Počúva nás suseda v spálni?
Ahojte, potrebujem radu - ako sa zachovať lebo nejak sa z toho neviem vymotať.
Veci sa majú takto: pár dní dozadu som v obchode s oblečením stretla našu susedku. Je to pani, cca okolo 60tky, rozvedená. My máme veľký byt v novostavbe (6 ročná bytovka), ktorý susedí s jej menším 2i bytíkom. Spoločnú máme spálňovú stenu. To znamená, že my máme spálňu, medzi tým je stena a aj ona má z druhej strany spálňu.
No a keď som ju stretla tak som prehodila pár slov, myslela som si, že dáme small talk a každá si pôjde vlastnou cestou. Ja som bola naobliekaná, bolo mi horúco a mala som kopec vecí, ktoré som si chcela v kabínke vyskúšať. A nato sa pani rozhovorila. A zrazu mi začala nakladať: že cez tú našu spoločnú stenu všetko počuť, že ona presne vie, kedy ideme spať a že sa dlho rozprávame v posteli a ju to ruší. Že počuje každé jedno slovo, ktoré povieme. Vraj počuje aj šuchotanie perinami a aj to ako zapájame mobil do nabíjačky. Počuje aj keď kocúr v noci zoskočí manželovi z postele - no prosto všetko. Doslova to povedala tak, že je akoby ďalším členom našej rodiny. Nespomenula, že nás počuje aj pri sexe, ale celé to tak nejak k tomu smerovalo.
No tak ja neviem - nemám pocit, že by sme nejako nahlas súložili, snažíme sa správať s manželom slušne, chápete, žiadne hlasné orgie 😀
Ide o to, že som nevedela, čo jej na to mám povedať. Potila som sa tam s tým oblečením a ona mi dávala a dávala. Čosi som koktala, že si na to dáme pozor, atď..
Ale potom, keď som nad tým tak premýšľala tak - kurník šopa - platíme hypotéku 800 eur, s manželom sme zaneprázdnení, celý deň nemáme čas sa porozprávať. A mne bude niekto vyčítať, že sa o pol dvanástej v posteli rozprávame? Žiadne kričanie - normálny rozhovor.
Keď som to doma povedala môjmu mužovi tak ten sa len rehotal. Podľa neho to p. suseda vôbec nemôže tak počuť ako hovorí lebo vraj priečka je nosná a z betónu. A vraj to nemám riešiť. No ale mňa štve, že človek nemá trochu súkromia.
No ale perlička na záver - pýtam sa susedy, že prečo mi to teraz hovorí a že prečo to teda neriešila skôr. No a ona zahlobila, že sa ma bojí, lebo som vraj rázna. Ona sa ma bojí? A zrazu v obchode sa ma nebála? Normálne riešenie podľa mňa je - zazvoniť, dobrý deň susedia, máme tu taký a taký problém - poďme ho riešiť. Poďme tú stenu nejako zaizolovať, atď. Ale ona nás radšej 6 rokov počúva???
Nuz, ze priecka je betonova a nosna znamena co?🙂)) Nic🙂 jasne, ze to pocut take su dnesne novostavby a mozno je tam aj nieco zle spravene a proste sa to prenasa.My sme mali taky isty problem so susedmi nastastie tam nemame spalne ale akoze poculi sme vsetko… ja som rano pocuvala konverzaciu ich predtym ako siel muz do prace.Alebo ako spieva dietatu…
Stenu sme odhlucnili je to lepsie ale stale nie na 100% aj ked uz mi nie je aspon tak blbo, ze ich pocuvam.
Mozno to dlho v sebe drzala a uz jej proste rupli nervy🙂) len neviem co s tym😂
Ja netuším prečo ju to trápi po šiestich rokoch. Možno začala skôr chodiť spať. Možno si reorganizovala spálňu a máte hlavy vedľa seba, len je medzi nimi stena, možno sa jej zhoršil spánok... Možno ste Vy začali chodiť do postele v inom čase. Stačí, že idete o pol hodinu skôr/neskôr a možno ešte/už nemá taký tvrdý spánok, tak počuje... Čo ja viem??
To je otázka skôr na ňu.
