Pes v posteli
Tak maminky aby ste si nemysleli, tato tema neni vymyslena,. Ani to neni vtip.. Takze , byvame v dome, mame psa , vsetko by bolo ok ale v com je problem pes( nie male plemeno, spava lezi , oddychuje na nasej posteli,kde spime ja s priatelom... Avsak mne to vadi.. Podla mna to neni hygienicke a pes by mal vediet kde je jeho miesto.. Ale priatelovi to neprekaza , on je rad, ale mne to neskutocne vadi.. Je to nie maly pes ktory je vacsinu dna vonku, ked pride dnu vsade je piesok zem.. Ako dlazka sa zametie zmyje...to neni problem ale ja predsa nebudem davat a prat ciste periny a obliecky kazdy den,, ked mi uz dojdi nervy tak to priatelovi poviem len potom je vzdy z toho hadka... Ok je to jeho pes, ma ho rad, ale mal bypoznat hranice od kial po kial.. Ked som mu to povedala ze malo by mu zalezat nie na tom co chce pes .. Ale co ja..Tak ignoracia a este si zacal piskat...ja tiez nerobim co viem ze by mu vadilo ale v tomto ..ako mu to vyhovorit? Ako to riesit... Alebo kolke z vas co mate rodinu pes spava s vami na posteli? Dakujem za vsetky rady a nazory ...
@mia885 veľkí milovníci psov ti budú radiť, že sa s tým musíš zmieriť... ja nemám nič proti zvieratám, ale vo vnútri by som nechcela ani psa a tobôž nie mačku. ani malé rasy. to je len môj terajší názor. Ale určite nie do postele. už tu zazneli otázky týkajúce sa vašich intímnych chvíľ.. pes je pri vás aj ked sexujete či čo?na toto by som asi najviac apelovala, to by i vadilo už ked nepomáha hygienické hľadisko.
@timea7 podla mna zakladatelka temy skor riesi fakt, ze priatel ignoruje to co je pre nu dolezite, kedze uz pol roka priatelovi nedala jasne najavo, ze psa v posteli neakceptuje. Nechapem to, da sa na to najst predsa milion vyhovoriek (preco moze byt pes len vonku alebo v urcitych miestnostiach) napr. vytvorila sa mi alergia a pod.
@maslenka47 prečo by mala ustúpiť ona?prečo nie on? zvlášť,ak neštandardne sa v tomto prípade správa on....život vo dvojici je o kompromisoch,ale tu zjavne muž o kompromis nejaví záujem-ona by súhlasila,aby pes spal PRI posteli,on s tým nesúhlasí....
@maslenka47 ja psov môžem aj vo veľmi tesnej blízkosti - v náručí, na kolenách, podľa veľkosti, samozrejme 😀 , ale opakujem, že tu nejde o dilemu ja, alebo pes. Chápem, že jej priateľ mal nejaké návyky, kým sa spoznali, ona tiež, ale teraz si ako partneri vytvárajú nové, ich,
@kakika007 ja som velky milovnik vsetkych zvierat..osobne ich mam radsej nez ludi-niektorych...ale tu radim aby odisla...ja svoju malu pupy milujem ale ustupila som a nelutujem...sem tam si ju natajnasa vezmem k sebe ale respektujem ze to partnerovi vadi..lebo ho lubim..a zjavne autorkin priatel na nu kasle...inak nevidim preco neustupi...
chybu si urobile,ked si si prvýkrát ľahla do tej postele so psom,nechápem prečo,mňa by tam nedostal nik
@petulda333 a aký bude mať význam také partnerstvo, ked každý spí niekde inde? je to okompromisoch, ty si kompromis urobila vzhľadom k partnerovi, miin partner to asi nepovažuje za potrebné, čo je teda smutné
@mia885 ste spolu 3 roky ale riešiš to len posledného pol roka... to ako toho dva a pol roka ti to nevadilo, alebo si bola tak zamilovaná, že ti bolo všetko jedno? nechcem sa nejak zastávať tvojho chlapa, ale ak dva a pol roka to bolo ok a zrazu nie je, tak sa nečudujem, že si len tak píska a smeje sa... tu sa kompromis bude hľadať len veľmi ťažko...
@blackcrystal no neviem, ja by som sa neuchyľovala ku klamstvu, že mám alergiu, na rovinu by som mu hneď na začiatku vzťahu povedala, že psov síce milujem, ale spať s nimi v jednej posteli je pre mňa nemysliteľné. Určite by som nečakala pol roka, ani neodišla len na jednu noc a potom sa vracala. Neviem, ako prebehlo to, že začali spolu bývať, alebo či vôbec spolu bývajú, ja by som sa ani nesťahovala, ký by sme nemali toto vyriešené. Ak budú spolu dlhšie, budú mať napr.,bábätko,, to budú spať v jednej posteli on, ona, bábo a pes?! Alebo potom už bude môcť pes spávať inde, ak tam bude novorodenec?
