icon

Po rokoch sa ozval bývalý

radkanika
14. jún 2015

Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?

radkanika
autor
14. jún 2015

@alaguema mozno ano...myslim, ze to moze byt vselijako a toto vsetko su aj tak len dohady a zial uz sa nikdy nik nedozvie, ako by to bolo inak. Skor vsak stale premyslam nad tym, preco sa chce vlastne stretnut.

maminuska
14. jún 2015

@radkanika vieš mne by aj vadilo že plače , narieka, prestupuje, je nerozhodný ..stretnutím len predlžuješ niečo neidentifikovateľné .
Ak tu nie je možnosť že by si uvažovala o opustení manžela , tak načo aké stretnutia, čo treba vyjasňovať.
Ja som veľmi racionálny človek a moc sa vo veciach neprplem . 😀 .

lubkavargova1
14. jún 2015

Zena, ked t skoncilo tak je koniec. Zamysli sa nad tym, ze keby sa byvala ozvala manzelovi bola by si stastna z toho??? No houby!!! Uz by ste tu take konspiracne teorie spriadali, ze az. Aj ked sa sere a zere zvedavost, uvedom si, ze to skoncilo. Co je raz koniec je koniec...mysli na to, ako by sa citil tvoj manzel a ako by si sa citila ty ked ze sa stretne so svojou nejakou ex.

alaguema
14. jún 2015

@radkanika tak na to je jednoduché riešenie. Opýtať sa ho?

radkanika
autor
14. jún 2015

@alaguema ved som sa...ale na vela veci neodpovie,vzdy len ze su temy nie vhodne na pismena, ze sa porozpravame atd.

lilitela
14. jún 2015

@radkanika Nestretnut sa!

alaguema
14. jún 2015

@radkanika nevie/nechce ti priamo odpovedať na otázku prečo sa chce stretnúť?

radkanika
autor
14. jún 2015

@alaguema nie...teraz som citala s5 konverzaciu medzi mnou a nim.."mam tolko otazok na teba"..ja ze fuha,som zas cosi vyviedla a neviem o tom? On:"nie nie,nic zle,ale to niekedy osobne"..ja ze no neviem, sanca ze sa nahodne stretneme je velmi mala. Potom sa pytam,ze a ako to ze mas tolko otazok,ved presli roky...a on,ze "vlastne by som sa ta opytal iba jednu vec"..ja ze tak najprv tolko otazok,teraz jedna...a on ze "ta jedna by bola taka obsirnejsia. Ale nerad by som sa to pytal takto,naozaj"...tak asi tak :/ a vyznaj sa v nom.

oslo1
14. jún 2015

Ahoj,

no poviem ti, co by som ja urobila.

Tvoj byvaly je typicky kecalek, nechcem sa dotknut tvojich citov, ale ty lubis tu predstavu, aky on bol, ked ste boli obidvaja mladi, hmmm, aj ja si dnes s povzdychom zaspominam na mojho byvaleho, co mi zlomil srdce, velakrat plakal do telefonou....
Ale vies, to su kecy.
Keby ta tak lubil, tak sa s tou svojou vtedy este priatelkou na fleku rozisiel a zacali by ste svoj zivot ako z romanu.
On ta lubi aj ked si s inou zenou liha do postele, lubi tvoje dieta (resp. by lubil aj tvojich 10 deti, aj keby neboli jeho - hmmm, aj by ich asi zivil, satil a zdielal svoj cas s tebou a s nimi maximalne stastny...).

Dievca, zdvyhni hlavu, nabuduce ked ti zavola, tak mu s chladnou hlavou povedz, ze ty lubis svojho manzela a ze na jeho povzdychy nemas cas, pretoze aj tak to k nicomu nepovedie. Ja som si nieco podobne prezila, tiez s mojim manzelom nemam vasnivy vztah, velmi si rozumieme, respektujeme sa a aj sa lubime. Moj muz nie je kecalek, je to chlap cinu a hlavne je to alfa samec, ktory mi tu nebude gulat slzy, ze ja neviem co, ale zdvyhne rit a podnikne kroky na zmenu.

