Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@lukada to nie je pravda, su tam aj krajiny EU, Australia, USA, Japonsko, vsetky sa zdrzali ani jedna krajina nehlasovala proti okrem USA, toto su ich postoje:
Italy,
speaking on behalf of the European Union and other countries, condemned the loss of hundreds of civilian lives and called for an immediate cessation of the hostilities in Gaza. They welcomed and supported the efforts by regional partners, in particular Egypt. They strongly condemned the indiscriminate firing of rockets into Israel by Hamas, and, while recognizing Israel’s right to defend itself, also underlined that Israel’s military operation must be proportionate and in line with international humanitarian law.
Ireland
said it was appalled by the upsurge of violence in Gaza and especially the very high and unacceptable level of civilian casualties. It was clear that neither side was paying adequate regard to the cost of their actions on innocent civilians. It commended those working to bring about a ceasefire, especially Egypt. Ireland accepted Israel’s right to defend its people but said that right did not negate the rights of others. Ireland supported the conduct of an appropriate investigation into breaches of international law.
Austria
had repeatedly condemned the indiscriminate attacks by Hamas on civilian targets in Israel, but the Israeli military operations continued to inflict an unacceptable toll on Palestinian civilians. Civilians had to be protected, while medical workers and facilities had to be spared so that they could carry on their work. A continuous influx of humanitarian supplies to Gaza had to be ensured. The parties to the conflict were called upon to abide by all norms of international human rights and humanitarian law.
United Kingdom
condemned the appalling attacks being carried out by Hamas and other militant attacks, and supported Israel’s right to take action to defend itself, but its use of force had to be proportionate. Both sides had to do their utmost to de-escalate the situation and alleviate the suffering. The British Government had increased its funding as the humanitarian situation worsened. The urgent priority was to bring the violence to an end, and in that regard the new Foreign Secretary was currently in the region
Germany
strongly condemned the continued firing of rockets from Gaza into Israel by Hamas and was appalled by attempts by Hamas and other militants to use civilians of Gaza as human shields. Israel had the right to defend its population against those criminal and unjustifiable attacks, but in doing so it must act proportionately and ensure the protection of civilians at all times.
este USA som zabudla:
United States was working intensively with others to ensure a return to the November 2012 ceasefire between Israel and Hamas. The United States demanded that Hamas immediately cease its rocket attacks against Israel, and supported Israel’s right to self-defense. At the same time it was concerned about the rising numbers of civilian casualties in Gaza. The United States was committed to the existence of Israel as a Jewish and a democratic State, and the creation of an independent Palestinian State.
@andy04 ...k azylantom - toto su OFICIALNE CISLA...
Turecko - ma 670 tisic syrskych utecencov
Kurdistan - 1,2 miliona - sycania,arabi, palestinci..
Jordan - 800 tisic syrcanov
- spolu v 3 je to cez 2,67 miliona utecencov.....(arabski utecensci nie su uvedeni v Tu a JO..)
EU:
DE - 110 tisic
Fr - 230 tisic
Tal - 78 tisic
Nl -70 tisic
Norsko - 46 tisic
Svedsko - 114 tisic
Svajc. - 52 tisic
Spolu - na 28 krajinacj je cca. 700 tisic utecencov...
takze to nie je pravda, ze vsetci idu do eu..ako si to tu niektori myslia...
Asylant a nelegalny imigrant su 2 rodielne veci - takze nemylit si pojmy s dojmami!!!!!
Predaj zbrani je v rukach 10 krajin.... USA, Rusko, De, CIna, Fr, UK, It, Spanielsko, Ukrajina, Israel, cesko -
USA- kt. ma minimum asylantov ovlada 35% trhu...
