Po rokoch sa ozval bývalý
Ahojte..asi sa len chcem vykecat, mozno pocut nazor, ci skusenosti inych v podobnej situacii bez toho, aby tu niekto nadaval, urazal ci fanaticky moralizoval. Pred manzelom som mala jeden vztah. Bola to najvacsia laska mojho zivota, a ja pre neho este viac. Bolo to take priam az detinsky ciste, bez klamstiev, hadok, rozumeli sme si po kazdej stranke. Po 2 rokoch sme planovali svadbu, deti...zacala som mat vsak pochybnosti, dostala som strach. Moji rodicia ho neprijali, bol z chudobnejsich pomerov, typicky chlapec z dediny, bez vysokej skoly atd. Presny opak mna v tomto smere. Avsak ja som ho videla inak...bol ku mne uzasny, pozorny, zahrnal ma sialenou laskou, bol pracovity, snazivy..no moj strach zacinal byt coraz vacsi, najma ekonomicke rozdiely zacinali byt problem, nasi sa mi vyhrazali, ja som sa bala, co s nami bude, kam pojdeme, ja som este studovala...a tak som mu nechtiac tymto vahanim velmi ublizovala, vela krat plakal, ja tiez, az som dosla k zaveru radsej sa rozist definitivne..nastalo peklo pre mna a hlavne pre neho. Pol roka nikam nechodil okrem prace, cakal ze sa vratim. A veru vratila som sa,ale az po roku a to som nevedela, ze uz ma ine dievca. Nestretli sme sa, len mi volal,kde som tolko bola, ze teraz uz ma 4 mes.priatelku, ktora ho ozaj lubi, ze mu nedovoli svedomie len tak ju teraz poslat niekam...plakal v telefone. Ze ma teraz strach on, ze ho znovu opustim, ze zas bude len on trpiet a teraz sa uz ako tak po roku spamatava, hoci ho to stale boli a ze bude uprimny, stale ma lubi a mozno aj bude, ale nebude ublizovat priatelke, lebo je to velmi dobre dievca. Tym to padlo...ja som si casom nasla ineho, vydala sa..prisla dcerka. No prislo obdobie, ked sme sa nahodne stretli, bola som s dcerkou a on mal znovu slzy v ociach :/ povedal, ze je mala nadherna, ze mohla byt takto nasa, a ze aj keby som mala 10 deti, vsetky by miloval rovnako ako mna, aj keby neboli jeho...povedala som len, ze ma stale tu priatelku, treba ist dalej a on suhlasil, ze ano, ine neostava. Ale este povedal, ze clovek nikdy nevie, mozno sa aj on ozeni, a o 10-20-30 rokov pride nieco, co nas napriek hlupemu osudu znovu vrati k sebe, lebo to tak malo byt...odvtedy sme sa nevideli, roky plynuli dalej. Obcas na neho pomyslim, poviem si, ze som mala byt odvaznejsia kedysi...a teraz pred par dnami zrazu napisal...ozenil sa pred pol rokom, stavaju si svojpomocne domcek. Blahozelala som mu, ze konecne je stastny a zije svoj sen, aj ked srdce mi busilo a rozplakala som sa. On napisal, ze toto jeho snom nie je, berie to len ako dalsiu etapu svojho zivota. Ze nieco mu chyba, len nevie co. Tak ja ze mozno dietatko, aby citil kompletnost rodiny, ved deti zboznuje. Jeho reakcia ma prekvapila, vraj deti nie, na to je casu este dost. A pomedzi ine opakoval, ze sa niekde stala chyba, ze to malo byt uplne inak, vraj sa ma nikdy nechcel vzdat. No a prosil o stretnutie...co som povedala, ze uz by nebol dobry napad, je zenaty, ja vydata a ze uz nie som davno ani tym milym peknym dievcatkom,ako si ma pamata. Napisal mi, ze som stale nadherna, presne ako si ma pamata...a ja ze to vies odkial??a on len "viem". Vraj je toho dost, co si musime povedat...az prilis vela. A co najskor. No a ja mam strach, netusim co by to so mnou urobilo, keby sa stretneme a rozpravame, tuzim ho znovu vidiet, aj ked to odmietnem, lebo to nie ke spravne a aj on sam hovori, ze nebude mi vela pisat, lebo by tazko vysvetlil zene kto som a preco si piseme..cize ani on jej nechce ublizit. Mozno ma len potrebu nejako to uzavriet v sebe uz a ist dalej. Ozaj neviem, neviem si predstavit, o com sa chce porozpravat, ved vsetko je prec a minulost nezmenime...neviem, preco sa mi ozval...co si o tom myslite?
