icon

Pes a alergia muža, ktorý má o mňa záujem

23. aug 2022

Ahojte. Spoznala som muža, láska na prvý pohľad, iskrenie, rozumieme si všetko tak ako má byť zatial.. a nakoniec mi povedal že nemá rád psov a že je na nich alergický, kycha atd. ja mám psa s ktorým žijem sama. Čo by ste robili v takej situácii ?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
23. aug 2022

Nechápem, o čom sa tu dá diskutovať. Ty máš psa a vzdať sa ho nechceš, muž psov nema rad a je na nich alergický. Iskry sú zbytočné, kompromis nemožný. Koniec.
Tiez nemám rada psov a muž so psom by z môjho hľadáčika vypadol úplne automaticky a hneď. Žiadať po ňom, aby sa vzdal psa by bolo úplne mimo a ja sa o domácnosť so psom deliť nemienim. Takže smola, nedá sa. A to ani alergická nie som.

ghostsgirl
23. aug 2022

@mandzula tak ja som ta za zufalku neoznacila, ale ked si sa v tom nasla v poriadku. Neviem, asi citam inu diskusiu, ale ja teda nikde nevidim, ze autorka pise o muzovi svojho zivota...pride mi to ako, ze stretla nahodneho typka, s ktorym sa navzajom pritahuju, ale panko uz pomaly zacina vystrkovat rozky...tak sa mal vymacknut skor, ze nema rad psov a dokonca je na ne alergicky (by ma zaujimalo, ci to je vobec pravda), nechapem naco ju namotaval, ked to je pre nho neprekonatelna prekazka. A velmi dobre viem ako sa citi alergik, alergiu mam velmi silnu. Inak by ma zaujimalo, co maju robit ludia alergicki na pel, ti neviem ako prezivaju vobec, ked v lete je pelu vsade na mraky...skratka podla mna je hovadina ustupovat v zasadnych veciach hned na zaciatku vztahu, ale ano su zeny, ktore su radi, ze su radi a pre potencionalneho muzicka vsetko ... Hlavne nech nezdupka

mandzula
23. aug 2022

@ghostsgirl pises "niektore su take zufalky, ze chlap piskne a posluchnu". Ja za zufalku nepovazujem zenu, ktora uprednosti muza pred zvieratom, preto som reagovala tak, ako som reagovala. Ja neviem, ked sa s niekym davam dokopy, nepredkladam mu na prvom rande dotaznik zdravia. A nechapem, ako mozes alergiu na pele spajat s tou na zvierata. Zvieratu sa viem vyhnut lahko, pelu dost tazko (pri velkom mnozstve pelu nechodime tolko von). Ja nikde nepisem, ze autorka nasla muza svojho zivota, pisem o svojom a ze som ho, pochopitelne, uprednostnila pred mackou. Autorke pisem, ze si ma najst muza, s ktorym budu na rovnakej psej vlne. A k tomu ustupovaniu. Nebudem trvat na svojom za kazdu cenu. Ak mi na cloveku zalezi, ustupok urobim. Bez ustupku by som nemala muza, akeho mam, treba totiz vediet, pre koho sa ustupok robit oplati. Praveze tie, ktore nevedia robit ustupky, v 40 placu, ze su samy a nevedia preco.

simca06022011
23. aug 2022

a nakoniec uplne zbytocna debata, elbo sice iskria, ale vztah nie je ziadny este. Cize zamyslat sa co s tym, ze on nemusi psov, je uplne predcasne...

ghostsgirl
23. aug 2022

@mandzula no ved sranda, ze alergici na pele sa zariadit vedia a zazracne prezivaju, napriek tomu, ze sa alergenu nevyhnu... ona mu nemusela predkladat dotaznik zdravia, ale hadam sa bavili o tom, ze ma psa a mal dat teda ruky prec hned a nie, ze automaticky rata, ze ved ona da prec zviera... No ale tak mnohi s tym pocitaju, ked vela zien nema problem odlifrovat clena rodiny...akoze toto je hranica, cez ktoru by som ja nesla a uz vobec nie len pocas randenia (ale to som ja) a ano, suhlasim, ze ustupky treba robit v kazdom vztahu, ale nie v takych dolezitych veciach...

mandzula
23. aug 2022

@ghostsgirl ak je pre teba dolezity pes, pokojne sa tym riad. S tymi alergiami uz vytahujes taku demagogiu, ze sa k tomu ani nejdem vyjadrovat.

akvi
23. aug 2022

Som alergická aj na psy aj na mačky, doma mám psa aj mačky. Na začiatku som z nich kychala, nesmeli ísť do spálne ani na gauč, denne som riešila chlpy. Po 10 rokoch spolužitia so zvermi mi nič nie je, akurát si nesmiem oči pošuchat neumytymi rukami. Inak už vôbec nereagujem, tabletky tiež neberiem. Moja segra podobná skúsenosť. A teda k veci - psa by som si nechala, frajer nech si zvykne.