USA+ partneri (DE,IT, S, UK,Fr,ISr,CZ) - ovladaju 75 % trhu -a prijmy idu do bilionov dolarov......tak, ked tak veselo predavaju...nech sa paci vysledok v podobe asylantov.... 😎 😎
@dalal. splietam dve veci. Nemáš inu odpoved? Mne by sa tiez veľmi páčilo keby si nejaká ONG prestudovala dobre koran a zakázali ho v Európe ako netolerantny s inými rasami a nabozenstvami degradujucim ženu na druhé možno po tave tretie miesto v rebríčku spoločnosti. A neustále volajuci po násilii a co sa sťažujú ze nežiju dobre ako azylanti. Co chceli? Nie je ich najväčšia radosť utiecť z konfliktov a žiť v mieri? a ked všetci "umierneny" poutekaju kto im tam zostane tych pár (podľa vas) radikalov? Neplet sa väčšina s nimi súhlasí problém je ked im zničila život. Potom možno začnú premýšľať a prestanú skakat na ulici a jacat alahagbar. A to je potom aj ta nemorálna Európa dobrá Ale len dovtedy kým sa necitila znova bezpečne a mozu začať do niečoho vrtat. "Nemáme meskytu, minaret tiez potrebujem nechcem bravčové,chcem tri ženy, sused ma psa, chcem satku hibab" "proste chcem byt za každú cenu iný ja sa neprisposobujem prisposobite sa vy ked nas bude dost" Vies ze ľudia ich uz maju po krk? Dúfam len ze obhajujes aj tvoju kulturu pred manželom pretože je určite veľmi spokojný s tým ako tu bojujes za tu jeho
Zboznujem vyjadrenia typu:Zeny su pre moslimov odpad,menejcenne a bla,bla,bla.Co su zeny teda pre ostatnych muzov,nemoslimov?Kde je hodnota zeny na tomto forume.Staci si precitat par tem a clovek si spravi nazor.Preboha zacnite uz rozlisovat,vieru od tradicije.Uz sa to tu omiela dookola.Same sproste kecy.Preco bisom ja bola odpad pre mojho manzela?,Konecne prijmite aj fakt ze je niekto aj stastny vo svojom manzelstve.A otazka na koniec:v kolkych moslimskych manzelstiev ste boli svedkom toho ze zena je odpad,podradna,menejcenna?To som zvedava!
@andy04 muza nemam nikoho neobhajujem.... dala som sem peticiu mudrych a vzdelanych lekarov ktori vyslovili svoj nesuhlas so zabijanim civilistov ( nie s praktikami hamasu atd) ... aby si bola humanna nemusis byt moslimka aby si vyjadrila svoj nesuhlas... su to ludia ktori denne ludom pomahaju, zmiernuju im bolest, snazia sa ich vyliecit a to je to co robim ja... a preto sa nemozem pozerat na stovky zmarenych zivotov nad ktorymi vy len mavnete rukou lebo su arabske... takisto spolusucitim s tymi azylantami ktori sem prisli za lepsim zivotom a su ochotni sa vclenit ( aj ked svoje tradicie a nabozenstvo si ponechaju)... tych druhych ako som uz opakovane napisala by som poslala supom domov kedze je pomerne lahke odhalit kto ako pracuje atd....
ty zijes v spanielsku ktore ma problem so zamestnanostou ako je vseobecne zname... takze protimoslimske nalady na teba presli z dennej tlace atd.... ty uz mas tu nenavist v krvi ale ja nie.. mam vela kolegov ktori su moslimi, tvrdo pracuju a ziadne vyhody nemaju naopak ini sa na nich pozeraju tak ako ty.
Ty v spanielsku si tiez len imigrant a aj ked pracujes vlastne beries miesto inemu spanielovi... takze chapem ze postoj k tebe nemusi byt prijemny... ak sa ti to nepaci tak chod domiv na slovensko ale taketo zovseobecnovanie z tvojho pohladu nie je na mieste.
@dalal presne to by som spravila keby sa mi tu nepáčilo... išla by som domov. Ja som sa prisposobila aj ked su veci ktore sa mi nepáčia od zabijania býkovi az po príliš dlhu siestu ktorá ti rozhodne cely den. Nikde nevykrikujem ani nepozadujem ako by mali žiť a a kolkokrat týždenne by mali zaradiť do jedalneho lístka bryndzove halušky. Chápeš význam slova "prispôsobiť sa"? Uz len ked píšeš" aj ked svoje náboženstvo a tradície si ponechavaju". Ponechavaju si všetko. Oni sa neprišli prispôsobiť prišli sem žiť tak ako su zvyknutý v ich krajinách. Azylan by mal zostať nejaky čas a potom spatky do svojej vlasti. Inak je to efekt volanie. Hrrr všetci do Európy ti hlupaci to este zaplatia.
co sa tyka tych pojmov, tak ine je ilegalny migrant/ti z lamperdusy aj utecenci zo syrie/, ine je ziadatel o azyl a ine je zalylant na zaklade povolenia azylu.
