Po rokoch sa ozval bývalý
Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?
@panidia ahoj, dakujem...praveze si ista nie som. Pretoze sa ma pytal, ci ma smie silno objat, ak by som sa rozhodla,ze sa stretneme...nedokazem si predstavit, co mu viri v hlave...preco teraz, po svadbe, preco to nazyva len dalsou etapou zivota, preco opakuje dookola, ze niekde sa stala chyba, preco sa mame stretnut a najlepsie co najskor...bojim sa, co by mi povedal, ale zas mozno co ak nie? Co ak nam to pomoze ist dalej? Ze uz chce byt stastny so svojou zenou...neviem :/
@radkanika Ved práve preto tam chod,aby ste vedeli na čom ste.Maj všetko svoje správanie pod kontrolou a nič sa nemože stat,lebo vidím že ani tebe to nie je jedno.Možno je medzi vami niečo nedopovedané.Ale ak ty nie si uplné štastná v manželstve, tak dávaj si pozor,aby sa to nezvrtlo a nestalo sa niečo čo možete neskor olutovat.
@radkanika je jedno ci je on taky stastny, ako bol s tebou..ty si mu tu sancu dala, ked si prisla a bol s nou este len 4 mesiace. vtedy sa to dalo este vratit. bolo by to bolestive, baba by si ponadavala, ale isla by dalej. teraz, ked su spolu roky, stavaju dom, su manzelia...to uz je uplne iny level. on sa sprava sebecky, lebo aj keby sam nebol stastny, nedovoli ani tebe stastie tym, ze sa stale pripomina.
ak by si nabrala dost sily, aby si to definitivne ukoncila, stretni sa s nim na nejakom verejnom, frekventovanom mieste (nie, ze Bohom zabudnuta romanticka kaviarnicka) a povedz mu do oci, chladnokrvne, ze uz ho nelubis (aj ked mas teraz pocity vselijake)..povedz mu, ze si stastna s manzelom a rodinkou, ze co bolo, bolo, ze ho nemienis okradat jeho o novomanzelku a ze z tvojej strany su tam uz len hmliste spomienky na minulost, asi ako ked spominame na dozvuky po stuzkovej - usmevne stare dobre casy, ktore by kazdy obcas chcel vratit, ale nic viac... a v tomto duchu vztah ukonci ty.
nepredlzuj si zbytocne agoniu, ktoru on vyvolava umyselne svojimi romantickymi povzdychmi...ale pritom vedie uplne normalny zivot a planuje buducnost s inou zenou. nenechaj si kazit vztah a zivot. 🙂
ak takato silna byt nedokazes, ani sa s nim radsej nestretavaj.
@panidia pisala som vyssie...nemozem povedat,ze skacem od stastia v manzelstve, u nas je to vela o tolerancii, rozumieme si s manzelom, mame sa radi, rovnaka vychova deti, stale cosi planujeme...ale zeby to bolo odpadavanie z lasky, to nie...no uz davno som prestala takto snivat a davam prednost realite. Laska asi nie je vsetko :/
@radkanika nešla by som nikam a požiadala bývalú lásku, aby ma nekontaktovala, zaželala mu všetko dobré a urobila hrubú čiaru. Čo si od stretnutia sľubuješ? V SMS, telefóne je každý muž úžasný, reálny život je trochu o niečom inom.Stretnete sa, budete spomínať,slzy v očiach....a? Riskujete obaja príliš veľa. Jeho aj tvoj život je už niekde inde, ako keď ste spolu randili. Spomienkový optimizmus je sviňa, vytlačí čo i najmenší náznak niečoho negatívneho, všetko ostatné dáva do polohy - úžasné, neskutočné, to sa dá zažiť iba raz v živote....Si spokojná a šťastná v manželstve, neživ v sebe niečo, čo by mohlo byť, ale s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo. Vadilo ti, že sú medzi vami ekonomické rozdiely....toto láska prekoná, čiže? On mohol odísť na nejaký čas makať do zahraničia, aby ti dokázal, že ťa zabezpečí, no plakať je jednoduchšie. Už ste obaja niekde inde, nepokazte si to obaja.
