icon

Pijú ľudia doma viac než priznávajú?

15. nov 2025

Ahojte,mam taký zvyk že raz za tri dni si dám večer pohár vína,niekedy aj každý deň,ale je to fakt pohár nič viac ale mám aj dni ked si nedám nič,nemyslim si o sebe že som alkoholička ani nič podobne , ale mám pocit že ľudia sa hrajú na svätých že nepiju doma atd ale mne sa to nechce veriť aby nikto si nedal aspon raz za par dni vino alebo pivo,aj u svokry bože chran aby sme si dali vino ale pritom to nie je alkoholizmus si dat raz za mesiac na navsteve víno ,alebo niektoré ženy že oni vobec nepoju atd no proste mne sa nechce verit zeby som bola jedina takato,tiez si to myslite ze niekedy sa ludia len hrajú na svätých?

sense
15. nov 2025

Nie nehraju, su ludia ktori nepiju. Ja vypijem tak 5 poharov do roka... Nepitie Alkoholu prinasa vela benefitov.... A je mi jedno ci mi to niekto Veri alebo nie

majamat
15. nov 2025

preco by mali ludia zatajovat pitie doma?
ja som mala obdobia, ze som si dala kazdy den bavorak, ale to trvalo tak necely mesiac - okolo viacnoc a noveho roku.

pre mna to jednoducho nie je sucastou bezneho zivota, ci bezneho dna, dat si pohar vina, ci piva, hoci len kazdych par dni, tak to ani nerobim. nevidim na to dovod.

denithestrange1993
15. nov 2025

@anonym_autor teraz som tehu tak samozrejme nepijem, predtym som si dala mozno tak na oslave 2deci alebo nealko pivo,sampus (aj nealko sampus ma trosku alkoholu). Kazdy musi vediet kolko je pre neho vpohode,ale zas hejtovat abstinentov? A nie kazdy nepijem aspon trochu,v dnesnej dobe je vela abstinentov alebo ludi co piju fakt malicko.

majamat
15. nov 2025

co sa tyka konkretneho alkoholu, tka vino mi nechtuti,a ni sampus. likeriky su take lepitka,a j ked vcelku dobre, som skor pivar, ale ak si kupim pivo 5x rocne domov, tak to uz asi prehanam.

ked som nakupila radlerov na oslavu ( kedysi boli alkoholicke ), tak som ich vylievala aj 1/2r po zaruke. nevypili sa. mm tiez nepije, vynimocne na nejakej oslave, ak nesoferuje. a teda moc na oslavy tiez nechodi.

pribinak
15. nov 2025

@jarmila2010 Hm, kleslo pivo, ale vzrástlo víno

anonym_44312d
15. nov 2025

Vieš čo je divné? Že ľuďom príde divné, keď niekto nepije.

jarmila2010
15. nov 2025
@pribinak

@jarmila2010 Hm, kleslo pivo, ale vzrástlo víno

@pribinak ano,ale pokles tvrdeho alkoholu...

jablkovastrudla
15. nov 2025

Preco ti pride divne ze ludia nepiju? Tiez nepijem doma, naposledy som mala pohar vina na muzove narodeniny v maji, teraz si dam cez Vianoce Bailey's ked budeme u svokrovcov. Inak doma vobec nepijeme.
Z leta mam doma este nealko radler v chladnice 😃

marca12
15. nov 2025

@anonym_autor My tiez nepijeme doma. Nechuti nam to a nie sme zvyknuti otvorit si flasu a popijat. Keby som si obcas naliala,nemam problem to priznat. My aj na navstevach pijeme len vynimocne. Mne osobne alkohol nikdy nechutil.

anonym_763a34
15. nov 2025

Ja nepijem. Nikdy. Nikde. Naschvál 😄 ľudí to vytáča 😉

anonym_337e33
15. nov 2025

@anonym_autor neboj sa, nie si v tom sama, je nás viac 😁 a ešte prilejem olej do ohňa: každý deň si dám min. 3 kávy a sem tam aj nejakú poctivo éčkovú sladkosť alebo chipsy 🤤

dadis
15. nov 2025

Mna doma nenapadne si naliat..ale zase ked idem do spolocnosti, malokedy sa stane, ze nepijem 😅, ale uz nechodievam tak casto ako kedysi - tak 1-2x do mesiaca..

