Plnenie si snov, zmysel života, práca a rodina
Ahojte. Splnili ste si v zivote svoje sny ? Chceli ste deti mate deti. Teraz co dalej? Ako dalej zit zivot clovek chce mat dobru pracu ktora ho bude bavit lenze nato nema potrebne vzdelanie tak by ste sli znova do skoly? Strach z toho ze skoncim na pokladni (nikoho neurazam len to takto nechcem) a cely zivot frustrovana. No mozem to ovplyvnit ist studovat a dufat ze ma zamestnaju? Oplati sa ist za tym co clovek chce robit ? Ze chce zmenu v zivote. Isli ste si za svojim? Alebo zo strachu ze to nevyjde ste to nechali tak?
@nienna vzdy som myslela ze vs je viac ako stredna skola
Ahoj, nečítala som príspevky, len potiaľ, kde píšeš "čo ak..., čo ak...". Musíš zmeniť myslenie! Žiadne "čo ak"! Odhoď všetky pochybnosti. Treba si povedať: "Ja to chcem, tak to dokážem!" A ver tomu, že ak niečo naozaj veľmi chceš, tak to určite dokážeš. Mne sa veľa vecí v živote splnilo práve preto, že som veľmi chcela. Lebo keď veľmi chceš, urobíš pre to maximum.
@h2 dakujem ano ja vzdy vo vsetkom myslim nato co ak. Preto som mnoho veci aj nechala tak lebo co ak by to nevyslo. Viem ze to musim zmenit
@tramtada31 dakujem 🙂
@elizabet173 presne preto aby som nebola nestastna chcem konecne nieco zmenit v zivote niekam sa posunut ist si za tym co chcem. Len pisem coho sa bojim a uz navstevujem psychiatricku
Ja som sla na vysoku s 2 mesacnym a 20 mesacnym dietatom. Necelych 5 rokov neskor som promovala s cervenym diplomom (IT skola)
Tak choď do toho. Veď to je celkom v pohode práca, škola tiež sa dá exteene. A zoberú tá aj bez praxe
@danieli Aha.Ale to bolo asi dávno však? Teraz som nepočula o tom, že sa dá takto bývať s dieťaťom.Síce mňa sa to už netýka lebo mám hypo a pracujem ale presne takýto konkrétny prípad som počula ako motiváciu. 🙂
Len si osobne myslím, že mať hypo a financovať externé štúdium a živiť dieťa je trošku rozdiel.A hlavne udržať si prácu.Nie všade tolerujú 3 roky materskej.
@littlebubble to prve intrakove dieta dnes uz studuje na vysokej, ma 20, takze davno, pre mna nie, ale ano 20 rokov je riadna doba😄dnes by to vyzadovalo iste znacnu podporu a usilie aj od rodiny
@sonnenshein tak to klobuk dole 🙂
Autorka nie klobuk dole, ale vyhrnut rukavy, prestat si hovorit ze to nedas, a pustit sa do prace. Ide to, no zakladom je ze Ty sama musis chciet. A nie ze si povies ze chcem, to nestaci. Kazdy jeden den, ked sa zobudis, musis byt o tom presvedcena.
Jasné,inak budeš rokmi nestastnejsia a frustrovanejsia.
@sonnenshein mas pravdu dakujem
@kubkovamama aj ja si myslim a cely zivot by som uvazovala a stale by ma to matalo ze som to neskusila
VS Ti je zbytočná úplne Ti stačí 2r pomaturitne nikto Ti tu VS nezaplatí a dajú prednosť bez výšky.A kľudne sa môže stať, že Ťa zoberu do škôlky aj bez školy moja sestra je ten prípad, ale musela si dorobiť 2r školu.Ale ona je typ k deťom, aktivity, narodila sa to pre túto pracu, ale nie je to práca s lukratívnym zárobkom, keď si vezmeš aké to je zodpovedné, stres, hluk...určite chod do toho a stoj si za svojim snom
Ja som tiež robila všetko možné ale vždy som to brala ako dočasné riešenie.😉.Nikdy som sa neuspokojila s nejakou predavačkou (vážim si každú prácu.Je to ťažká práca a ja sa na ňu nehodím).
Viem ako sa cítiš 🙂.Ja sa strašne bojím, že zlyhám.Že nezvládnem matematiku.Ale nevyskúšaš, nevieš 😊.Na predošlú VŠ ma vzali medzi najlepšími takže sa nechcem vzdať.Aj keby som mala opakovať ročník.Ak raz dostanem šancu študovať (pretože študovať popri práci nie je samozrejmosť) tak sa budem snažiť dokončiť to.Keď už som nedokončila prvú VŠ.
Tiež sa chystám na predškolskú 🙂
Pochybujem o sebe tak isto a dokonca si myslím, že všetci tam budú chytrejší ako ja.Ani si neviem nikde nájsť čo človek počas štúdia absolvuje, aké predmety.
Vždy môže nastať situácia keď budeme musieť zobrať čo príde.Aj s titulom.
@littlebubble tam naklikaj co treba a vypise ti vsetky predmety
@nienna Do Lidlu nechcú zobrať ani so SŠ ( ak má človek prax napríklad v administratíve a má niečo v hlave).VŠ tiež neberú.
@luccija viem ze tato praca nie je o zarobku ale nato nepozeram prave to chcem preto ze si samu seba viem predstavit robit tuto pracu
@littlebubble ja som si tiez davala do lidlu s VS a nevzali ma. Ani na pohovor ma nezavolali,len poslali,ze som nevyhovela
@terina25 Moje známe jedna s VŠ a jedna so SŠ tiež nevyhoveli.Ja som v potravinách len brigádovala počas školy.Neviem aké potrebuje človek vzdelanie za pokladňu 🤷 keď im nič nevyhovuje.
Ďakujem autorka 🙂
Autorka ja som si myslela, že ešte nemáš žiadnu VŠ a preto stresuješ 😂.Zvládla si jednu tak zvládneš aj druhú.Tebe by úplne stačilo mať 2 roky SŠ.
Ja nechcem VŠ kvôli uplatneniu ale kvôli dobrému pocitu, že budem vzdelaná.Naozaj príjmu skôr so SŠ než s VŠ.Mám známu učiteľku bez VŠ.
@nienna Ahoj, môžem ti napísať ss ohľadom štúdia?

@anonym, tak to sú myslim uzasne vyhliadky😊 chod do toho!💪💪💪