Peklo menom svokra na silvestrovskej chate - moja svokra je ako hnusný čert
Čaute.Došla som unavená práve z nočnej a hneď vo dverách sa dozviem,že volal svokor že objednal na silvestra chatu.
Skoro ma porazilo.Minulý rok som už stratila nervy...
Ja som chcela urobiť silvestrovskú kapustnicu,svokra chcela urobiť guláš.Skoro ma z nej trafil šľak.Hovorím jej veď keď sme tu boli v lete,tak si varila guláš,teraz je silvester tak nech máme nejakú zmenu...
Ona si aj tak išla svoje a ten guláš uvarila bez môjho vedomia!! (My sme boli s deckami a so švagrovcami zatial lyžovať)
Myslela som že jej ten hrniec vyhodím von oknom do snehu.
Keď sme sa vrátili svokra prišla s tým že navarila guláš...tak jej na to hovorím načo si to robila,veď som varila kapustnicu...
Švagor tiež nebol z toho nejako nadšený len jej povedal že on by radšej kapustnicu,guláš sme si mohli dať kludne na obed na ďalší deň,keďže som neplánovala variť pretože silvester často dlho dospávame...
Svokra bola urazená že jej guláš nikto nechce.Frflala aj na ohňostroj ktorý bol krásny...neviem čo jej vadilo.Svokrovi sa páčil.Na ďalší deň ráno vysávala skoro ráno kuchyňu po včerajšej noci.Švagriná za ňou išla,že nech to nechá tak,lebo že počúvať vysávač o 7mej ráno nemusíme..
Boli sme tam týždeň.2 hodiny po tom ako povedala,že chce ísť s nami lyžovať a mala zakúpený skypass povedala že ona radšej zostane na chate a pôjde do vnútrajšej výrivky.Manžel bol na prášky,boli tam aj rodičia švagrinej s jej mamou si ona veľmi rozumie sú to také 2 kofy čo radi klebetia pokope,lenže švagrininá mama sa vie aspon baviť narozdiel od svokry..
Zažili sme s ňou aj iné veci ako toto.Aj rodinné oslavy kde sa aspon trochu bavila,ale ak to má byť aj teraz takto tak ma porazí...
Aj teraz piekla som perníky a ona že aj ona narobila.Prečo ich robila??!! Akože my máme vždy spoločnú rodinnú štedrovečernú večeru a sme dohodnutý kto čo porobí.
Možno chcela tie perníky pre seba aj pre svojra,ale rozumiete tomu?! S ňou sa na ničom nedá dohodnúť!! Jedine kde sme sa dohodli bolo,keď sme boli cez leto v chorvátsku.Ale aj tak sme kvoli nej zablúdili na hraniciach s Maďarskom a neskôr v Splite,lebo sa nám vypínala navigácia a ona chcela navigovať kadial máme ísť a všetko pokašlala!! Šli sme tiež so švagrovcami a švagor bol z nej na nervy,pretože svokra na raňajkách nás všetkých ešte aj moju dcéru a jej frajera buzerovala aby sme brali jedlo zo švédskych stolov,že nech máme na pláž aj navečer.Svokor skončil s taškou plnou rôznych pochutín.To isté sa dialo pri stánkoch so suvenírmy.Kupovala každú hlúposť,magnetku pre hentoho tamtoho,pohľadnice na pamiatku aj keď najväčšia pamiatka sú všetky fotky odtial.Jediné na čo nefrflala bola pláž a hotel..napriek tomu že sme sa tam mohli najesť aj tak každý deň varila ako šialená,keďže v izbe sme mali aj menšiu kuchynku...
Jeden deň sme sa vybrali na pláž bez nej iba so švagrovcami našou dcérou,jej priateľom,dcérami švagrovcov a hneď tam mi dcéra hovorí že konečne sa cíti ako na dovolenke,že konečne nepočuje len svokrine drísty.
+ Musím ešte spomenúť,keď sme s nimi boli v Štúrove.Svokra tam tancovala do noci,asi jediný raz kedy sa bavila.Inak všetko bolo zlé,bazény,jedlo skrátka všetko..jedine kedy bola spokojná bolo keď sme boli v ostrihome a celý deň v budapešti.Mali sme od nej jedine pokoj v bazénoch,švagrinej to liezlo na nervy,svokor to už ani po tolkých rokoch manželstva neriešil,hodil nad tým rukou a každý deň na lehátkach lúštil krížovky.2x sme boli v chorvátsku náhodou s nimi,to bola jediná dovolenka kde som myslela že svokri vymenili.Inak je to takto stále..Ešte aj jej poviem nech na vianoce niečo nekupuje deťom,že som to kúpila aj ja.No ona just kúpi niečo podobné!!napečie niečo podobné!!ide si svoje!!
Napodobuje ma?!!?alebo ako?!?
