icon

Po 7. rokoch nič

sasha871
28. júl 2013

Asi sa len potrebujem utvrdit a precitat si nazor nezainteresovanych ludi..som s priatelom od svojich 19,mame uz obaja 26 a nas vztah sa nikam neposunul,nemam ani zasnubny prsten,ani spolocne byvanie ani dieta..neviem co si mam o tom vsetkom mysliet,mam pocit,ze uz je cas na vsetky tieto veci,kamaratky okolo mna maju deti,svoj zivot a ja si pripadam ako posledny mohikan.vravim si,ci ho do vsetkeho netlacim,ked o tom casto rozpravam.ci to on vsetko chce a ci nie je so mnou len zo zvyku?zacinam mat pochybnosti o nasom vztahu..vsetko navrhujem prva a on ako keby len pocase pritakal sak teda mozme.hovori,ze aj on to vsetko chce,ale nic pre to nerobi..mavam uz depresie,citim sa ako po 30rocnom vztahu,ktory mi nic nedal..stale premyslam naco caka?sprava sa ako keby sme boli manzelia a pritom este stale nie je schopny zavazku..co si o tom myslite?

hradnapani
29. júl 2013

@sasha871 pokial nebudes dostatocne sebavedoma vo vztahoch, vzdy si najdes nejakeho podobneho "trulka" (prepac za vyraz), toto ta jednoducho nepusti. Ten napad s psychologickou je super, potrebujes zistit, kde su priciny tej upatosti na neho... (korene mozu byt v detstve, vlastnej rodine atd atd, vela sa o sebe dozvies 🙂

standu
30. júl 2013

@sasha871 suhlasim s junovkou... narovinu jasne vecne a priamo. takto zit uz dalej nechcem, chcem svadbu dieta atd (jasne sformulovat svoje predstavy a poziadavky) ked naozaj chce byt s tebou pochopi, ked nie tak sa zlakne a zdupka 😉 inak mne sa takyto postup osvedcil pri manzelovi, nie pri takychto vaznych veciach, do toho sme sli spolu a on bol skor iniciator, aj druheho dietatka, ale veci tykajuce sa dolezitych veci, musim mu to naservirovat takto. chcem to a to. chlapom nestaci naznacovat...nebudu si domyslat nase myslienkove pochody.

kacatto
30. júl 2013

@sasha871 A postacuju ti od neho odpovede typu "Co vytahujes kraviny, inac by som s tebou nebol"? Lebo mne by to nestacilo, ja by som chcela pocut presne "Chcem si ta vziat a chcem s tebou deti". Ine by som brala ako NIE, aj ked to priamo nepovie. 😕

malapepka
30. júl 2013

@sasha871 čo myslíš, prečo je nervózny, keď vytiahneš tému o deťoch, rodine? nie je mu to príjemné a neverím mu ani pol sova, že inak by s tebou nebol. Veď keby po tom túžil, aspoň by sa o tom chcel s tebou baviť. Ale on nechce, je mu to nepríjemné. Aj príchod dieťaťa mu bude nepríjemný ☹
A druhá vec... ok, počkáš, až sa rozhýbe, dajme tomu o 4-5 rokov už bude chcieť. Začnete riešiť deti. Nemusí sa zadariť hneď. Začneš pociťovať tlak, že roky pribúdajú a ty ešte nič. Rieš to, nenechaj sa ním stiahnuť. Vieš, keď by aj deti prišli a on by mal takýto postoj od všetkého sa dištancovať, neskôr by si sa trápila. Bábätko je úžasný dar, ale náročný. Občas každá z nás potrebuje pomoc. Ak by si bola na dieťa sama, po čase by si zase riešila, že dieťa máte spolu a staráš sa iba ty ☹

