icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

maminuska
8. mar 2013

@milaciky ja som Korán čítala
Ano aj moslimovia si berú 9 ročné dievčatká za manželky , lebo ich prorok tak činil . To sa deti neznásilňujú že ? Kosovo je kapitola o sebe a poukazuje na to čo sa stane keď moslimská kultura sa stane väčšinová .
Treba si pozrieť dokument Pravda o Kosove, tam Srebrenica je nič proti tomu čo moslimovia v Kosove vykonali.
Treba si uvedomit že vstriecnosť Európy moslimovia berú za jej slabosť, nie dobrú vôlu a že moslimovia nie su radikálni a umiernení ale iba moslimovia . Že ich život je podrobený Koránu a hadítom , ktoré určuju spôsob žitia vo všetkých oblastiach .

maminuska
8. mar 2013

@milaciky a s tym vychovavanim je to tak, ze ze musis slubit, ze budes deti vychovavat v katolickej viere. Ked si katolicka berie evanielika, alebo ked si katolik berie evanielicku, to tiez povazujem za radikalizmus

Nie to nie je radikalizmus , pretože ak to tak nečinia, nedržia sľub ale nikto ich za to nebude kameňovat a ani nak hrozit smrťou .
Ak katolík alebo iný krestanský suverec prejde na moslimsku vieru , nič sa nedeje, opačne je to neslučitelné takmer zo životom , lebo za odpadlíctvo hrozí trest smrti.
Porovnávaš neporovnatelné .

prasiatko30
8. mar 2013

@milaciky no jo len na rozdiel od nejakej pakistanskej radikalnej rodiny ta ta katolicka rodina nezlincuje za to ked dieta k tej viere nakoniec aj tak nepovedies a skus v pakistane povedat ze dieta neposles do mesity na vymyvanie mozgu - to by som chcela vidiet kolko by si vydrzala chodit po dzedzine bez toho ze by ta niekto nenapadol

milaciky
8. mar 2013

Dobre mas pravdu a podla mna su katolicky knazi tak na 90 percent pedofili

maminuska
8. mar 2013

tejto oblasti sa venujem dosť dlho , niekolko rokov, prečítala som množstvo kníh , vrátane Biblie a Koránu, popísala som si s ľudmi čo od 15 rokov boli moslimovia a teraz su kresťanmi a na dôvody prečo odišli ( muži !! ) jeden je priamo v CZ a bol v centre českých moslimov , jasne definoval prečo odišiel .
S množstvom moslimov som hovorila aby som dostatočne pochopila niektoré state Koránu ale to čo mi na tom vadilo , že akonáhle som začala klásť otázky , stali sa z mierumilovných moslimov takmer fakle.

maminuska
8. mar 2013

@milaciky tak vidíš a ja si to práve myslím o väčšine moslimských mužoch . Tak teraz neviem koho je viac - kňazov alebo mužov.

milaciky
8. mar 2013

@maminuska vidis a z teba je teraz tiez fakla, ked napada niekto teba a tvoje vierovyznanie 😉

prasiatko30
8. mar 2013

@milaciky a aby sme furt len nekydali na katolikov poznam tu katolicke fary kde davaju nezistne pomoc vsetkym moznym pristahovalcom a v drvivej vacsine su to cernosi, ktori vyznavaju islam - nikto z tych ludi sa ic nepyta aku maju vieru- neodopru im pomoc preto ze maju inu vieru, ucia ich jazyk bezplatne, osatia ich ak su zeny tehotne pripravia im vybavu pre dieta - pytaju od vsetkych clenov komunity a vsetci daju to co mozu - to su ti neznasanlivi katolici.

milaciky
8. mar 2013

@prasiatko30 tak maju dost penazi a ked chodis do kostola a davas almuznu, tak prispievas na moslimov z afriky, O Boze aka si zlata

prasiatko30
8. mar 2013

@milaciky vies ty sa tu hras na strasne tolerantnu ale pritom by si nedokazala pomoct niekomu kto to potrebuje a nic ti za to neda ani keby sa ti plazil popod nohy takze sa radsej ukludni a pouvazuj co robis aby bol ten nas svet tolerantnejsi!!!!!