Tak si nejak odhlucnite stenu susediacu s nou... napr prezit skrinu-prerobit spalnu... my sme to tak riesili tiez, bolo mi proti srsti ze susedia maju obyvacku vedla nasej spalne. Jedna vec ze som kazde rano pocula ich kavovar( skoro rano) a ta moznost ze oni pocuju kedy co robime( v noci) mi vadila. A to byvame v panelaku a mame hrubsie steny a aj tak bolo dost pocut.(ked bolo ticho na okoli)
Skuste zaizolovat ale odporucam sa poradit cez potichu.sk.specializuju sa na protihlukove izolacie.my sme s nimi navrhli skladbu izolacie a konstrukcii a montovali sme si uz sami,alebo to vedia spravit aj oni .a je to rozdiel.
Kludne pocut moze...ale kaslat na to. Sestru si raz suseda odchytila, ze minule prilis stisila hlas ked citala dcere rozpravku a nepocula koniec, az jej to bolo luto🤣
Tak pocut asi pocuje, ale nic by som si z toho nerobila. Asi sa potrebovala vyventilovat alebo porozpravat. Mala si ju zrusit, ze sa ponahlas a nech ti to pride dopovedat domov (urcite by neprisla).
ja si vašu susedu nezastávam... 6 rokov je dlhá doba, okolnosti a ľudia sa menia, možno je viac precitlivelá, možno trpí nespavosťou a je rada ak zaspí na 20 minút, možno má psychické ochorenie, extrémne citlivý sluch. A možno až teraz nabrala odvahu upozorniť vás. Slušne by som si s ňou odkomunikovala aké je nažívanie v spoločnom bytovom dome, ak nerobíte (ako píšete) extrémne naschvály a rachoty, buchoty, neriešila by som ďalej. Napríklad ja radšej znesiem plač dieťaťa ako vibráciu sušičky, môj chlap nenávidí ventilátor vo wc u susedov krížmo nad nami. Nuž ale neurobíme nič, niekto to ani nezaregistruje, niekoho to neskutočne irituje. Skúste ešte susede poradiť štuple do uší.
horor byvat v bytovke, ked nie je izolacia na zvuky
@jamimo nie, vieš, ona to povedala v takom duchu, že už 6 rokov nás počúva a hovorila to s takým úškrnom, že mi to vyznelo tak, že sa tým aj dobre baví.. a mne práve toto príde neslušné, resp. až špehovanie. Neviem no.. Dnes som stretla druhú susedku, veľmi dobre vychádzame, a tá mi povedala, že táto naša "odpočúvačka" je po rozvode strašne naštvaná na všetkých chlapov a neznáša celé mužské plemeno. Tak neviem či to na to má nejaký vplyv. Možno ju strašne štve, že máme pekný vzťah, neviem..
Nás tiež susedia počujú a to je medzi nami kúpeľňa a schodisko. Niekedy ich počujem aj ja, niekedy stretnem suseda a ten mi veľakrát povie aké to mám večer s deťmi ťažké (skoro kazdy vecer pred spaním kričia a plačú)… a v lete keď mame všetci otvorené okná tak počuť ako jeden sused prdí 😂🤣😂.
sused pracuje na nočnej. Ak príde v noci domov, tak sa do noci rozpráva so svojou ženou v spálni. Tiež máme spoločnú spálňovú stenu. Aj keby sme počúvať nechceli, žiaľ počujeme všetko a ani sa nám dobre nedá v noci spať. Debatujú doslova celú noc a každú noc. A to sme si už aj posteľ otočili, aby nebola opretá o spoločnú stenu. Už nám to lezie na nervy, lebo sa nikdy poriadne nevyspíme.
Počuť jasné že počuť.. každé ráno o 5:30 počujem ako susedke nad nami vibruje telefón ako budík.
Slušne by som povedala, že existujú aj tlmiče do uší, pokiaľ jej to vadí, môžte spoločne zainvestovať do izolácie, ale čo viem od známej, až tak veľmi to nepomohlo. Bohužiaľ toto sú bytovky🤷 tiež máme deti, ktoré plakali uprostred noci, nad nami u susedov je vybušená "párty" do druhej rána každý mesiac. Oni sa nesťažujú na nás, ani my na nich. Tolerancia. Tolerancia. 🙂
Teba trápi či vás počuje, alebo že prečo už 6 rokov to počuje a sťažuje sa až teraz. V každej jednej odpovedi riešis len 6 rokov.