20erika07
15. nov 2025

@anonym_autor ja zas nechápem, ze niekomu chuti alkohol a este si ho niekto aj sam naleje. Vypijem drink na nejakej akcii 2x do roka kvoli tomu lebo ma to navnadi tancovať, ale musim zadrziavat dych a rýchlo preglgnut aby som tu hnusnu chut necitila, vzdy ma napne aj tak.

jablkovastrudla
15. nov 2025
@anonym_337e33

@anonym_autor neboj sa, nie si v tom sama, je nás viac 😁 a ešte prilejem olej do ohňa: každý deň si dám min. 3 kávy a sem tam aj nejakú poctivo éčkovú sladkosť alebo chipsy 🤤

@anonym_337e33 kavu a sladkost si zial dam denne aj ja 😃 cipsy nie, ale nachosky mi chutia 😁 co to ma s tym spolocne?

mikadooo
15. nov 2025

@anonym_autor teraz keď je jeseň a bude zima tak aj hej... Pomaly začneme varené víno, doteraz sme nejaké víno dali, tiež len pohár a tiež nie pravidelne, nemáme nejaký presný kalendár, kedy si nalejeme. Muž sa ma opýta, či mám chuť, niekedy si dám s ním a niekedy nie. Niekedy si zas dám sama a on si nedá, lebo nemá chuť 🤷. Čo ja viem, tak raz dvakrát do týždňa možno. Nejak to nesledujem, ani seba ani muža.

anonym_96f31e
15. nov 2025

Prave teraz sme si s priatelom otvorili vino po asi 3 mesiacoch. Cez leto si vieme dat vecer na terase radlera, alebo dobre vino k veceri. Inak doma nepijeme alkohol. Ale vzdy ked prideme na SK na navstevu (zijem v Rakusku) k rodine, tak alkohol sa ponuka ako prve. Surodenci si vedia tiez len tak cez tyzden dat pivo, vino, ci dokonca rum alebo gin. Moj otec bol pre mna alkoholik, lebo si vedel dat slivovicu uz do obeda. To je dovod preco skoro nepijem alkohol. Moja teta bola minuly rok na protialkoholickom lieceni. Priatelov brat dava prednost alkoholu pred rodinou. Deti to uz vnimaju a zacinaju ho nenavidiet za to.
Takze nie, nepopijame sem tam, lebo pre mna to uz znamena zacinajuce alkoholictvo.

simsalabim
15. nov 2025

@anonym_autor doma nepijem, nechuti mi, vynimocne niekde von si dam koktail, ale uprimne… radsej cokoladu.

anonym_337e33
15. nov 2025
@jablkovastrudla

@anonym_337e33 kavu a sladkost si zial dam denne aj ja 😃 cipsy nie, ale nachosky mi chutia 😁 co to ma s tym spolocne?

@jablkovastrudla no občas čítam diskusie na MK a tak viem, že kofeín, cukor, e-čka a podobne srandy sú medzi ,,tunajšími'' niečo, čo je dosť pádny dôvod na psychiatrickú pomoc, rozvod, odobratie detí alebo aj OP... neviem.... mnohé tu vo mne proste vzbudzujú ten pocit... 😅

doriiis
15. nov 2025

Ver, či never. Naposledy som alkohol pila, keď som mala 18 rokov. 17 rokov som nemala ani kvapku alkoholu.

tykat
15. nov 2025

@anonym_autor mame plnu skrinu alkoholu... lebo vobec nepijeme, mne ani muzovi ani nenapadne si dat vecer vino alebo pivo ani iny alkohol. Vino pridam tak max do varenia alebo ked varim na vianoce punc.
Alkohol.dostava muz, vacsinou na vianoce ako prezent.

viestta
15. nov 2025
@anonym_337e33

@jablkovastrudla no občas čítam diskusie na MK a tak viem, že kofeín, cukor, e-čka a podobne srandy sú medzi ,,tunajšími'' niečo, čo je dosť pádny dôvod na psychiatrickú pomoc, rozvod, odobratie detí alebo aj OP... neviem.... mnohé tu vo mne proste vzbudzujú ten pocit... 😅

@anonym_337e33 pytala sa ci pijeme, odpovedali sme. Niekto vobec, niekto obcas, niekto castejsie. Ja kavu pijem, aj sladke si dam ak mam chut. Ale alkohol jednoducho na dennej baze nie. Ani na tyzdennej.

sissy27
15. nov 2025

@anonym_autor no ja som si veru nikdy doma nenaliala len tak sama 😳 pre mna je alkohol len prilezitostna zalezitost (a nahodnu stredu alebo narocny den v praci nepovazujem za prilezitost) - nejaka svadba, vacsia oslava atd. Nepoznam to ani z domu, ani od starych rodicov a teda drviva vacsina mojho okolia je na tom uplne rovnako - alkohol sa len tak doma pri telke z nudy nepije. Par takych poznam co si uleju len tak na chut, a aj si priznaju, ze to je problem. Za mna - ak mas potrebu pit hoc len jeden poharik niekolkokrat do tyzdna a pride ti divne, ze to niekto nerobi, tak si alkoholicka ako malovana. Inak nie nadarmo sa hovori, ze ak si nalejes sam / sama, tak si proste alkoholik.