Nie som chladna, ale zi si svoj zivot, na byvaleho sa vykasli, absolutne by ma nezaujimalo, co chce diskutovat, pravdepodobne svoje nestastne manzelstvo. Vtiahne ta do svojich problemov, co budete spominat na minulost? Hovorit si co by bolo keby?
Prajem vela stastia.

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika zvlastne, co pise...ako keby mal nieco za lubom. Mozno sa chce spytat, ci ho uz naozaj nemilujes, alebo nejaky podobne dramaticky, srdcervuci vykrik 😔

napisala by som mu, ze v sucasnej situacii si nevies predstavit otazku, ktora by bola tolko intimna, aby sa musela riesit zoči voci...a ze nech sa uvedomi, lebo je cerstvo zenaty a nielen ty, ale uz aj on ma svoju vlastnu rodinku.

kazda zena ma obcas chvilu 'mala som sa radsej vydat za pištu hufnagela' , ale to je len taka tradicia - sucast folkloru, nic hlbsie za tym nie je. zivot ide tak, ako ma. 😉 moja rada je, aby si si s nim uz radsej ani nepisala, on nieco zamysla. keby taketo spravy pisal tvoj drahy byvalke, urcite by si penila...(sudim podla seba, lebo ja by som robila cirkus humberto minimalne 😀 )

radkanika
autor
14. jún 2015

@oslo1 mas pravdu...aj ked teda nemyslim si,ze jeho manzelstvo je nestastne..

alaguema
14. jún 2015

@radkanika aj mne to tak pripadá, že sa "prebral" do manželského života, vzťah mu doma zovšednel a tak si to začína škrabkať a hľadá kde by našiel trochu vzrušenia. Aké otázky chce riešiť? Mal šancu s tebou byť a predsa ju nevyužil. Neverím, že muž, ktorý ženu skutočne miluje ako to tu ty popisuješ, si ju nechá takto uniknúť. Bol vo vzťahu chvíľku, kľudne to mohol relatívne bezbolestne ukončiť. Teraz je ženatý a ide riešiť otázky? Už mu nevadí, že by to manželke mohlo ublížiť? Pochopila by som, keby sa len ozval, že chce vedieť ako sa máš, ako sa ti darí, lebo ťa má rád, občas na teba myslí a občas má chuť ťa len tak pozdraviť a popriať pekný deň. Toto robí zrelý muž s bývalkami, s ktorými si zachoval pekný vzťah. A ženy detto. Ale riešiť nejaké otázky, ktoré sú aj tak niekde v minulosti...načo.

cervenaruza123
14. jún 2015

@radkanika tie jeho spravy su cudne. pride mi to, akoby v tebe chcel najprv rozvirit spomienky, aby si sa "chytila" a pristupilana stretnutie a potom ked to na teba spusti, tak budes uz tak popletena zo svojich spomienok, citov a ocakavania, ze nebudes vediet reagovat rozumne. poznam takych tych "tajomnych" co rozpravaju v naznakoch. aspon ti co poznam ja, chcu vyvolat vycitky, dotknut sa citliveho miesta, kde je nieco nedoriesene, aby mali pocit, ze maju nad tebou moc, nechat ta kvasit vo vlastnej stave a potom dalsimi sikovnymi vetami a tahmi ta dostat tam kde su, lebo uz sama nevies co chces. nehovorim, ze je taky aj on, z jednej diskusie sa to odvodit neda, ale ti, co poznam a takto komunikuju, su presne taki