@radkanika hlavne nato toľko nemyslí a venuj všetky myšlienky tvojej rodine, čo bolo bolo už to ne vrátiš A teraz máš krásnu dcérku a manžela. To je to najkrajšie, tak prečo sa týmto zaoberať. Pokiaľ sa sním chceš stretnúť tak urob to Panidia ti napísala svoj názor. Ale nebude to nanič dobre. Len si budeš zbytočne stým hlavu lámať. Môžem sa opýtať a manžel vie že si píšete?
popraj mu vela stastia a prerus kontakt. aby si nedopadla v zmysle "Bolo koze dobre, isla na lad tancovat..." naco si zbytocne zarabat na problemy 😅
@libka1 hm on sa ozenil. Aby nieco nepremeskal. Zrejme sa zmieril s realitou. Ale pokusa dalej. Neviem co si o tom mysliet ale fakt asi nebude taky uzasny. Stretnite sa, nechaj ho vyrozpravat co chce, vypocuj si to, nereaguj na to a povedz mu ze si stastna a naco otvarat nieco, co uz nie je. Skus si to premysliet, vacsinou sa na druhy raz kolac nepodari tak ako prvy krat. Uz by to nebolo dobre, povedz si, ze vsetko je tak ako malo byt. Ak si stastne vydata a mas dieta...asi by som mu dala jasne stop. Takze ano zijeme len raz, ale nemusi to byt take ruzove ako vyzera..
@michellhoney nie nevie...ale teda vie, ze kedysi existoval a nema ho zrovna rad...
@radkanika prvé lásky sú proste také, ostávajú v srdci krásne a bezchybné, čím ďalej v minulosti sú, tým sú krajšie a bezchybnejšie. Ale pozri sa na súčastnosť, na realitu. Mne nepripadá kosher, že sa nedávno oženil a teraz ťa takýmto tajuplným spôsob láka na rande. Kontrolky by mi blikali aj tom jeho niekoľkonásobnom plakaní...sorry, ale to by mi teda rozhodne neimponovalo. Muž môže plakať, dokonca sú chvíle, keď by mal, ale vyplakávanie kvôli rozchodu...pritom naozaj mohol proste konať, aby rozptýlil tvoje obavy, mohol sa vzdelávať, mohol na sebe pracovať, aby ti ukázal, že sa dokáže postarať o rodinu, ak by ste nejakú mali. Ako sa hovorí, za muža majú hovoriť činy. Tí, ktorí chcú stále niečo obkecávať a oplakávať sa väčšinou k činom nedostanú, alebo si za svojim nevedia stáť. Viď príklad - pol roka po svadbe vlastne svoje vlastné rozhodnutie oženiť sa, spochybňuje tým, čo robí a čo hovorí.
A aké máš manželstvo ty? Stojí ti bývalý priateľ za to, aby sa to narušilo v tvojom manželstve. Ide istým spôsobom o pokúšanie. Úprimne, nepáči sa mi ako na teba tlačí. On sa vyjadril jasne, aký vzťah má. Očividne šťastný nie je, berie to ako istú etapu života, nič neplánuje, čaká akoby na zmenu. Neviem, je to zvláštne. Ak máš svoj vzťah v poriadku a teraz nejde len o teba, ale aj o dcérku a manžela, nepokúšaj svoje šťastie.
@alaguema no uz to niekto vyssie pisal, ze sa mal cinit...on sa cinil. Daval mi tisic moznosti a istot, ze to zvladneme, dokonca aj stare auto vymenil a kupil nove krajsie, zo vsetkych uspor ktore mal z rokov prace v zahranici, len aby mi dokazal, ze urobi pre mna a moje stastie vsetko. Aj dom mal zdedit po babke, no ja som si nevedela predstavit ist byvat na dedinu, okopavat zamiaky a ine, co pre nich je bezne...jeho rodina ma sice akceptovala, pretoze vedeli ze by sa mohli aj na hlavu postavit, ale asi som im prisla ako fiflena z mesta :/ co asi aj chapem. Boli v soku, ze kupujeme cestoviny v obchode, rovnako ako ja, ze oni ich robia doma...dovtedy som netusila,zeto este niekto vobec robi, mozte sa smiat, ale pre mna uplne vzdialeny sposob zivota od toho mojho. A milion toho bolo a ja som mala strach, ze to nezvladnem, ze v tom budem neschopna a on snad nestastny...tak povedal, ze ked dom zdedi, preda ho, kupi nam byt v meste,a mozem si cestoviny kupovat nadalej a ani sackove polievky mu vadit nebudu :D no ja som bola netrpezliva, ze ktovie kedy to bude, co dovtedy, kam, ked s nasimi sa nedalo vydrzat...a studovala som denne studium, cize ja a praca to by vtedy neslo, bola som od rodicov zavisla...ozaj on robil co mohol, problem bol vo mne :/
@radkanika znie to celé divne...roky robil v zahraničí a za všetky úspory kúpil nové krajšie auto?? A potom sa chystal čakať, kým niekto zomrie, aby zdedil dom, ktorý predá a kúpi ti v meste byt, aby ste v ňom mohli jesť sáčkové polievky a industriálne cestoviny? 😀 Sorry....ale ja sa fakt smejem...Môžem sa opýtať koľko máš teraz rokov?