a podla toho sa odvija aj ich pripadny prvny narok na nieco v krajine,kde sa nachadzaju. este su tu aj z tazv. trpenym pobytom z roznych dovodov.
v drviva väcina tchto bezencov uteka z ekonomickych dovodov.a to,ze napr. v sirii je zeraz zlozita situacia len vyuzivaju na migraciu. cäcina z nich sumladi muzi., nie rodiny
a tito muzi si hladaju veu potom zeny europanky na manzelstva tiez
ti bezenci z lamperdusy utekaju do de , pretoze tam maju zirne pole soc.systemuu a istot. kedze taliansklo je ich plne,dostanu peniaze na cestu a idu dalej do de. mohym vsak bolo zamiete povolenie azylu..apreto okupovali namiestia miest a´´protestmi´´ si vynucovali svoje´´prava´.
takze hovorit o sucite s takymi ludni nie je namieste. nikto im nie je za ich zivotnu ekonomicku situaciu z de zodpovedny. ani jeden z nich nebol prenasledovany rezimom.oni naopak chcu, aby my sme sa prisposobili ich sposbu zmyslania ci zivota. to pozaduju. prava, na ake ani narok pravne nemaju.
tych malo krestanov, co by mali narok ako politicky prenasledovani nie su ti hifne sa valiaci mladi muzi.
väcina z tych bezencov su moslimovia.
@dalal Spôsob, akým si odpovedala andy04 sa v psychológii volá falošná dilema. Naznačila si jej, že buď sa na veci díva tvojim spôsobom, alebo súhlasí so zabíjaním nevinných civilistov a praje si aby ich Izraelčania pozabíjali, čo najviac. Toto sa mi zdá veľmi nefér. To, že andy vníma určité spoločenské problémy inak ako ty a nepáči sa jej životný štýl niektorých ľudí, tak ešte nemusí byť druhý Hitler, ktorý si praje ďalšiu genocídu.
@erjona Netusim, v ktorom prispevku sa bavim s "TEBOU", ale kedze tvoje moslimske citenie ti neda a musis v podstate reagovat KAZDY den na KAZDY prispevok od KAZDEHO uzivatela (netusim, co robis doma cely cas-studujes a sliedis po internete a zhanas informacie na obranu islamu uz 394 stran, si sikulka 😀 😀 ) tak Ti odkazujem, ze s tebou som ukoncila komunikaciu uz dobre davno....Tak, ale asi si nepostrehla. Vacsinou to davam najavo tak, ze na "sprostosti nereagujem" ale teda teraz to napisem, aby si si to mohla precitat a mali sme to tu cierne na bielom.
V provm rade by si si ale mala pobalit svojich "par svestiek" (ako sa kedysi vravelo) a s rodinou by si sa mala odstahovat k tvojim "moslimskym priatelom", ktori su taki mierumliovni. Ked sa Ti nepaci, ako sa k moslimom spravaju v Rakusku, ci v Nemecku, ci v Anglicku, tak by si mala ist tam, kde Ta komunita prijme a kde sa vam bude lepsie zit.......................A............potom sem mozes zacat prispievat so svojimi zazitkami o islame a milych moslimoch.
A posledny krat... ludia, co sa snazia vyvrazdit RASU a verejne sa k tomu priznavaju (to si si asi nestihla vygooglit, co mi je divne, lebo inak si rychla, co sa obrany islamu tyka) nie su ludia..........su to zveri.
Keby sme zmyslali tak, ako oni, tak by sme chceli vyvrazdit vsetkych NEMCOV, ktori sposobili 1. a 2. svetovu vojnu. Ale my to nemame v krvi. My nie sme barbari.
Medzi nami je radikalny rozdiel.
V civilizovanej krajine, ked clovek niekoho zabije, tak to robi preto, lebo je:
1. nahnevany
2. sialeny/spychopat
3. zmyslov zbaveny
4. chce sa pomstit
5. chce urobit zle
Vo svete islamu, vsetci zabijaju v MENE ALLAHA!!!
My nezabijame v mene Jezisa Krista. Pre nas je zabitie smrtelny hriech. Pre nich je zabitie ludskej bytosti urcity druh zadotsucinenia Allahovi.
My mame INY PRISTUP k zivotu. A to sa nikdy, nikdy, nikdy, nikdy nezmeni.