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi vies ono to je cele zvlastne...na jednej strane sa ma pyta veci ako "usmievas sa,ked citas moje spravy?" (On vraj ano)...vyspinkala si sa?a myslela si na mna?atd., zaroven vsak si ako keby drzi odstup, su chvilky, kedy napise co necakam, potom zas takmer nic, ked napisem cosi ako nech si vazi co ma teraz,stastne manzelstvo, tak ze toto uz nie su temy na pisanie...potom ked som pisala, ze ci sa citi inak ked je uz zenac, vraj "slobodnym je naj,ci nie?"..ja ze nie, ak su spolu dvaja,ktori vedia ze k sebe patria a on na to "tak to sme potom urobili niekde chybu"...potom vsak zas napise "musim uz ist, uz nie som sam, prisla zena"..inokedy zas o dome, vela na nom pracuje, ja ze z prace do prace, ze nech si obcas oddychne, tak vraj ak chce (nie chceme so zenou) cosi mat, musim...a napr.aj dnes,ze chcel by ist na jedno kupalisko, nech pridem, mi povie ked pojde..co urcite pojde so zenou a som akosi nepochopila,naco tam mam ist,ked by som ja nebola sama ani on...a minule pisal,ze myslel na mna cele roky, na nase krasne chvile...zaroven vsak pise,ze treba ist dalej, stalo sa..a zarazilo ma,ked sa ma pytal na manzela, povedala som pravdu, ze nie je to laska ako s nim,ale ze ho mam rada a som vdacna za vsetko co mam a on ze "treba vzdy konat len srdcom, pretoze zivot je prilis kratky.."...atd.No mohla by som za ten tyzden pokracovat, ale ked sa teda ja o niecom zmienujem, ako cosi ze mrzi ma,ze to a tamto, tak mi odpise co uz, treba ist dalej.

maminuska
14. jún 2015

@oslo1 no asi moja reč, neznášam keď muži plačú nariekajú ... ako dovi . 😀 . Ja so skôr na takých " čo schmatnú ženu za vlasy a odvlečú si do tej svojej jaskyne " ( prosím berte to s rezervou ) , ale prešlapovať niekde s uloveným mamutom a čakať kto si ma uloví aj s tým mamutom a do toho ešte zavýjať ..ach jaj .

No divná som v tomto smere.

radkanika
autor
14. jún 2015

@cervenaruza123 a co tym taki sleduju?

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika pohrava sa s tebou...😔

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi ale preco...naco?preco teraz? Ved ma zenu, preco sa nezaobera nou?

lubkavargova1
14. jún 2015

jasne spytat sa preco ste skoncili...to len tapa nevidi toto...a potom pride u takych jeblingtonov citove vydieranie a manzelstvo mas v haji. Budes porovnavat a je to cele v p..i. Sorry, nechapem, potom neplakajte ze "virtualne nevry vasich manzelov", kolegynky po cestach a v praci tiez sme rovnake oni len v zenskom vydani. Nie je ziadny rozdiel. Ked raz mam manzela a partnera tak neriesim byvaleho. Ale to kym sa clovek nepopali a neklofne na hubu tak bude ako v sne...no vela stastia

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika ja neviem preco 😔 nikdy som nebola taky typ cloveka, neviem co ich motivuje k obdobnemu chovaniu.
mozno by si aj milovala svojho muza, keby ti byvaly stale nedavkoval spomienky do srdca ako jed...mozno by bolo rozumne si s nim uz vobec nepisat...zide z oči (z monitoru) zide z mysle..a skus cas a energiu, ktoru si travila spominanim na byvaleho, venovat manzelovi. hladaj na nom pozitiva, spominaj s nim na krasne chvile, ktore ste zazili. ked dostanes byvaleho zo srdca, budes tam mat ovela viac miesta pre svojho muza. uvidis...zalubit sa da aj do chlapa, s ktorym byvas uz roky. vsimaj si nejake jeho chutne momenty, sprav romanticky pocin prva, najdi si s nim chvilku casu...cim viac energie venujes svojmu manzelovi, tym bude vas vztah nielen krajsi, ale tym menej ta bude trapit minulost.

radkanika
autor
14. jún 2015

@tomiholjubavi krasne napisane...pokusim sa 🙂 aj ked na muza povacsine nervacik, tak je to poklad, velmi dobry chlap...aj ked teda obcas ma vie vytocit tym, ze nevie povedat co chce a robi co chcu ini.

alaguema
14. jún 2015

@maminuska 😀 tak toto pobavilo

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika nemozes umierat od lasky (ako si napisala) k jednemu, ak ta okupuju city voci druhemu, ktory uz je v podstate iba zidealizovany extrakt tvojich spomienok. uvidis, ked sa prestanes zaoberat "kecalkom" aj tvoje manzelstvo pojde na inu uroven.

