,,Podarená nevesta"
Co by ste vy povedali na taku nevestu ktora ma pred 30kou a jej zivot je v podstate hlavne o party a spani v posteli a nicnerobeni? Ocakava navarene odo mna ona mojmu synovi neuveri naopak vari on jej uz ked tak. Ona iba vypit cez vikend na party fajci jednu od druhej horsie ako chlap a cele dni vylehuje v posteli. Ked od nas odide po vikende tak samozrejme ze si ani neodprace po sebe ani len pohar neumyje. Pride mi strasne leniva. Teda takto som si svoju nevestu nepredstavovala 😕
vieš čo porozprávaj sa s ňou aj s ním. Jemu normálne povedz pravdu ako to cítiš. Je to tvoj syn a teda si jeho matka, ktorá ho vychovala. Odhliadnuc od toho, čo ti tu niektoré fuchtle píšu. Niektoré ženy nie sú naučené ani na poriadok, ani na varenie a ani staranie o deti. Bohužiaľ. A keď ona je takáto, tak deti budú na krku tvojmu synovi...nechápem jednu mladú ženu, ako po sebe môže nechať špinu a bordel. To by mala automaticky si po sebe upratať.
@alka234 určite sa žena, ktorá holduje alkoholu a žije svoj život spôsobom - mám na saláme po rozhovoroch so svokrou otočí o 180 stupňov. Ja si myslím, že deti ani až tak strašne neplánujú, že im takýto život maximálne vyhovuje, chýba mu len to, aby im autorka témy navarila, inak nič.
no neni to lahke.. ked sa s nim o tom pokusis porozpravat bude to brat ako utok na nu.. ked to nebudes riesit bude to trapit teba.. neni to lahka situacia, jedine co treba dufat ze ked sa deti narodia tak sa prenastavi a zacne fungovat "normalne" 🤷♀️ mne vzdy moj otec povedal svoj nazor na mojich frajerov, na jedneho ze je lenivy jak vos vtedy som to nevidela (ruzove klapky) ale teraz viem ze mal pravdu a vazim si to, ze mi to povedal aj ked vedel ze bude "zle" 🙂... urco ju skus parkrat na "drzaka" zapojit - nech umyje riad poobede, alebo urobi kavu vsetkym mozno pochopi
My chodíme k mame cez týždeň aj s deťmi a mužom a vždy je navarené a nikdy to moja mama neriešila prečo nenavarim a to chodíme niekedy aj častejšie ako raz za týždeň... ja donesiem potraviny peniaze od nás nechce a ani nechce aby som varila ja tak neviem no k nám keď pridu tak varím zas ja svokru mám staručkú u nej nejedavame pozveme ju von my alebo ona nás podľa toho koľko nás je
@bennn prečítaj si všetky jej príspevky, aj mne to zo začiatku vyznelo inak. Jej syn je lenivec, ktorý si našiel partnerku podobnú k sebe a očakávajú, že sa u nej počas víkendov prestravujú a ešte jej prinesú späť neumyté taniere. Prečo by mal rodič plniť svoju úlohu voči nim? A akú? Jej syn je dospelý, že si vybral ženu, ktorá holduje alkoholu a skôr chytí do ruky cigaretu ako varechu, je jeho problém. Oni majú akú úlohu voči nej? Prísť s prázdnymi rukami a vyjesť ju? Keby to bol môj syn s nevestou, nezaujímal by ma ich bordel, ale to, čo by som im ponúkla, by veľmi rýchlo strávili
Je to tvoja manželka alebo synovia??? Asi s nou pre niečo je čo ho robí šťastným takže to budeš musieť nejak predychat. Keď nechá bordel u teba doma tak jej kľudne povedz ze ty to po nej upratovať nebudeš a ak ma chuť jest tak by bolo fajn bud navariť alebo objednať donášku. Ak je to u nich doma prídi na kávu a viac nerieš 😁
mozno sa u teba hanbi,skus jej navrhnut ze nech raz uvari,ako ona je len frajerka ci uz nevesta?Ako frajerke by mi tiez fosli blbe sa ti starat do domacnosti,to radsej by som tiez lezala zavreta v izbe,ved sa s nou o tom pobav ze nech sa nehambi upratat a uvarit,teda upratat nie ale po sebe upratat
a este syn neurobio nic cize si si ho nanic vychivala a neveste to vycitas????divne tiez
@bennn iba oni majú víkend voľno? Jeho mama nan už nemá nárok ci ako? Na dobrých vzťahoch treba pracovať vzájomne,nie jednostranne. To,ze svokre ponúkne vypiť nie je dosť dobrý revanš za to,ze im bude robiť služku. Syn aj nevesta sú dospelí,občas by mohli navariť aj oni. Ja keď prídem k rodičom, tak sa tiež nechám pohostit,ale keď treba,tak pomôžem. To iste u svokrovcov. Nehovoriac o tom,ze su to regulerne návštevy,kedy trávim čas s nimi nie ze prídem na víkend,nepohnem ani prstom,stiahnem dve fľaše a ešte sa cítim dotknutá, ze ma svokra výhrady pripadne,ze ma neobskakuje a nenachysta mi dve stehna navyše. Mam tiež 29 ako jej nevesta a úplne objektívne hodnotím,ze takú nevestu by som maximálne tolerovala,ale v žiadnom prípade by som jej nerobila otroka. Je dospelá,ma vlastnú domácnosť,tak nech sa tak aj sprava
Nechapem, preco by ona mala variť pre tvojho syna? Je decko? To čo sú za spravodlivé predstavy? Dufam, že budu variť a starať sa spoločne. Ale možno bude on variť pre ňu 😉
@sense tak ale nemusi upratovat po muzovi ani po sebe ked je leniva a zjavne bordelarka alw vyzierat svokru,to uz ozaj nieje pekne,plus robi len 6h a ostatok cumi do mobilu,mne prode leniva,skratka nemozna zena alebo nemozne vychovana alebo neochotna,ved aspon so slusnoatinby som sa opytala ci treba pomoct s obedom ked ho aj ona zrat bude,nie?Fakt sa tu zastavate lenivebo cloveka evidentne.