Velmi sa teším na vianoce a silvestra,ale už teraz viem že zase donesie tie precukrené medovníky o ktoré sa jej nikto neprosil,lebo medovníky som už napiekla ja..
Asi ani nezaspím dnes.Stalo sa vám toto už?! Hádam že niesom jediná,lebo ja ju už nazývam čertom od nervov.
porazí.
@elizabet173 ano pripajam sa. Preco sakra vsade chodite spolu; ked ti tak lezie na nervy?
To maozaj noe ste schopni ist ani na blbu dovolenlu sami??? Naco ju vsade vlacite ako take stena ak vam to natolko vadi?? A co ti vlastne vadi ze navarila gulas alebo ze tiez napiekla medovniky bez tvojjo vyslovneho povolenia?? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
no mne by bolo u riti keby chcela silou mocou varit. by som sa potesila ze to nemusim robit ja a travila by som cas inak ako pri hrncoch a plechoch. tiez nechapem naco spolu silvestrujete. vianoce beriem ako rodinne ale silvester beriem ako kamossky. ten chcem travit s kamosmi. a dovolenky no neviem. s nami tiez roky chce ist svokra ale nakoniec vzdy ideme sami a to mam svokru v pohode. nemame spolu ziaden problem.
akoze chapem ze si na nu alergicka a prave preto by stei mali obmedzovat spolocne akcie tohoto typu. hned by vam bolo spolu lepsie.
No ako čítam ty si tiež tip-top nevesta…
Tebe musi riadne prepinat kriste pane, daj si diazepan, zapij poharom vina a chod spat,rano si snad precitas co si tu popisala a das si facku 😂🙈 a nechod na spolocne dovolenky a chaty so svokrovcami a svagrovcami. co nemas vlastnu rodinu a vlastne kamosky? Alebo si nesvojpravna a nesamoststna, ze nevies vycestovat bez svokry?
To asi tvoj muzik je nesvojpravny, ked sa vsade s mamou vlaci? A svagrina detto 😅
A just by som si navarila aj dva guláše, nech ťa porazí ! Ona potrebuje od soplane povolenie ako sa správať a čo robiť? Kuš!
ja len ze deti rastu a raz budes svokra aj ty a mozno pochopis😅🫣
Možno preto chodia všade spolu,lebo to svokrovcov platia a postrážila aj deti.
Tiež sa divím,že jej svokra vadí a v lete,v zime vdade spolu
No divím sa aj svokre.
Išla by som na dovolenky bez detí.
Mam pocit ze ste obe rovnake. A ked ti tovtak vadi nemajte kazdy silvester aj dovolebku spolocnu a problem vyrieseny....
A tie medovniky tak to je uz na zasmiatie sorry, mama aj babka mali rovnaky recept a predsa nechutili rovnako. Zrejme mate obe dost nudny zivot ked vam prekazaju este aj medovniky tej druhej
Rovbako aj otec mojho partnera robi linecke ako ja a tiez nechutia rovnako a kazit si kvoli tomu sviatky? Ani nahodou..dam si ten kolac kt mi prave vtedy pojde na chut
Tiež nechápem, načo všade chodíte v strapci ako kocovny cirkus. Idem na dovolenku s mužom a, s deťmi, na chatu sami alebo teda so svagrom a svagrinou, keď si tak rozumiete a hotovo. Čakať, že si svokra bude pýtať povolenie co a kedy smie variť je tak na zasmiatie. Netrepte sa všade so svokrovcami a tvoj životný problém je okamžite vyriešený.
@evamarek77 no môže byť. Ale i napriek tomu,koho chlieb jem,toho pieseň spievam.
Keby to tak bolo,tak nefrflem. A keď mi je si svokrou zle,vadí mi,nechodím s ňou na dovolenku.
Veď je to úplne jednoduché
Inak,dovolenky sú obzvlášť citlivá vec...lebo mnohokrát sa pohádajú aj manželia,kde ešte sa zladiť so svokrovcami,rodičmi..
Presne. Súhlasím s babmi. Ja som bola so svokrovcami na dovolenke 2 krát a bolo to tiež samé vyváranie, a choďte už spať a vstávajte, raňajky sú na stole. Ako všetko fajn, moja svokra je neskutočne starostlivá a ja viem, že chce pre nás to najlepšie, z jej pohľadu. Ale potom som povedala manželovi, že nikdy viac. Nakoniec sme zistili, že aj on je na tom tak ako ja a nikdy sme už s nimi na dovolenku nešli. Tak načo s nimi všade chodíš, keď ti je s nimi tak zle?
Takže, kde je problém? Vymenovala si nám vsetke miesta a dovolenky, kde ste boli so svokrou. Podľa popisu to nie sú práve najlacnejšie miesta. Kto tie dovolenky platí? Ak si ich platíte sami, tak načo tam chodíte? Zaplaťte si dovolenku sami, akú chcete a kde chcete.
