icon

,,Podarená nevesta"

15. aug 2021

Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕

autor
16. aug 2021

@ssiinnkkaa nikde to nie je idealne vies a viem aj ja ake su svokry mala som taku a preto som si povedala ze nebudem sa staret a kazit mladym zivot nech si zariadia podla seba. ani teraz to robit nechcem vies aj ked mi to vadi. potrebovala som nejaku radu dostala som ich a musim sa naucit byt raznejsia aj ked je to clovek blizky a nenechat sa vyuzivat s tym ze oni budu mat pokoj odo mna v tomto smere. a mozno si urcite povie ona ze ma zlu svokru ktora si s nou ani nevypije ked ma par x ponukla uz hh

elizabet173
16. aug 2021

ak chceš, alebo budeš mať niekedy potrebu sa vyrozprávať, 6 kľudne napíš do IP, veď aj pod nickom si v anonymite. Nemám už malé deti, ani školákov, čiže viac času

zowie
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
16. aug 2021

@ssiinnkkaa ja mám svokru, ktorá sa nikdy nepchala do toho, do čoho ju nič, nie všetky sú také, sú aj výnimky

autor
16. aug 2021

@slovakboy jemu je tazko radit ma len svoju pravdu. no a neviem ci ma nejake veci mozno o ktorych ja neviem moze to byt nevylucujem jedine co viem ja kde je asi aj problem ze ma dost velku nadvahu ale vyhovara sa ze skrz nieco no vidim aku ma zivotospravu a mozem povedat ze si zato moze vo velkej miere sama ale to ja riesit nebudem. mozno doma tak fungovala aj jej mamina neviem ju az tak velmi nepoznam videli sme sa par x. a kedze chodi aj s nou do krcmy tak jej asi dava taky vzor..

katka2602
16. aug 2021

Po prečítaní ďalších odpovedí som prišla k záveru, že tvoj vlastný syn si ta neváži ako matku. Berie ťa ako "hotel" prísť zobrať najesť sa a dovi. Akože ja si neviem predstaviť, že ja ako matka nebudem vedieť kde mi dieťa poriadne pracuje, ako sa má, čo ma nové atď. A píšem za seba vôbec nie je problém v tom, že chýbal muž. Mne zomrel ocko keď som mala 7, mamka ostala vdova ako 40 ročná ostala sama na 3 deti (2 dcéry - 17 a 7, a 1 syna 10) žiadny vzťah od vtedy nemala, nechcela kvôli nám. Ja som od malička bola dosť chorľava, prvá operacia ako ročne dieťa, takže si mamka pri "mne užila" toho dosť a aj napriek tomu všetkému, z nás vychovala ľudí čo si rodiča vážia, pomáhajú, zdôveruju sa atď a to nás nikdy neudrela a keď zvysila tón hlasu to už museli byť vážne. U teba to možno bolo tak, že dcéra si vyžaduje viac pozornosti, syn od malička žiarliť, že jemu sa tak nevenuješ až to šlo rok po roku. Teraz ho už neprevychovaš, na jednej strane mu vadil tanier v umývadle a na druhej ho neumyl, bral ťa ako slúžku. Ten tanier by tam bol dovtedy pokiaľ by ho neumyl a dovtedy by nedostal teplé jedlo a hotovo. Ale to je teraz už zbytočne riešiť, toto už nezmeníš. Jasne, že ju pred tebou vychvaľoval, veď je rovnaká ako on, keby si našiel "raketu" čo by ho sekirovala za poriadok tak by ju nevychvaľoval. Ale inak neverím, že ona sama vypije fľašu tvrdého alkoholu, to by skončila s otravou a výplachom žalúdka. Nanajvýš môže vypiť fľašu vína. Ale teda nezávidím Ti takú nevestu to je pravda a pevne verím, že keď prídu deti tak sa hádam zmenia. Teraz keď ich opisuješ mi príde, že píšeš o 16-17 ročných ľuďoch a nie 29 a 30. Každopádne viem, že ťa to ako matku trápi, ale venuj sa dcére a syna nechaj žiť jeho vlastný život, buď sa časom spamätaju, alebo budí žiť v "hnoji" bohužiaľ.

