icon

Plnenie si snov, zmysel života, práca a rodina

28. feb 2021

Ahojte. Splnili ste si v zivote svoje sny ? Chceli ste deti mate deti. Teraz co dalej? Ako dalej zit zivot clovek chce mat dobru pracu ktora ho bude bavit lenze nato nema potrebne vzdelanie tak by ste sli znova do skoly? Strach z toho ze skoncim na pokladni (nikoho neurazam len to takto nechcem) a cely zivot frustrovana. No mozem to ovplyvnit ist studovat a dufat ze ma zamestnaju? Oplati sa ist za tym co clovek chce robit ? Ze chce zmenu v zivote. Isli ste si za svojim? Alebo zo strachu ze to nevyjde ste to nechali tak?

tessa04
1. mar 2021

Najlepsia investicia je do vzdelania a cestovania. Vzdelanie ti nikto nevezme a ani spomienky na krasne miesta, ked cestujes. Ja sa tumto riadim, tiez som si robila druhu VŠ popri praci...

mabenn
1. mar 2021

Preco si rovno na zaciatku nenapisala o akej praci snivas? Toto je jedna z mala prac, kde praveze ma zmysel najprv mat vlastne deti, potom uz clovek trosku viac vie do coho ide...vidim to ako vyhodu skor. Hladala by som informacie, pytala by som sa inych uciteliek, ako to je, kolko zarobia, ako vyzera den, ake je to po rokoch...aby som si nemalovala ruzove oblaciky, ale ked to v sebe citis a mas podmienky, tak preco nie...

taziona
1. mar 2021

Tak v tebe som sa nasla. Este mame aj rovnaky sen. Od prace ucitelky ma odhovorili ucitelky na zakladnej. Prehovorili rodicov,aby ma nedavali na pedagogicku, ale na gymnazium. A tak som vystudovala gymnazium,potom som isla na vysku,zase nie pedagogicky smer... Po vyske som len tak tapala v pracovnom zivote,stale som sa citila ako odpad oproti mojim kamosom. Potom som isla na matersku a ked mala mala dva roky,prihlasila som sa na pomaturitne studium 🙂 a idem si za svojim snom. Teraz som 2x tehotna a uz som si aj ponadavala na co som sa to dala :D ale nevzdavam sa , uz nie... Drzim prsty.

katulienka85
1. mar 2021

Ahoj🙂. Výšku som začala študovať v 24-ke, popri robote. Dokončila som ju už s malým bábätkom. Teraz má malé bábätko 8 a ja som sa minulý týždeň zapísala na 2 ročný rekvalifikačný kurz, mám 36😎. Tiež som zvažovala, či mi to treba, ale idem do toho. Keď z toho nič nebude, ide sa ďalej. Držím palce, určite to dáš, ten pocit hrdosti, aspoň chvíľkový, za to stojí🙂

danieli
1. mar 2021

@littlebubble zobrali sa a tak mali narok na manzelsky intrak, takze to bolo byvanie, stravovanie na intrakoch tiez byva dostupne, pri babatlu vsak uz aj varis, zaciatky boli s prisposobenym studijnym planom, kedze dietatko bolo augustove, chceli a dalo sa, myslim, ze im obom vychadzali aj prospechove stipendia

unicornlady
1. mar 2021

aj jedna známa si dorábala školu cca 2 roky dozadu, a už robí vychovávateľku v družine v škole (školský klub sa to tuším teraz volá). vek má nejak do 50r

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
autor
1. mar 2021

@elizabet173 neviem ze ci sa nemam len starat o rodinu po materskej rychlo najst hocjaku pracu co pride a robit a nevymyslat so skolami ked mozno to bude zly krok a ako sa nizsie spomina co ked to aj vystudujem ale pracu si nenajdem nebudu to premarnene roky ?

autor
1. mar 2021

@mabenn ano pytala som sa mam v okolo viacero uciteliek a vsetky to naplnilo a bavi ich praca za nic by nemenili

autor
1. mar 2021

@tramtada31 ak to vyjde dostudujem a podari sa najst mi pracu budem spokojna a robit to co chcem nie to co musim 🙂

unicornlady
1. mar 2021

Bez ohľadu na to, či sa tomu budeš venovať, tak či tak ti to niečo dá. Niečo nové sa naučíš, spoznáš nových ľudí, aj o sebe sa niečo nové naučíš..

a ak by si neučila v škole, možno by si teda napr. tú vychovávateľku, alebo by si pracovala s deťmi iným spôsobom

autor
1. mar 2021

@trema viem ze bude konkurencia to ma mata tiez ci si dokazem potom najst pracu ale ja by som to velmi chcela robit a teraz sa kazda dobra praca hlada tazko tak neviem

autor
1. mar 2021

@oli18 asi aj to je moj problem ze si nejako neverim mozno by som fakt mala zmenit myslenie

autor
1. mar 2021

@sendy1977 no na vychode byvam a ja by som skor chcela tu vysoku skolu ako pomaturitne dvojrocne

autor
1. mar 2021

@littlebubble preto na pokladni ze si nenajdem nic zaujimave tak vezmem prve co pride a do pokladne stale niekoho hladaju tak aby sme mali prijem preto si myslim a bojim sa aby to takto nedopadlo

lubi40
1. mar 2021

tak, ale naspon ta nebude trapit, ze mozno som na to mala a nevyuzila som sancu... Poznam ludi, ktori to dali a aj takych, ktori to nedali. Ale ani jedni ani druhi nelutovali, ze to skusili 🙂
Osobne si myslim, ze je lepsie skusit a nedat ako nikdy neskusit...
drzim palce