nikky81
30. júl 2013

@sasha871 ja som mozno iny pripad, ako tu pise vacsina maminiek. my sme s priatelom spolu uz 14-ty rok. nie sme zobratí a neviem, ci sa niekedy vezmeme, mozno ano. Momentálne som v 26 tt a ked vsetko dobre dopadne, od novembra budeme traja. ja som vsak predtym ako som otehotnela chcela uzit si zivot, dokoncit skolu, najst si pracu a mat aj nejaku prax, mat jednoducho nieco "svoje", byt aspon troska nezavisla od rodicov ci priatela. Ale moj priatel o mojich predstavach vedel a respektoval ich a ked som v decembri zahlasila, ze ideme od januara "naostro" 😀 , tak sa len zasmial a povedal, ze je pripravený 🙂. no a vo februari som otehotnela 🙂. tym som ti len chcela povedat, ze ak sa zo vsetkeho nejako vykruca, tak asi bude dakde "problem". Chlapi sice dozrievaju neskor, ale treba mat od zaciatku spolocny nazor co sa tyka buducnosti a rodiny. verim, ze vsetko dopadne v tvoj prospech, drzim ti palce 🙂

terezka1947
30. júl 2013

@malapepka ...veru....ako som pisala,bud muz zenu chce alebo nechce...a co z takeho vecneho nutenia do vsetkeho?aky je to zivot?smutny,velmi smutny.....
pridu deti...a co ti povie?si chcela deti,staraj sa...pridu problemy?ries ich,ty si sa chcela vydavat 😒
@sasha871 naozaj sa neboj...preco mas pocit,ze uz takeho nestretnes?
neboj,stretnes,aj lepsieho 😉
chce to razny krok...ja by som nechcela muza,kt.by som musela povedat,zober si ma uz konecne 😒
svojmu manzelovi -ked som nejako nevidela akcnost 😀 po 1,5 roku povedala,ze ho mam velmi rada,ale ze on to asi tak neciti...tak mu nebudem stat v ceste a poriala mu vela stastia pri hladani....a on odrazu zistil,ze nasiel 😀
takze ja by som uzrcite muzovi nepovedala-kedy sa uz konecne zoberieme?
je to otazka pre muza....
moja kamoska tak doslova dokopala priatela do svadby a teraz je na vsetko sama a ked je nejaky problem,povie iba-ved ty si to chcela 😒 a to su veru smutne slova od muza ☹ a este od otca-to uz je ubohe...

majka99999
30. júl 2013

@sasha871 Poloz si otazku, ci vobec chces, aby bol otcom tvojich deti. Niekto, za koho musis vsetko rozhodovat ty, kto nie je iniciativny, ty budes rozhodovat a vsetko bude na tvojich pleciach, ved si zena, tak sa staraj o mna. Vykeni mama hotel za priatelka hotel. A ak chces deti s nim, poloz si otazku, ci chces, aby boli ako on... Lebo to s najvacsou pravdepodobnostou budu...
Chces deti priamo s nim alebo len chces deti a rodinu, je jedno s kym?
Nemysli si, ze ho tak stasne milujes, je to len zvyk a nechces byt sama. Niekedy treba urobit ciaru, aby prislo nieco lepsie. Vies, co povedal moj vtedy priatel/teraz manzel, ked mi to meskalo 2 tyzdne a zacala som robit paniku? Povedal, ze sa tesi, ze bude babo. Boli sme spolu asi mesiac a pol... Proste sa k tomu postavil ako chlap. Ked sme zacali rozmyslat nad spolocnym byvanim, automaticky sme zacali hladat nieco na kupu, nie podnajom. Mozes skusit spolocne byvanie, tam uvidis, co je zac a zacne ti to prekazat, lahsie sa odputas.
Inac, chlap, co nevie vymenit vypinac na svetlo alebo namontovat luster, za nic nestoji. Znamena to, ze si jeho otec nedal namahu a nenaucil ho to. Taky otec potom moze byt aj on, deti budu na pritaz, lebo mu budu pistat do prenosu z Ligy majstrov. 😉

