Počas korony nevidím svojho snúbenca. Žijeme každý inde a chytá ma panika. Máte to aj vy?

valentinavibi
9. apr 2020

ahojte, moje meno je Valentina, mám 29.

zaživate takéto hrozné veci a stavy aj vy? Mám snúbenca, kt. je odo mňa vyše 2000 km( :( a ja iba plačem každý deň, nevideli sme sa už 5 mesiacov. Rok sme spolu žili na Cypre, všetko som mala prácu, byt prenajatý, bolo nám dobre, rozhodli sme sa vziať v marci 2020 tam, ale potom som na svatky odišla k rodičom a covid mi zničil život, plány všetko. Nechcela som sa ani vracať, ale matka ma prosila,aby som sa vrátila. Tak som došla domov. prišla som domov a zistila som, že za ten rok,čo som bola preč, vzťah rodičov je v troskách, otec prišiel o biznis, matka začala chlastať, proste príšerná situácia. taká som bola šťastná TAM, rozhodla som sa pre život TAM. Doma mám hotovú katastrofu, rodičia sa mi asi budú rozvádzať, ja som to ani nevedela, nepovedali. Doma nemám prácu, žijem z úspor, ale tie sa mínaju pomaly, len tak doučujem niekedy nemčinu a francúzštinu. Nedá sa pracovať nič, idem sa zblázniť doma v malom byte s nimi. Najviac ma trápi, že ja som nechcela z Cypru odísť, bolo mi tam perfektne, ale partner mi povedal, že však chod ved sa vrátiš na Valentína späť ku mne. Jasné, covid vypukol a my sme všetko odložili, všetky plány, sme zasnúbení a v marci sme sa chceli o dvoch svedkoch tam brať a pozrite sa, je polka apríla, ja som doma . nič nerobím,len sa umáram, beriem už aj lieky na spanie, sedatíva. ktovie dokedy táto situácia ešte potrvá. Snažím sa učiť cyperský jazyk doma,snažím sa niečo robiť, modlievam sa. Už začínam aj pochybovať, či vôbec či toto neni nejaké božie riadenie, že nemám si ho brať alebo čo. :(
neviem, čo robiť, nemám ani nikoho známeho, rodinu ku komu by som šla, moja tetka jedna žije s alkoholikom, kt. ju týra tam ísť nemôžem. Ku kamoškám nemôžem v čase covidu. Bojím sa aj ako to bude s partnerom a naším spoločným životom. Prišli sme obaja o prácu, on tiež tam nemá prácu, nemá nič, všetko minul, a má ešte aj dlhy dosť značné. Úprimne, sa mu ani veľmi nechce pracovať na sebe..:( čo ma ešte viac desí. začína vymýšľať také blbiny, ako rýchlo zbohatnúť, čo proste ani nie je možné, ešte sa dostane do problémov :( Začal na burze dačo či ako, ja sa do toho nerozumiem moc, a proste prehajdákal čo mal...On ma stále ukludnuje, ale ja cítim počas týchto mesiacov, že už to všetko aj vo mne vyprcháva čo som cítila k nemu, nie že vyprcháva, akože ja ho lubim,ale to čo zažívam teraz aký hrozný stres na psychiku doma,bez práce, bez penazí, on je bez penazí, ( žije len s rodičmi, kt. ho teraz živia), ako môžeme si začať aj budovať nový život :(
strašne ťažké , pomaly to bledne, aj spomienky mi blednú. všetko sme ale mali naplánvoané do detailov, že zase počas sezóny si zarobíme dačo aspoň.
Ale vidíte, covid všetko zmenil začínam ten odporný vírus nenávidieť, neviem,čo robiť, je to zúfalé, nemám sa ani na ostrov ako dostať a je to už teraz aj nebezpečné, bohvieaké zdravotníctvo tam neni, žijeme na severnom cypre totiž.:/ achhhhh, baby, ja som sa asi potrebovala iba vyžalovať alebo čo, ale ja som v takej hroznej situácii, že neviem,čo bude dalej, taká neznáma nado mnou visí a ja neviem čo s tým celým...partner je stále vyškerený, že však nič sa nedeje, čo stresuješ, tak sa neuvidíme rok.....a ja že čoooo? :O skoro mi oči z jamôk vypadli, že rok sa neuvidíme, preboha ako mám žiť bez neho rok???A on je v pohode so všetkým, že však si doma nerieš, aj ja som doma, ved ked to skončí vrátiš sa sem, zarobíme, vezmeme sa, ale ja nevlázdem. :( toto,čo zažívam na slovensku je pre ňa jedna nočná mora.
mala som vo febuári aj jedno stretnutie s psychologom, nepomohla mi, potom sommala mať druhé v marci, už nepracuje,lebo je covid....nemôžem sa stretávať s kamoškami na víno nič, nemôžem ísť nikam, žijem doma v byte zavretá ako potkan a nevychádzam ani von už ma to ani nebaví. veľmi sa sužujem,čo bude s našou budúcnosťou s partnerom :( je to katastrofa, ako sa nám v priebehu zo dna na den zmenili životy, a partner ma ani nehcápe, nechápe moje obavy, smútok, žiaľ, nič....všetko som mala detailne naplánované,som detailistka,ale jednoducho všetky plány zmarené.
Ako mám žiť a čo s mojím vzťahom? ved to ked ho o rok uvidím,alebo ja neviem kedy, toto ed mizne, tak akože čo z takého vzťahu....:( ved to sa ani neoplatí udržiavať.

