Pochybujem o švagrovi

19. okt 2020

Ahojte, ani neviem ci hladam nazor niekoho ineho alebo sa potrebujem len vyrozpravat...
Moja sestra sa pred rokom dala dohromady s muzom, ktory zo dna na den opustil jeho partnerku s babatkom.
Moja sestra je mlada baba (momentalne ma uz 24) a on je mlady 27 r. podnikatel, ktory si zije dost nadstandardne.
Moju sestru zbalil na krasne gesta, velmi drahe darceky (znackove veci atd.), dovolenky, vylety.
Po par mesiacich vztahu otehotnela, ci to bolo chtiac alebo nechtiac vie len ona. Do roka od spoznania sa, mali svadbu. Platil to on. Aj toto je vec, nad ktorou sa zamyslam, ze ani nie za rok spoznat cloveka sa neda. A oni stihli svadbu a hned dieta🙏 Poznam vela parov, co boli spolu rok, mali uz aj viac rokov (okolo 30) a proste si po roku uvedomili, ze ruzove okuliare su uz prec a zistili, ze im partner nevyhovuje.
Mne na tomto jej partnerovi uz od zaciatku nieco nesedi, uz len to, ako sa vykaslal na zenu s dietatom, do dnes sa s dietatom nestretava, aj vyzivne co som od sestry pocula nechcel platit (pritom si to moze dovolit).
On sa tvari pred nasou rodinou ako super clovek, no takto sa super a dobry clovek podla mna nezachova.
Sestra je plnoleta dospela, rodicia jej do toho nehovoria, nakolko sama ma rozum a ma vediet co chce.
Ja sa bojim, ze natrafila na zbohatlika, co to vie len hrat na “pekneho”, obmotat si ludi (hlavne zeny) okolo prsta a ked ho prestane bavit, nema problem odkopnut ju a najde si lahko za “peniaze” dalsiu.
Zavist v tom nehladajte, pretoze ja mam roky partnera, som s nim stastna, mam aj super pracu aj plat, cize zavidiet jej nemam co, len su to moje blbe vnutorne pocity z tohto mojho “svagra”. Aby nezostala za 5-10 rokov nestastna rozvedena a on s dalsou mladou pipkou. 🤔

eriksonka1234
19. okt 2020

Jej život, jej rozhodnutie.. Nerieš

veronikaszabova
19. okt 2020

Je to zivot tvojej sestri, ona si vybrala. Ty s tym absolutne nemusis byt OK. Riesis veci, ktore sa ta netykaju.

Nehas, co ta nepali...

taga
19. okt 2020

A co s tym chces robit? Nestaraj sa, do coho ta nic nie je. Su uz rodina, akokolvek to dopadne, je to ich vec. Keby ta poziadala o pomoc, je to ine... ale momentalne jej len mozes priat nech vsetko dobre dopadne

amelie2017
19. okt 2020

Kazda ti tu napise, ze sa do toho nemas starat, lebo to nie je tvoj zivot. A je to pravda. Ale je to tvoja sestra a isto ju lubis a preto sa o nu bojis a chces pre nu to najlepsie. Vidis co ona nie, lebo ty do neho nie si zamilovana. Ale bohuzial, nic robit nemozes. Jedine, co budes moct urobit, podat jej pomocnu ruku, ak ju niekedy bude potrebovat. Mozno je tvoj svagor ozaj taky, ako si ho vykreslila, a mozno len potreboval spoznat spravnu zenu. Drzim palce, aby tvoja sestra pomoc nikdy nepotrebovala.

maris5
19. okt 2020

A vies presne co sa stalo v jeho predchadzajucom vztahu?
Cakala som v tvojom pribehu, ze ked zistil, ze je tehotna tak od sestry odidiel. On si ju zobrala a stara sa. Kde je problem? Skor si so sestrou vybuduj vztah taky, ze ked bude potrebovat sa niekomu zdoverit, tak pride za tebou a nebude v tichosti trpiet.

macekovam
19. okt 2020

Nechaj to na nich a praj ich vzťahu.

vilma7
19. okt 2020

Tak ako tento, mohol by ju namotat a odkopnúť aj iný. Takže s tým nič neurobí sš, treba to len akceptovať. A žiť v prítomnosti, ich budúcnosť neriešiť, čo bude o pár rokov.

