Pes na 5-metrovej reťazi -je to ok?
Dobrý deň, viem ze toto je možno zla kategória skupina atď.. No ked už píšem mam taky problém ze mam 4 mesačne šteniatko Slovenský čuvač... My sme psa až tak nechceli pretože moja mama sa veľmi boji psov ma proste taky strach ako niekto z hadov a ani sa ho proste nedotkne... Lenže mala sestra strašne túžila po psíkovi doslova snívala o tom dokonca chodievala ku susedom a tak.. Tak otec sa rozhodol ze jej ho kúpi ale keďže je malá tak sa staráme o neho my a teraz je taka situácia že otec je v práci staršia sestra v práci tiež a ja v škole a keďže mama ma paniku zo psov tak jedine riešenie je také ze ráno keď idem do školy tak mu dám najesť atď.. A ho dám na 5m reťaz aspoň kým som v skole hneď keď prídem je celý deň aj noc vypustený ma sa fajn staráme sa o nho mame ho radi len ta mamka no... Co myslite je v pohode ta reťaz? Kým som v skole?
@abbey1 Najvyšší čas, aby sa do vlády dostali príčetní ľudia, ktorí zmenia zákony a hlavne dosiahnu, aby sa zákony a nariadenia aj dodržiavali v praxi. Ľudia ako rodina autorky nikdy nepochopia, že reťaz je otrasná a toho psa týrajú, tak im to treba vysvetliť inak.
Dobre dobre... Tak potom neviem co je horšie mat psa zatvoreného v osrtaej voliere alebo na reťazí? Môj pes volieru neznesie len na krátko... Zatiaľ čo na reťazí je spokojný ma pohyb a nijak ne protestuje mne osobne príde horšie keď je pes niekde zatvorený 🙂
naco si ludia kupuju psov , lebo deti chcu zivu hracku? a potom ho dame na retaz
Predstav si že si ty priviazaná na 5m reťazy v škole si dajme tomu 7h čiže je priviazaný od 7:00 do 14:00 ak nie aj viac, poviem to takto, aj ja chcem všeličo ale to tak proste nejde, milujem demenciu niektorých rodičov ktorý sa riadia podľa nejakej 6 usoplenej dcéry, u psa treba premyslieť aj kto sa bude o neho starať, a venovať sa mu, nestačí povedať že dostavá jesť a piť, kedže tvoj otec vedel že sa tvoja mama výslovne bojí psov, on chodí do práce a ty do školy, dobre vedel že sa o psa nebude vedieť kto postarať, uvažujem o jeho mentalite, neurážam tu nikoho ale toto nedáva rozum, nepoviem ani pol slova kebyže je pes na voľno ale toto neni normálne, proste aj ja snívam o neviem čom a nedostanem to, a to že sa tvoja malá sestra rozhodla že chce psa, tak pri tomto sa rozum pozastavuje......

@zuzanalila20 Problém je, že je to ich pes a oni ho dávajú na tu reťaz a ešte si to pekne ospravedlňujú pred sebou. Dokonca možno ani to venčenie nebude, lebo pes vraj nechce. :(