azzflo
9. apr 2020

Vies ako sa hovori, najviac sa clovek vzdy sklame kvoli svojim vlastnym ocakavaniam. Chapem, ze sa ti zmenil cely zivot a teraz v tom nevidis vychodisko, ale aj toto sa raz skonci a aj tvoj zivot sa znovu zmeni, mozno sa to vrati do normalu, mozno ta caka nieco ine. Kazdopadne teraz situaciu jednoducho nezmenis, nie je to ani v tvojich silach ani v silach nikoho ineho, vsetci su tym teraz nejakym sposobom dotknuti a vsetci musime proste iba cakat.
Mam pocit, ze mas sama v sebe chaos, tak mozno by ti pomohlo si vsetky tie problemy co ta trapia nejako rozkuskovat. Vztah rodicov, tvoj vztah, tvoj volny cas. Vztah rodicov ty nevyriesis, su dospeli ludia, musia si to vydiskutovat sami. Mozes ich maximalne trochu utesit, travit s nimi cas, ist sa prejst do prirody, najst si spolocne aktivity doma a podobne. Neuskodilo by vam vsetkym mysliet na ine veci ako len na problemy. Tvoj vztah - chapem ze ti priatel chyba, ale ak vas vztah ma vydrzat, tak to vydrzi. Najdi si aj v dialke pozitiva, mas teraz cas na seba, ak sa raz zoberiete a pridu deti, takato prilezitost bude mozno az ked vyrastu. Volajte si, rozpravajte sa, hrajte hry alebo hocico ine, co sa da robit cez internet, ved ste mladi, budte kreativni 😉 To, ze sa teraz utapas v ziali je z velkej casti dosledok toho, ze si inak nevyplnas volny cas. Aj teraz doma sa da najst vela aktivit co mozes robit a prist na ine myslienky. Kup si nejaku knihu, maluj, cvic, chod na prechadzku, pozri si film, vzdelavaj sa, najdi si nejaky online kurz, nauc sa varit, piect, upratuj, umy okna, pusti si pri tom nejaku dobru hudbu, jednoducho si len nejako zabav ruky aj hlavu. Ak ti to pomoze, naplanuj si aktivity napriklad na tyzden dopredu, daj si ciel kazdy den urobit aspon 1-2 zvladnutelne veci.
A nikdy, nikdy sa takto neupinaj na plany, aj ked sa neviem ako velmi tesis. Viem, ze svadba je velka vec, ale jednoducho taky je zivot, veci sa menia a ak chces byt stastna, treba sa vediet prisposobit. Vsetko to, co si popisala je uz teraz minulost a v tomto momente je to uz uplne nepodstatne. Sustred sa teraz na to, co sa zmenit da a na com mozes zapracovat.
Este k otazke co so vztahom - daj tomu cas a nerob unahlene rozhodnutia. Na tvojom mieste by som si spravila trochu taky zdravy odstup. Myslim, ze vas problem nie je vzdialenost ale to, ze ty si myslis, ze ta priatel vobec nechape (predstav si ale, ze by ste sa obidvaja rovnako iba utapali v depke, pacil by sa ti taky vztah viac? priatel pravdepodobne sam nevie ako ta na dialku rozveselit a upokojit, ked ani on sam na situacii nic zmenit nemoze). Skor by som mozno riesila priatelove dlhy a jeho pristup k tejto teme, ale to uz je zase ina debata.