Jeden alebo šesť, tu spoločnú spálňovu stenu by som zateplila aby sa to trochu odhlucnilo nestojí to tisíce. Popravde ja by som sa už nevedela odosobniť alebo ako tu baby radia že vrieskajte ešte viac. To nie je riešenie robiť napriek.
@martul mňa trápi to, že nemám súkromie ani vo vlastnej spálni. A ešte to, že susedka nás doslova počúva.. a ešte sa s tým aj prizná. O to mi ide. Ja by som iným ľuďom do súkromia nezasahovala a situáciu by som riešila.
Ako vas spehuje? Vsak je u seba doma. To, ze to pocut a ze tomu ona venuje taku pozornost je uz druha vec, to nemas ako ovplyvnit. Mozes sa od toho odosobnit, povedat jej, ze ta to nezaujima, skusit tu stenu nejako technicky poriesit, zamenit izby, pripadne sa odstahovat…mozno, ked tam das dieta, prejdu ju chut pocuvat.
@ropucha6 podľa mňa je to choré. Len raz by som počula iných ľudí pri intímnych chvíľach a hneď by som trvala na riešení situácie. Ale ona sa tomu asi šesť rokov teší alebo čo.. a ešte mi to aj, doslova s pôžitkom, vykladá, že čo všetko počula. Keby som už bola neželaným svedkom niečoho takéhoto tak aspoň by som to tým ľuďom nevykladala..
Ja nehovorim, ze to je okey z jej strany. Mohla byt teda ticho uz. Ale je to bytovka. Ja by som asi nesla susedom vykladat, ze ich pocujem v akcii, ak by ma to extra neobtazovalo, co by som si pomohla.
Vsak to hovorim, naco si sa jej ospravedlnovala, vsak si nemala za co. Mala si ju proste stopnut.
Vobec by som.to neriesila .a najblizsie by som sa o susede.porozpravala.pred spanim.s.muzom ze hadam si teta nemysli.ze.teraz budem menit dispoziciu bytu kvoli nej nech si kupi stuple do usi
Nerieš, prečo to za šla riešiť až teraz. Možno zostarla a začala byť nervóznejšia. Nalepte si zvukovú izoláciu. Môžeš susede zazvonit , či to nepočuje od horných/dolných susedov
Tak o pol dvanástej v noci nemáš čo kvákať v miestnosti kde máš okolo susedov.
@nikolka1986 🤣🤣🤣 dobre som sa pobavila. A súložiť so svojim mužom môžem?
@nikolka1986 tak to ma asi v celom byte okolo susedov. Nad sebou, pod sebou. To sa ako smie rozpravat s muzom do 22:00 a potom si maju pisat na msgn? Ci ako?
Po siestich rokoch si mozno konecne dodala odvahy.
A naozaj moze byt v materialy steny nejaka skulinka, cez ktoru sa to k nej prenasa. Ze funguje ako taky zosilnovac (samozrejme nie, ze to pocut vsade. Ale v nocnom tichu to staci). Takze ona vas pocuje vcelku dobre (hoci tipujem, ze i tak musi riadne usi natrcat, aby dobre pocula).
Nadlahcim: ... a používa aj hrnček? 🙂
Je to možné 😁 my sme mali opačný problém, my spálňa a spoločná stena so susedmi, kde mali obývačku a rovno na tej stene TV.
Museli sme tam dať 10 cm vrstvu sklenej vaty a normálne protihlukový sadrokartón. Pomohlo dosť 👍

Tak. Zaizoluje tomu, komu to vadí.
Stoji to peniaze. Nosna nebude, keď to počuť.
Tak ja počujem susedov z jednej strany z detskej izby. Chvalabohu od ostatných strán nič. Že dávate zástrčku to tiež počuť, ja som tak počula vedľa z izby keď deti zapínali stromček na vianoce.
Ja by som pani ignorovala, ak si si vedomá, že ste neni o dvanástej hluční. Ináč tie steny sú sila, to je pravda. Ja mam kamarátku u nás v bytovke a ona ma 2 izbak a povedala že z každej strany počuje, či budík, či televízor. Je to fakt nepríjemné. Poviem ti narovinu😃😃pokiaľ to vadí len jej kašli na ňu.
Deti mate? Taký plač deti hlavne na začiatku kolíky brucho, pani sa zblázni 😂😂