icon

Partnerstvo medzi katolíčkou a moslimom v zahraničí

lulka12
6. dec 2012

Tak dievčatá poteší ma každá skúsenosť, argument v diskusii na danú tému. Moja neter si v zahraničí našla priateľa z Egypta. Keďže cez víkend idem na návštevu k jej rodičom a som dosť priamej povahy , mám vážne obavy ,že nedokážem udržať jazyk a kriticky zhodnotiť naivitu dievčaťa.

Problém vidím v tom ,že sa za každú cenu snaží ostať v zahraničí. Doma má otca po porážke, chorú sestru a dusnú atmosféru. Školu skončila ako BC na druhý pokus a rozišla sa s priateľom po dvoch rokoch.

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
11. nov 2013

@demo Aj priemerne moslimky behaju v minisuknach...dojdi pozriet do Viedne...ale vy sa bavite stale len o krajinach tretieho sveta....

demo
Autor odpoveď zmazal
kuwait
11. nov 2013

@demo Ona ma svoj palac v Las Vegas takze jej su nejaki islamski radikali ukradnuti,radikali si mozu sikanovat akurat tak zeny vo svojich rodinach,kedze tu radikali nevladnu

erjona
11. nov 2013

@kuwait Dobre ma dievca, kazdemu podla chuti... 😉

erjona
11. nov 2013

@demo A co ta takeho netesilo?

ellise
11. nov 2013

@kuwait kdo je šejka?

kuwait
12. nov 2013

@ellise princezna shejk-muz,shejka-zena

briketa
12. nov 2013

@mariuskaa @erjona tuto vodu som na zapadnej strane este ani nevidela.
my pijeme normalne z vodovodu, cez filtracny system koli chuti, aj v restauraciach davaju vodu z vodovodu, pokial neobjednavas specialne flaskovu

erjona
12. nov 2013

@briketa Na akej zapadnej casti?

mariuskaa
12. nov 2013

@erjona ja bývam východná strana USA (Ny)
Ona západná. Asi california a okolie. Býva tiež v USA.
@briketa myslíš poland spring?

erjona
12. nov 2013

@mariuskaa Aaaa, pochopila som 😀

eva8
12. nov 2013

@erjona alžír:
voda z kohútika tečie z cisterien, kt. sú uložené v dome, pravidelne sa dopľňajú. Bez prevarenia nie je pitná, , používajú ju na varenie, umývanie, pranie, šetri sa ňou. Pre deti sme používali evian z obchodu. V hl. meste tak isto, no neviem kde sú tie cisterny uložené, alebo či funguje systém zásobovania vodou ako u nás. Po príchode dokonca i otec detí mal problémy z tej vody, i deti, ja zázrakom nie

eva8
12. nov 2013

neviete čo je s discovery, písala na isl. mamičkách i v iných témach, naposledy sa mi ozvala v septembri 2011 keď mali večer cestovať domov z Egypta. Poznali ste ju? Najprv sa informovala ohľadom pobytu, potom napísala správu s podobnými pocitmi aké som prežívala ja, tak som sa jej ozvala, vždy sa dala prehovoriť manželom, nebola šťastná. ak viete niečo, dajte vedieť, prosím

kykka
12. nov 2013

@eva8 Nie neviem, ale neozvala sa uz taky dlhy cas? A co vlastne riesila? Dufam, ze je v poriadku, lebo Egypt je v tychto zalezitostiach dost kruta krajina...

babaker
12. nov 2013

@eva8 akurat som tu temu docitala. aj mna by to zaujimalo, pisala, ze mala problemy, neskor to na fore nespominala. co sa stalo s tymi ostatnymi babami?

eva8
12. nov 2013

@babaker
@kykka
discovery som napísala súkr. poštu, teda sme si pár správ vymenili. Nevedela sa dočkať návratu na sk. Mám strach, že sa ani domov nedostala. Kontakt na seba mi nedala, ona môj mala, no nikdy sa neozvala, vraj zavolá keď bude kľud. ani do Egzpta nechcela ísť...

eva8
12. nov 2013

neviem čo je s ostatnými dievčatmi, pravdepodobne si vytvorili súkr. skupinu

eva8
12. nov 2013

dlho som na mk vtedz nebola, na discovery som intenzívne začala myslieť od leta (nepokoje v Egypte)

babaker
12. nov 2013

@eva8 preco tam potom isla?odkial bol tvoj ex?

eva8
12. nov 2013

@babaker neviem ako ju prehovoril jej manžel. Môj bol z alžíra

eva8
12. nov 2013

nechcem z toho robiť senzáciu, no naozaj na ňu myslím

babaker
12. nov 2013

tvoj zije na SK ci tam?podla toho, akym stylom pisala, vyzerala byt dost rozumna. nechapem, ze sa dala tak obalamutit 😒

eva8
12. nov 2013

oni vedia sľubovať, keď som sa podvolila, i ja som hlúpo všetkému uverila. Kým som držala karty v rukách ja, bolo dobre, no každá žena sa potrebuje o niekoho niekedy oprieť a vtedy to u nás začalo.... Raz som dovolila a už sa to zlé len sypalo.... Ja som sa do toho kolotoča namočila, nerozoznala som už pomaly čo je zlé čo dobré... Vo filme by som sa takej žene divila ako to môže znášať, no keď si v tom, je to úplne iné... Chúďa deti, doteraz majú traumu

eva8
12. nov 2013

@babaker ona mala malé dieťa, bola dosť vyčerpaná. a čakali druhé bábätko...

eva8
12. nov 2013

@babaker ako to funguje u vás? ja mám doteraz akýsi hendikep z nezvládnutia manželstva, ale som naozaj šťastne rozvedená, bolo to najlepšie riešenie

babaker
12. nov 2013

@eva8 mm je uplne zmixovany europskym zmyslanim, tato "moslimska" tematika je mi trochu cudzia. je velky rozdiel v kulturach,sposobe akym boli vychovavani. naozaj ma prekvapuje, ze niektore slovenky len na zaklade kratkeho zoznamenia sa odidu vydat do takychto nebezpecnych krajin, nebodaj tam hned aj ostat bez poriadnej znalosti situacie.

babaker
12. nov 2013

@eva8 gratulujem k stastnemu rozvodu 😉 netrap sa nad manzelstvom, mas krasne deti, to je niekedy viac 😉

kuwait
12. nov 2013

@eva8 neboj evka dobre bude,musime dufat a nevzdavat sa 🙂