0silvia0
19. okt 2020

možno sestra musí prežiť túto etapu života, aby si niektoré veci uvedomila a dozrela. Ak to s týmto nevyjde, nabudúce bude opatrnejšia pri výbere partnera. Sú rodina, majú dieťa, čo s tým už ty teraz narobíš? Nič, nechaj ju, nech si žije svoj výber partnera a svoj život. Možno ťa švagor prekvapí a budú spolu dlhé roky.

irusa
19. okt 2020

No on zbohatlik a ona zlatokopka...inak karma je sviňa..môj názor ostane s dieťaťom na krku 😉

moonlight1210
19. okt 2020

A co s tym mozes vobec robit?
Teraz hned. Ci potom.

Nic.

Zabezpecit jej, ze sa nestane, coho sa obavas, nemozes. Tazko ho donutis, ak je taky, ako ho opisujes.
A keby si aj hned mala pravdu a sestre otvorila teraz oci, co by mohla ona urobit? Rozviest sa hned? Alebo sa triast obavami? Alebo ho tiez nejak donutit, aby jej neurobil to iste, co prvej partnerke?

Asi jedine, co mozes urobit hned, je sestru obcas len konverzacnymi recami o “pripade niekoho ineho” (akoze znamej, kamoskinej kamosky, atd) naviest na uvazovanie, ze sa majetkovo poisti kvoli dietatu (aj svojimi bocnymi, resp. tajnymi usporami), aby neskoncila z minuty na minutu na dlazbe a mala ako obhajit prava dietata. Kedze on ako otec asi nebude mat problem sa tvarit, ze zrazu neexistuju a nech si dalej ziju, z coho vedia.

No a pripravit sa na to, ako ju budete utesovat a podporite ju.
Ak k takej situacii teda dojde.

tncka
19. okt 2020

Uz je aj tak neskoro toto riesit

jana_eyre_2
19. okt 2020

Každý sa poučí na vlastných chybách..

maaji
19. okt 2020

No ja bi som ho nesudila hneď pokim neviem čo sa stálo, moja kamarátka tiež sa vidala za takého chlapa ktorý opustil svoju ex z dieťaťom ,a teraz si žijú krásne maju spolu 3 ročného chlapčeka ktorý ich chráni stara sa on nich miluje ich akože nerieš to, tvoja sestra vie čo chce nieje decko

adika51
19. okt 2020

Aj môj partner mal predomnou partnerku a dieťa nemalo ani rok a išli od seba. Chyba bola na oboch stranách, ale to ja som zistila až po čase. Takže nerieš. Sestra asi vie, čo sa stalo, inak by si asi dieťa s nim nerobila, keď to mám tak povedať.

natycaga
19. okt 2020

Mas spravnu intuiciu. Sestre by som dohovárala, kým by to nepochopila. Je pre neho len zabavka na chvíľu.

natycaga
19. okt 2020

@maaji no ja ziram, ako uz ludia aj zlého človeka vedia ospravedlnit. Tak to hovado nechal zenu s babom, neplatí ani vyzivne a vy ho ešte obhajujete, kebo k terajšej je dobry?? Vam sibe vsetkym?? Je mlady, bohaty....ako vymenil jednu, urobi s druhou...este ma rok, potom ho zamilovanosť prejde, lebo trva dva roky. Potom napis, co sa stalo...a ked by ju sj neopustil, podvadzat ju bude. Toto nema zábrany..

amelie2017
19. okt 2020

@natycaga a ja ziram, ako vedia ludia odsudit druhebo cloveka leb podla vypovede tretieho. Nikdy nevie, co sa tam stalo.

