. NEZAUJATY Mediator stanovi podmienky primeria... 😎 😎

erjona
17. júl 2014

@ellise a k lukande sa nevyjadrujem,,, nemienim debatovat o ludoch, co dufaju, ze svoje deti obetujem allahovi,,,

erjona
17. júl 2014

Nieco zaujimave som nasla :

nechajme hovorit tych tvojich drzitelov a laureatov nobelovych cien za mier zidovskej narodnosti samych, svojimi ustami a slovami nech nam povedia nieco o tom, aky maju nazor na nas, nezidov:
-,,Palestínčania sú len dvojnohé zvieratá“ –Premiér Menachem Begin, predslov v Knesete 25.júna 1982
-,,Palestínčania by mali byť rozdrvené ako kobylky, ich hlavy rozbité o kamene a steny“-premiér Jicchak Šamir , New York Times 1.apríla 1988
-,,Ako môžeme vrátiť okupované územie , keď tu nie je nikto ,komu by sme ich vrátiť mohli ,“-Izraelská premiérka Golda Meirová 8. Marca 1969
-,,Nič takého ako palestínsky národ nikdy neexistovalo „-Golda Meirová 15.júna 1969
-,,Tézy nebezpečia genocíd nad nami vysela v júni 1967 a Izrael bojujúci o holú existenciu bol len vojenský bluf vymyslený po vojne „-generál Metitjahu Peled , Haaretz 19.marce 1972
-,,Zobrali sme im ich zem, síce je pravda, boh nám ju sľúbil, ale prečo by to ich malo zaujímať ?Náš boh nie je ich bohom .Čelili sme antisemitizmu, nacistom, Hitlerovi ,ale bola to ich vina?Palestínci chápu len jednu vec , prišli sme a ukradli ich zem .Prečo by sa mali s tým zmieriť ?“- Nahuma Goldmann/The Jewish Paradox/
-,,Musíme zabiť všetkých Palestínčanov, ibaže by boli ochotný tu žiť ako otroci „-Heilbrun predseda výboru pre znovuzvolenie generála Šloma Lahata do funkcie starostu Tel Avivu , Október 1983
-,,Vždy keď niečo urobíme, hovoríte mi ,že Amerika odpovie takto a urobí toto. Poviem vám to veľmi jasne : Nebojte sa americké tlaku na Izrael . My Židia Ameriku ovládame a Američania to vedia“- Ariel Šaron, 3. Októbra 2001 k Šimonovi Peresovi
-,,Otvorene môžem povedať , že Arabi nemajú žiadne usadiť sa ani na jednom centimetri štátu Izrael. Sila je všetko ,čomu rozumejú. Použijeme tu najväčšiu silu, pokiaľ sa k nám Palestínčania nepriplazia po štyroch“- Rafael Eitan náčelník generálneho štábu New York Times 14. Apríla 1983
-,,Musíme zabezpečiť aby sa nikdy nevrátili “- Ben Gurion 18..júla 1948
-,,Musíme použiť teror , vraždy, zastrašovanie, zaberanie pôdy a zničenie všetkých sociálnych služieb, aby sme Galileu zbavili jej arabskej populácie.“ Israel Koening
-,,Arabskú populáciu zredukujeme na populáciu drevorubačov a čašníkov“- rabínsky popis dobytia mesta Liddy
-,,Všetci sa musia pohnúť, bežať a uchytiť toľko kopcov koľko môžu ,len aby zväčšili svoje osady, pretože všetko čo si teraz zoberieme, zoatane naše ....Čo si nevezmeme, zostane im.“- Izraelský minister zahraničia Ariel Šaron 15. Novembra 1998

erjona
17. júl 2014

@ellise A o Hamase nikto nepochybuje, ze je to teroristicka organizacia, ale dik za clanok 😉

erjona
17. júl 2014

A este par z nich :

-,,Podporte chudobných tak, že im neumožníte získať zamestnanie ...Proces vyvlastňovania a odstraňovania chudobných musí byť uskutočňovaný diskrétne a obozretne .“ Theodore Hertz, zakladateľ Svetovej sionistickej organizácie o arabských Palestínčanoch ,12. Júna 1895
-,,My Židia sme ničitelia a zostaneme nimi .Nič čo urobíte nenaplní naše požiadavky a potreby. Budeme vždy ničiť ,pretože chceme svet po našom“. rabín Yaacon Perrin , New York Times 28 2.1994
-,,Budeme mať svetovú vládu , či sa vám to ľúbi alebo nie. Jedinou otázkou ostáva , či bude táto vláda dosiahnutá dobývaním alebo dohodou “.-Židovský bankár Paul Warburg, 7.februára 1950 , výpoveď pred senátom Spojených štátov -,,Naša rasa je rasa panská. Na tejto planéte sme bohovia .Od nižších ráz sa líšime ako oni od hmyzu. V skutočnosti v porovnávaní s ostatnými rasami sú tieto rasy zvieratá, prinajlepšom dobytok .Sú ľudské výkali . Naším osudom je vládnuť týmto podradným rasám. Naše pozemské kráľovstvo bude vládnuť železom. Masy budú lízať naše podrážky a budú nám slúžiť ako otroci.“- Izraelský premiér Menachen Begin v Knesete 25. Júna 1982
-,,Čo ma šokuje je úzkoprsosť a krátkozrakosť našich vojenských vodcov. Zdá sa že predpokladajú , že sa štát Izrael môže dokonca musí chovať v oblasti medzinárodných vzťahov v súlade s právami džungle ,- je dlhý reťazec falošných incidentov a nepriateľstva , ktoré sme vytvorili , a toľko stretov , ktoré sme vyprovokovali.“ – Moše Šaret , Izraelský premiér 1980