vadimka
8. mar 2013

moslim bude vzdy moslimom, aj ked by zil na mesiaci...2 roky som zila s nimi [ v Londyne ako au pair]...mala som prveho frajera moslima a dodnes som v kontakte s niektorymi...nikdy mi nic zle nespravili ale poviem, ze muza by som moslima nechcela...pretoze aj keby vas lubil najviac na svete, aj keby ste boli ta najmilsia bytost za ktoru je ochotny zomriet aj tak zacne skor ci neskor spavat s inymi zenami...aj tak bude skor ci neskor lichotit a balit ine...a toto maloktora sucasna zena bude tolerovat...
..a ked je niektora taka naivna, ze kvoli nej sa moslim zmeni velmi velmi sa myli.

milaciky
8. mar 2013

@prasiatko30 moja zlata kamaratky ma volaju Matka Tereza lebo uz velmi vela ludom pomohla a niekedy som za nic necakala. A za podporu dakujem hlavne mojmu manzelovi, ktory bol vzdy na mojej strane a vsetko strpel.

maminuska
8. mar 2013

@milaciky ale nie 😀 , ja som ateistka. Nezapalujem sa pre nič, len porovnávam fakty. A fakty aj uvádzam .
Treba len študovať , čítať a porovnávať. 🙂. Ja som kritická aj ku katolickej cirkvi ale .... nemožno to porovnávať s islámom.
Islám nie je len náboženstvo - islám je proste všetko - politika, právo , nerovnoprávnosť , bitky , utlak , ťažké fyzické tresty pre ženy a deti .

milaciky
8. mar 2013

@maminuska daj uz pokoj

prasiatko30
8. mar 2013

@maminuska uplny suhlas!!

maminuska
8. mar 2013

@milaciky neboj , dám , lebo keby som ti začala tu vypisovat jednotlivé state z Koránu .. a prikladala vyjadrenia, archívne články, videa z youtube tak potom by si o demokracii v isláme už hovorit nemohla.
Maj sa pekne a nech to tebe ako jednej z mála vyjde. 🙂

prasiatko30
8. mar 2013

@milaciky inaksie velmi sa mylis ak si myslis ze sa jedna len o penaznu pomoc nie ti ludia ti nehanebni a netolerantni katolici nie len ze daju donacie ale im venuju aj svoj vlatny volny cas - to su ucitelky ktore raz dva razy do tyzdna im davaju hodiny aby sa naucili citat pisat, to su ludia ktori aby mohla ist islamska mamicka na tie hodiny tak zabavaju a strazia jej deti, ktori im z vlastneho domu doneu veci ktore su nositelne aj ked oni ich uz nepotrebuju a nepouzivaju ale su este nositelne ziadne zdrapy, to su ludia ktori donesu jedlo na faru any ich potom tymto ludom dali, to su ludia ktori ked tito ludia maju problemy tak ic doprevadia na policiu do prace a tak aj to su katolici. Proste pomozu ked treba bez toho ze by sa pytali akeho vierovyznania je clovek ktoremu pomahaju

mariuskaa
Odpoveď bola odstránená
erjona
17. sep 2013

@maminuska Nie jednotlive state, ale vsetky state, ktore spolu suvisia, lebo ako kontext to dava uplne iny vyznam, podobne ako biblia, aj ja som citala oboje, tak viem o com hovorim 😉

erjona
17. sep 2013

@vadimka No neviem, ci mas celkom pravdu, lebo ja mam moslima uz 13 rokov a z prace ide rovno domov, a z domu do prace, na navstevy chodime spolu, tak ma nema ako, kde a respektive kedy podviest, potrpi si na vernosti, tak isto ako ja. Skorej ja som ta, ze idem s kamoskami si von sadnut, zatancovat, on nejde nikam, jeho priatelia chodia k nam domov. 😀

