Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@erjona áno, bol to rozhovor s autorkou knihy, kde poukazuje na to, čo sa jej v danom náboženstve nepáči. Neviem nájsť ten link, inokedy keď budem mať viac času, pohľadám....
Spomínali sa tu i stretnutia s Japoncami ako príklad, tiež je pekná knižka Sushi v dushi od Denisa Ogino - autorka zo Slovenska milovala Japonsko, milovala svojho japonského manžela, milovala spoločného syna, no nakoniec im to nevyšlo...
Link "od veci"
https://www.youtube.com/watch?v=uEhcxMPcizQ
ale dozvieme sa tam i o posvätných miestach
joj, už som sa tu zdržala dosť dlho, dobrú noc všetkým 🙂
@digysa Aj toto sme tu uz preberali... Väzni, su ratani aj ktori su vo vysetrovacej väzbe a skoro 40% z nich pri procese nie je odsudenych, co keby si si aj take veci citala - ak spachali zlocin, dobre im tak, nech sedia - ale podozrivi a väzni vo vysetrovacke este neznamena, ze su aj vinni...
a ten posledný link je len na odľahčenie témy, vopred sa ospravedňujem, mne sa to vcelku páčilo
@demo pocuj, c ti vadi, hodim sem statistiky - nemaju vahu, na to sa nesmiem spoliehat, spomeniem znamych - to su vynimky, hodim sem clanky, aby ste ma ako v predoslich diskusiach neupodozrievali - kde som take sprostosti nabrala, proste vam nik asi nevyhovie,,, ale co vy napisete z brucha, a hadzete clanky o jednotlivcoch, tak to uz teda vahu ma podla vas - no zvlastna logika.... sak vy popriete pomaly aj ze mam nos medzi ocami,,,
@vevesh ja ta mozem ubezpecit,ze prave v tych nobl stvrtiach vsade v zape.casti eu som nikdy nevidela ,aby nejaka moslimska rodina si kupila dom. samozrejme,ak to nie je v agnlicku v landyne a nema ho panovnik z brunea. 😉
zijem v zapadnej eu uz roky.a v dobrej stvrti,v prostredi,kde na zaklade vysky nehnutelnosti su len bohati obyvatelia.
ale za ten cas som nikdy siroko ,daleko nevidela u rodiny ,znamych a priatelov v susedstve nejaku arabsku moslimsku rodinu.
ubezpecujem ta,ze ako De,tak svedsko akazdy zapadny stat ,nielen usa je prisne rozdeleny na triedy a sau pdbre,lepsie a zle stvrte.
a podla toho obyvatelstvo tak ako v usa aj byva. a to iste je aj vo svedsku.to ta ubezpecujem.
ja skutocne nechapem,ako to,ze ty toto nevies? kde ty vlastne zijes?
ani sejkovi ked vidia ako zije nechu predat nehnutelnost.
vies,v de je jeden politik /znamy so strany zelenych,je advokat. ten v ramci ideii svojej strany propaguje multi -kulti v de. ma kancelariu v znamom gete v berline. a do prave tvrsi,ze chodi na bicykli.
ano chodi. tak,ze so svojej dobrej stvrti ,kde byva/kde nema veru za susedov moslimsku rodinu/ ide na svojom luxusnom aute pred to geto. potom vezne z neho bicykel a odvezlie sa do geta do kancelarie. aby mal volicov z ich radov.
ale on ma este jednu kancelariu.ale ta nie je uz vgete. tam je jeho tazisko prace.
tak je to v realite. 😉
a nemas vobec pravdu,ze kto ma peniaze ,tak doatane dom,kd chce. abovi vsade vzape .eu ako aj v usa len tak dom v dobrej stvrti nikto nepreda.a uz nehovorim o najme. ci ma peniaze,ci nie.
v de si majitel dobre pozrie,komu predava a prnajima nehnutelnost.. a najmä v dobrej stvrti.
ty pises,akoby si nezila v De.a tak je to vo vsetkych statoch zapadnej eu.
ty pises stale o znamych tvojho muza.ale nikdy o tom,ake ty mas priame skusenosti.byvas ty v de v lux.stvrti aj so svojim kurdskym manzelom? a byvaju tam svami ine rodiny podobne?, spolu vsetci multi-klulti? 😉
asi nie,ze?
