Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
@vevesh v prvom rade,co za nasilnu ideologiu je islam je jasne aj z tej tvojej vety: ``ze muz ma prvo bit manzelku za ucelom poslusnosti.....´´
to aj ty doma akceptujes take pravo svojho muza?
v druhom rade, ci to boli turecki obcania ,alebo nie,ma sa mna rozvod ich manzelstva/aj uzatvoreneho v turecku/nich uplatnovat nie turecke ale NEMECKE pravo,ak je zakonny dovod na to,ze je pripustne ich v de ortvioest/cize zakonny pobyt aspon jedneho znich v de/.
takze to,,co si napisala ,je pravny nezmysel. 😉
takze sudkyna vedela ,ze su moslimovia . a prave preto chcela poukazat na nezmyselnost ideologie islamu.a povedat tej zene,ze co co chela ,to ma...ani v turecku ak nechcela,nemuslela si brat moslima. aj v turecku ziju krestania. a nemusela zit podla zvrhlych zasad islamu.
@nivi v turecku sa zasady sarie uplatnuju .aj ked neoficialne. sudy su nachylne /hlavne v poslednych rokoch poradoxne,kvoli erdoganovmu politickemu smerovanniu k islamu/ rozhodovat v neprospech zeny.
takze ona nemala vlastne sancu/havne ked muz tam zil/ v turecku na rovnopravny proces rozvodu.
@kuwait a v beznom zivote ,ked dostanes pokutu za jazdu alebo ine zalezitosti? ako to cudzinci tam dlhodobo zijuci riesia? aj to cez ambasadu? ci potom maju tlmocnika na vsetko aj na uradoch?oficialne urady davaju tlmocnikov
ako sa chovaju na uradoch k cudzincom?a hlavne k zenam cudzinkam?
@alice107 v tomto skusenost nemam zatial som nic na urade nevybavovala petoze kedze som tu vydata moj muz za mna veci vybavuje.Sama by som nic nevybavila v nijakej reci ,ked maju problem cudzinci tak ziadaju o pomoc ambasadu a ta sprostredkuva aj tlmocnika aj vsetko potrebne,kedze vsetci tu anglicky hovoria tak sa s cudzincami jedna anglictine,
mne je tých moslimov i ľúto... ale napr. môjmu bývalemu manželovi nebolo ľúto, keď ma prinajlepšom kopal?! Je to vcelku fajn človek, keby nemal dve tváre.... teda pravdepodobne viac tvárí... Bohužiaľ, majú to zakorenené a keď nie sú "vydieraní", alebo už trošku vychovávaní v iných pomeroch/výchovných podmienkach/možno i v inej viere, nedokážu sa držať na uzde, keď sa stanú pánmi situácie, alebo dosiahnu čo chcú.... skutočne verím, že niektorí sa úprimne snažia asimilovať, no bohužiaľ môžu poďakovať "svojim" za predsudky voči nim... veľa robí okolie... ale napr. v getách si to okolie vytvárajú sami....
Keby neuplatňoval zákony Islamu, asi by sme to spolu vydržali, mal i pár pekných stránok (mne vyhovovujúcich)
nejdem filozofovať, prajem pekný víkend 🙂
@alice107 ja som sa nebavilao islame, ja som citovala preklad clanku....a po druhe..nemas ani paru o "medzinarodnych" rozvodoch...pokial su turci, uzavreli v turecko manzelstvo, nemecko ich nema co rozvadzat (trvaly pobyt nehra ziadnu ulohu, to akoze zoberie si slovenka slovaka, ziju v taliansku a po rokoch sa chcu tam rozvadzat, nemaju sancu...)ak podali rozvod v nemecku, tak bud nemohli vycestovat do turecka, lebo nemali platne papiere, alebo zmenili si obcianstvo na nemecke,a nemohli sa uz rozvadzat v turecku, lebo neboli ich statni obcania. ak oni uz mali obcianstvo, MALA ta sudkyna postupovat podla nemeckeho prava a nie "citatov z koranu", pokial nie, nemali ich co rozvadzat...toto platilo do r. 6/2012 kedy sa uzakonil europsky zakon ROMIII, ktory upravuje rozvod takychto multi-kulti manzelstiev...
a este jedna vec: ako sudkyna mala byt nestranna a rozhodnut podla prava, ona je tam na to, aby spor riesila a nie takto demonstrovala osobny nazor voci nabozenstvu, asi preto skoncila bez prace..
@kuwait dnes jsem trochu hledala a našla toto, takže dá se lehce koupit
http://www.zbozi.cz/vyrobek/warraq-ibn-proc-nej...