dankanka
23. aug 2022

@athom hovorim o tom ze nema rad. Nie ze toleruje.. pre mna to je rozdiel..

ghostsgirl
23. aug 2022

@mandzula ano je pre mna dolezity pes, lebo je to pre mna zivy tvor, clen rodiny a nie nejaka hracka alebo vec, ale snad by malo byt pre kazdeho hocijake zviera, ktore si zadovazi dolezite, ked si ho zaobstara, ak nie, tak nechapem naco si potom taky zviera kupuje. Uz by si to mohli ludia uvedomiť, ze to nie su plysaci...a riadim sa tym, lebo nastastie som nebola odkazana dat psa prec pre prveho typka co by bol ochotny o mna opret bicykel a manzela som si riadne vyberala a ak by mal taky zasadny problem ako napriklad, ze neznesie mojho psa, absolutne by neprichadzal do uvahy...

athom
Odpoveď bola odstránená
mandzula
23. aug 2022

@ghostsgirl fakt ma uz nebavi bojovat s veternym mlynom. Ty si vyberaj podla svojich kriterii, ja si budem podla svojich a obe budeme spokojne.

amarilka26
23. aug 2022

🙈 tak psa idete hajit, ale ani sa nepozastavite nad tym co vlastne chcete po chlapovi, aby tlacit do seba nejake chemicke bomby kvoli psovi ???? Fuuuu, noooo. Treba hladat ine riesenia, mozno dom, aby pes mohol byt vonku. Fakt je cudna doba, pes je viac ako clovek, mnohi si zaobstaraju psa namiesto dietata a pes ma lepsie prava ako clovek, chore, zvratene a ze kto nema rad zvierata, nema rad ludi, no staci si tu precitat komentare "psickarov".

ghostsgirl
23. aug 2022

@mandzula a nuti ta niekto reagovat? Ty si ma zacla oznacovat, ja ti len odpovedam a prezentujem svoj nazor, absolutne ti nenutim nejake moje kriteria a podla tvojich sa urcite riadit tiez nebudem ;)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
aceris
23. aug 2022

@amarilka26 hmmm a co chlapi co pozaduju po zenach aby brali antikoncepciu??? to uz je ok, vsak? a kolko je takych...navyse lieky na alergiu aspon nemaju v neziaducich ucinkoch rakovinu na rozdiel od antikoncepcie

zojazoja
23. aug 2022

@amarilka26 veru..fuj ľudia.. pokupuju si psov a potom keď príde do rodiny dieťa alebo nový frajer tak rozmýšľajú ako sa psa zbaviť...hnus!..týmto nemyslím autorku

autor
23. aug 2022

@amarilka26 ďalšia čo pletie hrušky s jablkami a úplne vynechala pointu , nevadi 😅

alguno
24. aug 2022

@miriam11 Chcela som tým povedať, že každá sme iná. Ja narozdiel od teba nie som sebecká, a mám rada zvieratá. Tvoj názor ma nezaujíma.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mysicka36
24. aug 2022

Pozri, v rámci rozhovoru mu normálne povedz, že máš doma psa a teda stretávať sa môžete inde ako u teba. Uvidíš aké má reakcie. Možno to nejako prekusne a skúsi ťa valiť aj tak, alebo zaradí spiatočku. uvidíš čo príde...

ssandyy
25. aug 2022

Určite by pes mal ostat pri tebe. Veď tu bol skôr ako nejaký chlap, s ktorým to výjde, nevyjde? To nikto nevie. Smer alergolog, inak bude kychat, alebo sa už neukaze...

petulda333
25. aug 2022

@martina1985ba mas alergiu? Ja ano,dost silnu a na dost veci. Aj napriek liekom mi byva zle. Takze tvoja rada stoji za prd

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
petulda333
25. aug 2022

@martina1985ba tak bud rada,to,ze vam zle nie je,neznamena,ze inemu nebude. Fakt super rada 🤦‍♀️

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
petulda333
25. aug 2022

@martina1985ba fakt netoci? 🤣 ak nevies,tak dovolene maju odpisat aj tie kt sa koment netyka. Ja som len odpisala,ze ani lieky nemusia pomoct. A to citove vydieranie,ze sa z lasky obetuje. Ach.
Pekny den

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
ckocka
25. aug 2022

@denisa0504 Ten kto má psa väčšinou má psov rád a cítí zodpovednosť za zviera ktoré chová. Takže je úplne pochopiteľné že v uvedenom prípade dá psovi prednosť. Kto zvieratá nemusí dá prednosť priateľovi, ale z môjho hľadiska by taký človek žiadne zviera nemal chovať - čiže problém neexistuje.