@kakika007 ja radim aby odisla zo vztahu...nie aby spala inde..ano presne tak vztah je o kompromisoch a ak nie je niwkto schopny ich urobit pre milovanu osobu tak nie je o com..mne mm nedaval na vyber ze ci on alebo pes...povedal ze mu to vadi a riesili sme to spolu..teraz spi pri posteli cize ju mam blizko a sme spokojni vsetci...ak niekoho lubim tak hladam riesenie
@timea7 citala som vsetky tvoje prispevky tu a plne s tebou suhlasim vo vsetkom co si tu napisala. vpodstate ja som napisala zakladatelke to iste co ty a ona napisala, ze vidi, ze ma vela ludi rovnaky nazor ale, ze co s tym.
Takze skratka sa priatelovi asi nechysta v tomto vzopriet pripadne dat nejake ultimatum. No nevyzera ani, ze by sa kvoli tomu s nim planovala rozist. Preto som napisala alergiu ako jednu z moznosti, ak ho naozaj tak miluje aj napriek tomu, ze jemu nezalezi na jej pocitoch (co by bolo pre mna urcite neprijatelne).
@petulda333 myslím, že takto sa to dá rozumne vyriešiť a všetci budú spokojní, ale ak nie je vôľa.... 😖
@timea7 tak tak...
@blackcrystal ja ti rozumiem, ale ja neznášam vo vzťahu klamstvo ani v kravinách (koľko stála kabelka a pod.), sama neviem, čo by som teraz s tým robila. Je to stále len priateľ, možno by som mu povedala, že ma mrzí, že mi nechce vyjsť v ústrety ani takým spôsobom, že by ten psík spával síce v spálni ale mal by určené miesto, že nechcem aby to vyznelo, že alebo ja alebo pes, ale asi bude lepšie, keď sa odsťahujem, on bude spávať vo svojej posteli so psom, ja vo svojej. Ak prehodnotí svoje rozhodnutie, budem veľmi rada, lebo ho ľúbim, ak nie, je mi to ľúto, ale ak nechce pre mňa urobiť teraz ani takýto ústupok, bude lepšie, ak sa vrátime z kratšej cesty, lebo v partnerstve tých ústupkov z jednej i druhej strany býva dosť.
@mia885 som milovnik psov, mam psa... Maleho, a nespi s nami, aj ked by to chcel. Tiez je vonku. Kedysi, kym sme neali dieta, tak s nami lezal na sedacke, a v posteli vymimocne, ked som vedela, ze na druhy den menim obliecky... Az raz rano pozeram a po paplone mi liezol kliest... Pes mal antipar.obojok, kliest sa drzal, no neprisal... Az mi zle prislo.
Odvtedy nehrozi 😀
Jedine na silvestra ma dovolene, lebo tam sa citi bezpecne😉
No my sme psa vzdy umyvali, nehrozilo aby bola vnutri od blata...
Na tvojom mieste by som kupila psovi novy pelech a nech ho ma partner pri posteli... Ak to ignoruje, co bude robit neskor?
Hm nemam problem pes a dieta... No spanie spinaveho psa v posteli, ked to jednemu z partnerov vadi je problem. Drzim palce, nech sa partner unormalni 😉
@timea7 toto by som spravila presne aj ja. Teda neviem, mozno sa mylim, ale pochybujem, ze zakladatelka, tak spravi a preto hlada tu nejake ine riesenie (aj ked nemusi byt spravne, ale akekolvek). Sudim podla toho, ze tento uplne normalny a bezny postup nespravila pol roka.