Moje odpovede k tvojim blabotom neocakavaj.... Dalej tu obhajuj, co sa obhajit neda, asi mas vela volneho casu a malo sebaucty k svojim vlastnym korenom. Chcem vidiet Tvojho muza, ako objajuje katolikov (az sa musim zasmiat, ked to citam...take slovne spojenie).
Fakt sa neunuvaj, Tvoje dilemy a rozbory o dobrych moslimoch, ktorych je tak 5% na zemi su marne... 🤐 🤐 🤐
KANCERKO, tak na tvoju otazku mam odpoved. ja som tak, tora vidi vela zien moslimov, ktori snimi zaobchadzaju ako z tovarom. avies preco? pretoze podla islamu a nasledne sarie zeny su menjcene a nemaju rovnake porva ako muzi. sutovarom, ktory otec ci brat preda cudziemu muzovi, ktoreho zena prdtym nepozna/tak ako ty si nepoznala svojho muzaa zasnubila si sa snim bez ohadu na to, aky je/a ta zena dostane ´´mahr´
ty mas jednos tastie , ze zijes na sk, kde ta chrni spolocnska mienka a zakony demokrtickej krjina o rovnosti pohlavi
takze ty ,ak by si sa domahala prava ,aby tvoj muz ta bral ako rovnocenu, tak samozrejme ze mas opru v spolcnosti aj zakonoch
ako tie zeny, co vidis ako slabe osbnosti sa nechat ekonomickou /dobrovolnou/ zavislostou na muzovi casto tyrat. ale ti europski muzi takto sa sprvajuci su dochylka od sprvania sa celku spolcnosti na rozdiel od muzov moslimov s etnik ako arabi, ci bakanci moslimovia pod
ty si vyraatla v europe v europskej rodine nemoslimskej. a podbne ako ine europske zeny co mali nejaky prblem/chudoba, rodine zazemie zle , nemoznos tsi najist partera ineho apod/ ta prviedla k manzeletvu, kde si sa zaviazala stat zenou muza ,ktoreho si vobec nepoznala
vies, prco ja neverim v tovje stastne manzestvo? no kvoli tvojim vyjadreniam. pretoze keby si ty aina zena podbneho osudu napisala, ze ty smuzom ma srovnake zivotne hodnoty,/cize zijes podlakoranu ,ktory hovori ,ze zena je menejcena / apaci sa ti to ako tvojmu muzovi, tak uverim ze sa citis cvmanzelstve stastna.to ,co by som si o tvoje osobnosti pomyslela vsak, je ina vec.
ale ani ty ani ina zena nechce pripusti ,ze ma pdradne postavenie u muza moslima. amas, lebo inak by si snim zit nemohla. inak to oni nikdy nevnimaju. aty sa za to hanbis . nie ,ze si stym uzrozuumena
ina vec je zakony statu. v moslimskych krjinach plati saria.okrem turecka formalne, ale spolocnenke zmyslanie je rovnake/
na sk a vzap.eu plati zakony o rodine,kde partneri su si rovni pred spolcnostou aj zakonom.aspolcneske zmyslanie je rovnake
takze tie zeny, co sa daju utacat muzom,lebo su na nom DOBBROVOLNE zavisle, su hlupe, ze to trpia a maju moznosti napravy
ty ako zeny veurope tu moznost maju. ale nie zeny v moslimskych krajinach
takze ty mas stastie, ze zijes na sk. tam tvoj muz nemoze uplatnit v praxi/ak to ty nestrpis/ rodovu nerovnost
ty neches ako podbne zeny tebe vidiet realitu
vies ty ,kolko muzov moslimov aj na sudoch uplatnovalo rodovu nerovnost v mysleni? a to prave aj na sudkyniach, podla nich zena nema prvo rozhodovat ako sudca a uz vobec nie o muzoch
no nastastie ti muzi neboli pred sudom v krjinach ich povodu.anastastie tie ich manzelky mohli svoje pravo uplatnit
aj na tomto fore ci podbnych su zeny, co ich manzelia moslimovia sa k nim spravaju a spravali ako handry,ako ty si to nazvala. nie je to vynimka zo spravania sa. tito muzi VSETCI tak myslia . je jedno, kde ziju
vies ty, ze vnoslimskych krjinach zeny nemozu svedcit tak ako muzi, ze nemozu rovnopravne dedit, ze zeny su vylucene so spolcneskeho zivota? co ztoho plati na sk ci v europe?
