icon

Po 10. rokoch ma už nemiluje

scarletka34
25. nov 2020

Pred mesiacom sme s priateľom oslávili 10 výročie čo sme spolu. A dnes mi oznámil, že ma nemiluje. Za pár dní mam 40 rok. Takže pekný darček k narodeninám, naň určite nezabudnem. Mame spoločný úver, takže zatiaľ spolu bývať budeme a že aj uver platiť bude iná žena, že v tom není, len ma už nemiluje, že ochladí city, že za to nemôže. No ja ho milujem a je to pre mňa ťažké. Deti spolu nemáme. Nemám chuť sa spoznávať s niekym iným prežili sme spolu dobré aj zlé veci a teraz to zahodil. Neviem či sa to dá ešte zachrániť ako sa mam chovať a tváriť keď som s toho nešťastná a chcem náš vstah zachrániť. Keď išiel do práce dal mi pusu na lico povedala som mu ze takú pusu decku mi dávať nemusí

thoughtfulweirdo
25. nov 2020

@kittykat22 Ja suhlasim s nazorom, ze laska je vec vole. Pozor, nie zamilovanost, cize nemozes sa len tak zamilovat do niekoho na zaklade rozhodnutia, ale ta skutocna laska nie je o pocite zamilovanosti, ta uz je zalozena na ucte, respekte, hlbokej naklonnosti atd a ked to tam raz je, volou sa vedome pracuje na tom, aby to tam aj zostalo. Cize ked citim, ze ta laska vyprchava, svojou volou zacnem pracovat na tom, aby sa znova vratila. Namiesto uteku od problemu a zatvarania oci sa budem aktivne snazit znovu zamilovat do toho isteho cloveka a to je vec vole, rozhodnutia.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
mpg
25. nov 2020

@heleninamama Vzťahy sú veľmi nevypočitateľné a muži majú výhodu, že oni aj vo vyššom veku môžu začať znova, ale nikto nikdy nevie, či sa to nestálo preto, že aj ju čaká niečo iné.

panelacikova
25. nov 2020

@kayyaa
@thoughtfulweirdo svojim spôsobom s vami súhlasím. dá sa vedome pracovať na tom, aby si toho druhého miloval, aby si stále mal pred očami jeho dobré a milé stránky, aby si mal pred očami to, čo ťa na ňom upútalo na začiatku. aby aj v horších časoch (hádka, nedorozumenie, menšia kríza) si si vždy pomyslel na tie dobré veci a dobré vlastnosti. ale je tu niekoľko ALE...
1. na toto je treba dvoch. obaja musia byť psychicky zrelí. obaja sa musia naučiť toto si pripomínať, ak to robí iba jeden a druhý sa na vzťahu "priživuje", tak to fungovať nebude. tu sa zjavne priživoval muž,
@scarletka34 podľa jej príspevku súdim, tak tá dávala a milovala. muž bral a stagnoval
2. vo vzťahu MUSÍ byť vášeň a chémia. človek môže mať 2-3 aj 5 vzťahov. hej, na začiatku každý a jeden je vzrušujúci. trvá to tak rok-dva. ale ak je tam silná chémia, príťažlivosť a vášeň, tak nie je problém, že rovnako po tom druhom túžiš aj po 5 rokoch, či 10. skrátka je to tvoje druhé ja, tvoja skutočná polovička, bez ktorej si už život nevieš predstaviť.

autorka neuvádza nič okolo faktu, že zrazu ju muž chce opustiť. kde bola doteraz komunikácia? ani jeden z nich nevidel, že vzťah stagnuje? ani jeden nevidel stereotyp? prečo s tým nerobili niečo už skôr?