oli18
1. mar 2021

Neviem, v ktorom ročníku ZŠ si, ale pokiaľ viem, niekedy sa robili na pedagogickú školu talentové skúšky. Zisti si to a trénuj . Si mladá, dáš to. držím palce🙂

autor
1. mar 2021

@judar presne si ma vystihla taketo myslienky mam v hlave asi to musim v sebe ozaj zmenit

autor
1. mar 2021

@lubi40 prave presne preto to chcem skusit ci ma potom cely zivot nebude matat ze som to ani neskusila

autor
1. mar 2021

@oli18 som na materskej a mam uz jednu vysku vystudovanu ale ta mi je na nic preto zvazujem tuto cestu

terina25
1. mar 2021

Ja mam tiez vs a je mi tak na jedno...tu kde pracujem staci stredna skola. A to mam dokonca az 2 maturity tiez. Cize studium mi bolo na nic. Vzdy som chcela studovat pravo,to bol moj sen. Zial,nevzali ma. Teraz to zvazujem znovu,ale viem,ze v mojom veku,by mi to uz na nic nebolo. Mam 39,2 deti,rozvedena. Kym vystudujem,budem stara, prax ziadna,nikto ma v mojom veku bez praxe nezamestna,ani ked budem mat vystudovane pravo. No a este to aj nieco stoji🤷 ja na tvojom mieste,sla by som len na pomaturitne studium, menej penazi, menej rokov studia.

terina25
1. mar 2021

Tiez nie som spokojna tam kde pracujem. Hladam vyse roka nieco ine,no zial,nedari sa. Tak ostavam ,kde som,lebo ucty platit musim. A platovo bieda...keby som si mala teraz vybrat, vysku urcite nestudujem.

janedoe
1. mar 2021

Uprimne..... pri detoch sa da studovat. Nechcem urazit studium predskolskej a elementarnej pedagogiky, ale naozaj to nie je neurochirurgia a da sa to zvladnut aj popri detoch 😊 Je tam par naozaj tazkych predmetov, ale aj vela "oddychovych". A ak mas k tomu vztah a je to tvoj sen, tak preco nie 😊

Ja som isla na splnene sny naopak. Teda deti boli posledne 😊 Velmi som tuzila byt docentkou a za tym snom som sla. Po doktorate a uceni na VŠ som prisla na to, ze to nie je pre mna. Sice ma neskutocne bavi "vyskum", ale je tam viacej veci, co mi prekazaju. Tak som si zalozila rodinu. Cakame tretie babo, urobila som si par kurzov pocas materskej a asi skoncim aj v materskej skolke. To bol druhy sen 😊 Mininalne kym budu deti male, nech som k nim blizsie, potom sa mozno zase vratim na VŠ a tu docenturu si dorobim. Ale rozumiem ti. Moj sen, asi 20 rocny, jr mat vlastnu skolku. Slak ma ide niekedy trafit, ked vidim kto si zalozi skolku, ale ja na toto nemam odvahu 🤷‍♀️, kedze tam uz ide o riadne peniaze na rozbeh a uprimne... ja som neni zrovna podnikatelsky a managersky typ. Ale keby najdem niekoho, kto tam bude po tejto stranke a ja po tej pedagogickej, tak idem do toho 😁

nienna
1. mar 2021

Ja som na tom podobne, prva vysoka technická, bez uplatnenia, tak som sa dala na studium predskolskej pedadogiky, kedze ma to tym smerom tahalo. Som druhacka, ale uz to lutujem, pretoze som sa pytala vo viacerých skolkach a povedali mi, ze oni nechcu vysokoskolacky, ze to pre nich nie je ucitelka, ze uprednostňujú tie, co maju strednu pedagogicku. Dalsia vec, je nas tam v rocniku obrovske množstvo, velka konkurencia sa zamestnať. A posledna vec je plat. Kamoska s bakalarom robi v skolke a plat ma 660€ v cistom. V Lidli dostanes viac. No vyvediem ta z omylu, ze za pokladnu ta vezmu hocikedy - ja si hladam prácu a bola som na pohovore do Lidlu, nevzali ma a to som im slubovala, ze mozem robit kedykolvek, aj o polnoci. Z Tesca a Kauflandu sa ani neozvali. Nemam ziadne poziadavky, beriem hocičo, no uchádzačov je vela.

sendy1977
1. mar 2021

ako píše
@nienna radšej vezmú iba s maturitou ako s VS do škôlky, teda na východe určite.

judar
1. mar 2021

@nienna do lidlu tesca kauflu zoberu ale je tam vela faktorov, co mam skusenosti tak kamaratku nevzdali lebo vs lebo si asi mysleli ze ma mgr ze ma automaticky plus 100€ asi do zakladu proste toto dokaze robi neplechu, ...nakoniec sla do ineho obchodu vs zmazala zo zivotopisu a zobrali ju

autor
1. mar 2021

@nienna tak to si ma velmi nepotesila ja Som myslela ze prave z vysokej skoly vezmu

autor
1. mar 2021

@sendy1977 takze sa mi ani neoplati ist do toho ?

sendy1977
1. mar 2021

najprv si urob to pomaturitné a keď sa ti podarí zamestnať a zamestnávateľ bude chcieť VS tak si dorobíš. Poznám prípad, kočka bez pedag. vzdelania si po známostiach našla práci v škôlke a v zmluve mala dorobiť si školu. Tak skúšaj 😉

nienna
1. mar 2021

Presne tak, sprav si radsej to pomaturitne studium, je to len 2 roky, usetris kopec casu a penazi a mas istejsie, ze si najdes pracu v skolke. Potom ak budes uz zamestnana, si mozes kvôli platu dorobit vysoku. Ale velky rozdiel tam nie je.