autor
16. aug 2021

@zowie a ja milujem ked si niektor neprecita o com je prispevok a aka je situacia a sudi ze som svokra co do vsetkeho pcha nos 🙂

autor
16. aug 2021

@katka2602 ano necham to tak ako ste mi pisali a budem tvrdsia ak este pridu nejake poziadavky no na zaciatku to bolo aj tak ze zobral odo mna jedlo doniesol mi spinave taniere a ja som ich mala umyvat samozrejme som im ich vratila lebo maju u seba vsetko aj kuchynu takze som nevidela na to dovod. no a s tou flasou je to pravda sama sa pochvalila ze aj ked idu s mamou vecer ze vypiju po 10 poldecakov vodky niekedy aj viac a u nas len co som za chvilu videla tak vypila 6 drinkov nejakych tvrdych a vyzerala takmer triezvo. povedala sama ze s jej postavou znesie viac

klip0
16. aug 2021

No toto pitie také množstvo by sa aj mne nepáčilo. A zas už nieje na strednej/výške že v takom veku to skôr zvyknú. Ale tak jej vec no. To takto pije tri krát do roka alebo každý víkend ?

elizabet173
16. aug 2021

@zowie čítala si všetky príspevky autorky, alebo len úvodný? Tiež som jej písala, aby sa na nich vykašľala ale zároveň zatrhla navždy to, čo od nej očakávajú, Prídu z výletu, že sú hladní, vykecávajú, že by si dali mäso, skrátka ako keby mali desať rokov. Pre mňa nech by sa tam aj pozabíjali, ich bordel a prázdne hrnce by ma nezaujímali, ale nech neočakávajú, že sa nakŕmia z mojich

petulda333
16. aug 2021

Snazila som sa precitat tvoje komenty. No, uprimne oprav si nazov na PODARENY SYN, v prvom rade ta on vyuziva, to, ze si ju nasiel, teda jemu pidobnu je asi normalne. Bordel, to, ze nenakupia a pytaju od teba, ci cakaju vzdy navarene, je chyba tvojho syna. Mal vzdy vsetko s obsluhou a zrejme to tak podsunul aj frajerke. Ci vo svojom maju bordel, je ich vec, to neries. No v prvom rade si daj do pozoru syna.

katka2602
16. aug 2021

Tak to potom bude z rodiny, kde je alkohol na prvom mieste 😔, keď píšete že prišli od jej matky a hladní lebo ona nevari, ale štamperlik to majú. Nezávidím veru. No čo si "navaril" to bude mať, len ja by som sa asi trošku obávala o dom, nieže začne syn piť a narobí dlžoby. Možno to už trošku "preháňam" ale alkohol nič dobré "nenosi".

letfenixa
16. aug 2021

@twwlf syna som mala v 36 a kým som neotehotnela, prišlo mi úplne normálne chodiť na diskotéky, chaty, piť alkohol, prečo nie?

michaela789
16. aug 2021

@letfenixa veď áno, pri zábave alebo na chate popiť, keď nie sú záväzky, je v poriadku aj podľa mňa. Ale počas bežného dňa a ešte u budúcej svokry na dvore stiahnuť fľašu (teda ak je pravda čo píše autorka) - no uznaj... Ja by som si tiež asi nepekný názor urobila.