Tiež si myslím, že v tom bude iná žena.
@scarletka34 koľko rokov má priateľ? ty píšeš, že ty máš 40. nič v zlom, ale ak je mladší, tak skutočne sa po rokoch stereotypu a rokoch bez vášne mohlo stať, že stretol (možno v práci) niekoho mladšieho, s kým prežíva novú lásku.
v každom prípade, oznámil ti, že k tebe nič necíti, dôvod neudal, v tom súhlasím s niektorými ženami, že keby mal gule na mieste, uvedie ti aj dôvod. hoci by tým dôvodom boli tie moje 2 body, ktoré píšem vyššie, aj tak by ti ho uviedol.

jediné, čo tu od nás budeš čítať, bude to, aby si sa čím skôr osamostatnila (či už odíde on alebo ty), aby si ho nemala denne na očiach. lebo tento stav už nezmeníš. on sa vyjadril dosť jasne a ty zjavne trpíš.

sardinka32
25. nov 2020

@scarletka34 Pises, ze deti nemate...mozno to je problem. Nechce si najst niekoho, s kym ich bude mat? Inak, tazko povedat z toho mala, čo si napísala, preco chce odist...zvratit sa to niekedy da, poznam taky pripad z mojho okolia...tiez chcel odist od zeny, lebo uz ju nemiluje tak ako predtym (milenka v tom nebola) a dokonca boli vo vztahu 2 deti. Teraz je rad, ze zostal a tvari sa, ze to nikdy zene nepovedal. 🙂

kayyaa
25. nov 2020

@kittykat22 vobec si nepochopila...
Samozrejme, na zaciatku je vzdy zamilovanost, ten druhy ta pritahuje, iskry, chemia, waaw efekt...ale dlhodoba laska je o niecom inom a o tom ja hovorim...je to rozhodnutie, milovat toho druheho, aj ked uz zrovna to nebude take vzruso ako na zaciatku...
Ja som 15 rokov vydata, na zaciatku laska ako hrom a teraz len za to, ze sa mi po rokoch uz z muza nepodlamuju kolena a ze mi sem tam vie liezt na nervy, mam povedat, ze ho nemilujem ? 🙊😅 proste je to iny level lasky...snazim sa vidiet jeho dobre stranky, na vztahu pracovat, vela sa rozpravat...mozno raz pochopis😉

@panelacikova ano suhlasim, snaha musi byt z oboch stran...ale tu autorka nic nepise o situacii, ktora tomu predchadzala...takze nevieme...

kittykat22
25. nov 2020

@thoughtfulweirdo lenze partnersky vztah casto udrzuju pary - pretoze maju deti. Chcu hladat dovody preco spolu zostat. Rozhoduju sa hlavne pre deti - pre rodinu. Ked zostavaju sami, tak to je velmi tazke. Udrzat zaujem partnera 40+ rokov ... je podla mna takmer na nule.

miriamik77
25. nov 2020

Je to úplne jedno, pokiaľ jej povedal, že ju nemiluje, tak ako prepáčte, podľa mňa nemá zmysel udržiavať takýto vzťah.

marca12
25. nov 2020

Vies,ale to si musela uz davno vidiet,to nebolo zrazu. Zachranit sa da,len ak aj on chce a uprimne? Kto sa sialene miluje po x rokoch? Laska dostane iny rozmer a mozno on nevie svoje pocity vyhodnotit. Aj to,ze nemate deti mohlo zavahat. My tiez nemame,nema nas co spajat a sme spolu vyse 10 rokov. Ale ak s tebou nechce byt,tak mu dopraj slobodu. Aj o tom je laska,nech je stastny.

marca12
25. nov 2020

@maximilie najlepsi argument. Kolko sraciek nam chlapi nataraju,ale ani jeden nevyslovi pravdu,ze uz nemiluje. Ja by som ocenila takuto bolestivu uprimnost,lebo nemusis rozmyslat,co si mala robit inak,zmenit. Nemiluje=konecna.

derdia
Autor odpoveď zmazal
miriam11
Odpoveď bola odstránená
lubiss
25. nov 2020

po tolkych rokoch to uz nie je o milovanosti jak prvy rok neskor pridu ine hodnoty starosti radosti..co ake nemilujem ta tak cau to su jake moresy...ja a moj muz sme uz tak zohratí a a neriesim ci sa z neho idem pokakat ako na zaciatku proste si neviem bez neho predstavit zivot to je cele nejake zmyslanie milujem ho nemilujem ho na to ani nemam cas :D ??....neviem preco nemate deti necitala som to tu cele ale aj to vie velmi zavazit vo vztahu...