lindabenzova
9. apr 2020

@valentinavibi Veľmi smutne :( ak mas pocit že “ ma na háku” tak si to premysli.. a mysli aj do budúcna, mat muža ktorý takto hazarduje, potom rodinu.. to je na dlhšie a teraz nemôžem veľa vypisovať v práci.. ale ešte k tvojmu psychickému stavu, odporúčam, z vlastnej skúsenosti, neviem či si psickarka alebo obľubujes iné druhy, ale čo tak si zaobstarať nejake domáce zvieratko ktoré ta donúti inak myslieť, ist von si vyvetrať hlavu, nebudeš v tom byte .. veľa šťastia zatiaľ, drz sa

valentinavibi
autor
9. apr 2020

@azzflo trapi ma vela veci, ved sa snazim robit nieco aj z toho,co si napisala, upratujem, citam si, kreslim, a pod, hobby,ale stale som v tom, vztahu, kt. mam a v tom, ze som si vsetky plany proste, nevysli..vymazala som ich, ale neviem,ako takto dalej zit. A auz som na slovensku ani vobec neplanovala dlhsie sa zdrzat max mesiac aj cosi, maximalne, a vidis, ako to dopadlo. pan boh meni, ale prekerne.

@lindabenzova snubenec nema na haku,len je takej povahy, ako typicky juzan, ze neriesi moc taketo veci, vlastne nic neriesi a nestresuje sa.Je takej povahy.. och psikov milujem, aj mačičky :( len mama mi ich v trojizbaku nedovoli proste.

valentinavibi
autor
9. apr 2020

neviem, čo robiť s tým celým, svadba, corona, bez peňazí, proste neviem, idem sa zblázniť. V noci nespím, mám pocit, že ja už nie som ja. Môj život, nie je zrazu môj.

katrinka8
9. apr 2020

@valentinavibi - v podstate s tým, že Tvoj priateľ je tam a Ty tu nemôžeš urobiť momentálne nič. Toto je vec, ktorú v tomto momente nedokážeš ovplyvniť, nemôžeš to zmeniť. Čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie pre Teba. Keď sa budeš neustále utápať v tom, čo bolo a v tom, čo už nie je, zblázniš sa. Jednoducho si musíš uvedomiť, že svadba život na Cypre momentálne nie sú aktuálne a zamerať sa na to, čo je tu teraz.
To, čo píše @azzflo je veľmi rozumné, musíš sa niečím zamestnať, aby si sa nezamestnávala vkuse nad minulosťou a nad momentálnou situáciou, ktorú neovplyvníš. Ovplyvniť však môžeš svoj pohľad na ňu, to, ako ju budeš prežívať.
Ak má Váš vzťah pretrvať, pretrvá aj koronu. Skús si spomenúť, kto teda si - keď píšeš, že Ty nie si Ty. Nemusíš to sem písať, ale skús využiť tento čas na to, aby si prišla na to, kto si, čo reálne chceš v tejto chvíli, ako by si sa chcela cítiť a čo môžeš pre to ty sama urobiť. Lebo fakt je taký, že momentálne asi nikto nedokáže mávnuť prútikom a skončiť toto šialenstvo naokolo.
A ešte taký malý postreh - nemali by sme nikdy očakávať od partnerov, rodičov, detí.. proste od nášho okolia, že nás urobia šťastnými niečím iným ako svoju existenciou. Môžu nám urobiť radosť, rozveseliť nás.. ale pocit šťastia v sebe by sme mali mať aj bez toho, aby oni povedali, urobili niečo, čo my od nich očakávame... Šťastnými sa musíme vedieť urobiť hlavne sami.