niveagirl
30. júl 2013

@sasha871 Ahoj! Ja Ti môžem poradiť len jedno! Uteč! Takého chlapa ty určite nepotrebuješ! Možno ho teraz miluješ, ale z tvojich písmeniek je jasne cítiť bezmocnosť, úzskosť a strach. Tiež som si tým prešla. Vlastná skúsenosť. Mala som priateľa, chodili sme spolu 7 rokov no nikam sme sa nposúvali. Niežeby som nechcela, len on proste nič neriešil. Ani bývanie, ani svadbu ani dieiťa. nevidela som na ňom, žeby sa chátral čo i len byt hľadať. Mohli sme spolu bývať, no ja som naozaj netúžila bývať so svokrovcami. ( Mala som ich rada, ale bolo by nás veľa a ja som chcela, aby sme mali súkromie). Keď som sa ho opýtala, či by sme sa nevzali, odpoveď znela: "Jasné zoberme sa, ale kde budeme bývať?" Vravim veď si kúpime byt a jeho odpoveď: " No a z čoho?" Prácu sme mali obaja, takže hypotéku by sme vedeli vybaviť..No a raz ked sme išli z nákupov som sa ho spýtala v aute, kedy by chcel deti ( podotýka, že sme mali obaja 26), povedal, že hoci aj hneď. No vždy si dával veľký pozor, aby ani náhodou sa nestala " nehoda". Čiže v ničom som nevidela pokrok..skôr spätný..Rozísť sa s ním som nemala silu, lebo som sa bála, že zostanem sama a tak ako aj ty, že si dlho nikoho nenajdem.. Tak som ostala ( ja naivná). Písal sa rok 2008, boli Vianoce. Dostala som pod stromček prsteň. A ja, že či je to zásnubný? A on mi povedal leno toľkoto: "Ber ho ako chceš"! Kebyže tam niesú jeho rodičia tak ho asi prefackám. No nič, samozrejme si ma znova udobril a všetko robil tak, aby som si myslela, že bude svadba... V roku 2009 na Valentína bolo ešte všetko ok, nič som netušlia..ba ani na deň žien. to som dostala kyticu kvetov a aj moju mamu prekvapil, no o týždeň nato prišla sms-ka( na mojej mamy mobil), že vraj on už somnou nechce ďalej byť, že jemu už stačilo..Srdce mi išlo puknúť od žialu a bolo mi zle. Sadla som na prvý autobus čo išiel k nim, a žiadala som vysvetlenie, lenže vysvetlenie mi nedal on, ale jeho nová frajerka, ktorá ležala v mojej posteli na mojom malom vankúšiku a v mojej nočnej košeli. Pozbierala som si svoje veci, ktoré som ešte našla v izbe, otočila som sa a odišla. Cestou som sis povedala svoje aj jeho rodičom, lebo neverím, že o tom nevedli. Bola som veľmi nahnevaná, no ani nie tak na neho, ako na seba, že som bola taká naivná a nechala som, aby mi zobral a premárnil moje najkrajšie roky mladosti. Nechala som si nasľubovať hory - doly a nič. rozišli sme sa v marci 2009 a jeho nová frajerka ( s ktorou ma podvádzal 6 mesicov), už v máji bola tehotná!! Nasťahovali sa k jej rodičom, oni ich živia, lebo on nieje schopný sa o rodinu postarať. Takže sa nezmenilo nič čo sa jeho týka. A sranda, ale som mu vďačná, že somnou neostal, a dal mi kopačky, lebo by som pri ňom veľa trpela. Dlho som sa ešte na seba hneval, že som bola taká ľavá, že som sa s ním dedokázala včas rozísť.. chcem ti len povedať, že ked sa v tom vzťahu necítiš dobre, tak odíď. Tiež som si myslela, že nenájdem lepšieho. A vieš čo? Našla som! To najlepšieho 🙂 On sa tiež veľmi sklamal, a veľakrát si povieme, že my sme sa mali skorej stretnúť, lebo jauž mám 30 on 37 a veru 2 roky sa pokúšame o bábo a nič. choodíme po centrách a vyšetreniach...Keď chceš rodinku, tak ho nechaj tak, a nájdeš si chlapa takého, ktorý bude hoden Tvojej lásky, lebo ten čas veľmi uteká...ja som nedávno mala 26 a aha ako rýchlo to ubehlo..a to som teda nemala v pláne prvé bábo rodiť, ako 30 - nička. Nech sa už rozhodneš akokoľvek, držím Ti päste, a neboj láska príde práve vtedy, kď ju budeš najmenej čakať...Prajem všetko dobré 🙂