a vies ty, ze napriek tomu ti muzi zijuci a zial aj narodeni v europe myslia stale podla islamskej ideologie? cize svoje dcery, sestry a manzelky pokladaju za svoj majetok.?
apodla toho sa k nim chovaju? anevadia im ani demokrticke zakony eu krajin? dozaduju sa sarie zakonov
no vies, na zaklad etvojich nazorov by som ti dopriala taky zivit podla sarie a islmu.
ato by sme videli,ako dlho by si mohl zit podla toho. lebo aj ked sa tvaris ako ´´moslimky´´.nezije spod aregul sarie aislamu.lebo nastastie aj pre teba nemas na s uplnu moznost mimo domu tak zit. lebo zakony na by nepripustili taketo chovanie sa.a to je tvoje jedine stastie
povedz, to si nemal moznos tako ine europske doidvcata poznat normane svojho budceho manzela? nemali smoznos tzit podla europskych prncipov? ked si suhasila so zasnubami s neznamym clovekom? to si mala v zivte take zle obdobie, ze si toto musela ako europanka robit?alebo ta to tak vychovali doma
lebo tie europanky co takto konali akonaju co poznam vzdy mali doma nejaky prblem u seba, ci v okolnostiach. a preto boli ochotne aj si vziat neznameho cloveka.
len na stastie v europe tie zeny nemusia TRPIET SPOSOB NARERANIA MUZOV NA ICH PODRADNE POSTAVENIE
co vsak v moslimskej krajine by bolo inak. preto ti ozaj velmi prajem zivot v takej moslimskej spolocnosti.
tam poznas, co to v praxi zname byt zenou moslimaa zit podla tych zasad.
@digysa Neboj, na tvoj primotivizmus najvyssieho stupna reagovat nebudem, ty musis byt v podstate velmi nestastny clovek, ktory ma tolko zloby, nenavisti co sa v tebe nachadza, daleko preskocis vsetkych moslimov,,,
Za dalsie - nastastie nemam takych omädzenych ludi okolo seba, ako teba, takze ja nemam problem s tym ako ma beru v AT 😉
A ano, ked sa vrazdia bezbrani civilisti, tak to robia len zvery,,, vid Izrael - ale to teba s tvojou zlobou tesi,, vsakze,,,
Ja by som len nadviazala na dalal. Je to smutne a neviem preco zavazi iba nazor nemoslima. Neviem, ci teda ja ako nepokrstena mozem vobec prispievat alebo ma tu odsudia vsetky nabozenstva. 😖 😖 Mozno polahcujuca okolnost by mohla byt, ze mam manzela katolika, chodiaceho do kostola. Okrem viery, uznavame rovnake hodnoty, takze viera ani na sekundu medzi nami nebola otazkou konfrontacie.
Tu je vacsinou prva vlna pristahovalcov, moslimovia pochadzaju este zo svojich povodnych krajin a dostanu viza len ak su vzdelani. Je to mozno paradox, ale ak chceme byvat tak, aby ubytovanie malo nejaky standard a v dobrej svrti, tak zarucene budeme mat za susedov moslimov. Lebo su vzdelani a maju dobre platenu pracu. Mame medzi nimi zopar priatelov z roboty a kamaratstvo zo susedstva a naozaj, by k nam nemuseli prist na veceru (keby akoze nenavist voci nam zakryvali), lebo im to prakticky ziadne vyhody nedava. A dokonca ani oni nas doteraz neotravili.
To ale neznamena, ze nevidim, ze imigracna politika niektorych europskych krajin bola prilis benevolentna a socialny system prilis stedry, a dopustilo sa izolovanie velkeho mnozstva imigrantov od vacsiny. Nasi romovia nie su moslimovia a tiez si vo vela mestach v EU obsadili cele stvrte, nedokazali sa asimilovat a vyrastla druha generacia ovela agresivnejsich.
