Plánujete odchod do zahraničia so školopovinnými deťmi?
Dievčatá, absolvoval to niekto? Do cudzej krajiny? Zväzujeme Rakúsko, Holandsko, Svsjciarsko. Mame školopovinné deti. Práce sa nebojíme. Skôr už to na Slovensku nevidíme reálne.
@beloved Slovensko je na chvoste EU takmer vo vsetkom, teda hociktora ina krajina EU je momentalne lepsia od Slovenska. Zacat uz len v Cechach je ugrade. je mi to luto, ale toto je sucasna situacia, ktora sa da zmenit a zalezi len na Slovakoch.
Ja si myslim, ze hlavne s detmi treba utekat, ved Slovensko je hadam jedina krajina, ktorej skolstvo nepreslo riadnou reformou. Mozno jedna nasa univerzita je konkurencieschopna s vyspelym svetom, mat-fyz. Inak ani jedna dalsia.
Kazdy rodic by mal na politikov kricat, ze ziadaju reformu skolstva, najma po poslednych medzinarodnych vysledkoch testov.
@beloved ....ja som sa raz pýtala,že kde je teda najsamlepsejsie vonku.Neviem doteraz.
Údajne všade ak máš cash a vieš jazyky.Cash mám,jazyky viem tak čakám na tú top krajinu.Nech sa nestahujem jak trubica furt a nech idem na istotu niekam,kde netreba pracovať alebo menej ako tu,kde čakajú iba na mňa a kde budú padat pečene holúbky do úst.
Ešte mi nedá sem nenapísať.
Pre tie, čo si screenujú všetko..
Dúfam, že majú aj screen toho komentu koho som volila...
Nie som " tupovolič ", pardon, ficovolič. ( to nie je moje označenie voličov.)
Tráva je vždy u suseda zelenšia, nie ?
@guiseppinka tak toto si trafili úplne,aleze úplne.
@maca1984 ....čo ja? Ja čakám info od stále sa sťahujúcich nickov,ktorý sa už taaak dlho chystajú preč,že to už ani možné nie je.A pritom v profile furt Košice - okolie napr.😂A ti,čo tam už aj reálne sú furt hovoria to isté,že aj tam treba platiť a viac ako tu,že treba makať a možno viac ako tu a že nejak ani tá zdravotná starostlivosť nie je taká špičková ako nám to ukazujú v tých filmoch.🤷🏻♀️
Tak čakám dalej
@maca1984
@koniarova ....majte prosím oči na stopkách aj vy,lebo ja sa už neviem dočkať kedy mi to niekto prezradí.Este keby to bola nejaká krajina,kde je celoročne 35 stupňov,more,2 denný pracovný týždeň a nealko miešané drinky tečú aj z vodovodu,tak v momente dávame výpoveď,balíme deti,psy,papagáje a ideme
Ja tiež neviem, kde v Európe je fakt, že dobre. Bezpečne, všetko fungujúce a dostupné, dobré medziľudské vzťahy, milí susedia, všetko pre blaho občana.
@anavianavi Koľko EÚ krajín si si pobehala? Ja som veľký kritik nášho školstva, zdravotníctva atď, ale tieto reči o tom, ako je Slovensko najhoršie v Európe či v únii, to mi vždy vie zdvihnúť tlak.
Tak zrazuuu to tu nevidite realne? A par hodin po prezidentskych volbach sa vam nechcelo utekat? Alebo rovno aj v ten tyzden ked Rusko zautocili na ukrajinu lebo sem budu lietat rakety? To az teraz? 😂😂😂😂...
Here we go again.. 😃 podľa diskusií už minimálne polovica Koníka žije fantastický život v zahraničí 😃
AK má niekto rodinné zázemie v zahraničí, AK má prácu v sektore, že sa uplatní kdekoľvek, AK ovláda jazyk danej krajiny na výbornej úrovni - sťahujte sa.
Ale tieto výkriky do tmy sú už vážne trápne...a ešte to autorkino, že vie jazyk. No tak ti gratulujem, že ovládaš nemčinu aj holandčinu minimálne na C1 🤣
@miskakyska ja toto tak neznášam keď niekto povie. Prečo neskúsiť niečo iné keď nie som spokojná? Tiež mi to hovorili a žijem 10 rokov v Anglicku a povedala by som, že sme sa s priateľom výborne uchytili. Každý si je strojcom svojho šťastia.
Za mna je ideál Švajčiarsko. Chodíme tam priebežne. Žije nám tam časť rodiny. Obraciame sa aj tu, pracujeme ako diví. Ak by sme toľko pracovali za hranicami, že miliardári. Tu sme síce nadštandard ale unavení a zničení ako kone. Áno, nik nám nekáže toľko robiť a míňať. Ale odmietam žiť na pokraji chudoby a šetriť každú korunu a odtrhat di od huby. Už od výšky mame s mužom niekoľko prác - sme podnikatelia. Ale obraciame sa. Tato krajina však smeje do úplného kolapsu.
Odísť chceme - jedine čo nás brzdí sú deti - ich školy, krúžky, kamaráti - toto sú obavy.
Keď máte niektorá potrebu sa smiať a všetko znevažovať, presne toto je dôvod že Slovensko smeruje do takej diery.
@petracandle tak sa tu všetci zaprdmr a buďme spokojní, tvárme sa aké je to super, nemčinu ovládam veľmi dobre, deti vedia anglicky, manžel vie anglicky c1, nie je kazdy tupelo.

@beloved pravdepodobne sa to ani nedozvieš, pretože určite sa nikam nestahuju.
Keď som sa rozhodla odist do zahranicia, tak som nezakladala témy o tom, ale pozistovala som si všetky informácie, ktoré som potrebovala a isla som. Isla som sama bez nejakých extra očakávaní s par € v peňaženke a velmi slabou angličtinou. Pôvodne som sa chcela po čase vrátiť, ale nakoniec som tu už 8 rokov a zatiaľ sa nemienim vrátiť. Ale bola som bez záväzkov, ked som odchádzala do NL.