princeznasevera
9. apr 2020

@valentinavibi prosim ta spamataj sa. Ja s mojim snubencom sme od seba 35 kilometrov a nevideli sme sa uz 2 mesiace a co mam robit? Kazdu chvilu si volame existuju videohovory. Aj mne strasne chyba ale chodim do prace, snazim sa nieco robit a nebedakat. Na moj vkus si moc tym muzom posadnuta. Ja som tiez na zaciatku taka bola ale teraz to beriem v pohode lebo mam cas na seba vstavam kedy chcem robim si co chcem sportujem pozeram dokedy chcem a nikto mi do toho nekafre tak hlavu hore

metuzalem
9. apr 2020

hlavu hore, vsetko sa casom zlepsi uvidis, s priatelom bud denne v kontakte aspon cez skype alebo mail a coskoro sa stretnete.

alchemilkazltozelena
9. apr 2020

@princeznasevera a to akoze preco ste sa nevideli? Mate choleru, lepru alebo mor nebodaj?

oli18
9. apr 2020

@valentinavibi poloz si otazku, z coho by si teraz zila na Cypre? Si doma, nezarabas a uspory sa ti minaju. Este stale tu mas pre pripad nudze rodicov, surodencov a dalsiu rodinu. Ak ste na Cypre obaja stratili pracu a tvoj priatel uspory minul na burze, tvoje uspory by sa rovnako rychlo minuli. To kde by si potom byvala a kto by ta zivil? Priatelovi rodicia? Cudziu osobu? To asi sotva. Az potom by si bola zufala, viac, ako teraz. A ten priatel, podla toho co pises, nie je ziadna vyhra. Mozno to tak malo byt a az to vsetko pominie, caka ta nieco lepsie. A mozno buducnost bez tvojho flegma snubenca. Do svadby s nim by si sa nemala vobec hrnut. Nie je to typ k tvojej povahe. Drz sa, nic netrva vecne, ani koronavirus 😍

megika1
9. apr 2020

Nemáš oporu v rodičoch, nemáš prácu,peniaze , nemáš pri sebe partnera :( je to veľmi ťažké, nemôžeš sa zrejme sústrediť na iné aktivity,ale skús trošku meditovať. Len si ľahni ,priloz ruky na bruško,pomaly vydychuj do bruška, sústredenie postupne príde. Ak to nezvladas,nechaj sa hospitalizovať,kedy budeš môcť pracovať s psychologičkou denne,aj aktivity mimo Vášho domu,kde nemáš pokoj. Chcem tým povedať,že sa môžeš dostať neskôr do hlbšej depresie. Si mladá,kontrolu nad svojím životom a svetlo na konci tunela príde ....držím Ti mocno palce 🙂

miadi
9. apr 2020

Ten stress si vyrabas sama.Nie corona virus -ten trpime vsetci. A nemozeme sa z toho zblaznit. Ty si moc posadnuta tou svadbou ze mala byt akoby bez nej uz bol koniec sveta. A nie Boh nedal tymto znamenie ze si ho nemas brat-to musis vediet ty. Tisice ludi neumiera len koli tomu aby sa tuto jar -leto ine tisicky nemohli zobrat podla svojich predstav. Taku svadbu ze len vy dvaja mozes mat hocikedy. Ja si tiez rada robim plany na dovolenky rok dopredu ale ked teraz rok nikam nepojdeme neprepne mi. Podla mna mas aj nejaku krizu veku-tesne pred 30 ti lepi ze uz si mala mat tu svadbu aby si stihla mat normalne zivot. A teraz mas pocit ze nemas nic. Pritom sa nic ale vobec nic nezmenilo. Iba to ze si doma a nie na Cypre. A obaja nemate pracu (co momentalne nie je ani mozne pre milioni ludi) Prezivas to ako osobnu tragediu. Pritom jedine co sa skutocne deje je ochladnutie tvojich citov. Mozno je lepsie ze si zaseknuta doma u rodicov hoci ich vztah je v troskach. Mozno by si sa citila este horsie snim u jeho rodicov a bolo by definitivne po vztahu lebo zit s cudzimi ludmi -takmer svokrovcami nikdy nie je lahke. On by bol doma a ty len taky trpeny priselec. O rok mozes mat svadbu snim alebo s inym. Ta neistota nie je najhorsia vec v tvojom pripade zalezi ako sa k tomu postavis.Proste nepanikar bude ti dobre snim alebo bez neho. Len momentalne musis cakat a ked sa svet da do svojich normalnych kolaji potom sa budes rozhodovat ci ten vztah stoji za to ci nie. Zatial sa zemestnaj vzdelavanim jazyka atd. A hlavne bud stastna kym su vsetci zdravi.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
valentinavibi
autor
9. apr 2020