@kykka no ja som ti nic nenahlasovala, ani neviem, co si mi pisala, vcera som tu okrem skoreho rana ani nebola, neviem, co mas za problem. Ked, tak ho nahlasil niekto iny a do coho si sa trafila nemam ani ponatia. Sedela som poctivo v skole - rano v rakusku na anglictine a potom som cestovala na SVK a poobede do 22 hodiny som zasa sedela na prednaske...No a dnes o hodinu mam dalsiu prednasku do 16 hodiny, takze tu zasa budem az okolo 20 hodiny. Moje priority sa netocia len okolo MK... 😉
@ellise No v amerike su uznavanou cirkvou a pokial maju v nejakej krajine dostatok oveciek, tak su v hocijakej krajine uznane za cirkev - je toho dost, treba hladat, ja poznam milion linkov na you tube, ale su v nemcine, ja ti ich sem kludne mozem hodit, aj clankov, len si ich budes musiet dat niekomu prelozit... takze ked budes hladat, urcite najdes aj ty, co ta tak zaujima,,,, 😉
toto som včera náhodou objavil na internete, vyzerá to byť veľmi zvláštny a zaujímavý film, pozrel som si zatiaľ len kúsok (je to 5 dielov spolu v jednom), ale chcel by som si to po častaich pozrieť celé:
https://www.youtube.com/watch?v=X7zSHFECzC4
"Viac ako sny (Ježiš sa zjavuje moslimom v snoch a videniach)" - skutočné príbehy z moslimského prostredia, zdramatizovaný dokument
moslimovia konvertuju na krestanstvo ,krestania sa stavaju ateistami alebo v mensine konvertuju na islam a ine viery.Este dokazem pochopit ked niekto v boha veril a potom z nejakeho dovodu verit prestal a stal sa z neho ateista ale skakat z viery do viery to mne pripada skor ako travesty alebo vypocitavost z nejakeho dovodu
V com si raz bol vychovany taky aj zostanes,viera sa neda prezliect ako kabat
Tu je priklad a z toho linku je mnoho dalsich podobnych videi
statocna saudka pravdu hovori verejne v TV
tato moslimska bestia ZENA spachala terorisicky utok a zabila pri nom 8 deti na co je nesmierne hrda!
kuwaitsky princ Abdullah al Sabah VEREJNE konvertoval na krestanstvo (nieje jediny v rodine al Sabah ale prvy ktory konvertoval na krestanstvo VEREJNE)
zivot kuwaitskej zeny z upper class,video jej este pred zakonom ktory dal pravo zenam volit
saudsky princ Alwaleed tiez neuznava zeny v abayach...okrem ineho
@kuwait to su velmi zaujimave videa. pozrela som si aj interwiew s manzelkou toho princa. ako hovori,ona sama nereprezentuje nazory mnohych zien v SA. 😉 je to zena s europskym vzhadom a zmyslanim.
a pozrela som si aj video na tej stranke o zivote moslimskej zeny v SA.velmi zaujimave tiez.
fakt odorucam pozriet.
asi peniaze prevladaju nad islamomom v niecom. tak tiez. 😀 teda ich nedostatok u niektorych muzov. vraj dost muzov suhlasi s tym,aby ich zena pracovala.lebo nemozu vyzit z jedneho prjmu.a mnohi si hladaju zeni,ktora pracuje uz. ale musia pracovat v abajach. takze nie je to o tom,zeby nechavali tie zeny si zarobok pre seba. ale je to o nutnosti uzivit rodinu.
no,ti muzi im to velmi neulahcuju . gynekolgicka vysetruje v abaji. 😝

@alice107 ide hlavne o to ze OBAJA boli turci, manzelstvo bolo uzatvorene v turecku, a nie o to, ze co chcela ta zena, to ma. 😉 ty ako pravnicka by si mala vediet, ze je enormne problematicke rozvadzat manzelstva, kt. su v pravomoci inych statov, a z urcitych dovodov nemozu byt rozvedene na uzemi dannych statov. a citaj poriadne..nebolo rozvadzane podla sarie, a ani podla pravnych predpisov turecka a teda tak, aby nebola ohrozena zvrchovanost statu (tureckeho) ako taka, ale podla vety v korane, ze "ze muz ma pravo bit manzelku za ucelom poslusnosti, cize ona ma taketo spravanie muza akceptovat a prisposobit sa.. (v tom je rozdiel 😉 ) a preto ma tu vypoved...