icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

mariuskaa
29. okt 2013

@nivi až teraz vidím tvoj príspevok o Tom bozkávaní. 😉

kykka
29. okt 2013

@kuwait Je to velmi zaostale. oni si sice ukradli polovicku ostrova, ale su najmenej 50 rokov za nami. ked prekrocis hranicnu ciaru, zrazu sa najdes v jednom zaostalom state... A velmi sa snazia napodobnovat europsky styl zivota, co sa im nedari, lebo maju svoje moslimske zakony.... Ukradli si krvavym a nespravodlivym sposobom pol ostrova, a kedze vojna tu bola v 1974, co nie je tak davno, tak tu existuje strasne vela vojenskych zakladni ktore chrania grecku cast Cyprusu... A chlapi su tu vsetci vycviceni... Do 40 rokov musia chodit kazdy rok na 3 dni do pola na vojensky vycvik. Moj muz dostava kazdy rok priepustu z prace na 3 dni, pretoze to prikazuje stat.... Kazdy chlap tu vie dobre strielat a v kazdom dome musi byt aspon jedna zbran, toto prikazala vlada. Samozrejme, ze to uz nema vyznam, po vojne niet ano stopy a zije sa tu ako vsade inde, turistom sa tu paci, hlavne mladym, lebo AgiaNapa je ako druha Ibiza, ale dokedy budu turci na ostrove, dovtedy sa tu budu robit taketo opatrenia. Urcite si tu videla vela vojakov UN, dokonca tu mame aj vojenske slovenske zakladne v Protarase...

alice107
29. okt 2013

@mariuskaa ako hovoris.zijes v multi -kulti spolocnosti. 😉
my ked zijeme v usa,tak vyhradne medzi bielymi majetnymi americanmi,ktori tam ziju cele generacie .
takze viem,ake maju vyhrady k takej zmiesanej rodine vo svojom okoli.

kuwait
29. okt 2013

@demo preco?tu maju uplne vsetci klimatizaciu aj v stanoch 😀 split unit,oknovu,central AC vyber si,

kuwait
29. okt 2013

@kykka Ja som videla slovenskych vojakov aj ked prichadzali na letisku,ked sme boli v Nicosii v Ledre tam je prechod na turecku stranu,plno vselijakych cudnych ludi sa tam motalo a cypercania nas upozronovali nech si davame pozor lebo sa tam velmi kradne,raz za nami tahal taky na motocykle ,stale cez celu Ledru a v jednej chvili sa pokusil mi chytit tasku tak som ho nou ovalila,fajnu 2 litrovu flasu kolu som v nej mala 😀

kykka
29. okt 2013

@kuwait Ty kokso, ved v tych bytovkach ziju ako potkani....

kykka
29. okt 2013

@kuwait Ano presne!!! Inac ta ledra je uz ako nejake getto, oni tomu hovoria stare mesto, ale ja tam uz ani nechodim, sami rusi, rumuni a moslimovia, sice najdes tam par uzasnych obchodov, nakupny raj pre turistov, ale inac je to tam take divne... A prave tam je vela moslimov, ktori bazia za turistkami z europy kvoli obcianstvu, oblbuju ich, slubuju im hory doly... Akoze obleceni a vygelovani vyzeraju atraktivne, ale umysly maju chabe a sebecke - len vyuzit a odkopnut... No skoda, ze si v tej taske nemala nemala nejaku zeleznu cinku, aspon by sa mu v tej dutej hlave fajne zazvonilo... 😀

alice107
29. okt 2013

@kuwait ani nie velmi daleko od centralneho pariza... na predmestiach niektorych...... . kde chodite zvycajne? je jasne ,ze v takom predmesti chantilly to nenajdes.
pamätas sa na to vypalovanie aut pred niekolkymi rokmi? tak tam presne su tie stvrte.......
inak aj v de to najdes.. aj v berline ci inom väcsom meste.....