ano, cely zivot si kontrolujem zivot, vsetko mam presne nalinkovane naplanovane, kazdy moj krok je dopredu premyslenya pod. ved ale aj to, jeze nemam peniaze nazvys,ledva sa teraz staram o seba, ja este daco mam,ale to uz mínam proste, rodicia mi to tiez vytykaju :( ze som bez penazi este chcu odo mna financne podporovat, matka nepracuje uz 12 rokov :/ a otcovi sa kvoli korone ruca biznis, co na to dodat? ocakavaju odo mna financnu podporu,ale ja skutocne nemam, mamodlozene iba nieco na dovolenkua na mini svadbu, okolo 400e viac nemam, tak nemam z coho rodicom proste a oni nechapu a hadaju sa so mnou :( na oci mi to vyhadzuju a tak. Ja inak uplne prezivam tuto karantenu kebyze som aspon so snubencom, milujeme sa velmi, chceme sa zobrat a toto odlucenie trva vecnost, kazdy den si lihama vstavam rano s tym, ze ho nevidim, neozem ho citit, pohladkat, bozkat ho, nic a som tisice km a este sa aj o neho bojim a aj o seba kvoli korone, aby nas nepostihla. On ma chabu imunitu lebo prekonal infekcne ochorenie, tak aj to sa bojim. A nemame peniaze, on si ani pracu nedokaze proste zohnat a nechcem ani vediet aka kriza bude po korone, podla mna si pracu nezozenie ani po korone, ked ona prejde, to je na tom to najhorsie :( zacina aspon nieco sadit a pomahat doma s rolami,ale to nas predsa neuzivi a ani nevyplati jeho dlhy :/ čo ma tiez celkom irituje, lebo si ich nema ako vyplatit a oni sa navysu, to su dlhy voci banke.

zrutil sa mi svet naozaj, prezivam osobnu krizu :( a cim dalej tym je to horsie a horsie. Nevidim zmysel v tom, ze som uz takmer 4 mesiace bez neho. Je to pre mna hrozne tazke. ked nemam ani peniazky ani pracu nic. A moj sen o zivote v inej krajine sa rozplynul ako domcek z kariet. chcela som uplne zmenit zivot, krajinu, komplet od zakladov sa odstrihnut od toxickej rodiny,, chcela som sa vydat vsetko od nuly riesit v zivote a opat nemam nic a neviem kedy to potrva. Ked so snubencom volavame, on sa ma snazi povzdbudit, je este v horsej situacii ako ja kvoli dlhom. Ja dlhy nemam, a rodicia mu peniaze davaju dake a byva s nimi,ale on je vyslvoena flegma, jeho nic netrapi, ze vsak on na mna pocka aj 10 rokov ak bude nutne, no ja zial taka nie som. Obdivujem h ozaroven, ze by dokazalaj pockat na mna roky, ale ja to nedávam. Zivot bez neho nema velmi zmysel pre mna, viem,ze somsa za ten rok v cudzine nanho dost upla, ale neviem bez enho, co mam robit. Kazdym dnom som smutnejsia. uz som mala letenku kupenu na február a vidite, co sa deje. Doma bez penazi, nasi nerobia :( no je to hroza. Nema kto pomoct,ani zo strany nikoho. Surodenec zije v Amerike, tam studuje, takze on nema tiez peniaze nazvys, od neho nepytame:( sme sami doma a umarame sa. je to velka depka celkom. A priatel mi recami, ze " nevadiii, odlozime svadbu o rok dva tri" nepomáha. ze prenho je pozehnanim ze sme sa vobec stretli a zalubili a ze planujeme zvysok zivota spolocny, co tam rok dva..Rok dva?!Ano, skypujeme si kazdy den vecer, ale co z toho? ked sa ho nemozem dotknut, pohladkat nic. Ta fyzicka pritomnost proste je pre mna vo vztahu nutna.
Prepacte, ze tak vela pisem, ale som v depke :(