@bennn jasne ale vyzierat na to uz niesu obaja lenivi ani nevesta ,ze? pofajci,urobi neporisfok,pochatuje a ide vyzrat svokru.
@bennn a ty nehodnot ludi ked nevies ako funguju ze ci maju niekomu inemu kazdy vikend varit o dve porcie viac prepac za tka ostro idem do teba ale asi tazko poznas ake to je zit z opatrovatelskeho na dieta co mi akurat tak pokryje zakladne vydavky a stravu a mam vyvyrat dvom dospelym ludom ktori su obaja zarobkovo cinni. Pokial maju na alko a cigarety na tomto sa nikto nezamysli. ano v takomto priapade s tym problem mam lebo ja si svoje dieta ktore opatrovat musim nenecham hladne pre lenivost mojho syna a jeho nastavajucej
@bennn a keby si si precital tak vies ze maju aj unas svoju kuchynu a domacnost kde si maju uvarti a nie chodit vyvarat ci nieco robit ku mne do domu. napriek tomu ze niekedy dobreze nepadam na hubu si dokazem aj uvarit aj poriadit takze mam dost co porovnavat
@ktochytavzite no vtedy na tie taniere som synovi povedala ci si nemozu po sebe umyt sami ked maju tam kuchynu tak mi vykrical ze mam problem umyt dva taniere
a k tebe si prečo chodia vyvárať, prečo tam majú kuchyňu?
Je mi Ťa úprimne ľúto obetovala si sa deťom a z tvojich slov cítim, že by si už aj prijala nejakú vďačnosť a nie ešte, aby Ti nakladali.oni by mal byť ti, ktorí by mali teba odbremeniť pomôcť, či finančne nákupom, výletom, ak sa s dcérkou dá.., ale niečím a nie, aby si im ty varila a obskakovala.
To, že nevestina mama nevarí a holdujú alkoholu no tak to bude z podarenej rodiny.Podla mňa tým, že si mala muža alkoholika máš voči alkoholu averziu a bojíš sa o syna, že ho nevesta ťahá dole
Prídeš mi ako taký dobrák, ktorého každý využíva a pre dobro v rodine mlčí.Urcite doma chyba chlap, ktorý by synovi trocha určil hranice čo si má voči máme dovolit
Skúšala si niekedy sa so synom porozprávať o tom čo Ta trápi, vyliať si dušu vieš zamrzelo ma to, že čakáte, že sa tu najete nemám nazvyš, varím pre nás nevedela som, že pridete...veď si mala len ich vzťahy asi sú dobre.Mozno sa syn uvedomí.Komu to máš povedať, keď nie jemu?zaslúžila by si si viac...a nevesta bude dobre darebná, ked znesie toľko alkoholu.Okrem toho ten domček si im nemusela dať čo jej dali rodičia?a ešte sa bude rozdrapovat.Ja som určite za rozhovor so synom, že to nemyslíš zle, ale či si uvedomuje, že máš toho dosť s dcérou, že Ti zle padlo, že sa urazili a pod...v dobrom nie nejaké výčitky veď si jeho mama.Obcas by mohli aj oni priniesť zákusky či prejaviť nejakú vďačnosť navariť a nie čakať od teba.Pride mi to, že to beru ako automaticky veď mama je doma...keď nevesta robí 6 hodín aj rodinu viac zabezpečuje syn aj tu prerábku...a na odľahčenie ide jeseň budú chodiť menej a čo nevidíš to Tá neboli.drz sa!určite sa s ním porozprávaj.Uz sú zobrati či len spolu chodia?