@erjona ta mi byla doporučena studentkou teologické fakulty,... tak mi doporuč nějakou, schválně aby byla na podobné téma. Třeba jak nějaký žid nebo křesťan opustil svou víru, stal se sekulární humanistou protože jeho víra zasahuje do jeho života od narození až do smrti. Kde jednotlivec nemá svobodu aby myslel a rozhodoval sám za sebe kde náboženství popíra práva žen a nemuslimských menšin
@kykka ono je to strasny paradox.zeny,co sa narodili ako slobodne,respektovane spolocnostou a zakonmi ako rovnopravne zmuzmi, /ako ona/,tak propaguju tu zakony,co by ich ako osobnost uplne degradovali. na to je niekolko vysvetleni.
take zeny su bud uplne nevedome,naivne,alebo uplne v podruci tych muzov.alebo sa hanbia verejne priznat, ze ani im sa tyka sposb zivota nepaci.nuz ale koho si vzali,ze ano..... 😉toho maju..... t
presne,ako si napisala.ta sudkyna paradoxne mala pravdu.a a keby sme neboli lo taky humamni,tak ta zena moslima podla uznania toho zakona by bola vo svojich pravach posliapana jej vlastnou vinou tiez..nemala si brat moslima. a ked uz,mala mysliet na nasledky.
lenze v demokratickom state na rozdiel od tych moslimskych musime take zeny chranit.
ak by to tak nebolo, to by hned mohe zeny moslimov pochopili,aky zvazok aj pravne uzatvorili. 😀
@ellise tak takych kniziek je dost - odnozi s krestanstva, staci ti precitat nejake pribehy byvalich jehovistov, sientologov, uvidis ake zaujimave veci sa dozvies - krestatantvo ako take uz nema hodnotu v katolickych rodinach, nik nezije 100% podla ich zasad, takze to ako priklad brat nemozes....
@tenerifka
Co sa týka mapky ktorú som postla. Ak si to prečítaš ešte raz zistíš ze orandzovu farba neznamená ze Indonézia nie je majoritne muslimská. Ale ze nie je riadená a zákony nemá postavené na islame (ako napr Pakistan)
Ale je bez oficiálneho nabozenstva. (Maju úchvatne krajine 6 ale aj ked islam prekladanie je vyhlásené ako oficiálne)
@alice107 nezavadzaj ani s tou sudkynou
ti, kt. vedia po nemecky: http://www.lto.de/recht/hintergruende/h/scheidu...
pre ostatnych:
zena aj muz turek, cize obaj cudzinci, prisli do nemecka, oddelene ziju uz 6 rokov a tu aj poziadali o rozvod. rozvod podal zena kvoli "mlateniu". sudkyna odmietla rozviest manzelstvo, pretoze podla ich viery a kultury vydata zena ma lepsie postavenie ako rozvedena. bola prepustena...
saudske prasiatko
http://news.kuwaittimes.net/saudi-airman-found-...
saudske chuderi
http://news.kuwaittimes.net/women-warned-defyin...
riadna fraska vzhladom k tomu ze vacsina miestnej populacie v perzskom zalive-Kuwait,Saudska,Oman,Qatar,Spojene emiraty su gay a lesbicky 😀 😀 ..
http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabi...
@vevesh ta sudk na nezorzviedla dane manzelstvo,ptretoze nepovazovala dovody nasilia zavazne podla koranu na rozvod manzelstva.
dolezite je ,ze chcela pouzit na rozvod manzelstva nie nemecke pravo,ale saria podla koranu.
je to tam napisane.
takze zmysel jej rozhodnutia bol/podla toho clanku co si sem dala/ ze bude lepsie,ak zena bude sice bita,ale vydata.lebo podla koranu ma lepsie postavenie ako vydata. :- pretoze by vydata zostala,a nic nebrani muzovi u platnovat na jej svoje pravo podla koranu.coze prist a mlatit ju dalej.
ta sudkyna vlastne tej zene len neznacila,ze ma co chcela. 😉
nie je dolezite, ake vysvetlenie konkretne /cize postavenie vydatej zeny pred rozvedenouv korane/ pouzila na vysvetlenie.
ide o celkovu ideologiu islamu ako takeho. 😎
strasne rada by som videla ako na tom letisku budu kontrolovat kto je gay a kto nie. Ved policajti su tam gay!!!Podla vlastneho instinktu asi 😀
http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabi...

@erjona v pohode, bolo to uz davno.