luthine
9. apr 2020

@valentinavibi Jedneho takeho Cypercana som onehdy poznala aj ja, a velmi dobre, a viem co pises o ich naturele😊 Ani tomu mojmu kamosovi sa nechcelo velmi pracovat, tiez prehajdakal rodicovske peniaze s tym, ze je to u nich v krajine vraj normalne - rodicia podporuju deti kym sami vladzu chodit🤦‍♀️ Motivacia teda veskera zadna. Ten moj bol ale navyse vsetko len nie verny jednej frajerke, a ze ich vystriedal dost, odkedy ho poznam. Nie je toto tiez tak trochu predmet tvojich obav?😊 v kazdom pripade na tom vztahu tazko teraz nieco zmenis, zeny ti dobre radia. Co nevies zmenit, musis prijat. Korona tu moze byt s nami dlhy cas a cakat ako na spasenie kedy skonci moze byt unavne a zbytocne. Nie, nebude nic ako bolo predyym a co? Nemusel prist vrazdiaci virus, mohlo sa stat cokolvek ine, co by vam prekazilo plany a zmenilo zivot, duh, mojej znamej spadol na hlavu kvetinac s muskatmi, ked sla pod balkonom a dokalicil ju na cely zivot. Zabudni na to co bolo, mohlo byt a skus sa racionalne zamysliet, co by si robila, ak by tu bola korona s nami niekolko rokov. Aku pracu mozes robit tu a teraz? Cez internet sa vzdy nieco najde a ked nic ine, predavacky hladaju vzdy! Vravis, ze kreslis, objednaj farby, skus malovat a predavat caz net. Neostavaj bez prijmu len preto, ze cakas na nieco lepsie, co uz nikdy nemusi prist. A co sa tyka tvojej idei ze tato pliaga je tu len preto, aby si sa nevydavala, ak je to tak, tak ti cely zvysok sveta pekne dakuje😆

valentinavibi
autor
9. apr 2020

@princeznasevera a to preco ste sa nevideli?boze, to by som nedala, kebyze je slovak,aby sme sa nevideli tolke mesiace

valentinavibi
autor
9. apr 2020

@luthine aj moj to rozrpava, ( myslim zaciatok tvojej spravy)presne, rodicia podporuju min do 30 deti a tak, rozhajdakane peniaze, dlhy a pod, ale aj cez to vsetko,som si ho chcela vziat proste: ( lebo laska je slepa, chcela som si zalozit vlastny biznis tam s nim ach...a ktovie kolko dlho, ci aj rok,dva tu korona nebude :( a nebude mozne cestovať, som v uzkych uplne.
a je prirodzene, ze sa aj obavam,co bude s nasim vztahom. Dala som do vztahu VSETKO co som mala, ja som ho naozaj lubila a chcela som ho. Chcela som byt s nim, investovala som celu seba, svoje fin, prostriedky, vsetko, zariadila som nam byt a tak, kt. sme mali v rentingu. Vsetko som poctivo vybudovala od nuly, a teraz sa mi to rozpadava a krachuje. Mala som plany a nic z nich..A najhorsie, ze nemam pracu, praca cez net sa hlada tazko. skusam ale nic zatial. A taktiez sa obavam,ako hlboko to nastrbi nas pekny vztah kt sme mali. :/ lebo dialka je svina...to vieme vsetci a tiez sa bojim, kazda tam nanho skace na cypre, lebo je velmi sympaticky muz:( aj toho sa bojim.

