Pijú ľudia doma viac než priznávajú?
Ahojte,mam taký zvyk že raz za tri dni si dám večer pohár vína,niekedy aj každý deň,ale je to fakt pohár nič viac ale mám aj dni ked si nedám nič,nemyslim si o sebe že som alkoholička ani nič podobne , ale mám pocit že ľudia sa hrajú na svätých že nepiju doma atd ale mne sa to nechce veriť aby nikto si nedal aspon raz za par dni vino alebo pivo,aj u svokry bože chran aby sme si dali vino ale pritom to nie je alkoholizmus si dat raz za mesiac na navsteve víno ,alebo niektoré ženy že oni vobec nepoju atd no proste mne sa nechce verit zeby som bola jedina takato,tiez si to myslite ze niekedy sa ludia len hrajú na svätých?
Ja nepijem. Nechuti mi to. Ked si raz za rok dam vino, tak mam migrenu.
Každý sme iný, ja som dobrovoľný abstinent, kolegyňa zas každý večer pije doma Gintonic 😏 kazdy ako mu chuti 🙂
nepijem,ako je mesiac dlhy...obcas na oslave nejaky miesany drink alebo,ked je muz doma,tak si dam nealko radlera alebo cez zimu to vino s colou s nim vecer...to je cca 1-2 za 2 mesiace...inak mi nenapadne si uliat...
@anonym_autor tiez si dám aj s mužom aj s mamou. Minule sme si kupili flašu a pili sme ju 3 večery,čo je asi 1 dcl na osobu na večer.neviem,som alkoholička? Dnes som si nedala,pila som čaj 🤣😄😄
Jasne že doma, každý deň liter vina
@anonym_autor ja nepijem, ani sama, ani "len tak" doma, ani na uludnenie, ani na pohodu... Netvrdim, ze som abstinent, dam si ked je prilezitost, oslava, posednie, grilovacka ale samu mi nenapadne si naliat a chlipkat.
@anonym_autor podľa mňa je v našej krajine alkohol až príliš normalizovaný. Ľudia sa skôr pozerajú divne, keď niekto povie, že nechce piť.
Doma mám jeden TatraTea, ktorý som dostala ako darček, keby náhodou niekto príde na návštevu a vypýta si nejaký alkohol. Nepotrebujem sa hrať na svätú, raz za pol roka si dám miešaný drink (sex on the beach top) alebo varené víno na Vianočných trhoch, nemám potrebu si častejšie liať do tela dačo, čo mu škodí a ani mi to moc nechutí😀
Mám doma alkohol,. keby návšteva a tak NIE aby som pila,. nemám rada víno. Skôr spotrebujeme )ak sa.zvýši po návšteve) pohár vína na risotto než aby som ho vypila.
Aj pivo sa doma nájde, na narodeniny sme mali pozvaných 12 hostí,čo bolo v auguste, už je november a ešte.je z bedničky polovica.
Fľaše napr šampus, likér a pod čo sme dostali darom väčšinou darujem ďalej aj tak sa vždy nehromadí 10-15 ks.
@anonym_autor neviem ako to majú iní ľudia, u nás mám doma len amaretto aj to iba kvôli tiramisu a mám ho už rok, lebo tiramisu som robila presne dvakrát 😁
Ale čo poznám v okolí ľudí tak nikto si len tak nesadne a nevypije pohárik doma po práci. Nie je to potrebné k životu.
my sme s mužom pivári - ale fakt doma nepijeme ako je rok dlhý. raz za čas si dáme, ale ten čas je 3-4 mesiace 😏
Nepijem ako je rok dlhý a potom to tak aj na takom vianočnom večierku dopadne 😆🤣🤣🤣
Mám nulovú toleranciu k alkoholu. U nás doma sa nepije vôbec a víno máme len také, ktoré sme dostali od niekoho a ak príde niekto na návštevu a otvorím ho, keď sa nedopije, rovno vylejem a fľašu vyhodím.
Takže nie, nepotrebujem sa na nič hrať a nie, nepijem ja a ani môj muž absolútne nič.