simca06022011
16. aug 2021

ja mam teda postavu aku mam a takyto objem alkoholu nezvladnem urcite :D to nie je postavou, to je proste tym ze je zvyknuta a ak takto pije stale, mala by som obavy.. a na zene je to priam nechutne... dufajme, ze synator ked sa rozhodne zakladat si rodinu, otvori oci a vyber prehodnoti (myslim, ze sa to stane :D)

ssiinnkkaa
16. aug 2021

@elizabet173 tak to v dobrom závidím mne svokra bežne otvára okna keď niesom doma , vodí jej návštevy ku mne, keď mne príde návšteva vždy sa ku mne nanominuje… samozrejme sú aj dobre veci čo robí ale toto mi strašne pije krv… chvalabohu ale už staviame dom tak mám víziu lepšieho…

lujza123
16. aug 2021

Nuž autorka ako čítam diskusiu tak tvoje príspevky postupne odhaľujú nepeknu pravdu.
Syna máš nevdačneho a rozmaznaneho lenivca a ženu si našiel presne takú ako on.

Ako hopkal takú potkal.

ssiinnkkaa
16. aug 2021

Neviem no toto je ina situácia ako mám tak neviem moc poradiť v tomto asi jedine to co radili dievcence proste to riešiť že variť len sebe a oni nech sa starajú… povedať prepáč nemám … neostalo mi …
A preco si s ňou nedáš pohár vina? Veď to nieje nič trestne či? A z pohára vina nebudeš predsa alkoholik…

minutka
16. aug 2021

Urcite nie je normalne spravanie a styl zivota buducej nevesty. Nuz ale syn si vybral. A mam pocit ze aky isiel, taku nasiel… nie ze ona si ta nevazi, ale ani syn si matku nevazi. Aby si 30 r vyvarala, upratovala a skakala okolo riti? Urcite nie. Nech zhniju v spine a hladni. Nedovolila by som im vyjedat mi chladnicku ci robit zo seba otroka. Si na to zvyknu a ozaj sa budes raz o vnucata starat ako o deti.

kimivox
16. aug 2021

no ja mam 27 a teky typ zien nemam v laske ani ako kamaratky. takze sa vam ani necudujem ze nie ste velmi spokojna. ani ja by som pre svoje dieta toto nechcela ale zas ak to nie je vyslovene zly clovek moze sa to este zmenit mozno potrebuje este trosku dospiet

klip0
16. aug 2021

@ssiinnkkaa z pohára vína nebude alkoholik ale nie každý má rád alkohol. Ja tiež nerada pijem a nedavala by som si pohár vína s niekým len aby sa nepovedalo.

autor
16. aug 2021

@klip0 no podla toho co viem takmer kazdy vikend niekedy aj cez tyzden si idu sadnut na vinko s babami ako mi vravela. a ona aj sama povedala ze na intraku na skole si takto zvykla..

klip0
16. aug 2021

A u teba sú každý víkend ?

autor
16. aug 2021

@ssiinnkkaa ja nepijem vobec maximalne co si dam raz za mesiac nealko radler. mne sa ti to sprotivilo aj skrz muza aj skrz dcerky nechcem ale nesudim ked si niekto da sem tam alebo aj kazdy vikend nech si otvoria vinko pohoda ale opijat sa tak ze na druhy den som nepouzitelna? ja si to ani nemozem dovolit za prve a aj mi to u zeny pride divne

autor
16. aug 2021

@klip0 ono momentalne to je tak ze v lete ano ako som pisala grilovacky a tak. v podstate je to mensi domcek v spolocnom dvore s nasim ale ma vlastne supisne cislo maju to ako byt prerobene. a maju este byt v meste kde su vacsinou v zime lebo tu asi nechcu kurit a nemaju ani vyzitie vonku

