Peniaze a vzťahy

30. sep 2022

Ahojte. Myslíte,že je pravda to že kvoli financiam sa vela vzťahov,manželstiev skončí? Začnu hadky kto viac zaplatil resp. keď druha strana neplati nič. Pytam,sa to preto akym chybam sa vo vztahu vyvarovať, ešte som vazny vztah nemala. Ake mate skusenosti. Fakt peniaze vytvaraju dusno vo vzťahoch ak chybaju?

bessie12
30. sep 2022

Vsetko zalezi len na vzajomnej dohode partnerov kto kolko a co bude platit. Pri rozchode / rozvode vacsinou vykrikuje jeden druhemu kto viac platil, ale tiez to nemusi byt pravidlom.

bagre
30. sep 2022

Nemyslím si, že končia kvôli peniazom - za tým je vždy ešte niečo iné /skupánstvo, ekonom.týranie, závislosť, sebectvo.../
Naše krízy nikdy neboli pre peniaze a to boli obdobia kedy sme vyšli len tak tak.

martinmmartin
30. sep 2022

Dolezita je vychova- z akeho prostredia partner/ka pochadza. Ked boli peniaze dennodenna tema pocas celeho detstva a dospievania , jedna z najvacsich emocii v rodine, tak v dospelosti to inak nebude a je uplne jedno kolko kto bude zarabat.

andrejka1974
30. sep 2022

Základ je nedelit peniaze moje tvoje ale vždy už budú naše bez ohľadu na to či ty alebo on zarobí viacej alebo menej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilyianka
30. sep 2022

Tak ak peniaze nie sú určite je ťažko a dusno.
My máme peniaze spoločne od začiatku a ani sme nikdy neriešili kto viac zarobí,resp,že ten co zarobí viac musí aj viac na všetko prispieť.
Boli časť keď muž zarobil aj 4nasobok mojej mzdy a aj časy,keď sme na tom boli skoro rovnako .

sima338
1. okt 2022

Ja si tiež myslím, že pre peniaze sa ľudia vedia hádať a mať krízy, hádky, problémy, najmä, ak dvaja ľudia majú na veci iné názory, pohľady, očakávania. Niekto finančnú krízu vo vzťahu prežije, posilní ich to, zvládnu to. Iní to nedávajú, rozídu sa, neunesú krízu. Určite sú vzťahy, ktoré toto rozbilo, či je to veľa, neviem...Peniaze prínašajú veľkú miery slobody, ale zase pár môže mať iné problémy, iné starosti...je to individuálne

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
1. okt 2022

Ked nieco skonci, je to vacsinou pre suhru viacerych okolnosti. Vztah vydrzi, ked je vyvazeny. Vratane financii. Prevlada poziadavka, nech on plati vsetko a ona sa bude starat o deti a domacnost. To musis natrafit na vyslovene muza, co ma v povahe sa rozdat a obetovat pre rodinu. A takych obetavych dobrakov nie je vela. Ti co sa staraju sami o seba a maju nieco odrobene, vedia dobre, ze odrobit si cely zivot je velmi neprijemna a velmi unavna povinnost. Ked pride k hadkam vo vztahu a k nim dochadza, chlap si uvedomi, ze on uz nevladze a nechce robit na dvoch, zatial co zena desiatky rokov sedi doma. Problemy sa nazbieraju, rozidu si a ona zrazu nema kam ist, ani nema z coho zit. Vsetko vzdy s mierou a drzat sa niekde v strede. Kazdy extrem znamena vacsinou problemy neskor.

pipistrel13
1. okt 2022

@andrejka1974 ,👏👏👏

ryan87
2. okt 2022

Vzťahy su komplikované len v tedy ak ich komplikovane sami robíme. Peniaze, rodina, hodnoty, ciele su všetko témy s ktorými sa stretávame bežne, ale problém vo vzťahu môže nastať v tedy ak sa vaše priority veľmi líšia. Najprv je všetko krásne a súhlasíme s vecami aj keď máme na to iný nazor, lenže skôr či neskôr to príde kedy prestanete prikyvovat a začnete nahlas rozmýšľať a zistíte že obaja chcete niečo iné. Chcel som tým povedať že hľadajte človeka ktorý ma tie základné hodnoty podobné ako vy......i keď to hľadanie môže byť ťažké.