caroline_
25. nov 2020

napisem ti moju skusenost... mam manzela, sme spolu od 14 rokov. ked som mala 19ste narodeniny, dal mi darceky, vtedy sme si zvykli aj pisat take mile listy, napisal mi tam ze ma miluje, ze budeme spolu navzdy ( to sme si zvykli od puberty hovorit), a na druhy den mi povedal ze uz ma nemiluje , nechce so mnou byt a chce sa so mnou rozist...na DRUHY DEN,a ked som sa ho opytala ze naco mi potom den predtym na narodeniny hovoril nieco uplne ine , povedal,ze mi nechcel ublizit.....do roka sa nas vztah otocil o 180 stupnov, ale trebalo na to extremnu pracu na sebe samom a na vztahu, a do roka sme sa aj zobrali a uuz su tomu skoro tri roky.... takze vsetko sa da , ak sa chce....na dalsieho muza podla mna teraz nemysli...ak ty chces vztah zachranit, daj tomu sancu...

thoughtfulweirdo
25. nov 2020

@kittykat22 Tak mat vztah len kvoli detom sa mne osobne zda velmi dvojsecne. Prave kvoli detom by sa mali partneri snazit o kvalitny vztah, aby dali detom spravny priklad, lebo sa to nezda, ale velmi vela si z detstva nesieme do vlastnych vztahov. Ale suhlasim, ze vela parov to tak bohuzial ma.

nevludna
25. nov 2020

@thoughtfulweirdo som rada ze to tu niekto napisal.

Tiez si myslim, ze na laske a vztahu sa da pracovat. A aj clovek musi na tom pracovat, aby to stalo za to...
Tiez neverim, ze len tak z nicoho nic sa “odmiloval”, to by si si musela vsimnut na jeho spravani...

eliska13
25. nov 2020

@scarletka34 aspoň sa k tomu postavil ako chlap, ale také pocity musel mať už dlho.Tiez si myslím, že kríza stredného veku, nudí sa, stereotyp, možno pocit, ze chce zažiť ešte niečo iné, možno sa zamiloval, chce deti...skoda, že ste ich nemali spolu tie by boli spojitkom korením Vášho vzťahu.
Nemôžeš sa naňho hnevať a vynútiť si city.Mozno to bol len taký výlev, že nie je spokojný a zapracujete na tom, ale keď už sú reči ako bude platiť hypo asi to je definitívne skrátka prechodeny vzťah bez posunu.mne sa teraz okolo 40 tky rozviedli rozišli takmer všetci z blízkeho okolia

kittykat22
25. nov 2020

@thoughtfulweirdo to sme sa nepochopili - nie mat vztah koli detom. Ale ako pises, ze vztah sa udrzuje vdaka detom. Myslime to rovnako, len ja som to asi nenapisala uplne jasne.

eliska13
25. nov 2020

@thoughtfulweirdo myslím, že to nemyslí ako vztah kvôli deťom, ale tie deti veľa závažia pri myšlienkach balím kufre a idem už to je o zodpovednosti...veľa žien zostane s mužom, lebo je dobrý otec a naopak aj, keď motýle v bruchu sú zabudnuté a vo vzťahu stereotyp.Pri dieťati sa stále niečo deje a ľudia často nemajú čas uvažovať o nesmrteľnosti chrusta.Podla mňa vzťah bez detí treba udržovať viac aktivity, šport, mať okolo seba spoločnosť, lebo môže to byť časom nudne