@radkanika Akurát som si čítala tvoj problém..a komenty a hneď potom som zhodou náhod natrafila na tento citát a myslím že by si sa mohla nad ním zamyslieť: "Nedopisujme čiarku tam, kde život urobil bodku."
@radkanika citala som tvoje prispevky nie moc komenty.Mam partnera 5 rokov, ale iskra tam je stale.Je dobre ze mas dobreho muza ale dufam, ze tiez je vo vasom vztahu nieco co ta pritahuje ak nie hladala by som to.Tvoj byvaly ta namotava a pise ti uplne kraviny neverila by som sladkym reciam.Mala som tiez prvu lasku podobne ako ty nie s lepsie situovanej rodiny.A rodicov som vobec nechapala co hovoria o peniazoch bola som zalubena ale viem ze mali pravdu vo vsetkom.Moj partner nie je bohaty ale vie sa postarat.Tiez hladam prvu lasku vsade nikde som ho nenasla ani na FB chcela by som vediet ako sa ma, ale to je vsetko,Keby ta laska bola silna na obydvoch stranach nikdy, nikdy by nezanikla ver mi moja skusenost s mojim partnerom mi to potvrdila.Jednoducho je laska silnejsia ako strach, vycitky rodicov atd.Proste ex kus idiota.a vyzera ze sa mu paci komunikacia s tebou akoby mal nadej,Urcite by som o stretku povedala mojmu muzovi, kebyze sa mu to nepacilo nesla by som.Moj muz ma pozna velmi dobre naco tajit povedala by som mu ze si piseme a ze mi neda pokoj a zranuje ma.Mozno mu tvoj muz nieco odpise.Muzi uvazuju viac hlavou zeny srdcom. Asi tak.Jasne ze rozmyslam ako sa maju moji ex a som stastna ked su stastny, ale to je vsetko minulost by mi pokazila pritomnost a to nechcem teraz som stastna z jednym muzom a ziaden iny by ma stastnou v pritomnosti neurobil.ZI pre tento okamih a nie pre minulost.
@radkanika precitala som vsetky tvoje reakcie a vacsinu komentov a uz pri druhej strane som chcela pisat, ze sa Ta chce pytat:ci si ozaj stastna, ci milujes svojho muza, ci by si nechcela zmenit minulost, ci este nieco citis k nemu a pod....a potom par stran dalej sam sa priznal k jednej z tych otazok - ako vazne netusim, co tym sleduje,ale kecy,kecy,kecy, namotava ta ☹ a stretnutie nic neuzavrie,len otvori dalsie co by bolo....dievcata ta tu rozumne vystrihaju pred nim, neexistuje scenar,kt by to stretnutie ci udrziavanie dalsieho kontaktu mohlo priniest nieco dobre, akurat si koledujes o znicenie svojho manzelstva a rodiny. Pisala si o potencionalnej manzelovej reakcii,kebyze mu povies,ze chces ist na to stretko - a mozno toto by pomohlo,len ono potom zas hrozi zaloba a ine opletacky... Moja rada, zablokovat vsetky kontakty HNED,viac sa neozyvat,ani obcas. Tvoj manzel, ani tvoje deti si nezasluzia,taketo Tvoje spravanie. To stretko, cela ta vasa komunikacia je to pasca, v kt sa zamotavas, do kt padas a neuvedomujes si to. Ak Ti niekto radi chod -som zvedava,co chce, je to iba cira zvedavost a nezaujem o Teba a Tvoje stastie -potom si tu vecer precitaju zase dalsi tragicky pribeh, zasmeju sa na Tvoje naivite a hluposti, zabavia sa na Tvoj ucet, rozptylia svoj den,mozno napisu nejaky stiplavy koment a ziju si dalej svoje zivoty.... Ale je tu vela takych, kt sa Ti ozaj snazia dobre poradit, vzit sa do situacie, vystrihat Ta pred tym,co je jasne asi vsetkym okrem Teba...Rozhodnutie je na Tebe, kto sa zahrava s ohnom, popali sa. ☹ Uvedom si ale, ze uz teraz mas riadny pruser,ak by mas vasu konverzaciu vysvetlovat manzelovi a je len otazkou casu,kedy sa k nej dostane. Prajem vela mudrosti pri rozhodovani.