sissy27
9. apr 2020

@valentinavibi no dievča, ak je toto reálne, tak smer psychiater. Na môj vkus to nejak príliš dramaticky prežívaš. A že ako budeš žiť bez neho? Normálne, tvoj život nestojí a nepadá na jednom chlapovi.
Ale nejak mi to celé nesedí, najprv píšeš, že si od neho preč 5 mesiacov, teda od decembra. Vrátiť si sa mala na valentína - čo bolo 14.2., dokonca si mala kúpenú letenku a vtedy sa normálne lietalo, cestovalo, všetko fungovalo. A o dva príspevky neskôr si od neho “už takmer 4 mesiace”. Tak zúfalo naviazaná na chlapa by vedela presne na minúty, koľko ho nevidela.
Peniaze - ty si na tom cypre nepracovala? Nevznikol ti nárok na podporu alebo nejaké iné dávky či už tu alebo tam? Ak si toto zanedbala tak sorry, ale to opäť nie je “kvôli korone”.
Ako prepáč, ale fakt viac vecí nesedí a to je len začiatok, asi si spravím 🍿 a nalejem 🥤😃

miadi
9. apr 2020

@valentinavibi ale ty si prisla len o sny nic viac..byt co bol prenajaty si zariadila ved to je nic.sorry hovorim ti ako clovek co zil na roznych kutoch sveta. A viac x som zacala od 0 proste urcite veci su domcek z kariet. Neprisla si o vas byt ktory by vam patril. Neviem mne sa on teda nezda ako nejaka uzasna partia tym ze ma dlhy a nejak sa nebude vediet zamestnat. A co keby ste sa zobrali uz skor a teraz si mohla byt pekne snim u jeho mami tehotna a by ta slo porazit ze nebudes mat nic pre dieta. A po 7rokoch snim by si bola uz total znechutena a sla s deckom zit k rodicom furt len bez $ . Ty si na nom nemozes stavat zivot. Mozno preto je on v pohode a cakal by na teba aj 2roky lebo nic lepsie nema po ruke a budes ta co ho bude tahat. Chlap by sa mal vediet postarat o rodinu. Nie ze rodicia sa maju starat o 30r capa.Co si dala do toho vztahu?ze vsetko? Asi len tvoje sny a tuzby nadeje.. v podstate nic ..nic co by sa nedalo dat inde.

princeznasevera
9. apr 2020

@valentinavibi pretoze zostal na pnke cakala ho operacia a zostal u rodicov na vysvetlovanie je to zdlhave a den pred operaciou mu volali a zrusili termin na neurcito. Tiez sa o neho bojim, je silny alergik plus do toho to zranenie ale tak kazdy den sa vidime na skype a kecame aj 3 hodiny alebo mame zapnute kamery a kazdy si robi co potrebuje ale ten pocit akoby bol pri mne. Moj je slovak. Zo zaciatku som za nim jazdila lenze potom sa to uz nedalo jednak praca a plus moja rodina ktorej treba pomoct a teraz korona no je to tazke ale vydrzime

jakoma
9. apr 2020

@valentinavibi kazdemu korona zmenila predstavy a plany, niekto mal dolezite plany ako svadba, niekto "menej" dolezite .. my sme si s manzelom chceli uzit posledne leto pred zalozenim rodiny, festivaly, dovolenka, vylety .. mali sme nabite plany na leto a jesen, ale vsetko je teraz otazne a clovek s tym nemoze urobit nic, len cakat .. drzim palce, lebo si v tazkej situacii, ale prejde to a nemysli na to co mohlo byt, lebo sa zblaznis ..

iviacik
9. apr 2020

@valentinavibi ja tomu nerozumiem. Píšeš, ze po svadbe by sa ti zmenil život, vkladas do toho všetky sny a nadeje... Si si ale vedomá, ze tvoj nastávajúci sa lusknutim prstov po svadbe nezmení? Stále to bude ten človek s dlhmi a nechutou do prace... V com ocakavas takú veľkú zmenu po svadbe?

