icon

Peniaze za to, že dieťa spalo u starých rodičov

30. mar 2025

Je to podľa Vás normálne, aby starý rodičia dávali 4 ročnému dieťaťu peniaze napr. 15e za to, že tam spalo? Alebo aj za, že tam išlo na návštevu? Mam aj staršieho syna a on tam veľmi nechce ísť a potom iba doma počúvam cirkus, že Samko dostal peniaze a ja nie. Potom sú medzi nimi rozbroje. A ešte muž povie, že tak chod aj ty ku starkej a dostaneš aj ty. Je to podľa Vás normálne? Lebo podla mňa nie.

autor
31. mar 2025

@dceramamababka ved o to ide, že robia rozdiely. Napr. Keď ma mladší narodeniny tak mu dajú darček. Staršiemu nedajú ani len cukrík. A keď je to opačne tak mladšiemu dajú nejakú hračku alebo co ma rad.

dceramamababka
31. mar 2025

Tak toto je neakceptovateľné!! Že ich hanba nefackuje.

dceramamababka
31. mar 2025

Autorka, to sú tuším svokrovci, tak manžel by sa mal s nimi porozprávať. Toto odstrkovanie staršieho syna môže zanechať v ňom traumu. Je mi to ľúto.

mantilka
31. mar 2025

Ja by si m vybrala peniaze z peňaženky a dala rovnako staršiemu.

mantilka
31. mar 2025

Teraz čítam aj o oslavách, priprav si pre staršieho stále niečo a daj mu, nebude to síce od starkých ale trochu mu aspoň krivdu zmieris. Ľutujem vás. ♥️ Toto by sa nemalo robiť. Tvoj manžel by im mal dohovoriť.

maury
31. mar 2025

Dedko dával iba môjmu bratovi, babka potom dala aj mne sem tam niečo. Potom bratovi začali dávať peniaze za to, že tam prišiel s niečím pomôcť. Ja keď som pomohla, tak od dedka som počula iba to je pekné, takto má byť. A čo som akože mala sťažovať sa, hádať sa? U ďalšej babky som dostala peniaze i keď som si nepýtala, alebo vždy mi niečo posunula aj bratovi pokiaľ tam chodil, potom už tam nechodil bývali ďakej a mal príďte iné záujmy. A prežili sme to

kulumulu123
31. mar 2025

Osobne si myslím ze je to cele zle nastavene na všetkých stranách... Aj u babky aj u vás....

bambulka224
1. apr 2025

Prepáč. Taký je citlivý, že nejde pozrieť starých rodičov, ktorých jedinou radosťou sú vnúčatá?
Nie je správne dať mu peniaze. Ale má to ako vreckové.
A je správne, nedať tomu kto nepríde.
Možno je to ich taktika.

bambulka224
1. apr 2025

Takže keď ich pozveš na oslavu staršieho narodenín, oni prídu na oslavu a nič mu nedonesú?

maya_hi
1. apr 2025

Neriešila by som to. Starkí si takto vytvárajú vzťah založený na peniazoch. Deti budú za návštevou vidieť len prísun ďalších peňazí. Ak im to nevadí 🤷🏻‍♀️ Keď nebudú penaze, nebude ani návšteva. Potom to starkým dojde 😁

petra5333
1. apr 2025

@akvi moje deti tiez dostavaju sem tam nieco ale len ten ktory pride.... Druhy to ani neriesi ..svokra im kupuje hracky..mladsiemu auto a starsiemu vacsinou lego... Toto by si mala vidiet u mladsieho jaky cirkus... Ale svokre to nezazlievam..chce urobit radost...medzi nimi je pat rocny rozdiel ..ked mlady spravil minule cirkus... Som im povedala este raz nepozicias bratovi lego auto a ty budes robit cirkus ze nemas lego ani auto...beriem ja ..ja si postavim lego a ja sa budem hrat s autom a vy nebudete mat nic a basta..nebavim sa..mladsi je tiez citlivy chlapec ale hranice byt musia a bodka nechces ist pozriet babku mal by si je to tvoja babka..chces nechces ides ..vobec by som nedovolila aby sa urazal alebo hneval a uz vobec nie kvoli peniazom.. vysvetlit preco je to tak a on uz nech porozmysla o tom preco ten dostane a preco nie.. ty si rodic on ku babke ist ma bez ohladu na to ci tam nieco dostanu alebo nie.. nie sa pytat ..dieta potrebuje sem tam razne rozhodnutie rodica..mozno sa hanbi tam chodit neviem kolko ma rokov prezliekat sa sprchovat a tak pred babkou ako moj starsi ..treba ho mozno trocha nakopnut do toho

dahra
1. apr 2025

My sme peniaze nedostavali. My sme boli u nej kazdy den. Prva zastavka zo skoly, z prace vzdy aspon na Pol hodinu bola u nej. Casto sme tam jedli, vzdy nieco dobre naoecene, uvarene. Takze v jej starostlivosti bolo nasr bohatstvo. ...Az po navsteve u nej sme sli domov.