@radkanika pripustat si a uvazovat o byvalych laskach je velmi nebezpecne a je to prilis tenky lad... neoddavaj sa snivaniu a racionalne si rozkaz, ze musis prestat na neho mysliet... keby si ho pred rokmi tak neskutocne milovala a bol by ten pravy nerozisla by si sa... niekedy laska nestaci... ty si chcela iny zivot ako on .. neslo o to ze nic mozno vtedy nemal, ale o to, ze kazdy z vas bol niekde uplne inde .. a preto ste sa mozno rozisli.. na dedine, pri kopani zemiakov, s dvoma detmi na krku, bez vzdelania a svojho "pohodlia" by si stastna nebola. Mozno aj tvoji rodicia ta trochu poznali ..skus sa na to takto pozriet..
to stretnutie neviem - je to trochu voci tvojmu manzelovi podraz a aj podraz tvojej uzasnej lasky voci tebe a manzelke. Vie, ze si vydata , on je zenaty, neda ti pokoj a otravuje ta ... je to od neho nefer podla mna. Niekomu rozpravat nejake romanticke uzasne reci ako by to bolo keby sme boli spolu ..tomu sa moze oddavat v snoch a nie realite. jemu nieco nevyslo, tak idem dalej a skusam ... a tym padom, sa mi nezda ten jeho charakter taky uzasne a oslnivy ako opisujes. Na niekore veci uz clovek nema pravo , pretoze ty uz nepatris jemu, ale niekomu inemu a vzhladom k tejto situacii , by to mal pochopit ..a ty by si mu nemal davat ziadne prilezitosti, aby to citil inak...
Suhlasim s alaguema...
alaguema @radkanika prvé lásky sú proste také, ostávajú v srdci krásne a bezchybné, čím ďalej v minulosti sú, tým sú krajšie a bezchybnejšie.
Myslim, ze vobec nemusis rozmyslat nad tym, ci svoju terajsiu manzelku miluje tak ako miloval teba. Je to take detinske...pretoze sama si napisala, ze ani ty nemilujes rovnako terajsieho manzela...milujete sa inak...ako si predstavujes alebo Co ocakavas od toho stretnutia...? Zaspominat si, vyliat si srdcia, ako to mohlo byt vsetko inak...? Naco...? Mas rodinu, on manzelku, mozno budu mat aj deti, netreba do toho vrtat. Nechajte si to pre seba ako jedno velke tajomstvo a minulost s ohladom na vsetkych, ktorych sa to tyka.
@radkanika proste vam to nevyslo no, nedalo sa. ta laska nebola natolko silna, aby si to riskovala. on sa sice snazil, ale tiez neviem ci je rozumne minut vsetky uspory na nove auto, ked stare je funkcne, ked su peniaze potrebne na ine veci. to mi pride trochu ako taky zufaly cin, nie cin rozumneho cloveka, ktory mysli naozaj na buducnost. aj ked urcite to je velmi romanticke, ze to dokazala.
vydavala som sa nedavno, v 23 rokoch, pocas denneho studia na tazkej vysokej skole, zavisla od rodicov (aj ked som dokonca vtedy aj zvladala brigadu, ale to bolo ako nic). ked sme oznamili svadbu, nevies si predstavit ake veci som nanho pocuvala, ako neskutocne sa nas vsetci snazili od svadby odhovorit. to bolo chvilami ako psychicky teror 😀. vedela som, ze budem byvat u svokrovcov, sama svokra mi povedala, ze nevie, ci sa mi tu bude pacit ich zivot, sama praca (co u nas tiez nebolo), su generacne starsi, uvazuju inak, vedela som, do coho idem a ze to nebude lahke. ale proste ani sekundu som nezavahala, ci do toho ist, proste sme sa chceli vziat, lebo sme sa lubili, rodicia nam vysli v ustrety, tak sme vsetkym nastraham a reciam odolali, doslova sme ich ignorovali a vzali sme sa. myslis, ze keby bol ten pravy, tak by si to nedokazala? nemala si nejake pochybnosti vtedy, na ktore si uz zabudla? a mozem povedat, ze ja studujem vysoku skolu a som taky intelekrual, manzel je opak mna, vysoku nema ani nechce mat a presne ako pises, on je taky dedinsky chlapec, ja som sice tiez z dediny, ale boli sme vychovavani trochu inak. a tiez som sa napocuvala ci o nas postara a ako to ze nema vysku. ale neviem, ja som nepochybovala. nieco tam muselo byt, ked ty si pochybovala tak, ze si tomu uz nechcela dat sancu
@radkanika vies co ma este napadlo? mozno len lutuje, ze ked si ty dala vztahu druhu sancu, on to odbil...mozno teraz caka, ze on ponukne druhu sancu a ty to odbijes. 😅
Aj to je zvlastne, ze sa ozyva v takych etapach (ze aj niekolko rokov nic - stihnes sa medzicasom znovu zalubit, vydat, otehotniet, porodit atd.. a potom zavola...) Mozno ani ta jeho laska nie je taka velka a horibilna ako tvrdi, len si z casu na cas spomenie, ked ma zlu chvilu, alebo krizu...a ty si kvoli tomu kazis vztah s manzelom....