ivetz
9. apr 2020

@valentinavibi Bud vdacna korone! Prepac, to je moj nazor - preco? rozpisovat nebudem.

krisbar
9. apr 2020

Ty brdo, citala som len par sprav, ale podla mna covid je to najlepsie ci sa ti stalo. Ukazalo sa ako nedokazes byt stastna sama so sebou, ako si nevies zariadit zivot v situaciach, ktore sa zo dna na den menia. Ze si myslis, ze mas partnera, ale jemu ide zivot v pohode aj bez teba a ty si bez neho na prasky. Otvaraju sa dalsie tvoje 13te komnaty - ziarlivost, zufalstvo, depresia.
Dievca zlate, zacni od seba. Tvoj zivot a stastie a spokojnost nezaleziad od nikoho ineho ako od teba. Nezavisi to od miesta kde si, s kym si a co robis. Prestan sa upinat na nejake ocakavania a chod zo dna na den. Power of now. Ci je covid alebo nie je.

0kristina0
9. apr 2020

@valentinavibi preco si neodletela vo februari?

valentinavibi
autor
9. apr 2020

neodletela som,lebo on nemal pracu, nemalpenaize, z coho by sme tam zili? az potom siju nasiel, a doma ma prosili,aby som neodchídzala,lebo covid uz bol vo viedni v tom case a ja som mala letiet z viedne :( a tiez som sa uz aj bala cestovat vo februári, proste som neodisla :( no co sa zabijem :/
tak chlapec co som si vybrala nie je ktovieaka partia, kedze nema pracu a ma dlhy, ale tak to momentalne prácu nemam ani ja, na cypre som robila len cez letnu sezonu, jun - oktober potom som nepracovala a z niecoho sa tam musi zit, nemalisme peniazky :( priatel nepracoval tiez v tom case uz:(
ja som nanho naviazan chcem byt s nim proste, chcem si zariadit nejako zivot, mat daky prijem, nie s rodicmi,co sa idu rozvadzat a piju :(
bez prostriedkov, opory,partnera, zufala, covid zuri, este sa bojim, ze sa aj nakazim, no hroza.

miadi
9. apr 2020

@valentinavibi a ty si co robila do 29 ked mas len par stoviek eur na svadbu? Ty si ako Ta rozpravka o cvrckovy co cele leto len cvrlikal žurkoval a ked prišla zima zomrel by od hladu Keby ho mravci co si cely rok robili zasoby nezachranili. ..aj ked sa rodicia idu rozviest aspon mas kde byt. Teraz . Ty si potrebujes vyriesit svoju existencnu situaciu. Svadba s panom z Cypru to nevyrieši. Obaja sezonne obcas pracovat taky je plan do buducnostj? Tak chodte spolu niekde makat rok dva niekde do mesta kde je dost roboty ..

vamajka
9. apr 2020

@valentinavibi ved mozes si najst niaku brigadu do obchodov teraz potrebuju ludi ako sol a nie doma fnukat ako si bez penazi ved ruky a nohy mas zdrave ci nie?

vamajka
9. apr 2020

@valentinavibi a este ma napadlo naco ti je priatel s dlhmi?A zcoho budete zit ked sa ani jednemu z vas evidentne robit nechce. Ci len chces aby sme ta polutovali ake si chudiatko? Preboha spamataj sa uz a nefnukaJ. Sme vsetci na 1 lodi. Ako sa hovori aj pre zobraka aj pre milionara ma den 24 hodin

miadi
9. apr 2020

Vsetko co pišeš by bolo skor pre 19ku nie 29 uz dospela samostatna skusena žena. Raz ho Strasne milujes nevies bez neho žit ale ani snim. Popri tom dumas ci to mà vobec zmysel. Zila si tam rok ani jazyk nevieš 🥴 ty nepotrebujes pomoc psychologa ty sa potrebujes naucit žit samostatne.

basullinka
9. apr 2020

@valentinavibi necitala som celu diskusiu...ale, vydych, nadych. Korona raz skonci a ty sa vratis spat. Budete bez seba par mesiacov, potom cely zivot spolu....