icon

Peniaze na splacenie mužovej hypotéky

26. máj 2021

Predstavte si ze mate muza, oddelene ucty. Manzel si pred svadbou vezme hypoteku na byt kde zijete. Pocas manzelstva vyhrate dajme tomu 5000e, nic extra ale na nieco na rozbeh sa hodia. Manzel ma este dalsich 5, cize 10. Peniaze su odlozene . Vy si po rokoch chcete nejake peniaze vziat na biznis a muz Vam povie ze vsetky tie peniaze cize celich 10 000e si splatil hypoteku. Ako by ste reagovali ? Toto ma skutocne zaujima, ze Ta dotycna vobec o tom nevedela ,muz jej o tom nepovedal, az teraz ked nejake peniaze potrebovala. Ano splatil s tym nieco z hypoteky, nevrazil ich do ziadnej hluposti, uz si to overila

marseillefan
27. máj 2021

Len jedno slovo: KOMUNIKÁCIA... lebo v peniazoch problém nie je... tak ako si hypo znížil, tak si ju môže teraz navýšiť. Muž rozmýšľal racionálne - peniaze mu stoja v šuflíku, tak ich použil na splátku hypotéky, z ktorej musí platiť úrok. Ale hypo sa dá aj navýšiť a peniaze môže dostať späť. Každopádne, muž mal o tom komunikovať s manželkou. Také veci sa v zdravom vzťaho poza chrbát nerobia. No a manželka by tiež mala byť chápavejšia a empatickejšia a neuvažovať hneď o rozvode. Ale asi to puto medzi nimi nebude nejako silné... to je oveľa väčší problém ako tých 10 tisíc.

simca06022011
27. máj 2021

@marseillefan presne tak!

klarolinne
27. máj 2021

Slušne jej navrhni nech s ním ide niekam na večeru, alebo nech sa s ním aspoň pozhovára. To je najviac čím jej pomôžeš. Ty ju vyhodiť nemusíš doslova, ale robíš jej medvediu službu, keď ju v tom podporuješ, ľutuješ a ona viac a viac trucuje, presvedčená o svojej krivde.
Áno má právo sa hnevať, vynadat mu, ale sťahovať sa a uvažovať o rozvode? 🤦‍♀️
Inak teda ja svoje plány s peniazmi čo si šetrím, odkladám, či iba tak mám ako rezervu s kamoškami nerozoberám, a ani jedna nevie akú hotovosť mám doma v zásuvke. Ja sa nepýtam ich, oni mňa a rozprávame sa o iných veciach 😂

cacianka
28. máj 2021

Šok. Dovera fest zlomena.
Sklamanie a podraz bolí. Ani ja by som neteagovala asi inak. Ale ano.sme v "mojom" byte, odisiel by on a až keď moje vnútorné emócie sa ukludnia, by bol rozhovor.inak za seba v afekte neručím

karolinakr
28. máj 2021

Ked maju oddelene učty, každy si gazduje ako uzna za vhodne

sashabb
28. máj 2021

Ja nechápem prečo sa tu stále skloňuje slovo minul? Veď on tie peniaze neminul na somariny, ani ich nenahádzal do automatu. Peniaze dal na hypoteku! ona v tom byte býva tiež. A HLAVNE keďže nehospodária spolu, už vonkoncom nechápem spojenie minul 10-tic. 🙄 7,5tis. bolo JEHO
Ona sa chová ako decko 👎 základ každého vzťahu je komunikácia ako to tu bolo už X krát napísané. Nech prestane trucovať a revať, nech sa vráti DOMOV a nech danú situáciu rieši s manželom ako dospelá.

zdenkatv3
28. máj 2021

@sashabb moje slova presne tak. Tiez sa mi nepaci take osocovanie, preboha nenahadzal ich do nejakeho herneho stroja, neprepil, neprestavkoval. Splatil dlh a vdaka tomu im bude teraz lepsie nie?