@alice107 Manzel mal kolegu moslima z Indie. Bolo to dohodnute manzelstvo, doniesol si manzelku, podotykam vzdelanu, ale krajina jej nedovolila pracovat, lebo jej vzdelanie nebolo na liste vybratych povolani, na ktore sa udeluje pracovne vizum. Tym je okamzite izolovana od domorodeho obyvatelstva a jediny socialny kontakt moze mat len so svojou komunitou. Takze konkretne v tomto pripade nie manzel, ale samotna krajina ju vylucuje z pracovneho procesu. Takze maju dve moznosti, bud sa vratia aby obaja mohli pracovat, alebo bude rodit deti a do roboty sa nedostane, kym neziska obcianstvo, t.j. tak 8 rokov a po 8 rokoch doma ju tazko niekto zamestna.
Tu bol taky navrh zakona, neviem ci napokon presiel, ze ani domaci si nemoze doviest manzelku/manzela z cudziny ak jeho prijem nedosiahol urcitu hranicu.
Ja sa odmietam zucastnovat dnesneho trendu a nadavat svorne na moslimov. Ja vidim co Vam vadi, zneuzivanie systemu ( ludskych prav, socialneho). Ale to je aj vychodoeuropska natura. Kde vsade museli sprisnit system, lebo ho vychodoeropania zacali zneuzivat, tak ako to predtym domacim ani nenapadlo. Mam na to x prikladov, kde sa menil zakon.
Ja to vidim tak, ze ak ich ja budem nenavidiet, tak sa tazko stotoznia s nasim svetom a nasimi hodnotami. Necitam to tu od zaciatku, tak neviem ci som dobre pochopila, ze canerko je moslimka. Naucila sa perfektne po slovensky, pravdepodobne sa zaradila do zivota na SK, ale ked cely zivot pocuva na SK ako nenavidia moslimov ako sa moze citit na SK ako doma. Mozno jej povedia, ze vies co teba mame radi, ale ostatnych, ktorych nepozname neznasame. Neviem ako co tym dosiahnete, ze na nich na MK nadavate, zakonodarci si citaju MK a rozhodnu sa ich vystahovat? To si potom ludia najdu niekoho ineho koho mozu nenavidiet.
Suhlasim s dalal, ze ak sa raz v krajine zdvihne nenavist voci imigrantov, druha v poradi mozem byt po moslimoch ja.
@kararinka Dijimave... asi máš pravdu nebudeme sa sťažovať budeme pozerat na druhu stranu ked ukazu tradicionalny temperament hodime vinu na seba pretože ich neintegrujeme (alebo sa my neintegrujeme). Zavedieme povinne kvóty kolko susedov moslimov by sme mali mat a kolko meskyt najnovšie aj minaretov by bolo vhodne v jednej štvrti. A ktory sa opovazi protestovat bude okamžite vyhlásený za netolerantneho extremistu rasistickeho zmyslania. Takze asi takto: ked ideš do iného štátu darmo budes mavat titulom. Nikto sa z teba nezblazni. Ty si nájdes cestu ako prežiť oni ťa tam nevolali. A je pekne ako poukazujes na ten hlavný problém. Sused si doniesol ženu z Indie... Vies kolko takychto susedov je? Európa to nebude môcť uniesť po každom lete sa tu počet "šťastné" vydaných marokanok zdvojnásobi. Samozrejme z celou manzelovou rodinou ako bonus. A nikto tu nepoukazuje ze beru Španielom prácu možno tak sociálne prídavky. Ano su aj z východného bloku v anglicku Írsku ale aspon sa nesnažia zmeniť krajinu k obrazu svojmu No a nenavidiet je možno silne slovo mne su ukradnuty ich žien mi je ľúto aj ked si myslím ze 80% žije šťastné vo svojom presvedčení ze tak ma byt Nechcem ich spôsob života v Európe pretože mám dcéru a desim sa ze by jej jeden skrizil cestu. Našťastie mat ich v blízkosti ti ušetrí veľa vysvetlovania. A asi preto sa veľa Sloveniek popalilo je im to moc vzdialené.
tomu říkám krásné zvyky a a tradice
@kararinka Mas uplnu pravdu, ze moslimi nie su jedini, ktori zneuzivaju socialny system. Ved to robi 99% slovakov, co sa stahuje do anglicka. V prvom rade si zisti, kolko za co mozu dostat. Preto sa mylis, toto nie hlavny dovod, co nam vadi. Ale skusim ti to vysvetlit na beznom priklade. Bude trosku dlhsi, ale prosim Ta precitaj si ho cely od slova do pismena a urcite pochopis:
Postavili ste si s manzelom pekny dom. Dom mate tak velky, ze mas moznost priniest si sem podnajomnikov.