benit
16. aug 2021

Myslim si, ze kazdy mame iny pohlad na to, co je poriadok. Ja mam dobru svokru, nemozem povedat makke f, vzdy pomohla, nestara sa do nas. Ona velmi kritizovala svoju svokru kym zila, ze akom neporiadku a bordel okolo seba. U svojej mamy to iste, ale nevidela. Obe babky mali cez 80. Ona ma teraz doma to iste a nevadi jej to. Moj muz bol bordelar na ntu. Nespravil po sebe nic, nebol nauceny robit nic. Uz sa naucil pratat si po sebe ale otrusinky na stole nikdy nevidi. Deti ked pridu od muzovej sestry po prazdninach povedia maminka ty by si to neprezila. Jej sa to teraz vracia uz nevladzu a synacik im nepomoze okolo domu nic. Nanajvys si ide kavicku vypit k mame. Na jar som ho ja nahnala, aby sme im dali dvor dokopy, travu a tak. Teraz im ju ani nepokosi, ale hrdi sa, ze im objednal kosacku novu. Hmm ako si naucila tak ma. Ja som rada ze doma porobi. Tak som si ho vychovala🤣🤣🤣

autor
16. aug 2021

@kimivox cas ukaze dufam aspon v to ze nebude nejaka xantipa alebo co no a moj syn takto z hladiska matky tazko posudit je to moje dieta..ini to asi skor vidia ako ja co a ako je niekedy si to mozno cloveka ani nechce pripustit ale nejake grazloviny alebo tak tak to nerobil zase teda neviem o nicom takom ani zeby mal dlhy alebo tak. no to sa niekedy ani zistit neda ale v tomto myslim ze je zase celkom zodpovedny

alvaluka
16. aug 2021

@autorka, ja som o par rokov starsia ako tvoj syn, ale nepomoct mame hoc aj ked puberta so mnou plieskala tak dostanem pucung ako svet a aj ked sme sa cez prazdniny vyprdli na nieco, ako mala prist mama z prace, tak sme umyvali riad, zametali ako rychla rota.

Sama vies, ze si mala byt tvrdsia v jeho mladosti, hoci vtedy to neslo a teraz je to tak ako to je a je zbytocne mu v 30tke nieco rozpravat. Uz som pisala, ze on to ma ako karmu, ze v mladosti vam nepomahal, hoci viem pochopit s niekym by nepohlo ani nakricanie, ani bitka, ani mu nechat bordel, ktory by len prekracoval.
On z nejakeho dovodu, ktory nemusime chapat je zamilovany po usi a tolerujej jej bordelarstvo, lenivost a vsetko ostatne. Teba ako matku to trapi, nedokazes pochopit ze ked bol fagan tak mal reci a teraz ma sklopene usi a sadi kvetiny sam, lenze je to jeho problem. Ak vari u nich na byte, ak tam umyva a upratuje a to iste ak robi aj v tom domceku tak nech robi. Mozno ho to uz dlho nevydrzi bavit.

Co sa tyka vykrmovania a podobneho mladej a mladeho, to si uz stopla a mala by si zatrhnut akukokvek starostlivost. Alebo najblizsie ked navari syn tak tam narychlo zbehni, ze by ste si s dverou dali a odnes im potom spinave taniere. Detinske riesenie niekedy sa neda inak, lebo tvoj syn je tiez riaden exot, co sni nepomoze s pripravou jedla a bude si diktovat, co varit.

Tvoja nevesta bude asi riadne eso, ale tak tvoj syn si ju z nejakeho dovodu vybral, tazko sudit preco.

katlin7
16. aug 2021

To je vec uz len syna 🙁 snáď nie je zaslepený. Sex ani nič podobne mu v živote nedá čistý domov ani nenavarí. Tak hádam sa rozhodol dobre, hoci to vy tak teraz nevidíte... mne osobne by to nedalo, ak som u niekoho, snažím sa byt maximálne nápomocná a doma je vždy navarene, napecene. Ale sú fakt ženy, ktoré take veci nerobia, chlapi im to tolerujú a žijú spokojne.

twwlf
16. aug 2021

@letfenixa mne tiež príde normálne ísť občas na diskotéku alebo na chatu aj vo vyššom veku ako je 20,ale keď už mam nejaké záväzky, tak minimálne nie štýlom,ze idem každý týždeň a pijem poldecaky ako vodu