autor
28. máj 2021

@sashabb a on preco ako dospeli jej neoznamil predom ze ide dat peniaze do hypoteky

autor
28. máj 2021

@sashabb inak uplne si myslim ze keby je to naopak tak väcsina napise ze je chamtiva mrochta ze ? 🙂

autor
28. máj 2021

@zdenkatv3 ale ty nevies citat ze to spravil akoby zenu ani nemal? Halo Tebe by sa pacilo ze si tvoj stary vezme peniaze a vrazi ich kamsi ? Naozaj bez toho aby Ti o tom nepovedal, bohvie dokedy by to tajil a povie to az ked mu hori pod zadkom? Co si sväta Maria ci taka hlupa

liljana
28. máj 2021

Mal to komunikovat. Na druhej strane on plati hypo za byt, v ktorom byvaju (je jedno, kto je na LV). V pripade rozvodu si ona vyziada z banky vypis splatok na byt a na polovicu z tych splatok ma narok, kedze sli zo spolocnych prijmov. Takze jej samej sa nechce prispievat na splatky bytu, narok na ne samozrejme chce a svoje peniaze chce vrazit do biznisu s neistym vysledkom. Ak chce mat svoje peniaze pre seba a pod svojou kontrolou, nech ich ma na oddelenom ucte.

autor
28. máj 2021

Trochu rozmyslam ci ste vobec pochopili celi prispevok. Ona by mu tie peniaze momentalne asi uz aj do tvare hodila , jej ide o ten princip ze sa k nej zachoval ako keby bola vzduch a prave preto sa boji do buducna byt s nim nadalej manzelka aby ju zas poza chrbat nedostal do problemov

zuzliq
28. máj 2021

A spýtala sa ho, prečo to spravil? Možno ho ani nenapadlo, že jej to bude vadiť (áno, aj takého poznám). A možno sa mu zdá, že ona málo do spoločného prispieva a takto (detinsky) si to kompenzoval. Keď vravíš, že ona má aj iné peniaze. Odkiaľ ich má? Získala ich ešte pred manželstvom? Ak by toto bola jediná chýba môjho muža, určite by som o rozvode neuvažovala. No hádka by bola určite riadna...

hellwant
28. máj 2021

@simca06022011 cítali ste co pisala? potrebuje rozbehnúť biznis, pri rozbehu zisk hneď nemusíte mať, načo sa ešte spotrebakom zadĺžiť. Ak ho rozbehne, z vyšších príjmov si ju môže splácať skôr a postupne zvysovať obrat. Píšete, že mám poznať situáciu ľudí, tejto pani konktétne, a vy ju poznáte? Čiže to platí aj pre Vas. Asi o nič viac lepsie než ja ju poznáte🤦 Pri plateni hypo davate po mensích ciastkach, síce s úrokom, ale ak máte hotovosť a nápad, je nezmysel to urobiť ako jej manžel. Keby nechcela robiť biznis, ok môžeme sa baviť o sklamanej dôvere, ale takto aj o chybe.A ako ma zohnať peniaze inak- ako píšete keď ide o vyššiu sumu? Len tak 5000 či 10000, to nie je pokazena pračka za 300 eur.

ukulela
28. máj 2021

ja naozaj rozumiem jej hnevu. my sme tiez na vlastnych uctoch a urcitej spolocnej sume na hospodarenie ... ale mna sa chlap opyta, aj ked si chce z vlastnych kupit RC model .... rovnako ako som sa ja pytala, ze ci mam/ideme splatit stavebko, lebo tolko uz na ucte je,a dohodli sme sa, ze nie, lebo prachy bude treba dat mozno v priebehu X mesiacov inde. 10 tisic je pre niekoho suma na hranici celozivotnych uspor - aj tak to treba pozerat. pre niekoho bezna investicia, pre ineho X rocne uspory, o ktorych by partneri mali rozhodovat spolocne.
ALE - jej reakcia je ozaj mimo misu mojho pochopenia - odist, zduvat sa, skladat tlf, riesit rozvod - ano, nastrbena dovera a potreba komunikacie, to ano. ale taketo reakcie nei su ani vyspele, ani zdrave.

hellwant
28. máj 2021

@ukulela úplný súhlas, rozvod iste nie, ale hádka ano, či potreba to práveže riešiť komunikaciou a nie ju rušiť.

