Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí
Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.
Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.
už idem, pekný deň prajem 🙂
@nivi Ty si ta, ktora zije s turkom, ze? 😉 Za tie dlhe roky, co sa tu turci uvelebili a ukradli pol cyperskej krajiny, vyvrazdili cyperske rodiny a ukradli si ich domy, pozemky, postele, hracky a nebolo to tak davno (1974) sa este nestalo, aby turek pobozkal ruku zene.... Ty si ta dalsia, ktora len kvoli tomu, ze zije s turkom, ide presviedcat ludi dookola, ze moslimovia su vlastne dobri a vazia si zeny... este teraz sa tu na Cypruse nachadzaju masove hroby cyperskych muzov, ktorych vyvrazdili turci a este aj teraz sa konaju pohreby pohresovanych synov a otcov. Mojho svokra skoro zabili vo vojne, bol medzi poslednymi prepustenymi rukojemnikmi.... Tych ostatnych dali klacat, dobili ich a zastrelili.... Tak prestan mi tu opisovat uzasnost tureckych rodin, lebo ti tu vypisem take veci, o ktorych ked sa dozvies, tak nezaspis. radsej si zi vo svojej tureckej rozpravke, kde muzi bozkaju ruky zenam, nebudem ti to nicit...
@eva8 a clovek ,ktory je hodny ucty sa nesprava ,ako tvoj ex. ved to vies. ozvala som sa,lebo tu by si niektore prtomne pisatelky mohli mysliet,aky nebodaj uzasny clovek to bo alen si mala ´´smolu´´. to,ze pracuje a zivi vas,je jeho povinnost. a on nema na vyber na sk tiez. kvoli sebe. ak tam chce zit. kde by isiel? bol v eu nacierno.. socialny system ho neuzivi na sk.a a keby neplatil,tak ho budu stihat a pripadne vypovedia.
to,co robi detom a hlavne dcere je prave ten islam v praxi. a prave to treba povedat naplno
aby tu bolo jasne,ze ani on nie je´´iny´´.mozno to niekomu ,kto to cita tiez pomoze poznat,ako to je v takom zmiesanom manzelstve.
@kykka jezisi lebo krestania nikoho nevyvrazdili, lebo americania nikoho nevrazdia a vsade by sme nasli krv keby sme chceli.
mne nemusis ty nic rozpravat ani nicit.
ja som tiez ortodoxka, ja nemam preco niekomu ospevovat islam. tak ako nikomu nebudem nutit stat sa pravoslavnym. akurat nemam rada ked sa jednostranne a to iba v zlom hovori o druhych. nakolko poznam nie len rodinu mojho muza. a prepac ale mam este oci a aj vlastny usudok o tom co sa deje okolo mna.
@erjona chces vidiet co ony vidia ked sa rano zobudia ? vygoogli si obrazky sulaibia,sulabikhat,sabahia,bayan,ahmadi,farwaniya tam ziju tie co popisali tie somariny na exil.sk a su to ciganky!(su medzi nimi aj madarky,ziadna nieje normalna biela slovenka,preto Tolko urazok na Slovensko a Slovakov)Ved ony ziju v takych stvrtiach ze tam normalny bohaty kuwaitan ani nejde,na ceste vidia z dialnice pekne domy a su cele unsesene keby radsej napisali kde ti ich bedooni ziju 😀
@erjona tento dom je v Salmii v obchodnej stvrti Kuwaitu tak som ti ho pre predstavu odfotila ,takychto domov je plno vo stvrtiach kde tie slovenky co tu Kuwait ospevovali byvaju.V takomto stave tam su v ich stvrtiach domy,ak najdem odvahu tak sa mozno s muzom cez vykend vyberieme aj do tych stvrti ti to pofotit nech vidis aku vypovednu hodnotu maju vypovede tych ciganiek 😀
@kuwait no koniec... 😀 raz som ako dieta este isla s maminou do pariza a nabrali sme odvahu a priatelia nas vzali poziet do toho geta jedneho........ takze presne takto si to tiez pamätam.. a tie balkony no tam uz nemali..dokonca nemali ani skla na oknach... ... ale velmi sa neodporucalo ani z auta vystupovat....
@demo kebyze tam nieje v oknach klimatizacia tak by som bola myslela ze tam nikto nezije ale roky je to tam v takom stave a ludia tam ziju,lebo v noci sa tam svieti.V nasej oblasti vela takych domov nieje ale tam kde byvaju beduini a bedooni tak tam su rodinne domy mnohe v takom stave
@kykka
Inak aj v tureckej kultúre sa bozkávajú ruky aj babkám aj dedkovi na prejav úcty ale takým iným spôsobom. Pobozkas a DaS si tu jeho (Jej ) pobozkajú ruku na svoje čelo. Bratrancova nová priateľka takto pobozkala starších pri zoznameni (to je jeho rodina nie jej) prejav ucty. 😕

@alice107 pretože je človek.... neprajem mu nič zlé, veľmi sa obávam, aby na jeho praktiky nedoplatili deti, no je pravda, že čo sa týka tej pracovnej oblasti, je šikovný a niekedy ma svojim správaním i milo prekvapil, hoci možno 1-krát z 50tich.. Vďaka nemu som bližšie spoznala kultúru, čo mi teda ku šťastiu nechýbalo.. neviem to presne definovať, no niečo mi na ňom imponovalo, v niečom ma obohatil...i s jeho sestrami a mamou som sa cítila vcelku v pohode... rozhodne viem, že bližší vzťah s moslimom by som už nenadviazala a v súčasnosti ani neodporučila...