inak tiez som nevedela, ze si niekto robi cestoviny doma 😀 prvy raz som videla jednu pani pripravovat polievkove rezance, ked som mala asi 23 rokov... som sa citila, jak tie deti z velkomesta, co si myslia, ze krava je fialova 😀
@radkanika a to nehovorim o zabijacke prasata, z ktorej som mala traumu 10 rokov 😀
@radkanika áno, vyznelo to smiešne, ja som sa ťa nechcela dotknúť 🙂 Úprimne, z toho mála info, čo si sem o ňom dala, sa chalan veľmi pozitívne nevykresľuje. To, čo robí, nielenže nie je fér, ale svedčí to aj o jeho nezrelosti a podivnom vzťahu k záväzkom. Niekde proste chodí tá jeho šťastná nič netušiaca manželka. Čo myslíš, ako dlho by trvalo jej šťastie, keby sa dozvedela o veciach, ktoré ti pohovoril? Prečo sa oženil, ak tvrdí, že je to len etapa? Myslíš, že o tomto jeho žena vie? Že je ona len nejaké dočasné riešenie. Riešenie čoho? Jeho samoty, potrieb? Na to sa nemusel ženiť. Nerozumiem a myslím, že by som na tvojom mieste ani nechcela porozumieť dôvodom, ktoré ho vedú k tomu, aby sa takto vyjadroval o svojom manželstve, v ktorom druhá strana kvitne šťastím, lebo si myslí, že má milujúceho muža.
@tomiholjubavi napodobne...a dokonca som u nich zistila, ze moj oblubeny vajickovy salat sa da robit aj doma :D alebo sme jedli domacu zmrzlinu,s doma vypestovanym ovocim a doma vyrobenou slahackou (teda nie tou v spreji) a by si sa smiala z toho mojho vyoraneho pohladu :D ake fajneee to bolo :D
@alaguema tazko povedat,ako to tou etapou myslel...mozno skor tym len chcel odpovedat na to moje "zijes svoj sen", ze ho proste nezije, ze sen je iny, toto je len nieco, co zo vztahu vyustilo. Boli spolu dlho,tak jasne ze sa ocakavala svadba a aj tym,ze ja uz som bola vydata, deti, tak asi to bral, ze uz je to asi aj tak jedno,nema co stratit a ona ho miluje, a myslim si, ze keby nemysli na hluposti, tak je s nou ozaj mega stastny.
@radkanika ja by som ti doporučila stáť pevne nohami na zemi . Do života je ďaleko lepší partner s ktorým si rozumieš , ťaháte za jeden koniec , máš ho rada ako spomienkový muž z ktorého sa ti kedysi podlamovali kolená .
Mne sa kedysi z ex podlamovali kolená , srdce búšilo ako o závod ale život s ním v reále nič moc.
Muž ktorý miluje ženu je tak sebecký že nechá aj svoju manželku s tromi deťmi , nie to ešte priateľku s ktorou je 4 mesiace. Za tú dobu ju mohol x krát opustiť a začať nadbiehať tebe, neurobil to .
@radkanika ono to môže byť aj tak, že aj on si to celé idealizuje, že je to vlastne len taká ilúzia veľkej, nenaplnenej lásky. Veď sa mohol s priateľkou rozísť a byť s tebou. Keby ťa miloval tak, ako tvrdí. Nič mu v tom vtedy predsa nebránilo. Boli spolu len pár mesiacov. Ale možno to bolo skôr tak, že bol do nej zamilovaný a chcel byť s ňou, neboli tam žiadne záväzky, len asi proste chcel. Časom ale, ako to už býva, aj ich vzťah zovšednel a tak vyhľadáva vzrúšo. Možno keby ste sa boli vtedy vzali, tak takto dnes píše niekomu inému...

@tomiholjubavi vystihla si to...uz aj ked som na to pomyslela, bola to len spomienka a slo sa dalej. Okrem ineho som verila na zaklade toho, co som sem tam na fb videla, fotky a jej komenty, ze naozaj je stastny a nejak som si hovorila, ze chvalabohu, zasluzi si to...lenze zrazu si hovorim: je naozaj tak stastny? Myslim tak skutocne aj vo svojom vnutri...miluje ju tak ako miloval mna?