autor
28. máj 2021

@hellwant mna by napriklad zaujimalo ako by to riesil clovek ktori nieje povaha ako moja kamoska alebo napriklad aj ja sama. Teda ako by Ta komunikacia prebiehala ked vlastne on ani o komunikaciu nestal a rovno kontal. A ona ma o nu teraz stát ? Lebo mna by porazilo riesit to,nedokazala by som sa tiez dlho pozriet chlapovi do oci

hellwant
28. máj 2021

To chápem , ale ako bolo písane, jediná poľahčujúca okolnosť je, že to bolo použité na byt kde bývajú. Ide tu o to ako spolu žijú, mali veľké problémy? Vážil si ju dovtedy a len to nedomyslel? Ako ho vnímate vy ako človeka, nepočítajte túto vec. Staral sa o rodinu?
Ju hlavne bude hnevať, že ONA vyhrala časť z toho a on rozhodol bez nej. Mám pocit, že sa stale vnímajú ako jednotlivci, toto je problém. Musia myslieť spolu, nie ja - ale my. Pri premýšľaní -súhlasil by s tým muž/manželka?. Vyhrali SME a nie ja.

ukulela
28. máj 2021

np mna by zaujimalo: kedy to zaplatill a preco mi to nepovedal ... a teda ak by sa ukazalo, ze to bolo uz davnejsie a od vtedy o tych peniazoch vedome klamal a zatajoval to, to by som povazvala za velky problem. ziadala vysvetlenie a hladala riesenie. ako pise @hellwant - oni sa zrejem beru ako individuality, nie ako par. tvoje prachy, moje prachy, tvoj byt, moj byt. vyhrali sme spolu - tak na polovicu .... takze nejde o 10 000, ale o 2 500, ktore boli jej a on si ich vzal ... my nevieme, ci a ake mali doteraz problemy, ci riesili nejaky spor a hadku .... ale aj hadat sa treba vediet a treba vediet hladat riesenie, nie sa zdut a hura, rozvod, lebo ja som chcela 800 a ty si ich vzal ... nemohol mat on napr pocit, ze ma na to pravo, takto tp urobit?

autor
28. máj 2021

@ukulela precitaj si moje komentare vyssie,tam som o nich pisala

autor
28. máj 2021

@hellwant prave vzdy ked bol u nas vravel : vyhrali sme , za take 2 roky si dame dom stavat , aspon nieco malo uz mame , vzdy mnozne cislo 😄 schizofrenia inak neviem

autor
28. máj 2021

Myslim ze debatu ukoncime
Pre niekoho je ona decko,on sväty, pre dalsich zas naopak. Pekny den

moonlight1210
28. máj 2021

Byt uz maju prepisany na obich? Ci je stale iba jeho?

ukulela
28. máj 2021

nic nie je len cierne a biele zrejme to tak bude aj v tomto pripade. investovanie spolocnych penazi ma byt odkomunikovane spolocne, a problemy sa neriesia zduvanim a skladanim tlf.

autor
28. máj 2021

@moonlight1210 jeho ,ona nechce jeho byt ,ma svoj

cacianka
28. máj 2021

Takže zo spoločných odložených € si zaplatil svoju hypo za svoj byt.
No nezabi ho, len tresni presne....

moonlight1210
28. máj 2021

@cacianka
Pane Boze,
daj mi lasku, aby som svojho muza milovala.
Daj mi trpezlivost, aby som znasala jeho nalady.
Daj mi pochopenie, aby som chapala jeho napady.
Len mi nedavaj silu.
Lebo ho zabijem.
🙂

liljana
29. máj 2021

Pisala si, ze jej volal, ze jej tie peniaze da a ona mu zlozila. Tak nech jej ich da. Urobil chybu, je ochotny ju napravit. Na buduce nech ho nevystavuje pokuseniu a svoje peniaze nech si drzi na svojom ucte. Aj priatelka ma maslo na hlave. V jej byte byvaju jej rodicia, ona byva u neho, on splaca hypo,... Ak maju dieta, tak na rodicovskej asi vsetko financoval sam, mozno vtedy mal financne problemy a pouzil tie peniaze. Mal to s nou prebrat, lekciu uz dostal.
Najvacsie problemy v pare su financie a nevera. Budte mozno radi, ze riesite to prve.

autor
29. máj 2021

@liljana no hej vraj jej da tych par stovak co si chcela vziat a nie on financne problemy nemal ani nema

autor
29. máj 2021

Odkazem jej nech je teda rada 🤷‍♀️ chuda