erjona
17. sep 2013

@maminuska Inak neviem, ci som to tebe pisala na inom fore o Kosove, ale Srbi boli mensina v Kosove a povodni obyvatelia boli Lyriovia - cize Albanci, boli tam davno pred tym ako vobec prisiel srbsky narod na toto uzemie, trosku sa informuj a nestrielaj vedla zlaticko! 😀 Albanci sa nechali utlacat a vrazdit celu dobu, preto sa AMERIKA postavila na ich stranu, lebo sa nasli masove hroby albanskych moslimov. A mili Srbi robili neplechu aj susedom okolo seba, ale to ti je asi velmi dobre zname, nie? Srebrenica je nic? Ja poznam ludi, ktori to prezili a museli bojovat o svoj zivot, ani si len nevies predstavit, co videli a museli vidiet. Ty nemas ani ponatia, co to je byt priamo v deji. Ja tiez nie, len z rozpravania ludi, ktorych osobne poznam viem, ze to ani nikdy zazit nechcem. Si trosku vstup do svedomia. Obvinujes moslimov a pritom za tieto svinstva mozu Srbi (pravoslavni krestania). To, ze sa postavili proti, ze sa nenachaju vrazdit, to ty povazujes za zle? JA NIE. Slovensko neuznalo nezavislost Kosova a za to sa im Srbi pekne odvdacili: Ked SVK neuznalo Kosovo, to je akoby uznali - (kvazi Slovensko je stat, ktory pre nich nic neznamena - vdacnost im teda nic nehovori) 🙄

maminuska
17. sep 2013

@erjona nemienim s tebou diskutovať. Pozri si film Pravda o Kosove.. Ja som priamo v deji bola , bohužiaľ.
Nie si pre mňa partnerom , tvoje postoje v obidvoch diskusiách su primitívne .

erjona
17. sep 2013

@maminuska Ty si priamo v deji bola? Jasne, ze ano. Ty si pozri filmy, priamo z deja moja a potom rozpravaj. A pytaj sa ludi, ktori tam naozaj boli a nie s prstom na mape! 😝

erjona
17. sep 2013

@maminuska Nejako ten film neviem najst! Zakazali ho? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maminuska
17. sep 2013
https://www.youtube.com/watch?v=Fgk0rAF9eD8

Pol roka som žila v tejto oblasti aj s partnerom Srbom v čase vojny. Vieš také typy žien ako si ty je dobré a nutné ignorovať, pre mňa si absolútne zadebnená manželka muslima, ktorá bohužiaĺ do tejto doby bude rodiť daľších muslimov.

erjona
17. sep 2013

Nie je to nahodou dokument uloupene kosovo? To ani nepovolili pustit, no a vypovede Srbov v nom este neznacia, ze su pravdive, treba si oficialny dokument pozriet a nie dokument protimoslimskeho radikala. Nezabudaj, ze Albanci sa len branili, Srbi chceli Velku Srbiu, co prezentovali dostatocne okolo seba! 😀

erjona
17. sep 2013

@maminuska No tak mi je to jasne, preco si proti Kosovu, uz mi je to uplne jasne. Ale minca ma 2 konce a pozri si vypovede Albancov a oficialne dokumenty, ktore boli povolene a nie zakazane, pretoze tato pravda sa ti hodi. Albanci sa branili vo vlastnej krajine. Aj ja viem trosku o tejto tematike a mozem ti tu hodit milion protidokumentov, ale aj tak ta nepresvecim, pretoze mas manzela Srba. Ja mam manzela z Kosova a vies co ti poviem, ma vela priatelov Srbov a nehadaju sa za Kosovo, tak ked to ludom nevadi, preco to tebe vadi. Zi a nechaj zit! 😀

erjona
17. sep 2013

@maminuska A samotni Srbi (normalni obcania) priznali, ze je dobre, ze sa Kosovo osamostatnilo a nie su hrdi na to, co sa stalo, ze vobec takyto konflikt musel vzniknut 😉

erjona
17. sep 2013

@maminuska No a k tvojej netaktnej poznamke o rodeni moslimov sa chcem tiez rada vyjadrit, ja mam 2 deti a dalsie ani neplanujeme a ked, tak az ked dostudujem. Ty cakas uz 4 dieta, tak co mas za problem? Vidis, ja nie som ziadna porodna masina nejakemu moslimovi 😖

mariuskaa
17. sep 2013

@erjona
spoznala som v zahranici aj srbov aj albancov. Vsetko slusni, vzdelani ludia,
Spoluziakov som tiez mala, (a ako som uz spominala v inej teme) ked rozpravali o vojne v 1990s aj si obaja poplakali.
Ziadna nevrazivost. Vacisna nechce vojnu., ale zit v mieri. Tak ako vsetci.
Dalsie pary co tu poznam su pozeneni medzi sebou, a funguju. (srb-albanka... atd)