sasha871
autor
30. júl 2013

Tak baby,dakujem za dalsie prispevky,zato ze sa delite o svoje skusenosti,velmi mi to pomaha a dodava silu..dnes sme mali rozhovor..povedala som mu,ze je toho na mna vela,ze sme spolu 7 rokov a stale sa neposuvame,ze nemam pocit,ze ma chce za svoju zenu a matku svojich deti.ze kamosky su vydate a ja nic.zoziera ma ta neistota atd..tak mi povedal,ze on ma miluje ako nikoho,ze si nevie predstavit inu zenu,ze chce mat so mnou vsetko..ibaze mame teraz zlu situaciu,ale vsetko pride,ze mi to nemoze povedat..ale vsetko bude(asi ma snubny al.co)ja uz neviem.zacnem mu davat ultimata..problem vidim aj v jeho mame,podla mna zato moze aj ona,ze je to jej milacik a ze ho nepusti z domu,mne vzdy hovori,ze si mam narobit poriadky..ale dnes som sa rozpravala s jej dobrou kamoskou kt.mi to povedala,ze jednoducho jeho mama sa boji o seba o svoj zivot,ze zostane sama,muz ju podvadza,dzera je v zahranici samostatna a syn je jediny koho este ma...ked jej vsak poviem aby mu nebehala okolo riti,tak odpoved znie,vsak nebudem..vsak na to si tu ty.(to urcite)boji sa toho,ze jej raz vykricim,ze takto si ho vychovala..minule to naznacila...ze uz aj inde sa to stalo..uvidim ako to bude teda vyzerat,zivot so svokrovcami...dufam,ze vela veci sa zmeni v moj prospech a ak nie asi som rozhodnuta,svokrinu obavu splnim a pojdem po svojom..aj ked ho lubim.ale v jej obavach je velka pravda..

malapepka
31. júl 2013

@sasha871 hneď ma zaujalo... aká situácia je taká zlá, aby ste si nemohli určiť aspoň dátum sobáša? Aj to je podľa mňa výhovorka. Tak ako jeho mama sa bojí, že príde o syna s čisto sebeckých dôvodov, tak sa bojí aj on, že stratí teba tiež iba zo sebectva ☹ vieš koľko ľudí si zakladalo rodinu ešte v horších podmienkach? Priateľ sa snaží natiahnuť čas, nič iné.
Navrhla by som aspoň odlúčenie, keď chce, nech príde, nech prejaví aktivitu. Ale ja by som na tvojom mieste už otvárala zadné dvierka a hľadala inde. Veď vidíš, koľké z nás boli v takej istej situácii a zmenili sme to. 🙂 Aj tebe sa podarí, verím tomu 🙂

sunny170
31. júl 2013

Ja nechcem strasit,ale napr u nás bola situácia taká,že môj mm mal 10 ročný vzťah,tiež bez prstena,bez dieťaťa,proste nič a jedného dňa spoznal mna,do dvoch rokov sme sa vzali a do roka sme mali babo. A aj jeho bývala je šťastná a zasniubena s iným mužom,tiež chystajú svadbu. Cely ich rozchod prebehol bez emócií,pretože v Tom vzťahu už dávno žiadne neboli. Možno je niekedy lepšie ísť aj týmto smerom,netreba to za každú cenu zachraňovať. Niekedy to nemá zmysel a človeka to len vycerpa.....v každom prípade ti držím palce;)

kveta
31. júl 2013

@sasha871 Zla situacia? Obrucky nie su povinne. A aj keby ste chceli obrucky, daju sa kupit strieborne alebo kovove za doslova smiesne ceny. Na urad mozete odbehnut a za 20 minut ste svoji. Tak aka zla situacia mu brani zobrat si Ta?

Prepac, ale toto su ciste vyhovorky z jeho strany.

A k svokre. Chod kuknut do temy Svokra Uz nevladzem. A citaj pozorne, lebo Ta to zjavne caka, ak tohto mamickinho milacika vybojujes.