radkanika
autor
14. jún 2015

No nic baby, odmlcim sa...moj muzik ma z nicoho nic pozval do kina, zaobstaral strazenie deti a mam moznost kino zmenit na posedenie na kave atd. :D no zlatyyyy...precitam vase prispevky neskor ;)

tomiholjubavi
14. jún 2015

@radkanika vidis, to je chlap 🙂 toho sa drz a kecalek nech vypisuje tajuplne eseje niekomu druhemu 🙂

mimina00
14. jún 2015

@radkanika ked citam co ti pise,tak mi je uz z neho zle.co to je za chlapa?pride mi ako klasicky zmrd ktory si chce nadabit milenku.manzelka je zla,zivot ma zly a teraz ho lutuj..objim,pobozkaj aaa pomiluj...a bude vsetko vzadku..

cervenaruza123
14. jún 2015

@radkanika dobry pocit z toho, ze ma nad tebou moc, ze si moze s tebou robit co chce. dokazat sam sebe, ze on je "alfa samec" a si ta dokaze podrobit. pocit, ze ti "vrati" to, cim si ho zranila. pocit, ze bez neho aj tak nebudes vediet zit, lebo z teba tymto sposobom vypacil a domyslel si najtajnejsie zakutia svojho srdca a teda sa mu casto potom zdoveris pri probleme, pri krize, lebo on o tom predsa uz vie, tak nie je trapne mu to hovorit a potom ta zase vie dostat kam chce. dokazovanie samemu sebe, ako ta dobre pozna, ze vie odhadnut tvoje reakcie (druha vec je, ze ich vacsinou on sposobi, takze ta vlastne nepozna, len vie ako na ludsku psychiku) a takto s paradoxnou trpkou spokojnostou si dokazat, ze predsa mal pravdu a mali ste byt spolu a z toho vyplyvajuci uspokojujuci pocit "nespravodlivej obete".
lproste taka zvlastna vlastnost cloveka dokazat ovladat druhych a mat vzdy pravdu a presvedcit o nej aj druhych. no a niektori ludia proste maju taku schopnost alebo sa ju naucia casom, ze to naozaj dokazu a maju z toho dobry pocit. ale pozor, to neznamena ze su zli, vacsina z nich si to pravdepodobne ani neuvedomuje. ale je zbytocne s nimi nadmerne komunikovat, ked to nie je nevyhnutne, lebo to sposobuje problemy.
nehovorim, ze to tak urcite je, to si len tak myslim z toho co som zazila a odpozorovala.

nicemary
14. jún 2015

možno vaša láska v minulosti bola krásna, romantická ale jeho správanie teraz je už o niečom inom. Nezodpovedné, neférové. Akoby Ťa chcel nalákať , vytvára dojem nejakej tajomnosti, záhadnosti, on sám odpovedá vyhýbavo. Chce Ťa zmanipulovať - a už to samo osebe neveští nič dobré.
Ja by som mu napísala, že som si uvedomila, že milujem manžela, svoju rodinu a prestala by som s ním komunikovať. A žiadne stretnutie, očividne vie, ako na Teba a môže sa mu podariť Ťa oblbnúť úplne...

alaguema
14. jún 2015

@radkanika dôvodov prečo ťa uháňa, môže mať veľa, ale láska to asi nebude. Nuda vo vzťahu, stereotyp, alebo je on ten typ, ktorý sa nevie vyrovnať s tým, že by naňho niekto zabudol, preto sa stále nejak pripomína, to je inak pomerne časté, ale myslím, že asi viac u žien. Inak, mne on príde taký málo mužný...plakanie a také čosi ako nedostatok pevnosti. Že kurňa keď si tu ženu beriem, tak preto že chcem. A nie že po pol roku už zháňa ex-ky..

maria1989
14. jún 2015

@radkanika moja, zamysli sa... AK by si nekonečne a nehynúco ľúbila bývalého, mala by si dieťatko s terajším? 😉