a ked ste spolu začali chodit už vtedy mal psa? pokial hej tak si to mala riešit od zaciatku,my sme vzdy mali psov a vzdy spavali a sedeli vsade tam kde my,vždy to bol člen rodiny,prvého partnera som mala takého čo mu pes vadil a vždy sme s apreto hadali ale ja som bola doma a povedala som že on mi určite nebude rozkazovat kde bude spat pes ked bola niekolko rokov so mnou naučená spavat a zrazu ju mam vyhanat kvoli frajerovi,musel sa s tým nasilu zmierit ale nastastie to osud zariadil tak ze sme nezostali spolu,a mal problem so psami a vyklul sa z neho zlý človek,dalsi partner teraz už moj muž mal od zaciatku dobrý vztah ku zvieratam anemal problem stým ze automaticky bola snami v posteli naša fenka a bravali sme ju aj k jeho rodičom, teraz mame dalsiu fenku ktorá spáva tiež v posteli a teraz mame 2 ročné dieta a stale je nasačkovaná pri nom a mali sme ju skor ako maleho,mne keby niekt rozkazuje ohladom psa tak u mna by nepochodil,ak aj ty podla spravania partnera by si mala porozmýšlat ako je to svasim vztahom tolko moj nazor
@mia885 ja nemam psa, ale sestra mala a ma. a pamätam si, ze som zboznovala, ked sme sli na chatu - aj so psom a on sa ku mne nasomroval do postele. alebo ked som si po obede lahla a on mi zohrieval krize. taktiez si pamätam, ze ked bola mam chora, tak tiez pes chodil k mame a ohrieval ju 😉
ja by som zo spalne odišla a už sa tam nevratila a ked by ťa prehovaral aby si sa tam k nemu na posteľ vratila tak za žiadnu cenu pokiaľ nepôjde pes na zem a je to nielen nehygienicke, ale pes môže nachytať choroby z vonku a ľahne si na vašu posteľ daj mu na vyber bud budeš spať ty s priateľom alebo pes ak pes ty chod spať do druhej izby ak neustupi že psa vyženie na zem a aby si si išla ľahnuť ty k nemu nestoji ti za to a rozijd sa s nim skôr ako budete mať deti maličke bäbatko s vami v spalňi a pes tiež no fuj pes patri na dvor ak je maly samozrejme na noc dnu ale za určitych pravidiel.
@danielita18 to je vec názoru, ja si o sebe nemyslím, že som zlý človek len preto, lebo mi pes v posteli vadí. Moji rodičia mali psa, ktorý sa veľmi bál búrky, veľa krát som k nim išla, keď neboli doma, lebo som vedela, že tam sám bude trpieť. Raz aj na bicykli, v daždi, ani pouličné svetlá nesvietili, spali sme tak, že ja na posteli, on vedľa na koberčeku a mala som na ňom celú noc položenú ruku, ale v posteli by som ho nezniesla. Nie preto, že je to pes, ja mám na jednej úrovni ľudí, aj zvieratá, ale preto, že som toho názoru, že tam nepatrí, vyspí sa rovnako dobre na inom mieste a tiež nechcem spávať v perinách znečistených od neho. Keď si predstavím čo všetko je vonku na zemi a on na tom leží, to môžem zrovna spávať obutá. A zo slov partner by sa s tým musel nasilu zmieriť mám zmiešané pocity....potom je asi naozaj lepšie, ak tí dvaja idú od seba, ak majú na toto rozdielne pohľady.
@timea7 ja som to nemyslela doslovne že človek ked nema rad psa v posteli tak je zlý,ale že už vtedy to bol taký náznak ako sa celkovo správal ku psovi aso som to zle napísala,ale tiež moj nazor je ten že pokial sa nevedia v takejto veci zhodnut tak radsej nech idú od seba,určite som mojim nazorom nechcela povedat ze clovek ktorý nema rad psa v posteli tak je zlý,zato sa ospravedlnujem
@mia885 necitala som diskusiu, len úvodný príspevok a ja tiez zdieľam tvoj nazor, pes do postele nepatri..ja by som to nezniesla..neznesiem ani len ked si mi niekto sadne na postel vo veciach, v ktorych je vonku alebo v inej casti bytu..alebo neosprchovany..ja by som partnerovi povedala nech si vyberie ci chce spat so psom alebo so mnou
@danielita18 ok, v podstate sa to tak hovorí, že kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí, ale neplatí to vždy. Asi je fakt lepšie, ak sa stretnú dvaja, čo majú v tomto smere rovnaké názory a postoje. Tak, ako si neviem predstaviť psa v mojej posteli, neviem si ani predstaviť vedľa seba muža, ktorý psov neznáša, alebo sa ich bojí.
Pes má čistejšiu papuľu ako ktorákoľvek perina 🙂
@cecilia68 nejde o papuľu, ale o nohy, pes sa neprezúva 😎 a ako písala zakladateľka témy, chodí hore dolu von a dnu, sám si otvorí, takže nie je možné, ho vždy poumývať. Ja nie som pedant, ale spať na návlečkách, na ktorých pred tým ležal psík, ktorý na nohách dovlečie z vonku všeličo zrovna nemusím. 😒 😒 😒 a o tej papuli by sa tiež dalo polemizovať, niekedy nezabrániš tomu, aby vonku ovoniaval všeličo a potom si ju utrie do vankúša.....

@maslenka47 ak by sa muž so mnou rozišiel preto, lebo nechcem spať v posteli s ním a zároveň s jeho psom, tak by som ho vôbec nezdržiavala. Láska k psovi sa dá vyjadriť aj ináč, ako spať s ním v jednej posteli.