icon

Peniaze za to, že dieťa spalo u starých rodičov

30. mar 2025

Je to podľa Vás normálne, aby starý rodičia dávali 4 ročnému dieťaťu peniaze napr. 15e za to, že tam spalo? Alebo aj za, že tam išlo na návštevu? Mam aj staršieho syna a on tam veľmi nechce ísť a potom iba doma počúvam cirkus, že Samko dostal peniaze a ja nie. Potom sú medzi nimi rozbroje. A ešte muž povie, že tak chod aj ty ku starkej a dostaneš aj ty. Je to podľa Vás normálne? Lebo podla mňa nie.

canerko
30. mar 2025

Moj syn je viac v dome u svojrovcov v prizemi nez s nami na poschodi,Ale ked ma narodeniny dostane od svokra tricko z lidlu,uz 4 roky.A ma aj vnucky 20 km dalej a đinule som sa dozvedela ze 4.rocna dostala 50 euro lebo dedo nevedel co jej ma kupit.Tak ma to zamrzelo ze robi take rozdieli ale presla som cez to.Ne vadi.Pritom aj oni sa maju dobre.Ne chyba im peniazy ze bi museli robit take rozdieli.

rachel36a
30. mar 2025

Za mna nič divne...aj moji svokrovci dávajú malemu peniaze...a niekedy podstatne viac ako píšeš...maly by tam chodil aj bez toho, ale poteší ho to...a na margo starsieho, tak nechodi tam, nedostáva...

januska12323
30. mar 2025

To je doba, ja som dostala maximálne 8 korún na zmrzlinu a bola som vybavená 😁 staršiemu by som vysvetlila, že má vlastný rozum a keď tam nechce chodiť musí aj prijať dôsledky, mladší chce tak má aj peniaze.

tykat
30. mar 2025

Ries starsieho syna. Nie je normalne cirkusovat kvoli tomu ze mladsi brat dostal od starych rodicov peniaze.
A stari rodicia si zarabaju na riadny problem.

vanilkovazmrzka
30. mar 2025

Tak tam posielaj oboch a castejsie 💁‍♀️

ahhola
30. mar 2025

Ked da 15€ za spanie u nej🤔bolo by fer, keby dala mladsiemu 15 € aj pre starsieho,

... Tu je 15 pre teba a 15 daj brachovi,... take gesto keby dokazala. 💰

Ale ona ptesne vie, co sposobi ked da jednemu. Mozes robit ministerku spravodlivisti do vecera. Niektore baby neprepasu jedinu prilezitost spravit peklo, aj z prkotiny, telenovely ich uz nenasytia.

pralinka86
30. mar 2025

Dedkovci nevedia ako na deti, tak teda idu cez peniaze..
Na jednej strane super, ze maju zaujem vobec o vnucata a chcu ich tam, lebo to nebyva samozrejmosťou
Na druhej je to taky otazny sposob.. ale vzdy sa to robilo a aj oni asi to mali takto, tak to dalej posúvajú, okopirovany vzor, nepride im to vobec cudne, nepoznaju iny sposob
Myslim, ze vies, ze dochodcov nezmenis uz. Mozes alw vysvetlit detom. Neviem kolko maju rokov, ale starsi tipujem, ze už viac, tak mozno vedel by pochopit situaciu
A tiez mozno nejak skusit dedkovcom, ze deti maju proste take obdobie, ze niekedy nechcu, ale nie je to navzdy. Ved ti dochodci su v podstate uz len velke stare deti

mimikarol
30. mar 2025

Mojej hoci kedy dajú drobné € lebo vedia že si šetrí

miriamzba
30. mar 2025

Moja svokra zas pýta peniaze od nás, ak by malému dala niečo zjest alebo by mu kúpila darcek, tak si rovno vypýta a drobné si nechá. A u nás opacne, babka nám vnúčatám pchala peniaze, ale vzdy všetkým rovnako, boli to len symbolicke ciastky a bolo to s dobrým umyslom. Toto čo predvadza Vaša babička, není podla mňa úplne fér.

terezka1947
30. mar 2025

Jeden syn nemá problém ísť k starým rodičom,druhý ani,ale peniaze by im nevadili obom.
Tak to už vydiskutuj ty so synom. Zjavne u tej babky tak zle nie je,keď to jeden akceptuje.

lianka123
30. mar 2025

@colsami to ja mam horsie, moj 5rocny dostava od mojich rodicov stoeuracky, dobre pocujes… hra sa s nimi ako keby to bol papier, minule ma skoro vykotilo v detskej izbe ked som nasla 300eur na koberci rozhadzane

jumama
30. mar 2025

4 rocne dieta ani nema ponatia o hodnote penazi - toto mi je na tom cudne.

