Peniaze na splacenie mužovej hypotéky
Predstavte si ze mate muza, oddelene ucty. Manzel si pred svadbou vezme hypoteku na byt kde zijete. Pocas manzelstva vyhrate dajme tomu 5000e, nic extra ale na nieco na rozbeh sa hodia. Manzel ma este dalsich 5, cize 10. Peniaze su odlozene . Vy si po rokoch chcete nejake peniaze vziat na biznis a muz Vam povie ze vsetky tie peniaze cize celich 10 000e si splatil hypoteku. Ako by ste reagovali ? Toto ma skutocne zaujima, ze Ta dotycna vobec o tom nevedela ,muz jej o tom nepovedal, az teraz ked nejake peniaze potrebovala. Ano splatil s tym nieco z hypoteky, nevrazil ich do ziadnej hluposti, uz si to overila
Pozri, ak tam bolo fakticky jej 2a pol tisíc, nech si pýta tie. Teda polovicu výhry.opakujem, chlap to mal s ňou prediskutovať. No na druhej strane, ona rieši 10 litrov, z ktorých jej je štvrtina. Ale peniaze rozdeľuje moje, tvoje. Keď je na rodicaku, asi neprispieva rovným dielom na chod domácnosti.... takéto rozdelenie peňazí je zle. Ak chce rozbiť manželstvo, nech sa zduva. Ak nie,nech sa s mužom porozpráva.
@ukulela ale ona neriesi 10 000, ja som aj pisala ze ano ma pravo na 2 a pol , jej ide o princip.Peniaze uz nechce. Zduta nieje, nikde som to tu ani nepisala,je dost z toho v prdeli ako sa zachoval. Inak uz je na JEHO byte mimochodom. Chce sa rozviest uz sa rozhodla aj mu to oznamila
Znovu sa spýtam. Pýtala sa ho, prečo to spravil?
@zuzliq neviem uz u mna nieje ani sa jej na to nepytam, ked bude chciet povie mi. Viem len ze ide riesit rozvod
Rozvadza sa kvoli tomuto, alebo su tam aj dalsie veci? Ako dlho su spolu, kolko rokov ma ich dieta? Su tu diskusie, ako ludia chcu vsemozne rychlo "posunut" vztah k svadbe, budu sa rozchadzat, lebo svadba nie je do 2 rokov a potom rychlo rozvod kvoli prvej kravine.
@liljana kvoli tomuto podrazu, jednoducho sa boji aby poza chrbat zas nieco nespravil. Ja ju chapem ale asi hlavne preto ze ju poznam. Ine vazne problemy oni nemaju
Akože asi by ma nasralo že to spravil bez rozhovoru, na druhu stranu tote peniaze pouzil rozumne, rozvádzať sa kvôli tomu mi príde celkom zvláštne, ale tak veď dnes sa par radšej rozvedie ako by mal na vzťahu (najmä na tom kde sa nieco zrazu pokazilo) pracovať... divný svet 🤷🏼♀️
@zuvelyn citala si moje komentate prosim Ta ? Na zaciatku som pisala ze oni zacinali velmi zle ale naucili sa rokmi spolu zit ,nechceli sa hned rozvadzat ako väcsina mladych hned a teraz su velmi pekny par. Takze toto bol velky podraz kt. Ona necakala. A nie ze hned sa chce rozvadzat pri prvej prilezitosti 🙄
Čítala som tvoj posledný komentár že nemajú ziadne ine problémy 👍 ja toto za veľký podraz Pre ktorý by som sa sla rozvádzať nepovažujem ale každý máme mieru inde
pozri, je jasne, ze kamosky sa zastavas. ale bud nemali OK vztah a toto bola posledna kvapka, alebo je skratka divna .... alebo este moze byt aj vypocotava mrcha, ktora teraz dostane pri rozvode viac penazi, nez za manzelstva do neho vlozila. lebo toto delenie tvoje-moje za manzelstva je divne. (a teda napr aj z mimoriadnej 10 tisicovej splatky hypo dostane 5 tisic, hoci realne bolo jej len 2 a pol a uz je bohate v pluse .... on si hypo platil asi zo svojho uctu a ona mu mozno prispevala na polovicu najmu a chodu domacnosti (??? - mozno ano, mozno nie na RD) - takze splatky hypo, co si moze narokovat ak tak urobi, bude ciste zderstvo v takomto pripade. ak je to inac a ona davala "zo svojich" viac, ospravedlnujem sa. cele je to divne a urcite je v tom probleme viac, ako jedna mimoriadna splatka hypo.
@ukulela ja viem ze tu je bezne ze si kazdy ide svoje no raz ked napisem ze problemy nemali tak ich nemali a narok na byt nechce,ani na tie splatky za byt pocas manzelstva
ja si nejdem svoje, ja len hovorim, ze moze to byt A, B aj C .... a ak naozaj nemali problemy a toto je po dlhej dobe prva burka v raji, tak ano, kamoska je divna, ze ide riesit rozvod. hned uz aj. namiesto toho, aby sa to snazila odkomunikovat a vysvetlit. ona sa zrutila (ok, mala narok) a zvolila najradikalnejsie riesenie zo vsetkych moznych. ja si myslim, ze to mozno utrasu, moze byt taka povaha, ze sa zmece, ale potom sa upokoji a hlada riesenie ... tym neobhajujem jej muza. X krat som pisala, ze tu splatku zo spolocnych penazi mal odkomunikovat.
no pozor to ste nenapisali, ze ona ma tiez svoj byt, co s nim robila, ked zili v jeho byte a na ten si znízil hypo vyplatenim. Prenajima ona svoj byt? Ak ano co zo ziskom robi, maju ho na spolocne vydavky, ci si odkladala iba pre seba?
Autorka... vies preco maju tak radikalne oddelene financie? Kto si to tak zela? Lebo to nie je dost bezne? Podla toho ako kamaratka reaguje, by som odhadla ze financie su oddelene z jej podnetu.
@sashabb ved pisem ze to je jej byt, nie jej rodicov. Boze zeny ako s Vami mozu Vasi chlapi zit ked si nonstop nieco domyslate 😄. Raz ked nieco napisem tak napisem

@moonlight1210 asi tak. Ale na prehanadlo do kavy netreba bicepsy....
Trochu ironie a humoru. Inak by nas z chlapov jeblolololo