@mikasa_ackerman u mňa má návšteva proste smolu 🤷♀️ pijeme len keď sa na to dopredu pripravím ☺️
Ja tiež čo je rok dlhý nepijem. Nemám problém si dať pohárik, ale ja nejak nemám na to čas ani priestor. Manžel keď niekam ideme si ten jeden pohárik dá, ale teda doma vôbec nepijeme a čo sa týka osláv, tiež myslím že za rok to doslova si dá možno dva deci vína. Aj to asi nie každý rok by som narátala. Obaja šoférujeme denne. Moji rodičia tiež nepijú vôbec. Mama zvykla občas na oslave si dať deci dva vína, ale odkedy jej skáče tlak nepije vôbec. Mne vobec príde, že sa hrá niekto na svätého. Jednoducho kopec ľudí naozaj nepije. Najstarší syn má 22rokov, a nepije vôbec. Dcéra 19r tak tá jediná si dá, keď niekde sme, ale taktiež za svoj život opitá nebola, má ledva 40kg, a keby vypije viac ako pohárik asi ju zoberie rovno rzp ..
Tak u mna by si asi umrela smädom a nie nehrám sa na svätú ani nič podobne
Slovensko podľa odborníkov zaživa pandemiu alkoholizmu a žiaľ ženy čo sa týka pitia “úspešne” doháňajú mužov
A autorka, mám taký pocit, že sa snažíš sama pred sebou ospravedlniť, že neveríš, že si ľudia ozaj doma alkohol nedávajú a nehrajú sa na žiadnych svätcov, len skrátka ozaj žijú dennodenný život bez chlastu.
@anonym_autor ja nepijem,lebo nemôžem. Ak by ma choroba neobmedzovala určite by som si dala raz za čas s kamoškami víno.
A autorka, mám taký pocit, že sa snažíš sama pred sebou ospravedlniť, že neveríš, že si ľudia ozaj doma alkohol nedávajú a nehrajú sa na žiadnych svätcov, len skrátka ozaj žijú dennodenný život bez chlastu.
@anonym_277bf3 tiez mi to prislo aby si sem dosla ospravednit to, ze popija. Zatial nie kazdy den...
@anonym_autor a ja osobne mam pocit,ze pit alkohol je na ustupe oproti minulosti(15-20r dozadu)...a myslim,ze aj prieskumy to potvrdzuju...
@anonym_autor a ja osobne mam pocit,ze pit alkohol je na ustupe oproti minulosti(15-20r dozadu)...a myslim,ze aj prieskumy to potvrdzuju...
@jarmila2010 môžeš dať link? Dik
@jarmila2010 môžeš dať link? Dik
@pribinak skusim najst...niekde som zachytila v tv...
@anonym_autor strasne vela zien v Rakusku pije takto len doma, vino, prosecco a pod. Len je tu vela takych hladinkovych alkaciek, ako uplne vazne. Je to epidemia pre zeny od 35 vyssie
@jarmila2010 ano u mladych, ta generacia do 25 prestava pit. Maju nieco ine a alkohol im netreba
@jarmila2010 ano u mladych, ta generacia do 25 prestava pit. Maju nieco ine a alkohol im netreba
@pribinak https://www.startitup.sk/forma-socializacie-sa-... nasla som zatial,len toto...
@kiki68 ano,maju ine,ale to bolo aj za nasich cias 30-35rokov spat...ci drogy,cigarety vo velkom...teraz sa viac preferuje zdravy zivotny styl..aj u mladych...aspon ja to,tak vidim
Kedysi dávnejšie sme boli u známych a ona a jej suseda ze si večer bezne sami naleju a pijú. Na mňa sa dívali ako na debila keď som im povedala ze sama by som si určite nenaliala a nepila. Všetko ženy v mojom veku (cca +/-30 rokov) Raz za týždeň alebo dva si dáme s manželom pohárik sektu v piatok alebo v sobotu večer, cez leto skôr pivo alebo radler. Keby to nebolo tak nám to nechýba .
Nase deti su motaci,takze sa bezne stane,ze aj o 20tej sme na chirurgii,a neviem si predstavit,ze si dame pohar a toto sa stane.Takze nie,nepijeme ani ja,ani muz.Ani cez vianoce,silvester,oslavy a ine.
Nuz kto sam popija,asi to nebude mat az tak pod kontrolou ako si mysli,ako si nahovara.
Je mi jedno, ci veris alebo nie, ale my alkohol nepijeme vobec, nevidim dovod nalievat sa.
@anonym_autor doma nepijem ani nemam ziadny alkohol. Pijem raz za cas s kamaratmi, rodinou, firemne akcie. Vacinou je to tak raz za mesiac, niekedy aj 3 mesiace nepijem.

@anonym_autor nepijem ani ja a ani muž 😀 nepotrebujeme sa hrať na svätých, proste to tak je. U nás doma alkohol ani nenájdeš.