jablkovastrudla
15. nov 2025
@anonym_337e33

@anonym_337e33 viem ako to myslis. Ja peciem normalne s cukrom, obcas si dam aj colu, ale teda kavu pijem denne a aj mala sladkost k nej padne. Ziadny eko bio styl zivota nevedieme, nakupujem v beznych obchodoch ako lidl, Aldi, tesco. Len doma alcohol naozaj nemame, vzdy ked aj nieco dostanem tak to posuniem dalej. Ja mam doma dve male deti, fakt si neviem predstavit vypit si doma.

anonym_c70843
15. nov 2025

ja si dam, zas nie kazdy den, ale dam, preco nie. ale skor som pila viac ked mi umreli v rodine. zapijala zial. ale tu je kazda zena dokonala, abstinentka, so sportovym zivotom, a uzasnym pozadim, ani ja som nevidela dovod nalievat ked som padla na same dno. ale tu sa kazda hra na chutnu a dokonalu. kebyze padnete na same dno, ani neviete ake jednoduche je padnut a prepadnut zavislosti. pre mna nie je hrdinka co nepije ale ta co sa zo dna dokaze postavit a prestat pit uplne.

anonym_d5e155
15. nov 2025

nepijem už celé roky. kedysi na zábavách s kámoškami sme si dali ale ako prišli deti - vôbec nič.
manž. ma ešte nikdy nevidel piť. na žiadnej akcii. sme spolu 20 r.

anonym_d5e155
15. nov 2025
@anonym_c70843

ja si dam, zas nie kazdy den, ale dam, preco nie. ale skor som pila viac ked mi umreli v rodine. zapijala zial. ale tu je kazda zena dokonala, abstinentka, so sportovym zivotom, a uzasnym pozadim, ani ja som nevidela dovod nalievat ked som padla na same dno. ale tu sa kazda hra na chutnu a dokonalu. kebyze padnete na same dno, ani neviete ake jednoduche je padnut a prepadnut zavislosti. pre mna nie je hrdinka co nepije ale ta co sa zo dna dokaze postavit a prestat pit uplne.

@anonym_c70843 prečo by som sa hrala na hrdinku. nepijem .
po alkohole aj malom množstve mi je na odpadnutie, chce sa mi vracať, točí sa mi hlava. Potrebujem takéto stavy? už som si aj našla na nete že takéto stavy majú ľudia čo im zle spracováva organizmus alkohol.
každý má v živote zlé a ťažké chvíle. ale alkohol mi ich ani náhodou nepomôže vyriešiť.
aj rodičia mi zomreli, aj dieťa máme ZŤP - ale nadájať sa alkoholom ma nikdy nenapadlo.

anonym_c70843
15. nov 2025
@anonym_d5e155

@anonym_c70843 prečo by som sa hrala na hrdinku. nepijem .
po alkohole aj malom množstve mi je na odpadnutie, chce sa mi vracať, točí sa mi hlava. Potrebujem takéto stavy? už som si aj našla na nete že takéto stavy majú ľudia čo im zle spracováva organizmus alkohol.
každý má v živote zlé a ťažké chvíle. ale alkohol mi ich ani náhodou nepomôže vyriešiť.
aj rodičia mi zomreli, aj dieťa máme ZŤP - ale nadájať sa alkoholom ma nikdy nenapadlo.

@anonym_d5e155 kazdy sme iny. ja som tiez niekedy vobec nepila.

mimi2018
15. nov 2025

@anonym_autor hej jasne ze doma pijú aj sami aj s kamošmi, niekedy aj každý deň. A potom prídu do prace a ústa sa im nezatvoria lebo sú ako v krčme pri pive. To z toho chlastu a dokonca sú agresívni, kriticky a stále sa iba sťažujú.

refly
15. nov 2025

Ja pijem aby bolo veselo, čiže keď si ideme niekam sadnúť a aj to iba pivo. Niekedy raz za mesiac, niekedy ani to nie. Na prstoch rukách by som vedela spočítať koľko krát do roka pijem.
Doma to úplne stráca pointu, takže doma alkohol ani nedržím.

Ironicky, ale ten čo pije viac ako si priznáva je zrovna autorka :D