Druhá vec, veď fajn, napiekla perníky aj ona. Čo je natom? Na stole budú 2 tácky, každý si sa z toho čo mu bude chutiť...
Hľadáš problém aj tak kde žiaden nieje....
Ty sa vlastne hnevas lebo svokra sa sprava podla toho ako ona chce a nie podla tvojich vysostnych predstav. Mas pocit, ze ty si ta, ktora rozhoduje o tom, kde a co sa bude jest, co sa bude varit, kto upevie ake kolace a vlastne o vsetkom. A ked si svokra dovoli vybocit z tvojich predstav, tak je zle. No ale ona ma asi tiez svoje predstavy, na ktore ma plne pravo. Mozno ona mala chut na gulas, mozno jej viac chutia jej medovniky, mozno jej len robi radost ich piect a patri jej to k vianociam, mozno jej jedlo z restauraci nechutilo tak na dovolenke varila, mozno chcela usetrit, mozno chcela pomoct vam aby ste usetrili. Chyba je z velkej casti v tebe, ked mas mieru tolerancie tak nizku, ze sa nedokazes povzniest nad gulas, len preto ze je konkurenciou tvojej kapustnici alebo nad druhe medovniky, tak potom asi naozaj bude pre teba jedina cesta travit sviatky a dovolenky sami.
inak komentare ma prekvapuju, vacsinou ked je tema svokra vacsinou sa pride kazda odventilovat a nezabudne spomenut svoju svokru aka je zla len ona ako nevesta je ta naj😅😅🫣
Niekde kusok od teba su deti, ktore nikdy nezazili ake je to, ked im babka upecie medovniky. Nikde blizko teba smutia desiatky ludi nad tymi, ktori uz tento Silvester nezaziju. Dokonca, nie vsetci, ktori citame tieto riadky, sa dozijeme tohtorocneho rozbalovania darcekov. Aj o tom je zivot…. Pri citani tvojho textu som si predstavila, ake to musi byt krasne, ze zazijete sviatky nielen so starymi rodicmi, no i so svagrovcami. Mate to stastie chodit na vylety, lyzovat, fungovat ako velka rodina. Miesto pokory a vdaky za to, si vsimas nepodstatne hluposti. Problem si ty, nie svokra. Ona ma pravo napiect co chce, uvarit co chce a spravat sa ako chce. Tak ako aj ty. Len sa potom necuduj, ze miesto radostnej atmosfery, si vsetci odnesiete trpku prichut zabomysich vojen. Nabuduce skus podakovat… lebo deti vyrastu, svokrovci sa pominu a ty budes moct zazit dokonalu silvestrovsku chatu. Osamote…
no ja len dúfam, že mi môj syn neprivedie do rodiny takú nevestu ako si ty. A kebyže sa to náhodou stane, tak s ňou nepôjdem nieže na dovolenku, ale ani na kávu...fakt nechápem toto vaše permanentné spoločné trávenie času, keď ti to tak ide na nervy
A ja chcem vediet, aku chatu sa podarilo buknut mesiac pred Silvestrom.
Fu, ja ked som bola s nadejnou svokrou pri mori, zazivala som nieco podobne, teda co sa tyka frflaniana vsetko a nahlych zmien planov. To varenie gulasu a robenie pernikov, aj ked dohoda znela inak, to zas robi moja mama. Mi to pride, ze sa chce tiez ukazat, ako ona vie dobre varit. My sme boli s mojimi rodicmi na lyzovacke. V niecom to bolo strasne fajn a v niecom... sme vnimali, ze by sme si radi spravili po svojom... Jedine, co na toto pomoze, je spolocny kontakt nastavit na znesitelnu mieru.
Toto ma od hnusneho čerta ďaleko. Jednoducho ju nemusíš a to je celé, je jedno čo by urobila a ako sa správa, aj tak by si mala rovnaky názor a nebudeš ju mať rada.
Za tie vylety plati kto? Ci ste tak nenazrany a hlupy, ze idete na dovolenku so svokrovcami, ked sa vam tam vlastne ani nepaci? Len aby ste niekam isli? 😂
Inak mila autorka by som chcela vidiet teba o par rokov, ked napriklad kazde vianoce pecies tie svoje najlepsie medovniky pre svoju rodinu, kazdy silvester si zvyknuta varit svoju skvelu kapustnicu pre svoju rodinu a zrazu ti pride do rodiny nevesta alebo nech aj zat a povie ti ze teraz bude piect medovniky on a ty na to nemas narok. Ze o tvoju kapustnicu nikto nema zaujem, pretoze on navari gulas. No mohla by som kaslat. Ked si budem chciet ako babka upiect medovniky k vianociam tak ako som cely zivot robila, take ake mam rada, len preto lebo proste chcem, tak by sa moja nevesta mohla aj na hlavu postavit a by som si ich upiekla.
@lucilaines keď nebudeš počúvať,neuvidis vnúčatá.