mariuskaa
29. okt 2013

@kuwait prečo si myslíš ze si jediná Slovenka co žije pekne? A každá jedna co ospevuje Kuwait bude žiť v takejto chatrči a ich manzel musí byt nejaky chudák automaticky? Však nepoznáš všetkých 3miliony obyvateľov a ani všetkých Slovákov co tam žijú. Však je viac pekných štvrti. A pritom kuwaitania (ti praví) su menšinou vo vlastnej krajine. 60% cudzinci. Manzelova rodina 10 rokov žila v Kuwaite pracovne v dobrej štvrti a maju pozitivne skúsenosti a spomienky. (Okrem 1979)

alice107
29. okt 2013

@kuwait tak to teda bola supa s tou kolou. 😀

mariuskaa
29. okt 2013

@alice107 povedz mi tu štvrť kde v USA zijes. A hlavne ak náhodou pôjdete do NY. Ktorú štvrť si vyberieš alebo kde Vám vaši priatelia bývajú. Ktora štvrť NY je čisto biela bez "zmiešaných partnerstiev"? Som veľmi zvedavá.
Však aj celebrity, politici su z iných etník a co si myslíš kde žijú? Manhattan (NY)sa delí na luxusne štvrte kde si kto môže dovoliť. A nie podla farby koze!!! Si smiešna.

kykka
29. okt 2013

@kuwait A pocula si aj o meste duchov na Cypruse na Famaguste? je to zelena linia, uzemie, ktore po vojne nepatri nikomu, ani turkom, ani Cypercanom. Vsetko tam ostalo tak, ako v den, ked sa zacala vojna a ludia narychlo opustili toto mesto. Bytovky, obchody, hotely, detske ihriska, skoly a nemocnice su take ako zpred 40.rokov... V bytoch najdes komplet zariadene tridsatrocne izby, v hoteloch a restauraciach taniere a pribor na stoloch tak, ako ich nechali ludia. Je to ako z hororu, normalne mi behaju zimomriavky po tele, ked stojim za branami toho mesta. Tam sa zivot skoncil pred 40 rokmi, inac krasne prostredie na plazi, na tu dobu luxusne hotely, ale ked si predstavis, ze tam v skole maju este teraz ucebnice na stoloch, ktore tam nechali deti pred 40 rokmi v case invazie, tak je to take divne... Moja kamoska slovenka - vojacka bola na Cypruse, a kedze bola vojacka, tak mala pravo tam vkrocit, casto sa tam tulala po prazdnych uliciach a vosla do obchodu a tam 40rocne oblecenie - normalne horor mesto... Alebo v hoteloch porcelanove taniere na stoloch, co nestihli dojest obed a v sukromnych bytoch komplet zariadenie a stare hracky po zemi - vsetko casom osarpane, a prachom usadene, ale nic nedotknute...

kuwait
29. okt 2013

@mariuskaa slovenska komunita tu nieje velka aby sme nevedeli kto tu kde zije.Tie baby ktore sa vydavali pred par rokmi maju VSETKY bedoonov ako mozu zit dobre???? Bedooni su na tom tu velmi zle nemaju ani len obcianstvo.Netvrdim ze som jedina zapadniarka ktora sa tu vydala nie zle ano americanky anglicANKY NEMKY TU MAJU SHEJKOV.MILIARDAROV ale aj to su uz starsie zeny s dospelymi detmi a nejako tu mlade dievcata cerstvo vydate nevidno .Kuwaitania niesu zrovna ten narod ktory preferuje cudzincov,ved preto si najradsej beru sesternice.Kuwait je mala krajina a kuwaitanov je tu este menej takze prehlad nieje tazke mat.

alice107
29. okt 2013

@mariuskaa v prvom rade ty nemas pravo sa pytat na moje sukromie. co to kladies za otazky na verejmom fore?
ale napisem ti,ak ty mi uvedies stvrt,kde zijes, 😉 ja sa tam pojdem pozriet ,co je to potom za stvrt. 😉
ale nezijem na manhattane.
no vies,ten mahattan je tiez rozdeleny. napriklad taka svedska princezna ver ,ze nebyva s turkom v susedstve. 😉