Aj tak urobis. Do domu sa ti nastahuje mlada rodina- manzelia a 2 deti. Zacnes sa s rodinou obcas stretavat, podebatujete, prehodite par slov, pozvete ich na veceru.
A vas vztah sa rozvinie a zacnu sa bezne debaty...a na rad pridu komentare, poznatky, informacie a poziadavky od podnajomnikov:
1. Preco ste urobili tu kupelnu taku malu? Nemame miesto ani pre 2 osoby?
2.Vase auto je stale zaparkovane v garazi a nase musi stat pred domom, nemozete aj nam pristavit garaz?
3.Preco ste varili bravcove? My take maso nejeme, nabuduce bud pripravte rybu, alebo kura.
4.Preco mate v kuchyni zaveseny kriz jezisa krista? Nemohli by ste ho zvesit dole, ked k vam prideme? My nie sme katolici.
5.Prepac, ale nemohla by si pouzit inu dosku na krajanie? Tam si krajala bravcove a teraz nam tam krajas melon? Uz som ti povedala, ze my bravcove nejeme. A je mi jedno, ze si tu dosku umyla. Trochu respektu vam nezaskodi.
6.Vasa macka vyvolava mojim detom strasne alergie, ja vam tu nebudem platit za podnajom, pokial ju nevyhodite. Bohuzial, deti su alergice a uz som im kupovala aspon 3 krat lieky na alergiu, koli vasej macke. Tu je blocik z lekarne. Toto si oductujem od meascneho podnajmu. Chapete ma, to nie je nasa vina, ze vy vlastnite macku.
7.Preco mate stale pustene radio s tymi nechutnymi pesnickami? My sa na obed modlile a potrebujeme ticho, to sa neda pocuvat cez tie tenke dvere.
8.Vcera ste mali oslavu a my sme nemohli spat. Vecierka je predsa o 22 hodine. Ked sa to bude opakovat, tak budem volat policiu za budenie nocneho kludu. Ked chcete mat nejaku oslavu, tak si ju nerobte doma, kde vam podnajomnici spia, ale si prenajmite nejaky salu. Ved moje deti potrebuju klud!
9. Ta osipana, ktoru chovate na zahrade musi ist prec, my tu takto nebudeme zit. Pre nas je toto spinave mieso. Ked chcte mat sliepky, tak prosim, ale na zahrade, ktoru vyuzivame aj my ziadne osipane nestrpime.
10. Prosim ta, okamzite vysvetli svojej starsej dcere, ze je nepristupne, aby sa pred mojim muzom ukazovala na zahrade v plavkach a ty tak isto. Napisem vam dni, kedy manzel pracuje mimo mesta a vtedy mozete byt na zahrade v plavkach. V ostatne dni, ked bude manzel doma, tak neexistuje, aby ste sa pred nim odhalovali.
Sme vasi podnajomnici, vyzadujeme si uctu, respekt a dodrziavanie urcitych pravidiel (nasich!)
Tak............a tearz mi povedz, co by si tym podnajomnikom povedala?
A. "Ano, preprobime kupelnu, navarime ryby, vyhodime macku, odvesime kriz zo steny, prestaneme pustat pesnicky, nebudeme oslavovat vo vlastnom dome ale zaplatime extra miestnost, budeme chovat iba hydinu a opalovat sa budeme iba vo vami urcenych dnoch........."
alebo by si povedala
B. "Nech sa paci - tu je doklad o vystahovani, mate na to mesiac aby st sa zbalili a nasli si podnamojm, aky vyhovuje VAM......Toto je MOJ dom a v mojom dome sa bude zit podla MOJICH pravidiel, tradicii a zvykov. ZBOHOM"
Dufam, ze si pochopila.....uz jednoduchsie sa to asi vysvetlit nedalo.... (za preklepy sa ospravedlnujem, ponahlala som sa)
@andy04 🙂 Nechcela som aby to vyznelo dojimavo, nie som taka idealistka ani taka tolerantna. A kto povedal, ze treba dat pracovne povolenie kazdemu? Asi ak dostane, tak dana krajina nema dostatok domacich ludi aby tu poziciu zaplnili. Ja som nacrtla riesenia, imigracia manzelky ak ma manzel dostatocny prijem aby ju uzivil.Pracovne povolenie aj pre manzelku. Vzdelanie zarucuje, ze rodicia maju uz nejake hodnoty, ktore odovzdaju detom. Socialne davky jedine po urcitych odrobenych rokoch v krajine a aj to len vo vyske aby to bolo pre rodinu docasne riesenie nie zivobytie. Ale tieto krajiny si takto hyckaju aj vlastnych obyvatelov, ze generacie maju hlavne povolanie poberat socialne davky. Sledovala som co sa dialo v UK, kde menili osnovy na skolach a zakazovali hudobnu a vytvarnu a ine veci. To je uz za hranicou mojej tolerancie.