Dievčatá, netrápte sa, zakladateľka o tieto rady nestojí. Asi čakala iné reakcie, alebo chcela s niekým zdieľať svoje dobrodružstvo v bezpečí anonymity.... Komu nie je rady, tomu nie je pomoci.
no ja som si to precitala len po to, ze "mal v ociach slzy"...no mam dost, ja mam slzy tiez, ale od smiechu.
tento "problem"je dokonala ukazka spomienkového optimizmu.
ale nevadi, dolezite je, ze tento aktualnny manzel ma aj majetky, aj vysoku skolu...a autorka je stastna ako blcha 😀 😀
Davam tomu cca 3 mesia e a mame tu dalsiu ure anu diskusiu kde sa vsetko zvali na manza a ie na seba
Ked sa nechces rozvadzat, ked nechces zacat novy zit s tvojim ex, ked nechces ublizovat, klamat svojej rodine tak zabudni na svojho ex, nema ziadny vyznam sa snim stretavat , uzavri to tak ze sa snim prestan kontaktovat
@radkanika ono je to vsetko pekne. Lenze...neviem kolko ste spolu boli, ale boli ste velmi mladi. Nemozes vediet ako by sa Vas vztah uberal dalej, keby prisli ine zivotne prekazky. Rozumeli by ste si stale ? Mozno by si casom zistila ze nie je az taky uzasny. Mas predsa rodinu a dieta, neriskovala by som to, hlavne kvoli niekomu, koho ani poriadne po vsetkych strankach nepoznas. Na ziaciatku je vsetko pekne. Myslim ze keby ste sa spolu stretli, stretavali by ste sa dalej a to by nebolo vhodne vzhladom na to, ze mas rodinu a dieta a on je tiez zenaty. Ber to tak, ze to tak malo byt. Nebudes predsa cely zivot moralizovat, co by bolo keby bolo. Zi pre svojho manzela a dieta, rozhodla si sa tak, ked si sa za manzela vydala. Stretavanie s tymto muzom by bolo velmi riskantne a mohla by si nakoniec prist o rodinu. Ako by si to v buducnosti dcere vysvetlila ? Rozbila si rodinu kvoli laske z mladosti ? Aku predstavu by si jej dala o rodine ? Byvalemu proste napis ze stretnutie by nebolo vhodne, ze to nechces a nech ta uz viacej nekontaktuje. Mozno ta to bude boliet, ale ver mi urcite menej, nez keby znicis svoju rodinu.
@radkanika Ja som sa prednedávnom tiež stretla so svojim bývalým. Nevideli sme sa 7 rokov, predtým to bola z mojej strany láska ako hrom, len on odišiel zit do Prahy a ja som ostala v Ba.. Náhodou sa mi ozval, že bude v BA, či sa nestretneme. A ja že prečo nie. Normálne sme sa stretli, pokecali 2 hodky a ja som zistila, že som už niekde inde a že by som si ani nevedela predstaviť vzťah s nim. Tak možno na niečo podobne prídeš aj ty. Keď sa tak viac porozpravate a opadne také to prvotne vzrušenie z vášho stretnutia.
A ja sa inak v pohode stretavam so svojimi bývalými... Teda raz za čas, nie kazdy týždeň.