Predstav si, kamarat mal priatelku, otehotnela, porodila, najlepsi otec na svete. O 2 roky opat. Casto chodila s detmi k mame. Potol zrazu vysvotlo, ze nechodila k mame, ale k druhemu, druhe dieta bolo jeho. Kamarat to povedal par ludom a radsej zo seba urobil chuja ako priznat pravdu. Takze je v dedine za curaka, co opustil w deti

kitycat
19. okt 2020

Ved si ju vzal za zenu.... Jedine, ze by si bola ta. Ex cco jej nechce platit alimenty

lintu
19. okt 2020

Môžeš pochybovať, nemusíš ho mať ani len rada, ALE.... je to život tvojej sestry a ona si vybrala. Akceptuj jej rozhodnutie. Nezachrániš ju pred všetkými krivdami sveta. Má právo aj na vlastné omyly, ktoré ju majú niekam posúvať. A možno tá situácia koniec koncov vôbec nie je až taká zlá. Nevidíš im do vzťahu. To, čo sa zdá tebe divné, sestre možno práve tak vyhovuje a nejaké negatíva by našla naopak na tvojom vzťahu. Pokým je šťastná, nechaj tak. 5-10 rokov je pomerne ďaleká budúcnosť. Stať sa môže ešte kopec neočakávaného.

zuzanka.zuzu
20. okt 2020

@natycaga a prosím ťa TERAZ sa má akože sestra so svojím mužom rozviesť zo šťastného manželstva (lebo nepostrehla som, že by sestra trpela) preto, lebo jej muž sa nestará o jeho prvorodené dieťa a možno možno možno ju niekedy v budúcnosti vymení? 😂😂😂 no to je skvelý nápad! radšej sa rozísť už teraz, aby ju náhodou neopustil 👍 inak si v pohode hej?

miadi
20. okt 2020

Zbytocne chces žit život svojej sestry to sa neda. Nepaci sa ti švagor .. su zobrati tak tie uvodzovky tam nepatria. Vyživne na dieta musi riesit jeho ex cez sud. Nevies aky bol ten vztah kto bol ten “zly” alebo sa len k sebe nehodili a dieta bolo neplanovane neda sa spolu ostat len koli dietatu. Mozno nechcel platit vysoku ciastku ktoru navrhla ex .. to je jedno teba sa to netyka. Tvoja sestra je snim stastna tak naco hladas negativne veci? Ak je taka hlupučka a povrchna ze si ho vybrala Len koli darcekom a dovolenkam tak si zasluži tvoje obavy a buducnost aku si predstavuješ. Povrchneho muža co ju o rok vymeni za inu. Aby sa poucila a v buducnosti hladala vztah zalozeny na inych hodnotach, A tieto tvoje uvahy.. vztahy su zložite ani ty nemusis byt o 10rokov so svojim mužom . A tvoja sestra sa urcite netrapi takymito zbytocnymi uvahami o tebe a tvojom mužovi. Skus sa hlbsie zamysliet preco ti švagor naozaj vadi.

lilitela
20. okt 2020

Je fajn ze mas o nu obavy, ale asi by si bola v tejto chvili za zlu, keby si sa zamiesala. Povedz jej iba, ze si rada, ze je spokojna, ci je vsetko ok, ze keby sa chcela porozpravat, kludne moze prist, kedykolvek a ze tu budes pre nu. Na sestre vidis nejake zmeny v spravani? To by mohol byt prvy znak.

autor
20. okt 2020

@lilitela ano vidim, ze je trosku taka uzavretejsia a jz sa nestretava tolko s kamaratkami, aj soc.siete si zrusila ale ona mi tvrdi ze je stastna, zalubena..ale vravim, cloveka sa neda podla mna do roka spoznat..vsetky jeho strankya vlastnosti..hlavne sa mi nepaci to, ako nechal tu predchadzajucu s malinkym dietatom a nezaujima sa o to male, co viem tak vraj ani za nim nechodi...