Nezneju ako moslimsky teroristi? Nevymyvaju tiez mozgy? Tak aky je rozdiel medzi moslimskym a zidovskym extremistom?

dalal
17. júl 2014

@erjona ty kokso.... este horsie ako som si predstavovala! To si kde vyhrabala tie komentare???

erjona
17. júl 2014

@dalal Na jednom fore,,, o to vyhrabanie sa postaral niekto iny, neni to moja praca 😀

http://www.aktuality.sk/diskusia/226146/izrael-...

dalal
17. júl 2014

@leishmania len ci zapadne mocnosti neprispeli k rozsirovaniu a nepriamej podpore radikalneho moslimskeho hnutia? Ako vravis dnes striktne moslimske krajiny boli kedysi relativne slobodne... pozri na syriu.. assad sice nebol demokraticky zvoleny ale aspon nebol islamsky fanatik a zeny v syrii mali privilegia uriedkave v inych moslimskych krajinach...

to iste plati pre palestinu... ludia su frustrovani zo situacie ktora sa nezlepsuje... chybaju im socialne a ekonomicke istoty ... toto podla mna vytvara priestor pre podporu radikalneho islamu.... ak by palestincania mali sancu zit normalne som si ista te by nebolo miesto pre islamsky radikalizmus.

leishmania
17. júl 2014

no keby sme uz chceli vytahovat vyroky slavnych tak tie z islamskej strany by "vyhrali" poctom aj radikalnostou.. a dost zaujimavych aj z dielne eu politikov...

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
17. júl 2014

@demo nasla som ti zabavku...to je tvoja oblubena cinnost preverovat 😉
@leishmania len tym teroristom nedava nik ceny 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
17. júl 2014

@demo aj si vsimni kolki boli politicki cinitelia 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
17. júl 2014

@demo Overila si si to, ze to nepovedal? Ci len tapas? Odniekial to predsa len maju, ved sa podla toho spravali voci Palestincanom, tak preco by to nemohli povedat,,,,?

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
17. júl 2014

@demo ved ja ti to najdem,, a potom poprosim ospravedlnenie,,, ake konspiracne teorie,, to ze ukradli podu a nasilne vystahovali palestincanov su konspiracne teorie? ani to nejdem hladat, ved sa toho pana rovno opytam, nech mi da zdroj... ked odpovie, prilozim ti ho 😉

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
17. júl 2014

@demo a co si myslis, ze pojde do archivu kvoli tebe,,, ja som zvedava z kadial to ma,,, ked to niekto vydal, musia tam byt udaje a tie si uz vies nasledne aj sama overit,,, zasa az tak ti to nemusim ulahcovat 😉 Ale akosi nereagujes na tu okupaciu,,, neviem teraz tvoj postoj,, nejako mlcis,,, ci to by bolo prve pozitivum pre moslimov,,, preto sa radsej nevyjadris?

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
17. júl 2014

@demo
..ja som hodila do uja guugla meno+mesto +rok- a vyhodilo mi to 16 stranok s citatom aj original prejavom...takze to nie je take tazke overit...jedine,ze nedoverujes ani pisomnemu prepisu ci nahravke... 😎

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
17. júl 2014

@demo ak je nieco nazvane ako oficialny prepis - tak je to verifikovany prepis originalneho prejavu v pisomnej forme... Na forach sa nediskutuje CI to povedal,ale ako myslel to,co povedal= analyza slov,vyznamu a slovosledu...

lukada
17. júl 2014

@erjona erjona nikdy si tu nebola tak nehodnot. zivot bezi a ludia chodia do prace. mame tu ukryty aj na plazach. nie je pravda ze je 0 obeti. asi by ta potesilo, keby ich bolo viac. stale sa na to stazujes. spamataj sa a pozzri ako casto bezime do ukrytov, kazdych 5min je sirena. gaza ostreluje civilne obyvatelstvo!! este ti to stale asi nedoslo!!!

lukada
17. júl 2014

@ellise ellise, ja som v gaze bola niekolkokrat, to len pre info. tak neviem co erjona vypijsuje, nebola ani v gaze ani v Il nikdy. takze tolko.

leishmania
17. júl 2014

@lukada co si robila v gaze??? 😕

erjona
17. júl 2014

@dalal moja, videla si uz ten dokument? tu okupaciu?