lucia147852
1. apr 2025

Ja rozumiem tomu, že dostane peniaze len ten, ktorý príde. Prečo by babka mala dávať peniaze vnukovi, ktorý o ňu nemá záujem. Jemu babka neni dobrá ale peniaze od nej áno? Z teba tiež cítiť, že svokru nemusíš a prenášas to aj na deti. To s darčekom som tiež nepochopila. Akože príde na oslavu staršiemu a nič nedonesie? Alebo je to zas len o tom, že vôbec ju nepozvete, mladší tam ide a dostane vtedy? Ak je to prvý prípad, ma to s mamou diskutovať manžel. Ak druhý, tak je to o tom istom ako tie peniaze. Podľa mňa je u vás hlbší problém a to čo píšeš je špička ľadovca

lianka123
1. apr 2025

@ahhola ja Ti ju s radostou aj darujem, aj obidve a ako darcek pribalim aj svokra

akvi
1. apr 2025

@petra5333 asi si chcela označiť autorku vo svojom príspevku 🙂

akvi
1. apr 2025

Autorka - tie narodeninove dary opýtaj sa ich, prečo to takto majú, nedomyslaj si, ak sa nechceš pýtať ty, nech sa opýta muž, sú to jeho rodičia 🤷. Možno si to ani neuvedomujú. (Tým ich nechcem obhajovať samozrejme). Ale moja skúsenosť je, že napríklad moja svokra tiež nedala svojmu jedinému vnukovi na narodeniny ani na Vianoce nič. Pri prvých narodeninách a Vianociach ma to šokovalo, pri piatych som to brala, že ok, takto to je a vlastne som zistila, že ona je tak bezradná, že nie že by nechcela nič dať, ale nevie, že čo má dať. Od tých cca 6 rokov mu proste dávajú peniaze a vyriešené. Áno, divné to bolo, aj sa ma to dotklo zo začiatku, ale ozaj za tým nič nebolo.

jesenzima
1. apr 2025

@cyberk mne nedali nikdy peniaze starí rodičia, ale zato sme vždy mali napečené a navarené ... Takže sú aj výnimky 😆
Autorka, nie je to podľa mňa normálne 🤷

anca30
1. apr 2025

Keď je citlivý tak by mal navštevovať starých rodičov....a byť rád že ich má.....ja bych mu tiež dala trt....ani nedôjde ale prachy chces....si si to prečítala čo si napísala? Mala by si staršieho tiež viesť k tomu že starí rodičia tu nebudú navždy a čas s nimi je vzácny!!!! Keď tu nebudú darmo budete vyplakavat na hrobe

janamakva
1. apr 2025

Otrasné toto... V živote moji rodičia nedali peniaze tak malým deťom, kúpia im ovocie, potraviny, a to je dnes dosť drahé predsa a úplne stačí. Štvorročné dieťa by ani peniaze nemalo chytať do rúk, sú tak špinavé..

elvenprincess
1. apr 2025

Môžem sa opýtať, či sú obaja chlapci od jedného otca? Nie je starší z prvého vzťahu? Lebo inak si neviem vysvetliť toto divné správanie babky voči vnúčatám. My sme mali jednu babku, ktorá nás neznášala obidve vnúčatá rovnako. No a tá druhá nás zase milovala všetkých rovnako, od všetkých svojich detí a nikdy v živote medzi nami nerobila rozdiely.
A to tá jedna babka nás mala dve vnúčatá a tá milujúca päť.

hrasocek12
1. apr 2025

Buď rada že deti tam chcú a ešte im dajú peniaze. U nás sa mužovi rodičia odkedy sa im narodila druhá vnučka absolútne nezaujímajú o našu dcéru. Nie žeby sa predtým nejak extra zaujímali,to nie. Ale teraz je to ešte horšie. Vôbec ich nič nezaujíma a už k nám ani nechodia. Venujú sa len druhej vnučke. Moja matka sa o moje dieťa nikdy nezaujímala.
Takže čo by som ja dala zato,aby aspoň trocha sa zaujímali a chceli ju pri sebe. Ale už za tie roky neriešim. Poviem si a zabudnem. Zvykli sme si ,ale dcére neklamem. Keď sa spýta ,prečo jej nevolajú ,neozývajú sa. Poviem pravdu. Že nemajú záujem.

dominikak4
1. apr 2025

Mne moja zlatá babina tiež vždy keď som tam bola, strkala do vačku 5,- eur na kofolu. Priznám sa, že ako študentke mi to vždy dobre padlo. Nemyslela to zle, proste vnímala moje potreby a chcela mi urobiť radosť. Moji rodičia to neriešili. To bol vzťah medzi mnou a ňou. Na tvojom mieste by som mu zaviedla pokladničku a tam si môže šetriť, napríklad na nový bicykel, alebo na čokoľvek iné po čom túži.....