autor
20. okt 2020

@maris5 no s nami sa o tom nebavi, ked sa ho noekto spyta, co s tou ex, preco to skoncilo, povedal ze je to minulost a on sa o tom nechce bavit..sestre vraj povedal, ze on ju uz nejak prestal lubit, ze to bol stereotyp uz ..ale toto je dovod odist od zeny a babatka a najst si do roku druhu?🙏 a spravit jej dieta? No ja neviem, je to jej vec ale mam z neho zly pocit...v kazdom vztahu casom to caro odide a je to uz stereotyp, to podla mnanie je dovod odist od zeny a dietata..keby je dobry clovek, tak bysa to podlamna mal snazit nejak slusit riesit, zachranit a nie sa hned zobrat za inou a ta jejo byvala nech sa stara..divne mi je toto, ako sa zachoval a bojim sa, ze aj moju sestru takyto scenar raz caka

lilitela
20. okt 2020

Co sa stalo, stalo sa, nic s tym nespravis. Neries, co on spravil, detaily nepoznas, ale skor sa orientuj na zmenu sestry. To co pises mozu byt signaly, uvidis ako sa to bude vyvijat, lebo zcasti je asi aj prirodzene, ze dozrievam a menej sa staram do druhych, do kamosiek, pripravujem sa na babo, zcasti to moze byt aj reakcia na to ako tento vztah posudzuje okolie, ze sudi. A moze to byt aj znak toho ako si nazivaju. Naozaj mozes ponuknut iba podpornu ruku, ak by nastal realny problem.

deti95060810
20. okt 2020

do roka mali svadbu a aj bábo.... to je ešte celkom slušné . Poznám babu, ktorá sa vydala za mesačnej známosti ....obaja boli mladí, bezdetní, slobodní.... V súčasnosti majú 3 deti, ktoré sú už dospelé, a oni si spolu veselo žijú ďálej.... 😉
Niekedy ani po 20 rokoch manž. nevieš čo si si vzala...Nikdy nespoznám nikoho tak dokonale, aby ť neprekvapil...
Ale inak ťa chápem, mal s partn. malé bábo a aj napriek tomu ich dokázal opustiť.... Je to od neho hnusné, ale len oni dvaja s ex vedia čo tam bolo...😉

littlefiona
20. okt 2020

@natycaga súhlasím s tebou, dobre sa dá vidieť charakter človeka aj v tom, ako sa zachoval k svojej ex a k svojmu dieťaťu. Nezaujíma sa a neplatí. Takže, kto si nahovára, že ak raz opustí súčasnú ženu, že sa zachová inak, tak to sa veľmi mýli. Chrapúň - to je povaha, taký chlap sa nezmení a najviac sa to chrapúnstvo prejaví práve po rozchode. Nič v zlom, ale s takým chlapom, čo sa po rozchode, rozvode nestará o svoje dieťa, by som ja v živote nebola. Pekná ukážka toho, ako by sa choval neskôr po prípadnom rozvode k nášmu spoločnému.

natycaga
22. okt 2020

@zuzanka.zuzu netvrdím, ze sa ma rozviesť, ale určite to na dlho nebude, takze by sa mala zacat zabezpečovať. Aby neskončila ako jeho ex, bez penazi acs dieťaťom.

natycaga
22. okt 2020

@amelie2017 ale tu sa bavime o mladom bohatom chalanovi, ktorý iste pri jednej zene cely život nezostane. Sa zobud

bu1bu
22. okt 2020

Keď som zacala citat tvoj prispevok myslela som ze mame spolocnu sestru... Fakt ako cez kopirak s tym rozdielom ze ja uz viem ako dopadla moja sestra.. Do roka dieta a svadba, po roku manzelstva rozvod... Vyhrazky a natahovacky o vyzivne na dieta, vyzivne na rozvedeneho manzela...Fakt skaredy rozvod a taha sa to vlastne do teraz ( 3 r) lebo panko ako nechcel platit prvej partnerke tak nechce ani druhej... A gol celeho pribehu ...stihol " nabuchat" uz aj tretiu... Avsak ta mala tolko rozumu ze si ho nezobrala a sudila sa " len" o vyzivne na dieta a naklady pre slobodnu matku... Samozrejme panko spekuluje.. Ale komédia celeho pribehu je ze damy sa spojili a spolocne idu po nom 😉 to je jedina zabavna vec celeho pribehu ktory zacal cca 5r dozadu...