Si mlada, rozumna, premyslaj. Tento muz neznie anilen ako zivotna spokojnost, nieto zivotne stastie.

svetlanka111
8. aug 2013

@sasha871 tiez som mala taky vztah...boli sme spolu od 16,mali sme rovnako..prezili sme vela zl3ho aj dobreho..ked som mala 23 som sa ho spytala ze ako to vidi do buducna,povedal ze zenit sa chce az oklo 30tky a dieta az ked bude mat postaveny dom, (na ktory on v zibote nenasetri lebo kludne minie aj 500eur za vikend)...takze som si to rychlo preratala a znamenalo to ze dalsich dajme tomu 7 rokov sa budeme stretavat ako pubertaci...a ked som sa opytala na sloocne byvanie,jeho odpoved znela sak ak ak velmi chces nastahuj sa k nam...takze vsetko bolo nedohladne...proste vsetkym zavazkom sa vyhybal...o mesiac sa so mnou rozisiel kvoli druhej...

maminuska
8. aug 2013

Mne môj manžel povedal , že ak muž ženu naozaj chce , urobí všetko aby pri ňom zostala. Ak ju nechce, oddialuje len čas k tomu aby si našiel niekoho iného a nechce nič riešit ohľadne viazania sa.

Ja len nechápem z čoho máte taký strach , ste mladé , nemáte deti ..... čo maju hovorit mamičky ktoré ako 35 ročné sa rozvedu a ostanu s 2-3 detmi na krku , tam už obava že ostanem sama môže byt troška opodstatnená. @sasha871

yidaky
8. aug 2013

@sasha871 Podla mna sa bojis, ze si niekoho nenajdes, "tak je dobry aj on". Myslim, v dobrom. Na druhej strane ste spolu od svojich -nast...ludia sa menia, tazko povedat, ci vydrzi takyto vztah do konca zivota. Inak ja som sa tiez rozisla s mojim prvym vaznym priatelom po 7 rokoch. Cakal na mna este celu VS, ked som skoncila, tak som sa s nim rozisla. Proste nejako sa nam rozisli hodnoty, ocakavania v zivote. Inak si myslim, ze jemu vyhovuje tento stereotyp. Ako som raz pisala v inej teme muzi su "lenivi" rozchadzat sa...ci nieco riesit. Potvrdil mi to aj manzel. Len aby to raz nedopadlo tak, ze kym budes cakat na nejaky konecne dalsi krok vo vztahu....si jeden z vas najde niekoho ... No mozno je to len typ chlapa, ze ho treba vyslovene do toho dotlacit, lebo je pohodlny? Neviem, ako to citis?

sasha871
autor
8. aug 2013

@yidaky moze byt,aj mne povedal,ze okolo 30,ja ze ale ja cakat nebudem ze ja to tak necitim,pre mna by to bolo neskoro,tak akoze akceptuje moju potrebu.ale je pravda,ze mu to moze takto vyhovovat,jemu nic nechyba,mama beha ja beham..tak naco bude rozmyslat a az ked je zle,vtedy sa zamysli a ano mas pravdu ja sa posnazim,vsetko bude,ja sa aj zoderiem..ale nemyslim si a tiez sa mi prizna,ze ho treba kpat a tlacit niekedy ale ja uz chcem aby aj mna niekto kopal🙂do niecoho..🙂jasne ze to nepotrebujem..to len na margo..potom si pripadam,ze vsetko chcem len ja..boze kde su ti skveli chlapi?kam mam ist?stretnut niekoho normalneho..zodpovedneho.

yidaky
8. aug 2013

@sasha871 No pohodlny chlap 😉. Na druhej strane, ked ho k niecomu "dokopes" a on na to nebude nachystany...aby sa to neotocilo proti tebe a dietatku. Aj tu MK je vela smutnych prikladov. No po siedmych rokoch, uz by sa ozaj mohol trochu rozhybat 😉

darzneba
13. aug 2013

aj moj muz je taky, vsetko som navrhla ja, toto neni zle, treba si zvyknut, ja som taka aktivnejsia, on skor pasivni, ale spravi vsetko, nemozem sa stazovat. len nema napady. Aj o ruku som ho ziadala ja, on je taky typ, ja som uz ako decko bola velmi vynaliezava, on skor utiahnuty, zije si ako ryba vo vode. nevidim natom nic zle. je asi taky typ. uz som si po 13 rokoch zvykla, nehovorim ze mi to spociatku nevadilo, ale beriem ho aky je, on zas mna aka som a je pokoj.