Ja som sa tiez stretla s byvalym a obaja sme uz niekde inde, bolo to prijemne , kamaratske. U teba ten pocit nemam, teda najma u tvojho byvaleho to vyzera ze to este nema doriesene, uzavrete. Manzela nespominas tak neviem aky je vas vztah. Toho stretnutia sa bojis? Mas preco? Ja neviem, ja uz v tom mam uplne jasno, mam manzela, on je pre mna ta naj laska a mame deti, nechcela by som nic menit.
Tuto otazku si poloz aj ty a zbytocne neriskuj. Alebo mozno to stretnutie bude aj dobre na to aby ste to raz a navzdy uzavreli s tvojim byvalym.
Ahojte, tak sa hlasim s info...ziadne stretko nebolo. Po tom co mi napisal, ze ma stale lubi a nezabudol a celkovo tie jeho falosne nadeje, povedala som si po dlhom premyslani a hlavne vdaka vam po precitani si mnohych prispevkov, ze to uz nema vyznam. Je mi sice luto, ze nie je stastny a ak by som mu co i len trosku vedela pomoct, urobim to...zial neviem a nechcem ho zbytocne este viac namotavat a trapit a presne tym stretnutim by som mu mozno este viac ublizila. Milujem svojho muza, nase deti a nas zivot. A nechcem mu klamat, ze idem niekam a budem uplne inde, aj ked mi obcas muz zerie nervy a je to dobracisko az na jeho skodu, nezasluzi si to za to ako sa o nasu rodinu stara. Takze som prestala odpovedat na byvaleho spravy, zazelala mu stastie celeho sveta a poprosila ho, ze ak ma skutocne lubi, necha ma byt s mojou rodinou a on sa pokusi mat tu svoju. Obcas este pride od neho sprava, smajlik v podobe bozku a pod,ale uz to len precitam a mazem, aj ked uprimne ma to mrzi...no vzdy ked sa pozriem na svoje stastne deti a na muza, ktory ich stiska a oni jeho, viem ze takto je to spravne...tot vsio ;) tak velka vdaka za podporu a rady.
@radkanika múdro si spravila a nech si štastná s tými čo máš 🙂
@radkanika Klobúk dolu, si rozumná! 🙂 a tvoj ex, nech je dobrý človek ako chce, charakter trošku pokrivkáva vzhľadom na to, že stále pokúša.. Tvoj muž, otec tvojich detí Ti ešte miliónkrát bude liezť na nervy, ale keď vieš prečo si s ním, nešťastná nebudeš. Držím palce celej rodinke, nech ste šťastní a zdraví 😉
byvale lasky dokazu urobit riadny chaos.. vo vsetkom 🙂
@ice8 mas pravdu, je to jeho problem a chvalabohu sa mi viac neozyva...a ano, ja som stastna, kazdym dnom ked tu kadeco citam a vidim ake vztahy niektori maju, aj vcera prisla kamaratka, neskutocne plakala, 3 male deticky a manzelstvo asi pred rozvodom, vzdy si v takych chvilach poviem, akeho uzasneho muza mam doma. Stara sa o nas, lubi, nikdy mi skaredo nepovedal, neflaka sa, nepije a vsetko co robi, robi pre nas, mna a deticky...mam viac, nez vela inych ludi a som za to vdacna a nedovolim ziadnemu byvalemu znicit mi to.

@radkanika - predstav si jednoduchú výmenu rolí. Toto sa stane tvojmu manželovi, ozve sa mu bývalá. Aká bude tvoja reakcia?
Podporila by si ho v tom? Nech teda na to stretnutie ide a nech si to vyjasnia? Akceptovala by si citové výlevy bývalej priateľky? Ako by si reagovala keby ti povedal, že na to stretnutie musí ísť. Lebo.....
Alebo by si prišla na to že si tajne píšu. Nepovedz že by si iba mávla rukou veď o nič nejde.....Nebrala by si to ako zradu, neúctu a nerešpekt?
Podľa mňa takéto máchanie sa v minulosti k ničomu dobrému nevedie. Najlepšia je ignorácia.
Prajem veľa zdaru