dominikak4
1. apr 2025

Synček je síce malý, ale môžeš mu týmto vysvetliť hodnotu peňazí a povedať, že peniaze od babky pôjdu do prasiatka a budú sa z toho kupovať hračky. Malinký príde domov a hodí do prasiatka....

erika0
1. apr 2025

Ja som najprv myslela ze stary rodičia-vypitaju peniaze 😄

vera55555
1. apr 2025

No poviem to tak. Je jedno či dávajú peniaze alebo nedávajú. Ide o to že možno babka s dedkom chcu takto nalákať aj staršieho syna aby prišiel. Ja som tiež keď som bola decko nechcela chodiť ku starkym. Ale teraz to ľutujem. Už ich nemám a závidím tým čo majú starých rodičov. Niekedy mi je až ľúto že som tam nechcela chodiť. Snažte sa aby obaja synovia navštevovali babku s dedkom lebo nikdy nevieme kedy odídu preč a zostane smutno. Možno nie hneď ale po čase si to človek uvedomí.

natiblaskova
2. apr 2025

Nech tam ide a hotovo... Prečo bzy mu mali posielať

ema22270
2. apr 2025

Ak to robia stale ze robia rozdiely je to uplne zle... lebo sa bratia budu neznasat medzi sebou.. uz teraz starsi zavidi mladsiemu. Mladsi sa zas pochvali, ze dostal peniaze a on nie.. co je normalne v ich veku. Ja by som to nedovolila, tak bud nech posle aj bratovi tolko alebo nech nedava nic. Najdolezitejsie je ake maju vztahy s vnucatami, nie kolko im napchaju do vrecka... a kolko sladkosti a darcekov daju. Ale ked chcu dat, rovnym dielom. Alebo podla dohody s Vami ked ide o vianoce, narodky, vsak kazdy chce nieco ine, tam sa neda byt spravodlivy zas.

erikab82
2. apr 2025

Ako si to mohla dopustiť? Máš na tom podiel viny. Prvý krát keď sa to stalo, si jej tie peniaze mala vratiť, že za návštevu sa neplatí. Dá len jednému, tak do prdele otvorím hubu, buď obom rovnako alebo ani jednému. Ak by nedala jednému darček a druhému áno, rázne by som ju upozornila , že takéto rozdiely si neželám a neprajem si aby ničila vzťah medzi mojim deťom. Stači,že už zničila vzťah svojim deťom. Prečo šúchate nohami a čusíte ty ak tvoj muž? Ako to môžete dopustiť?

lussinda100
2. apr 2025

Baby, sorry, ale niektoré fakt nechápete, že láska sa nekupuje???? To, čo robia starí rodičia je nesprávne, zbytočne kazia deťom vzťah, ktorý je medzi nimi, zbytočne cielene vyvolávajú žiarlivosť, závisť a zároveň pocit krivdy u staršieho chlapca.. Tak malé deti ako má autorka, by takejto situácii nemali byt vystavené... Naša babka to riešila šalamúnsky..... Áno samozrejme tiež nám podávala nejaké drobné.... Znovu opakujem drobné, bavíme sa o pár korunkach, ale vždy každému z nás povedala, ale nikomu nehovor. Babka ale vždy dávala tak nízke sumy, ktoré sme aj tak hneď minuli na zmrzlinu, alebo keksik, že to fakt nestálo za zmienku a tým pádom bol kľud.... A aj keď sme si povedali, že tajomstvo, vždy sme zistili, že babka nám dava všetkým ,, všimne,, alebo nás poslala na nákup a dala nám viac peňazí ako stal nákup, že niečo kúp sebe, že si bola na nákupe... Inak to boli časy, ako 7 ročnej mi dali pivo aj cigarety pre dedka... 🤣🤣🤣🤣 Vždy som mala košíček, kde som mala prázdne fľašky piva a obal z cigariet a na lístku napísané čo mám ešte pýtať pani predavačku. S láskou spomínam. A hlavne v dnešnej dobe, keď chce dať vnúčatám peniaze, nech im posiela cez internet banking.... Aký problém??? Pošlem synovi, dcére 20€ napíšem do poznámky a zároveň ešte pošlem sms, každému posielam 10€, do vzdajte prosím. A to by rodičia museli byť iné charaktery , keby neodovzdali.... Takto by možno chlapci chodili ku nim častejšie a radšej a nie len za motivačný príspevok.

autor
3. apr 2025

@lussinda100 konečne to niekto pochopil, že si ich kupuje. Ona si sama pokazila vzťah so starším synom. Nemala mu hovoriť hlúposti. Nie je zas že tam nejde vôbec. Ide ale bud so mnou alebo s mužom. Sam nechce ísť. A to je pre ňu ponižujúce. Lebo ako som vyššie písala ona sa a tým chváli že deti sú u nej. Ale samé. Muž vie ze sa mi to nepáči. Ale názor má to taky ako väčšina tu.