moja akcia: @erjona Citujem ťa: "Mna presviedcat nemusis, ja mam svoj postoj k tejto veci,,, ale chapem ta, opakujes si to dovtedy, kym tomu sama uveris,,, nepis mi, nezaujimas ma,,, neviem, co na tom je take tazke ceknut.. "
ani moslimov nezaujíma nič iné okrem ich "pravdy"
tvoja reakcia @eva8 No comment emoticon emoticon emoticon
@eva8 Slusne odpovedam Evicka,,, tebe sa paci zabijanie moslimov,,, sak nam to tu priznaj, nehambi sa,,, inak si tvoje rypanie do mna neviem predstavit,,, neviem, kto z nas dvoch je tu zaujati,,, ak si si nevsimla,,, ja len argumentujem,, nezaujima ma absolutne jej postoj, po tom, co mi napisala, ze mam obetovat svoje deti allahovi,,, len si ju zastavaj, urcite si rovnakeho nazoru, len nemas kuraz to napisat,,,
Z iného súdka:
akcia: otec mosl. dievčatka v európskej škole zakáže rozprávať sa s chlapcami (okrem jedného jej národnosti), požiada učiteľov, aby na to dohliadli. Reakcia vedenia, je vyhovené, chlapci sa boja priblížiť k dievčatku.
Otázka: "Prečo sa bojíte? Kvôli učiteľke?" Odpoveď: "Nie." Otázka: "Tak prečo?" Odpoveď: "Neviem" ... Je normálne, aby sa deti v škole báli žiť im prirodzený život?
@digysa Viem, ze nechces doslova odpoved, ale ja sa Ti tiez pokusim vysvetlit na tvojom priklade.
Ked pozvem a pripravujem veceru pre vegetariana, nepripravim mu maso,
maso zasadne nekrajam na tej istej doske ako ovocie ,
ospravedlnim sa mu, ze deti nevedeli spat kvoli oslave,
poviem viete co, ku krizu tam mozme dat aj vasu voodu babiku alebo co sa vam to paci.
(Nieco je slusnost, nieco je pre mna samozrejme, nieco je to co ja mozem ustupit, nieco co obohati aj mna).
Dalej viete co mne sa tie pesnicky pacia, ja ich rada pocuvam... kupelku sa nechystame prerabat,porozmyslajte o inom podnajme... zial garaz vam nebudeme stavat a tu izbu kde byvate budeme potrebovat, takze sa odstahujte do toho a toho datumu. ( Nieco je voci comu sa ohradim, nieco voci comu poviem, ze to teda nie, a nieco je kvoli comu prehodnotim svoj postoj prerusit vsetky styky a poslem ich kade lahsie.)
Co som ja chcela napisat, ze to nie je iba biele a cierne a ked vidim z druhej strany snahu sa prisposobit ustupim aj ja. Mozno som mala stastie ale osobne som stretla zatial len takych, ktory sa snazili prisposobit, ale zaroven vidim, ze nie vsade to tak je.

@erjona @dalal v zivote ste tu neboli, neviete co sa deje, OSN a UN su velke organizacie, v ktorych sedia predstavitelia SA IRANU IRAKU A POD. , kde su prava utlacane od zaciatku a zena tam je odpad a vy sa tu budete dusovat, ze tieto organizacie su relevantne. spamatajte sa. v zivote ste tu neboli. to co si myslia ludia po svete vam moze byt srdecne jedno. nikdy ste tu neboli a nic o tom co sa deje vgaze neviete. hej ked su v skolke zbrane proti IL IL ju znici po tom, ako im to oznami. ja vam prajem tam zit, dajte detickam okolo hlavy zelene satky a mate vystarano