1katus1
25. nov 2020

Po 10 rokoch a ani svadba žiadne deti no zrejme mu vadil stereotyp nechcel niekedy deti prípadne svadbu ? Len či si ty neodmietla

panelacikova
25. nov 2020

@eliska13 ja osobne si nemyslím, že deti vzťah spoja. skôr sú dôvodom, prečo sa dvaja nerozídu, kým sú deti malé. niektoré páry už potom (po odrastení detí) nemajú chuť riešiť nejaké odlúčenia či rozvody a tak už zostanú spolu, hoci mnohokrát minimálne jeden z nich prichádza na to, že ten vzťah nebol to, čo si on/-a predstavoval/-a alebo po čom túžil/-a. ale je množstvo párov, ktoré sa rozídu práve v čase, keď deti dospejú a opustia "hniezdo". takže deti by som nenazvala ako ty, spojitkom, ale je to len dôvod, prečo ľudia váhajú.. ostávajú iba kvôli deťom. doslova sa obetujú a neskôr zistia, že ich život nestál dokopy za nič (samozrejme, až na to, že mali deti, to je OK). myslím tým partnerský život...

panelacikova
25. nov 2020

@kayyaa ale s tou chémiou musím protirečiť. píšeš, že na začiatku chémia, vzrúšo.... nie. ja by som upresnila, že na začiatku ak je chémia, tak vzťah má veľkú šancu. pozor, vzrušenie z niečoho "nového" nie je nevyhnutne chémiou! chémia je, keď ti ten človek vonia aj nenavoňaný, spotený, chorý, zdravý, vždy. keď ťa vždy priťahuje a máš chuť sa k nemu pritisnúť aj po 10 rokoch a vôbec ti nevadí, že sa mení, pretože ťa stále k nemu priťahuje jeho vôňa, jeho chuť... a tá chémia tam musí byť. chémia nie je to, že máš chuť na sex, lebo si ho mesiac nemala. chémia je to, že máš chuť sa neustále dotýkať svojho partnera (hoci len držať za ruku, sadnúť si vedľa plece k plecu, preložiť si cez neho nohu a nechať si ju hladiť pri pozeraní filmu, atď...)
je to skvelá vec a je obrovským plusom pre vzťah, pretože vďaka vzájomnej vášni a príťažlivosti má šancu vzťah prekvitať aj keď prídu občas nejaké nezrovnalosti. mala som vzťahy doslova bez chémie. a ostávať v nich len kvôli deťom napríklad - považujem za absolútnu hlúposť. to nie je vzťah, to je prežívanie.

scarletka34
autor
25. nov 2020

@caroline_ ved pre to ešte neriešim iné bývanie. Za 10 rok sme prežili veľa pekného a samozrejme boli aj horšie časy no všetko sme zvládli... A teraz toto neviem ci zvládneme... Na iného veru nepomyslim keď mi nevyšiel 10 ročný vstah nemá význam riešiť niečo v budúcnosti o ďalšie trápenie už nestojím. Chcela by som zachrániť tento vstah ale ak naozaj on o to nestojí tak sa mi to nepodarí

asia83
25. nov 2020

@thoughtfulweirdo Áno. Volá sa to "pokora".

medulienka81
25. nov 2020

Nikdy nevieš, možno ťa čaká niečo lepšie. Aspoň bol úprimný

sofia1
25. nov 2020

@scarletka34 je to idiot,ako ti to môže povedať,tak načo ste spolu?Ja by som hneď odišla...

scarletka34
autor
25. nov 2020

@medulienka81 možno ma len zle obdobie, niečo ho trápi nechce sa mi tomu veriť ze by ma nemiloval. Uvidím dám tomu ešte čas

scarletka34
autor
25. nov 2020

@sofia1 nechcem zahodiť 10 ročný vstah len tak dám tomu šancu možno prežíva zle obdobie a nejak sa to vyrieši

sofia1
25. nov 2020

@scarletka34 nehnevaj sa,ale ked ste takdlho spolu,tak ako si ta vazi,keď toto zatrusi.To sú silne slova

Daj vediet ako to dopadlo.
Drž sa a nevtieraj sa.

manqua
25. nov 2020

Nemozes proste vynutit si od niekoho lasku. To proste je alebo nie je, budes sa musiet s tym zmierit a posunut sa dalej. Neboj sa ono bude ti to luto, ale postupne ti to prejde a bude dobre.