kuwait
29. okt 2013

@kykka no oni podla mna vyzeraju dost divne,a to ze sa lepia na ludi to je ozaj ze si kazdy uvedomi ze je to zlodej,ja tam Nerada chodim ale moj muz si tam nasiel miestecko kde predavaju vselijake stare veci z celeho sveta aj archeologicke ja mu hovorim ze je to asi napodobenina ale on sa nedal kupil si tam par minci,syn tam nead chodi tiez on ma rad Protaras tie restauracie vselijake tematicky dekorovane

kuwait
29. okt 2013

@alice107 bud central Pariz alebo Marnee la Valee v okoli Disneylandu tie nove mestecka Serris atd tam je pekne

kuwait
29. okt 2013

@mariuskaa Kuwait v 70 rokoch nebol osrapany lebo sa zacal stavat v 60 rokoch ale teraz je vacsina z tych domov rujny.Kuwait city pred nvym emirom kedy sa tam skoro 20 rokov nic nove nepostavalo vyzeral podobne ako tie fotky tu,teraz sa buduje mrakodrapy stare sa ruca ale Fahad al Salem street v 70 rokoch perla Kuwaitu je dnes plna ruin.Stavaju z piesku a tie domy sa rychlo v piesok obracaju
Turkov tu teraz vela nieje,osobne som tu nestretla ziadneho,syrcania,libanonci,egyptania,jordanci,jemenci tu ziju a pracuju ale velmi dobre sa nemaju,pokial niesu lekari tak prezivaju o 400 $ mesacneho platu na osobu.

alice107
29. okt 2013

@kuwait ja mam rada tiez central pariz.... kvoli muzeam..... obrazarnam.... a potom uplne von z pariza.....

kykka
29. okt 2013

@kuwait No ten Protaras je raj pre mladych, - same bary, diskoteky, karaoke, hudba po celej ulici, hned tam uvidis Michaela Jacksona, Elvisa Preyslyho 🙂 🙂, proste blazinec na entu a to sa mladym paci...

kuwait
29. okt 2013

@kykka pre nas je to ako utek z pekla ked ideme na Cyprus,keby len bol priamy let to trva 2 hodiny a si v Europe.Teraz vas president bol jednal v Kuwaite s nasim emirom chcu podporit vzajomny business tak reku nech zriadia ako prve priamu linku Kuwait-Larnaca

kuwait
29. okt 2013

@alice107 Serris,Montevrain,tam je pekne cisty vzduch zelen,pekne domy a okolo su dediny s roznymi zamkami niektore su spristupnene,

alice107
29. okt 2013

@kuwait to mam aj ja rada.... krasne je tiez ja j severne pobrezie... honflour........... vo francuzku je vela krasnych vidieckych oblasti,kde sa da krasne byvat...... ale velmi draho....

kuwait
29. okt 2013

@alice107 no my sme pozerali ich real estate a nasli sme tam take dedinske hamlet to volaju 300 rokov stare kamenne domy tak za 50 tisic eur,lacne ale vyzeralo to strasidelne,dedinske domy tam niesu velmi drahe ,najdrahsia je tam ta Riviera -alpes maritime oblast ,Var v okoli Saint tropez a Antibes tam je to najdrahsie a potom Monaco ale prekrasne je tam.Babisovi normalne zavidim oni chodia do Mougins aj teraz je tam.

mariuskaa
29. okt 2013

@alice107
Peniaze v USA nediskriminuju. Nevieš o com hovoris. Inak naozaj. Ty nerozdelujes ľudí na vzdelaných a nevzdelanych, dobrých a zlých, asimilovanych a neprisposobivych. Ty poznáš len jedno triedenie bielych majetných a všetkých ostatných na ktorých sa pozeras zvrchu ako boh. Povedz mi co to je. Ak nie rasizmus. To je smutne.
A princezná madeileine žije alebo žila v "UES" Upper East Side. V multikulti budove si predstav.