mima172
30. mar 2025

Veta "je to zato, že si tu spal" reálne padla z úst starých rodičov alebo je to tvoja dedukcia, keď dieťa prišlo od starkých s peniazmi?
Moji rodičia sem-tam dajú vnúčatám nejaké €, no je to len tak, nie za návštevu, či čokoľvek iné. Nemôžem si pomôcť ale tvoj príspevok mi príde ako niečo napísané v afekte, po hádke alebo niečo také.

autor
30. mar 2025

@mima172 áno bolo to povedané ze je to za to ze si spal u nás, že si bol u nás.... Nie raz to tak bolo. Ja mam deti tak naučené. Napr. Idem s jedným do obchodu a chce cukríky ale automaticky povie ze aj bratovi zoberie. Keď to povie pri svokrovcoch tak povedia ze keď niečo chce musí prísť.

lienka.7
30. mar 2025

@autorka ked syn nemá babku rad, tak nech neočakáva ani peniaze.

alenka58
30. mar 2025

snáď si môžu svokrovci rozhodnúť čo komu dajú

unicornlady
30. mar 2025

U nás sa peniaze nikdy nedávali za návštevu. (ale ani peňazí nazvyš nikto nemal)
Keď tak skôr možno ovocie, cukrík...

(ja som najprv podľa nadpisu myslela, že ak tvoje dieťa ide na návštevu niekde spať, že ty posielaš peniaze za neho- za jedlo, vodu atd... )

lensii
30. mar 2025

Ja sa pamätám čas keď som ako dieťa spala pri starej mame lebo bývalá blízko základnej školy a chcela od nás vždy 100-150 korún zato ze sme tam spali, 50 za kúpanie a 50 za raňajky desiatu a večeru ( vždy vždy iba chleba maslo a džem 🤣🤣🤣

kleopatra114
30. mar 2025

@lensii to je fakt úbohé. Aké ste s ňou mal8 neskôr vzťahy ?

nerko
30. mar 2025

Aj moje deti občas dostanú nejaký peniaz od babky. Ale len tak, nie za spanie. Väčšinou za to kúpime čo potrebujú, oblečenie,, písacie potreby…

lensii
30. mar 2025

@kleopatra114 je to ozaj nepríjemná ženská. Momentálne nie sme v kontakte už takmer 10 rokov .

janickacrazy
30. mar 2025

Tak povedz mladšiemu synovi, nech sa so starším podelí o peniaze, zabiješ dve muchy jednou ranou. Babke zoberieš pomyselnú "moc" a deti naučíš deliť sa a mať sa radi. Moji by sa podelili.

karolinakr
30. mar 2025

no ale ozaj by tam mal prisť, nechapem, prečo by mu mala posielať peniaze, za to, že tam nechodí

libusak
30. mar 2025

Mne to pride normalne. Ja som dostala od babky ked som prisla. Ked tam bola sestra, dostala ona.
Nauc starsieho nezavidiet 🤷

sidicek
31. mar 2025

Tak je to nešťastne sformulovane , ale starí rodicia si vždy kupujú vnúčatá, ak aj nie peniazmi tak tým ze im kadečo dovolia alebo sladkosťami a pod.Na druhej strane starší syn nemá rád babku , ale jej peniaze už rad má, to je dosť blbé, toto by som s nim prebrala.

ahhola
31. mar 2025

@lianka123 vsak pozicaj tu babku🤣

martinadomianova
31. mar 2025

Podľa mne je celý prístup starých rodičov chorý. Treba sa s nimi porozprávať. Ako aj s deťmi. Potom sa tým rozbrojom ani nečudujem.

dceramamababka
31. mar 2025

Starí rodičia si nevytvárajú dobrý vzťah so starším vnukom. Mne by to srdce nedalo robíť take rozdiely. Vnúčatá milujem všetky rovnako a dávam im rovnako. Napr. keď jeden z nich dá na zápase gól, dostane peniaze, sestry nehrajú futbal tak im trebárs povieme nech zatancujú alebo niečo nakreslila pod aby sme im mohli dať. Nech si to “zaslúžia” akože z ich pohľadu. Tak isto dostanú naraz vtedy aj ostatne vnúčatá, je ich osem. Buď nedáme nikomu ale všetkým. A sme s manželom spokojní.

klarolinne
31. mar 2025

Autorka, koľko rokov majú tvoji synovia?

autor
31. mar 2025

@klarolinne synovia majú 4 a 7 rokov