Partnerstvo s cudzincom
Zaujima ma ake mate skusenosti so vztahom so Srbom.Mne sa zda byt az prilis tvrdohlavy,razny,uprimny.Neviem ci je to vhodny partner.
Mna len zaujimali vase nejake postrehy,kto s tym mate skusenost,lebo vela ich nepoznam a ci je normalne,ze su takito...Inak mate pravdu,hlavne je ked si rozumieme
Už keď takto rozmýšľa žena od začiatku, ani by nad dotyčným nemala uvažovať, lebo keď príde problém bude mu hádzať na oči on je taký lebo je srb čo je hovadina ale .. hádam sa chápeme
@jewel11 vzťahy medzi cudzincami musia prekonať okrem bežných ľudských rozdielov medzi mužom a ženou, aj rozdiely medzi kultúrami, rozdiely v mentalite. Je pravda, že v prvom rade je dôležitá povaha, ale aj príslušnosť k národu a kultúre má na tú individuálnu povahu človeka určitý vplyv.Takže úplne odignorovať tieto faktory by asi nebolo ok. Všímaj si jeho rodinu, známych, zvyky, daj tomu čas. Nešla by som do záväzneho vzťahu s cudzincom - to je záver z mojej osobnej skúsenosti s cudzincom. Ale to je len o mne. Potrebujem takú úroveň porozumenia, ktorá súvisí napr. aj s používaním spoločného rodného jazyka, ktorý je jednoducho vždy v tej intímnej sfére najbližší. A to aj napriek perfektnému ovládaniu cudzej reči. Spoločné korene a spoločná história, napr. to, čo sme prežívali v detstve, je pre mňa tiež dôležité. Vzťah k našej zemi, prírode, zvykom, kultúre...Potrebujem tieto veci zdieľať s mužom, s ktorým mám deti. Niekto tieto veci nepotrebuje vôbec. Je dôležité to vedieť, ak uvažuješ o vážnom vzťahu. Pozitívum je, že srbi ako slovania nie sú nám až takí vzdialení.
Moja kamarátka z detstva je vydatá za Srba, ešte keď chodili riešila, že nejak často si rád vypije, ale mne sa nezdá byť nešťastná s ním...aj dve deti majú..chodia spolu na výlety..čo ja viem...taký bežný život...žiadna exotika.

no a po svadbe sa to zvykne zhoršiť....😉