mysicka36
24. mar 2014

@sasha871 vidím, že si tehotná, tak sa to utriaslo? Prajem veľa šťastia. Je fakt, že niektorých chlapov treba postaviť pred hotovú vec 😀

deniss111
24. mar 2014

@mysicka36 aj ja som sa chcela na to opýtať 😀

sasha871
autor
24. mar 2014

@mysicka36
@deniss111 ahojte baby,noooo niekamsme sa pohli a to sice teda, ze cakame nasu lasku spolocnu..obaja sa velmi tesime aj ked ten zaciatok tehotenstva bol velmi kriticky..pretoze sa mi videl priposraty zo vsetkeho,ze musi to a tamto..ale uz vybavujeme byt,nasiel si druhu robotu...snubny prsten mi furt nedal...ale uz som mu povedala,ze je aj tak neskoro a ze je mi to jedno, mala bude nosit moje priezvisko..a on nech da malej vsetko co moze, aj to co mne nedal..a inak sme v pohode.no nie je to to,co som si vzdy predstavovala,ale vascia polovica...zatial.som rada,ze sme sa pohli..pretoze ja nevydrzim dlho stagnovat,hrozne ma to nici a ubija,teraz mam kopu starosti a som proste vo svojom zivle..a ked vidim jeho,ze sa musi snazit aby zarobil tolko penazi kolko potrebujeme,tak som rada,pretoze neznasam,ludi co sa necinne prizeraju a mykaju pleckom.teraz ma roboty vyse hlavy a takto sme tusim spokojny obaja 😀

sasha871
autor
24. mar 2014

spokojni preklep 😀

mysicka36
25. mar 2014

@sasha871 😉 to som rada, že si spokojná. Zase netreba čakať nejaké scénare z romantických filmov. Stačí sa pekne dohodnúť. Chlap cez tehotenstvo nemá také pocity ako žena, ale často prídu, až to bábo uvidia.
Prečo chceš aby sa bábo volalo po tebe? Veď ak svadbu plánujete, kludne aj o rok-dva, je lepšie aby ste mali spoločné priezvisko.

diskutujuci
25. mar 2014

@sasha871 ahoj sashka, necital som odpovede inych ale moja ta asi nepotesi, si mlada a ked si si nie 100% ista, mas este cas najst svoju pravu lasku
je to dost casu, nemate deti, nieste svoji, nieje to uz take krasne
aj statistika je prioti je to cas kedy sa pary uz zvyknu rozchadzat, ale vec je individualna, ty sa trapis, co je dobre, ty chces aby to bolo lepsie, co je tiez dobre
tak nedaj na moje reci, zabojuj o svoju lasku a hlavne sa s nim vela rozpravaj o buducnosti, a ak sa nevyjadri jasne rozidte sa

satanka1
25. mar 2014

@diskutujuci v máji čakajú bábo 🙂))

kveta
25. mar 2014

@sasha871 Myslim si, ze je vhodny cas na to, aby si zatlacila, ze chces prstienok.

diskutujuci
25. mar 2014

@satanka1 tak som zase raz zaspal dobu 🙂) a je to uplne uzasne, mozno aj diskusie pomohli aprava laska ich naplnila 🙂)

sasha871
autor
25. mar 2014

@kveta
@mysicka36 uz sme sa viac krat bavili o prsteni,on vie ze ho chcem, ale stale mi ho nedal aj moja mama uz vravi ze to uy snad nie je mozne.,on vravi, ze by ma chcel prekvapit,ale ze nemoze lebo ja to uz cakam...ale inak to uz nebude,ak clovek presvihne cas,uz to nikdy nebude prekvapenim...raz som mu povedala,ze...som tehotna,mas cas do maja s prstenom..

sasha871
autor
25. mar 2014

ak si ma chce vziat tak by to mal stihnut a vzdat sa prekvapenia...uz mi o to nejde a mala potom moze mat jeho priezvisko..kamosky kt.otehotneli okamzite dostali ziadost o ruku a ja?doteraz nic..

majka99999
25. mar 2014

@mysicka36 ak nebude svadba, nebude ani spolocne priezvisko. ked sa vezmu, zmeni sa priezvisko malej "automaticky". nech si mlady nemysli, ze bude mat vsetko. 😝
@sasha871 trvaj na svojom