Inak ty zabúdas na jednu vec. V 1960s rokoch ked Nemci chodili hľadať na pracovne príležitosti ľudí do Turecka. Sústreďovali sa vačšinou nie všetci na zaostalejsie (menej vzdelane) mesta Turecka. S tym ze si mysleli ze po pár rokoch Turci opustia krajinu a pôjdu naspäť. Oni to pokaslali. Lebo oni neodchádzali ale prizvali si rodiny ktore sa presťahovali tiez. Preto väčšina ma take "meno" ake ma. Nemci sú si sami na vine.
Nová generácia vzdelaných imigrantov (a generácie imigrantov) sa nevie uplatnit práve na základe stereotypov. Ale nemusíš sa báť lebo som čítala 4000 vysokoskolakov Nemcov (s tureckými koreňmi) si hľadajú zamestnanie v zahraničí.

alice107
29. okt 2013

@kuwait no my sme si urobili vylet pred par rokmi a a prenajali sme si prave taky kamenny dom.....a vies co? vyzera to strasidelne..ale nie je tam zima...... boli sme sice v lete........ ale samozrejme,ze sme si kurili na noc...... boli tam aj krby... ... ale ine je dovolenka,ine byvanie...
samozrejme v centralnej fr su ine ceny nehnutelnosti.takze sa da aj nehnutelnos tza ´´rozumnu cenu kupit tam.. ako v dobrych stvrtiach pariza,ci antibes.....mne sa paci ta oblast antibes najviac....je tam pokoj....

kuwait
29. okt 2013

@alice107 my sme boli raz okuknut jedno chateau pri Parizi dobra cena 2 mil eur velky park ale ked sme tam prisli tak zvonku ok ale vnutry ak tam chces zit tak dalsich 15 mil eur musis vrazit do renovacie,strasne to bolo zatecene steny,plesen vsade povala tramy hnile nuz skoro 400 rokov to malo a predstav si toto leto sme okolo isli a ze pozrieme ci to niekto kupil a kupil ale nebolo vidno ze nieco prestaval,stare auto tam stalo,traktor,take haraburdy akoby to druzstevnik bol kupil sliepky behali tam,tak ten to zhumpluje uz totalne 😀

alice107
29. okt 2013

@mariuska v jednom mas pravdu.nemecko nikdy nemalo pristupit na to,aby vobec vzali nejakych nevzdelanych turkov k nim.a nemali podlahnut ttlaku lobby zamestnavatelov koncernov v tom ti davam za pravdu.
politici vedeli dobre,co to znamena ich mentalita a islamska idedologia.
mna nezaujimaju vysokoskolaci s tureckymi korenmi ani kde si hladaju pracu. je ich tak malo,ze isto nejaku najudu,ak ich pracovna moralka prebehne ich mentalitu.
a co to pises o peniazoch a diskriminacii? nejak som nepochopila.ja som predsa pisala,ze arab moze mat aj peniaze,aj tak ho v dobrej stvrti eu a usa nechcu.a ani ich manzelky ,ak su aj europanky.
kazdemu je to jasne,len tusim tebe nie. 😉
mna nepresvedcuj.ja to vidim v praxi.
no a svedska princezna mozno zije vo stvrti ,kde ziju aj ini europania. cize miesanie narodov tam moze byt.ale urcite nema za suseda turka ci araba. 😀
kralovska rodina nemoze oficialne prejavovat akekolvek nazory ohladne tohoto problemu multi-kulti.ale ver mi,ze nebude zit s takou mentalitou nedaleko nej.
.

alice107
29. okt 2013

@kuwait je jasne,ze za tu cenu zamocek nekupis. 😉 ale vies,su aj farmari,co si mozu kupit zamocek.a prerobit...... a investovat do toho.....
aj na sk by si sa cudovala,ze su ludia,co kupia ruinu kastiela a investuju.a to iste v de........ niekto neda milion ,aby mu to spadlo na hlavu....

kuwait
29. okt 2013

@alice107 no lenze ten co to kupil neinvestoval nic sliepky tam nanosil a zrejme z parku ranc spravil,tam zrejme pamiatkary sa nestaraju

kuwait
29. okt 2013

@alice107 tu je list na predaj niektore okolo 1 a pol mil niektore viac a v dobrom stave tiez chateau,takze tie ceny niesu obrovske
http://www.viviun.com/Real_Estate/France/