@bennn opakujem, prečítaj si všetky príspevky, lebo píšeš úplne od veci. Zakladateľka témy býva v dome, kde na dvore je ďalší dom jej syna. Ten má ešte byt v meste, ale na víkendy chodia do svojho domu,. Môžeš mi napísať jeden jediný dôvod, prečo by mala ona, ktorá má ešte problémovú dcéru variť im? Keby navarila jeden víkend nevesta a druhý ona, beriem. Ale nevesta so synom by zjesť zjedli ale v živote nevarili ani nenakúpili, naopak, prišli ešte od nej pýtať,. Veď ona sa s nimi vôbec nemusí hnevať, s úsmevom im urobí kávu, dá vodu a spýta sa ako sa majú, Tým to končí. Mám dospelého syna, nemá ešte manželku, je pre mňa samozrejmé, že ho ponúknem, keď príde tým, čo mám navarené, alebo čo ej v chladničke, tak ako bolo pre neho samozrejmé, že ma minulý týždeň po príchode z dovolenky čakal navarený obed. O tom to je, že vzťahy sú obojstranné, nie že jeden využíva a smeje sa za chrbtom a druhý len dáva a nič nedostáva.
@evamarek77 oni nie su zobrati iba planuju svadbu o rok. su spolu nejake tri roky a ano ten domcek je pisany na syna a hlavny dom moj..tak som cakala ze ked si konecne nasiel zenu prvu vaznejsiu znamost ze budu trosku inak fungovat ale tak ako pisu baby je to ich vec ale vies zamrzi ma to ja si dokazem veci porobit popri dcerke ktora ma trosku ine naroky ako ,,zdrave" deti som rada ked takto na chvilu zaspi alebo ju nieco zaujme pohra sa aj sama a ja mam chvilku pre seba. teraz mam porobene mozem tu pisat lebo este aj to mi tu bolo vycitane ze kedy mam na to tu cas zato moj syn s nevestou maju pravo na oddych cely vikend vlastne asi aj cez tyzden po robote a ja asi nie. ked nad tym vsetkym premyslam asi som naozaj zlyhala vo vychove neviem. pozeram sa tu na to ako ona sedi na zahrade v jednej ruke pivo v druhej telefon alebo cigareta. ked jej syn este nosil jedlo odo mna vstala hned a isla jest ked sa nieco robilo sedela dalej.
Áno mám problém umyť 2 taniere ja tiež nenosím k Vám taniere...príliš si voči tebe dovoluje žiadna empatia, ucta
@bennn no neviem.
skusam si predstavit, ze pridem k manzelovym rodicom na navstevu a budem lezat na gauci/v kresle, necham sa pohostit a nic nepomozem? ... nie, to nepojde. taku fantaziu nemam.
keby mne syn vykričal, či mám problém umyť dva taniere po tom, čo sa z nich najedli, tak mu ich hodím o hlavu.
nedá sa dvor rozdeliť? Plot a máš pokoj, nech si robia o chcú
Tak podľa toho čo si opísala ich rodinu si myslím, že toto nebude starostlivá partnerka a raz mama.Ti by nemali hanby Ti priniesť dieťa a ty budeš kmitat medzi dcérkou a vnucatom.
Obaja su sebecki a nulová empatia.Porozpravala by som sa s ním, ale nie o neveste a vyčítať jej chyby skôr, že by si prijala, aby sa pozrel na to aj z tvojej strany...niekedy sa aspoň spýtajú či nepotrebuješ pomôcť?nakúpiť?umyť okná?porobiť v záhrade.Podla opisu akoby mali 20 a nie 30 r
@luccija no skusala vela x aj predtym ze on vie cim som si presla bolo toho dost aj u svokry ja som bola v podstate svokrovcom len ako sluzka tiez ma vyuzivali dost kym som tiez nepovedala dost zazila som si vselico uz ale syn na to neprihliada. ja nevyzadujem od neho prakticky nic nakupy to si robime same ked sa mi neda objednam si cez kuriera. co uz mne treba pre mna je priorita hlavne dcera syn uz je teda mal by byt sebestacny. trosku ma zamrzelo aj to ked som od nej samej pocula vela x ako jej mame bol kupit a vybavit to a tamto a jej tete rozne veci robi pre jej rodinu ako fajn dobre nech pomoze ja od neho neziadam nic ale trochu ucty by nezaskodilo
@bennn ešte by som chcela dodať, že takého syna a takú nevestu ona potrebovať určite nebude. Na čo by jej asi tak boli? Hádam si nemyslíš, že by sa raz i ňu postarali, ked ju teraz berú ako poskoka

@ewelinka21 ved áno,ked už sa opýta prečo,tak vždy je nejaký dôvod. Ale hádam ju ešte nebude spovedať,ze prečo neuvarila dvom dospelým ľuďom ktorí prišli neohlasene a mohli si navariť aj sami. Ked si ju on neváži,tak nevidím dôvod,prečo by mala byť ona prehnane uctiva. A tak isto,ked synovi nepomôže partnerka,nech si to urobí sam. Aši mu za to stojí. Mama ma vlastne starosti,vlastnú domácnosť. Keby ju poprosí,nepoviem pol slova,ale brat to ako samozrejmosť určite nie